Verzameltopic: Traag Internet in de avond (WBA netwerk)

Verzameltopic: Traag Internet in de avond (WBA netwerk)
Reputatie 4

Beste Odido Support,

Sinds mijn recente overstap naar jullie Glasvezel service ervaar ik ernstige problemen met mijn internetverbinding, vooral in de avonduren wanneer jullie netwerk zwaar belast lijkt te zijn. Dit probleem lijkt veel gebruikers te treffen, zoals ik op het forum heb gelezen. Als je even naar rechts kijkt naar de sidebar met 'Gerelateerde Onderwerpen’ zie je het gauw genoeg. Grappig genoeg had ik op het DSL netwerk nergens last van.

Ik verzoek jullie met klem om dit bericht aandachtig te lezen en inhoudelijk met een reactie te komen, het is niet mijn bedoeling om jullie af te branden of aan te vallen.

Probleemomschrijving

 

 • Verbindingen naar hosts duren lang om te initialiseren: Zodra er een verbinding tot stand is gebracht, is de snelheid prima en conform de afgesproken snelheden. Echter, er treden timeouts op bij het opzetten van verbindingen, bijvoorbeeld (maar niet alleen) naar webservers of streamingdiensten.
 • Eerste ping is extreem traag: Pings naar bijvoorbeeld 8.8.8.8 (Google's DNS resolver) tonen dat de eerste ping er extreem lang over doet. Dit suggereert dat er mogelijk gewacht moet worden op een beschikbare verbinding bij Odido.
 • VPN gebruik: Wanneer ik een VPN gebruik, duurt het opzetten van de verbinding ook lang, maar zodra de VPN-verbinding actief is, werkt alles snel en naar behoren. Dit lijkt te bevestigen dat er een probleem is met de initialisatie van verbindingen.

 

Waarom dit zo bloedirritant is

Wil je een serie casten naar je TV? Dan moet je TV ellendig lang wachten op een beschikbaar draadje, afhankelijk van de hardware/software wordt gebruikt lukt dit dikwijls niet voor de gestelde timeout (Chromecast 45 sec, Apple TV 30 sec). 

Wil je een spelletje spelen? Dan zit je in een lobby die werkt, maar zodra je het spel inlaadt en je in het loading screen een timeout krijgt, ja dan gaat het feest niet door.

Werk je (zoals mij) als devops of software engineer dan kan je wel vakantie nemen. Ik maak de hele dag links en rechts requests naar allerlei API's en het is momenteel trager dan een hond met 1 been de berg op.

Kortom, het laatste wat ik verwachtte toen ik overstapte naar Glas van Odido.

 

Waarom ping tests niet voldoende zijn

In alle andere forum posts zie ik dat jullie een ping test adviseren/vragen. Hoewel het uitvoeren van een ping test (bijv. naar 8.8.8.8) vaak als eerste door jullie wordt aanbevolen, biedt dit geen volledig inzicht in het probleem.

De screenshots van een ping test laten alleen zien of een ping slaagt, mislukt, hoeveel loss er is en hoe lang het pingen duurde. Het screenshot geeft geen informatie over de tijd die nodig is om een beschikbare verbinding te vinden, dat kunnen jullie dus nooit uit de screenshots afleiden (is namelijk niet hetzelfde als de time data in de ping resultaten).

Het daadwerkelijke probleem, de lange wachttijd bij de initialisatie van verbindingen, wordt hierdoor niet duidelijk gedetecteerd of opgelost. Dit geeft mij het gevoel dat er nog steeds niet wordt geaccepteerd (binnen Odido) dat dit het probleem is.

Makkelijk gezegd: als een ping meet of ik jullie kan bellen, en hoe lang het duurt voordat jullie antwoorden, dan gaat de tijd die gemeten wordt lopen vanaf het moment dat ik bel (de verbinding maak). Maar als er geen telefoon beschikbaar is, gaat de tijd niet lopen en zien jullie dat niet terug in de screenshots.

Ook is het doormeten van de lijn niet genoeg, want het probleem is (okay, lijkt) een capaciteitsprobleem wat betekend dat het sporadisch optreedt. Ik zie genoeg posts waarin jullie geen problemen constateren. Ik weet niet wat jullie meten, maar als dat een speedtest is, is dat niet hetgeen wat getest moet worden.

