Skip to main content
  • 1,805 Topics
  • 17,782 Reacties
1805 Topics
Zyxel T50 voelt traag/bufferbloated met internetten. Na wisselen voedingsadapter weer snel
Ik heb een Zyxel T50 die in het begin snel was, maar eigenlijk steeds trager is geworden. Met name bij internetten voelt het traag. Alsof de de latency hoog ligt. Dit heb ik op alle apparaten, met en zonder draad. Ook heb ik bij internetpaginas dat alles er soms wat mistig uit ziet op een witte achtergrond. Ik krijg daar op een of andere manier ook kijkmoeheid door. Als ik dan Windows verkenner, Android instellingen of een blanco pagina open dan heb die waas niet. Wederom op al mijn apparaten. Omdat het echt internet gerelateerd is en het op alle apparaten is heb ik de voedingsadapter verwisseld voor een andere (uiteraard heb ik hiervoor al meerdere powerflips en een reset gedaan). Toen ik de nieuwe adapter aan had gesloten merkte ik meteen een snelheidsverbetering in de zin dat alles veel ‘snappier’ aanvoelt en sneller doorlaad. Ook zit er een duidelijk verschil in zuiverheid. De kleuren van afbeeldingen zijn ook levendiger. Oftewel: filter caps in de oude adapter zijn versleten. Geeft teveel rimpel af of laat teveel hoogfrequente ruis van het stroomnet door. De router gaat hierdoor trager werken ik krijg vermoeidheid met kijken naar het scherm door de troep die vanuit de voeding in het beeld zit. De voedingsadapter die ik bij de Zyxel had is van TE. Ik heb er nu een van DVE eraan zitten. Ik hoop dat jullie mij een nieuwe kunnen sturen (liefst van een goed merk zoals Delta of CWT). Wat ik nog wil vermelden is dat ik exact hetzelfde probleem heb gehad toen ik 2 jaar Trined had. Daar werd een goedkope Huntkey adapter gebruikt die ook naar 2 jaar duidelijke performance degradatie en onzuiverheid gaf in mijn netwerk. Ik woon in een oud appartement met 12 verdiepingen en volgens een meting van Enexis zit de netvervuiling (harmonischen) hier nog net onder het toelaatbare niveau. Hij wist me te vertellen dat deze problemen worden veroorzaakt doordat veel mensen in deze flat goedkope kwaliteit adapters in gebruik hebben. Dat geeft deze vervuiling.
Port forwarding niet effectief / Vervangen mediaconverter
Hallo, Sinds twee weken ben ik overgestapt van Ziggo naar T-Mobile Thuis glasvezel; lekker hoge upload snelheid wat vooral handig is voor thuiswerken en verzenden van grote bestanden! Helaas werken sindsdien twee services niet meer goed die op mijn netwerk draaien die port forwarding en tientallen parallelle connecties nodig hebben. Nu heb ik al op vele verschillende types routers port forwarding, statische IP adressen en firewall regels aangemaakt, maar op de standaard Zyxel T50 die werd meegeleverd lukt het toch niet. Met verder alle standaard instellingen, had ik op de Zyxel naar de lokale IP adressen van de twee apparaten port forwarding ingesteld op 44158 en 8444 op protocol TCP. Op canyouseeme.org werd aangegeven dat port 44158 bereikbaar was, maar vreemd genoeg port 8444 niet. Heel vreemd dat met dezelfde soort regels twee verschillende poorten wel of niet werken… Maar in de praktijk werkte port forwarding op 44158 ook helemaal niet. Het verkeer van buitenaf kwam niet door, zelfs niet later met de firewall volledig uitgeschakeld. Dus mijn eerste vraag: Weet iemand of T-mobile verkeer op bepaalde poorten (of port ranges) blokkeert? Denkend dat het aan de router lag, heb ik met behulp van onderstaand topic van Hidden.nld de router vervangen door mijn TP-Link AX73 die ik bij Ziggo gebruikte achter de standaard modem. Dit werkte prima en het zorgde er voor dat ik super goede WiFi dekking had door het hele huis, en dat ik niet meer de 2.4GHz en 5GHz SSIDs hoefde te scheiden om gebruik te kunnen maken van Airplay en Chromecast (dat werkte anders niet op de Zyxel): Maar zelfs met de nieuwe router en port forwarding zoals ik voorheen ook bij Ziggo had staan, werd opnieuw aangegeven dat port 44158 open stond maar 8444 niet, en het externe verkeer over port 44158 kwam nog steeds niet door. Dus mijn volgende stap zou zijn om de mediaconverter te vervangen die standaard door T-Mobile geinstalleerd is; de CTS Mediaconverter CVT-3002W2A(SM-10)-PLUS-DR. Nu werd het toch wel een beetje ingewikkeld, want er zijn vele verschillende mediaconverters te koop, met en zonder SFP module en met verschillende aansluitingen, frequenties en modes. Ik weet niet zeker of de module die in het topic hierboven genoemd wordt, de TP-Link MC220L, geschikt is, en welke SFP module ik daar bij moet kopen (want die zit in de CTS geintegreerd). Wel heb ik gezien dat de glasvezel aansluiting waarschijnlijk een SC versie is. Daarbij mijn tweede vraag: Welke TP-Link mediaconverter (met of zonder SFP module) zou geschikt zijn voor mijn wens om vele parallele connecties over verschillende poorten te kunnen ondersteunen? Ontzettend bedankt alvast voor de experts op dit forum voor het meedenken!
DNS verbinding: Playstation netwerk defect
Hoi, ik kan sinds vrijdag 3 september niet inloggen op mijn playstation netwerk, de rest van de internet servers zijn actief. Dit is allemaal uit het niets gebeurd, van het een op ander moment.Lang met T-mobile klantenservice gebeld, zij konden mij geen antwoord geven. Op de community gelezen over een DNS server veranderingen, geprobeerd samen met een expert, die overigens ook samen met mij in de router uit heeft gepluist en er was niks te vinden. Meerdere malen met playstation aan de lijn geweest. Omdat ik op de community ook heb gelezen dat zij een IP adres ban kunnen doen, maar dat is ook niet het geval, dat heb ik utigezocht. Die hebben ook met mij uitgezocht of ik met mijn telefoon op de playstations site netwerk kon, maar dat kan ook niet. En sinds ik dit probleem heb op de playstation dat die niet verbind, is het ook al een keer voorgekomen dat ik op mijn mobiel bankieren ABN Ambro niet in kom vanwege een onveilige verbinding. Als ik mijn IP adres om mijn router in te gaan dan geeft die ook aan dat de verbinding onveilig is. Dit was ook allemaal voordat ik de router ben in geweest, dus ik heb niks aangepast waardoor ik deze melding krijg. Ik ben geen ICTer maar enigzins het vermoeden dat dit ook met elkaar in verband staat. ik hoop dat het probleem nu verholpen kan worden want ik ben er nu meerdere weken dagelijks meerdere uren mee bezig en ik word van het kastje naar de muur gestuurd, ik wordt er moe van. Ik wil een oplossing.
T-50 vervangen advisering
Beste T-mobile, Helaas heb ik niet zo snel het antwoord kunnen vinden op de forums dus vandaar dat ik het volgende stel. Ik heb een glasvezel netwerk thuis. In de meterkast zit er een mediaconverter ding waar de glasvezel vandaan komt, waarvan er een kabel is getrokken naar de T-50 Zyxel router in de woonkamer (ongeveer 15-20m) en vanuit die router gaat er een UTP kabel naar de T-Mobile Animo kastje. Via de computer heb ik een uitstekende snelheid, ik haal bijna de max. De wifi daarentegen, is minder goed. Op een telefoon die pas herstart is, geen achtergrond applicaties en geen openstaande applicaties kom ik op de 100 mbps uit. Ik wil die snelheid verbeteren en ik denk dat ik dat alleen kan doen met een andere router ipv de Zyxel T-50. Mijn plan is om de router te vervangen door 1 met betere specificaties. Daaraan hang ik nog een Mesh Wifi router of multiroom wifi erachter zodat in ieder geval de begane grond goed gedekt is overal (de overige etages maak ik me niet druk om). In combinatie met dit, moet het nog steeds mogelijk zijn om TV te kijken van mijn T-mobile Thuis abonnement. Mijn hoofddoel is eigenlijk om zo min mogelijk kabels te hebben en daardoor ga ik dus een hoop apparaten vervangen door draadloze varianten (bijv. stereoset, slimme lampen, gordijnen etc) Is het bovenstaande mogelijk? Kan ik met een eigen router nog steeds mijn T-mobile Thuis abonnement om TV te kijken?