 

Waarom een VPN verbinding het probleem oplost

Wanneer ik een VPN gebruik, ervaar ik dezelfde vertraging bij het opzetten van de initiële verbinding. Echter, zodra de VPN-verbinding actief is, werkt alles snel en naar behoren. Dit komt waarschijnlijk doordat een VPN-verbinding constant actief blijft, waardoor er geen nieuwe verbindingen hoeven te worden geïnitialiseerd bij Odido voor elk nieuwe request wat ik vervolgens maak (via het VPN). Dit bevestigt dat het probleem ligt bij de initialisatie van verbindingen binnen het Odido netwerk en niet bij de internetverbinding zelf of mijn lokale apparatuur.

 

Uitgevoerde troubleshooting

 • Hardware gepower-cycled: Jullie modem en aansluitpunt heb ik herhaaldelijk opnieuw opgestart.
 • Modem gereset naar fabrieksinstellingen: Geen verbetering.
 • Bekabeld en draadloos getest: Het probleem doet zich voor bij zowel bekabelde als draadloze verbindingen.
 • Alternatieve DNS resolver: Het probleem doet zich ook voor bij gebruik van Cloudflare's of Google's DNS resolvers.

 

Gerelateerde forum posts

Onderstaand een aantal posts die exact mijn probleem beschrijven, grappig genoeg lijkt dit geen regionaal probleem want de regio's waar deze klanten zich bevinden zijn buiten mijn regio. Ook zien jullie hier dat dit probleem OF al geruime tijd speelt, OF regelmatig blijft voorkomen.

Link naar vergelijkbare forumpost 1 door @kprook 
Link naar vergelijkbare forumpost 2 door @harmannij 
Link naar vergelijkbare forumpost 3 door @jaflo 
Link naar vergelijkbare forumpost 4 door @asdf123321 

 

Ervaring met Klantenservice

Vandaag heb ik contact opgenomen met de klantenservice en mijn probleem duidelijk uitgelegd. De reactie die ik (na 20 seconden) kreeg was: "Ik zie in het systeem dat ik een monteur moet sturen."

Hoewel ik het waardeer dat er actie wordt ondernomen, vind ik deze reactie teleurstellend. Er zijn al talloze monteurs naar dit gebouw (bij buren) gestuurd zonder resultaat. Het forum staat vol met soortgelijke posts, wat aangeeft dat dit een breder probleem is dat door Odido op netwerkniveau moet worden opgelost. Het lijkt een capaciteitsprobleem te zijn en niet een probleem op locatie bij de klant.

 

Verzoek om serieuze ondersteuning

Dit probleem lijkt complexer dan een eenvoudig connectiviteitsprobleem en vereist mogelijk een dieperliggende analyse door een tweede- of derdelijns technicus, of nog waarschijnlijker door jullie Operations afdeling. Ik verzoek u dringend om niet te reageren met standaard procedure's zoals "reset uw modem" of "voer een speedtest uit". Deze stappen zijn al uitvoerig getest en bieden geen oplossing. Ik probeer jullie niet in de maling te nemen of jullie werk te doen, maar kijkende naar de eerdere posts ben ik erg bang dat dit probleem niet serieus genoeg wordt onderzocht.

 

Gemeenschappelijke klachten

Veel van mijn buren in het appartementencomplex ervaren dezelfde problemen. Dit wijst op een mogelijk probleem met de capaciteit of de infrastructuur van Odido in ons gebied.

 

Verzoek tot actie & mijn vragen

Ik heb concreet de volgende vragen, kunnen jullie deze beantwoorden?

 1. Serieuze analyse: Kunt u dit probleem serieus onderzoeken en escaleren naar de juiste technische afdeling?
 2. Contract ontbinding: Indien dit probleem niet binnen een redelijke termijn kan worden opgelost, kan ik dan mijn contract kosteloos ontbinden, zodat ik kan overstappen naar een andere provider die wel stabiele service kan bieden.
 3. 5G Tether: Kan ik gedurende de periode dat dit niet goed werkt wellicht een voucher krijgen voor 5G? Dan kan ik in ieder geval fatsoenlijk mijn verbinding gebruiken.
 4. DSL: Is het mogelijk dat zolang jullie dit probleem onderzoeken mijn oude DSL lijn weer wordt geactiveerd? Of dat ik hier weer permanent naar overstap?
 5. Credit verzoek: Tot slot vraag ik om een credit voor de periodes waarin de service ondermaats presteert.

 

Bij voorbaat dank voor uw serieuze aandacht en snelle oplossing van dit probleem. Indien makkelijker, ik vind het ook geen probleem om door jullie teruggbeld te worden, maar dan het liefst wel met iemand die inhoudelijk verstand heeft van het probleem.

 

Met vriendelijke groet,
Nils

 

Moderator edit: Neem alsjeblieft onderstaande goed door en volg alle punten op zodat we alles in 1 keer kunnen aanleveren. Bedankt!

 

Hi all, ik begrijp de frustratie. Het is voor een tijd niet duidelijk geweest dat deze issues onder één hoedje speelden. Er waren verschillen in regio's e.d. Sinds een poos zien we de rode draad. Het lijkt er op dat het aan de software op de ONT ligt. Op dit moment zijn we in samenwerking met KPN NetwerkNL bezig om tot een oplossing te komen. Omdat het niet haalbaar is voor deze partij alle ONT's om te ruilen (dit is al lang en breed besproken), is de beheerder druk bezig met een nieuwe firmware om zo het probleem op te lossen voor ieder die er last van heeft.

Vandaag is er opnieuw een nieuwe firmware op 4 ONT's ingeladen, om te checken of dit het probleem verhelpt. We houden strak contact met deze klanten en kunnen zo onderzoeken of het wel of niet de oplossing. Weet dat we ontzettend hard werken en de prioriteit erg hoog ligt.

Nog steeds geldt: hoe meer voorbeelden hoe beter. Heb je dit nog niet gedaan, deel dan zeker onderstaande informatie met ons in dit topic. Ik zet het dan door naar het juiste team die hier mee bezig is.

 • Speedtest (Ookla)
 • IP Config
 • Taakbeheer
 • Pingtest naar google.nl (8.8.8.8)
 • Leg uit wat je exact ervaart
 • Wanneer ervaar je het (tijdsindicatie)

Ik begrijp dat het niet alles verhelpt, maar voor wie wil en een abonnement bij ons of Ben heeft, kan ik gratis Unlimited Data regelen. Dit scheelt in je mobiele bundel en je kunt s'avonds je hotspot aanzetten. Het is geen ideale tussenoplossing, maar zo kun je voor nu wel wat beter vooruit in de avonduren. 
Heb je geen mobiel abonnement bij ons of Ben? Je kunt dan een losse simkaart aanschaffen in Odido Shop of een supermarkt. De kosten hiervan, zal ik vergoeden als je mij de bon stuurt. Je kunt hierop alsnog een vouchercode activeren!


392 reacties

Reputatie 2

Wat een baas van een post. Dank. Je. Wel. 🤘

Reputatie 2

Mooie omschrijving van het probleem.

 

Ik ben ook al een paar maanden hiermee bezig. Ze beweren nu eindelijk bezig te zijn met een groter onderzoek.

 

Zelfde probleem sinds overstap naar glasvezel van Odido. Lees graag mee.

Hier dezelfde problemen. Echt om te janken. Een vriend van mij had een aantal maanden geleden na zijn overstap naar glasvezel hetzelfde. Ook alle tests 4 keer gedaan en elke keer was het niet goed genoeg (geen bewijs dat de test bedraad is uitgevoerd, zit je niet op 5G etc. Etc.). Uiteindelijk was hij er zo ziek van dat hij de CEO van Odido een bericht heeft gestuurd op LinkedIn, het resultaat: de beste man heeft het doorgestuurd naar een casemanager en na twee dagen werkte het internet helemaal top. Het kan dus wel, als ze maar willen (en genoeg druk van 'de baas' is blijkbaar een trigger).

 

Ik had gehoopt dat het inmiddels opgelost zou zijn. Was ik maar niet zo naïef geweest...

Reputatie 4

Hier nog een aantal threads met identieke problemen:

Link naar vergelijkbare forum post 5 door @Mark-Jan 
Link naar vergelijkbare forum post 6 door @erhard94 
Link naar vergelijkbare forum post 7 door @JornS 

@ Odido: wordt het tijd om een storingsmelding op jullie website te zetten? Een avondje op het forum laat zien dat er echt meer aan de hand is. Hoor graag van jullie!

Reputatie 7
Badge +5

Hi all, goed dat jullie dit laten weten. @chefneliz je topic ziet er op en top verzorgd uit, mijn complimenten voor het duidelijk verwoorden van je ervaring. De situatie is natuurlijk niet prettig en ik wil daar mijn excuses voor aanbieden. Weet dat het probleem bij ons bekend is. Een aantal van onze klanten op een specifieke WBA aansluiting (met een specifieke ONT) hebben hier last van. Onze technische dienst is hier mee bezig, samen met de netwerk leverancier. We nemen dit absoluut serieus. In sommige situaties hebben we wel speedtesten/pingtesten nodig. Omdat het om WBA gaat en niet ons eigen netwerk, zijn we echter wel op sommige punten afhankelijk van de andere partij. We doen ons best dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen. Dank voor jullie geduld zover!