Alles over externe audioapparatuur
Wat is er nou lekkerder om vanaf je eigen bank dan helemaal verzeild raken in een toffe film of een spannende serie. Hoe leuk het ook is om naar de bioscoop te gaan, je kunt er ook thuis voor zorgen dat je tv en geluid on point zijn. Wil jij het optimale uit jouw tv en geluidsinstallatie halen? Lees dan vooral verder voor tips en tricks om nóg meer uit jouw installatie te halen. Van mono tot Dolby Atmos Een goed geluid levert een extra dimensie op aan de beleving van een film of serie. Van mono, stereo, Dolby Surround, 5.1, Dolby True HD, DTS HiRes, DTS HD MA tot aan de nieuwste extensies als Dolby Atmos en DTS:X. Het is een ware revolutie in beleving, maar wat is het verschil? Ook hiervoor moeten we terug naar de beeldbuis, waarbij mono en later stereo de standaard waren. In de jaren ‘90 kwam daar verandering in met een film zoals Jurassic Park, die DTS geluid introduceerde. De T-rex bulderde de bioscopen plat met knallende subwoofers en gedetailleerder geluid. Met de introductie van de DVD kwamen de Dolby Digital 5.1 en DTS ook thuis binnen het luisterbereik. Later aangevuld met de HD varianten voor Blu Ray en HD DVD; Dolby True HD en DTS HD MA. Het verschil zit hem in de bitrate of liever gezegd; de mindere compressie. Daardoor is er meer geluidsinformatie beschikbaar en klinkt het geluid voller, dieper en veel gedetailleerder. Met Dolby Atmos en DTS:X worden aan de HD formaten extra informatie voor extra (virtuele) speakers toegevoegd, waardoor er een nog ruimtelijker geluid ontstaat. Het geluid omarmt je dus nog meer en komt van alle kanten. Hier geldt dat de bron goed moet zijn met voldoende bitrate en een goede mix. Dit zal per film of serie meer of minder effect hebben. Het geluid dat T-Mobile Thuis levert, hangt af van de aangeboden bron. Dit is bij de meeste kanalen en video on demand services stereo of Dolby Digital 5.1. Vergelijkbaar met andere streamingdiensten. Sommige streamingdiensten voegen bij Dolby Digital een Atmos vlag toe. Dit is echter niet de ongecomprimeerde versie, zoals bij een 4K Ultra HD Blu Ray, maar een beperktere streaming versie. Dat haalt niet weg dat het geluidsveld wel breder is. Tv-geluid of externe speakers Geluid weergeven kan op veel verschillende manieren. Het tweaken van zo’n apparaat kan nog eens een gigantisch verschil maken. Ook bij tv-geluid. Al bieden de meeste tv’s maar magere geluidskwaliteit, ondanks gimmicks als Dolby Atmos. De gebruikte versies op tv’s zijn vaak basic en zeer beperkt. Extern zijn er veel opties. Een veelgebruikte optie is de ruimtebesparende soundplate of soundbar, waarbij geldt dat er veel verschillen zijn in wat ze kunnen weergeven. Bedenk dus goed wat je met het geluid wil bereiken. Wil je een simpele soundbar die het tv-geluid iets beter weergeeft, dan kun je vaak uit de voeten met een eenvoudige, relatief goedkope soundbar. Deze zijn beperkt in opties en instellingen en hebben vaak niet veel speakers, waardoor er niet meer in zit dan stereo weergave. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Let vooral goed op het aantal speakers en wat ermee weergeven kan worden. Dit varieert van een 2 speaker versie (2.0), surround met basgeluid via een subwoofer (2.1), tot aan sets met een grote hoeveelheid aan speakers en zelfs (virtueel) uitgevoerde 5.1 speakers of hoger, die Dolby Atmos en DTS:X goed kunnen weergeven (7.1.2 of meer). Daarbij zijn ook versies met draadloze achterspeakers. Let daarbij goed waar je de speakers plaatst en hoe je deze instelt. Bij de middenklasse en hogere klasse sets heb je hulpmiddelen waarmee de set zichzelf automatisch optimaal kan instellen. Er is altijd meer en beter. Een versterker met speakers levert doorgaans nog altijd een beter totaal resultaat op. Dit heeft vaak te maken met de betere mogelijkheden voor het plaatsen en kiezen van beter passende van onderdelen van jouw speakerset. De keuze is persoonlijk en luister daarom altijd naar een bepaalde set voor aanschaf. Ook de omgeving heeft invloed en speelt hier dus een belangrijke rol. ARC, synchronisatie en meer Soms kan het geluid bij overdracht tussen apparaten vertraging oplopen. Vaak is dit op 1 van de apparaten in te stellen. De meeste soundbars, soundplates en versterkers hebben in de instelling de mogelijkheid om de vertraging in het geluid te compenseren, zodat het beeld en geluid weer gelijk lopen. ARC (Audio Return Channel) kan ook helpen. Dit maakt het mogelijk om op de betreffende poorten beeld in 1 richting en geluid in beide richtingen over dezelfde HDMI kabel te sturen. De meeste aansluitingen kunnen namelijk maar 1 richting op werken. Met ARC kan geluid ook weer teruggegeven worden en afgespeeld worden op de geluidsinstallatie. Dit scheelt weer extra kabels en maakt het makkelijker om alle apparaten, inclusief tv, centraal op de geluidsinstallatie aan te sluiten. Hiermee heb je dus optimaal geluid, omdat dit altijd via de geluidsinstallatie loopt. Het loont - net als bij tv - om de geluidsinstellingen eens goed te doorlopen. Naast de eerdergenoemde mogelijkheid van het automatisch instellen kun je ook hier een hoop aanpassen. Hierbij zijn - ook weer net als bij tv - een hoop geluidsverbeteraars, zoals ‘stemmen verbeteren’ en ‘MP3 geluid verbeteren’. Het advies is om hiermee te spelen, maar zoveel mogelijk uit te zetten. Een goede bron levert doorgaans een veel beter resultaat, dan een slechte bron ‘verbeteren’. Hoe sluit ik mijn apparatuur aan? Met alleen apparatuur kom je er niet. Verbindingen moeten kwalitatief goed en passend zijn. En hoewel bepaalde kabels hetzelfde lijken, zijn deze van binnen totaal anders en kan dit veel invloed hebben op het resultaat. Vaak wordt dit aangeduid met een versienummer. Des te hoger het versienummer, des te meer er ondersteund wordt. Veelvoorkomende kabels zijn: UTP/CAT5 (of hoger): Een kabel om de T-Mobile tv decoder te verbinden met de router. Hogere versies als CAT6 of 7 kennen een hogere bandbreedte. Ook heb je de s veries (shielded). Dit betekent dat de kabel afgeschermd en dus minder storingsgevoelig is.. HDMI: De standaard voor het voortbrengen van digitaal beeld- en geluidsignaal. Ook bij de T-Mobile boxen. Inmiddels zijn er legio varianten van. Ze zien er allen hetzelfde uit, maar inhoudelijk ondersteunen de nieuwste versies onder andere 4K beeld, HDR lagen en Dolby Atmos. Dit heeft te maken met de hogere bandbreedte die de kabelversie biedt. De meeste hogere versies zijn ook te gebruiken als de aansluitingen op een apparaat dit nog niet ondersteunen. Een belangrijk punt, want zowel de aansluiting op het apparaat als de kabel moeten geschikt zijn voor de betreffende versie om het optimale eruit te halen. Toslink/SPDIF: Dit is een glasvezelkabel dat voor geluid gebruikt wordt. Niet alle decoders ondersteunen dit. Doorgaans geeft dit kabeltje tot Dolby Digital 5.1 door. Voordeel is dat dit een dunne kabel is en veel apparaten hiermee overweg kunnen. Dit is vooral een alternatief voor oudere apparaten, die nog niet over (de juiste) HDMI beschikken. Tulp of Cinch: Dit zijn de welbekende ronde pluggen die iets weg hebben van de gelijknamige bloem. Meestal gebruikt voor geluid (rood en wit of rood en zwart) en ook geschikt voor beeldsignaal (geel). Nadeel is dat voor ieder kanaal een eigen kabel nodig is, waardoor het al snel een dikke brei aan kabels wordt. Zo heb je voor 5.1 geluid 6 kabels nodig. Laat staan wat het aantal kabels is als je een nog vettere set met nog meer speakers hebt. Op sommige T-Mobile decoders is er een mogelijkheid om de versterker of tv aan te sluiten via tulp, maar dit beperkt zich tot 2 kanalen en dus stereogeluid. Natuurlijk zijn er nog meerdere varianten denkbaar, zoals scart en DVI, maar deze komen niet vaak voor en zijn vooral op oudere apparaten te vinden. Sommige oudere T-Mobile decoders ondersteunen scart kabels nog.Bij kabelmaatschappijen wordt doorgaans coax gebruikt om tv signaal door te geven. Aangezien T-Mobile enkel via DSL en glasvezel aanbiedt is dat voor dit topic niet relevant. Kijk naast de versies ook naar de kwaliteit kabel. Zeker bij ‘analoge’ kabels - bijvoorbeeld tulp - is dit belangrijk om een betere kwaliteit overdracht en weergave te hebben, maar ook bij ‘digitale' kabels - bijvoorbeeld HDMI - kan er een verschil zijn. Dat wil zeggen; een beperking van het verlies. Je hoeft daarbij echt niet de duurste versie te nemen voor een optimale ervaring, maar let wel op welke versie je hebt en wat de kwaliteit is. Issues met je externe audio apparatuur? Nu je weet welke opties er allemaal zijn en hoe het werkt, kan het natuurlijk zijn dat wat externe audioapparatuur aanschaf of al hebt aangeschaft en je problemen ervaart. Zo kan het zijn dat het geluid van je apparatuur er opeens mee ophoudt. Er zijn enkele punten waar je zelf eerst mee uit de voeten kunt, voordat je aan de bel trekt. Daar komen ze: 1)Werkt het geluid wel als je als je de apparatuur loskoppelt en puur het geluid van de luidsprekers van de tv gebruikt? Nee? controleer zowel de mute functie van de tv als die van de TV Box. Doet het geluid van de luidsprekers van de tv het wel? Ga dan verder vanaf stap 2. 2)Kijk per issue welke handeling je het beste kun verrichten. Issue met SPDIF / Optisch? Wissel in het menu de AC3/Stereo instelling: 1.Instellingen 2.Video en Audio 3.Audio Uitgang 4.Pijltjes links/rechts Issue met Tulpstekkers? Voer een powerflip van de TV Box(en) uit. 1.Haal de stekker uit het stopcontact2.Wacht minimaal 10 seconden.3.Stop de stekker weer terug. Issue met 3.5mm jack aansluiting? P robeer een andere kabel. Als een andere kabel niet werkt, voer dan een powerflip uit zoals hierboven. Nog steeds issues? Maak dan een topic aan en geef bij ons aan welke stappen jij al hebt geprobeerd. Als je nu niet álles over externe audioapparatuur weet, dan weten wij het ook niet meer. Vragen of andere tips? Laat het dan zeker hieronder weten!

Laatst verdiende badges

  • Bestelling tot installatie expert
    Strikerheeft de Bestelling tot installatie expert badge verdiend
  • Klik&Klaar expert
    Tommie van Odidoheeft de Klik&Klaar expert badge verdiend
  • Bestelling en levering expert.
    soepkip67heeft de Bestelling en levering expert. badge verdiend
  • Jij hebt het beste met Odido voor!
    Sam van Odidoheeft de Jij hebt het beste met Odido voor! badge verdiend
  • Diensten en service expert
    Sam van Odidoheeft de Diensten en service expert badge verdiend
Toon alle badges

Cookiebeleid

Wij gebruiken cookies om uw bezoekers ervaring te verbeteren en te personaliseren. Ga je akkoord, of ga je door op de website dan ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie.

 
Cookie instellingen