Een melding in het topic zal ik overleggen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. We horen hier enkel '’geen diensten'’ meldingen in te plaatsen. Ik ga het wel bespreken! UPDATE: Er staat inmiddels een melding in ons storingstopic

voor moderators: INC staat in de topic notities

Hi all, goed dat jullie dit laten weten. @chefneliz je topic ziet er op en top verzorgd uit, mijn complimenten voor het duidelijk verwoorden van je ervaring. De situatie is natuurlijk niet prettig en ik wil daar mijn excuses voor aanbieden. Weet dat het probleem bij ons bekend is. Een aantal van onze klanten op een specifieke WBA aansluiting (met een specifieke ONT) hebben hier last van. Onze technische dienst is hier mee bezig, samen met de netwerk leverancier. We nemen dit absoluut serieus. Omdat het om WBA gaat en niet ons eigen netwerk, zijn we echter wel op sommige punten afhankelijk van de andere partij. We doen ons best dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen. Dank voor jullie geduld zover!

Een melding in het topic zal ik overleggen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. We horen hier enkel '’geen diensten'’ meldingen in te plaatsen. Ik ga het wel bespreken!

 

Zo snel mogelijk is in dit geval meer dan 8 maanden? Ik zie topics terugkomen van 8 maanden geleden die exact hetzelfde probleem beschrijven. Ook daar het eindeloze vragen naar pings, speedtests etc.

Reputatie 7
Badge +5

Ik begrijp je punt @Matthijskeb, de eerste meldingen zijn inderdaad van een poos terug. Het duurt echter even voor er een link is gevonden en duidelijk voor ons en de technische dienst is dat het om een grotere schaal gaat. In de eerste instantie bekijken we de situaties individueel. Er is inderdaad wat tijd overheen gegaan, maar het onderzoek loopt al een tijd officieel en heeft een prioriteit. Wel zijn we afhankelijk van de beheerder van dit netwerk. Ik hou het lopende onderzoek sowieso in de gaten en plaatst updates zodra deze er zijn! Een verwachting kan ik voor nu echt niet geven.

Reputatie 4

Hi all, goed dat jullie dit laten weten. @chefneliz je topic ziet er op en top verzorgd uit, mijn complimenten voor het duidelijk verwoorden van je ervaring. De situatie is natuurlijk niet prettig en ik wil daar mijn excuses voor aanbieden. Weet dat het probleem bij ons bekend is. Een aantal van onze klanten op een specifieke WBA aansluiting (met een specifieke ONT) hebben hier last van. Onze technische dienst is hier mee bezig, samen met de netwerk leverancier. We nemen dit absoluut serieus. Omdat het om WBA gaat en niet ons eigen netwerk, zijn we echter wel op sommige punten afhankelijk van de andere partij. We doen ons best dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen. Dank voor jullie geduld zover!

Een melding in het topic zal ik overleggen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. We horen hier enkel '’geen diensten'’ meldingen in te plaatsen. Ik ga het wel bespreken!

voor moderators: INC staat in de topic notities

Hi @Cheyenne van Odido ,

Hartelijk bedankt voor je reactie, fijn dat je hier zo snel op reageert! Ik moet zeggen dat jullie wel echt bovenop de forumposts zitten en dat is echt top 😎. 

In je reactie geef je aan dat het probleem bij jullie bekend is, dat is erg waardevol voor mij om te weten. Op basis van je reactie heb ik wel een aantal nieuwe vragen. Ook zijn een aantal vragen uit mijn vorige bericht niet beantwoord, ik vraag me een beetje af of jullie die wel hebben gelezen 😥. 

Zou je deze vragen toch nog willen beantwoorden? Je mag me natuurlijk ook laten terugbellen als het forum hiervoor niet de juiste plaats is. Ik heb de vragen hier onder nogmaals gesteld voor de volledigheid.

Vraag 1: Monteur & bewustwording

Hoe kan het dat wanneer ik jullie klantenservice spreek het probleem niet bekend is, maar jij wel weet dat het probleem intern bekend is? Gisteren heeft jullie medewerker een verzoek bij Guidion ingeschoten, daar moet ik vandaag een afspraak mee maken. Heeft dit nog zin, of kun je die afspraak annuleren? Het zou zonde zijn als jullie kosten maken bij Guidion voor een afspraak die bij voorbaat al niets gaat opleveren.

Vraag 2: Status onderzoek technische dienst / netwerkleverancier

In het bericht geef je aan dat jullie technische dienst samen met de netwerkleverancier het probleem onderzoekt. Ook geef je aan dat je hiervan waarschijnlijk geen storings-topic kunt aanmaken. Ik begrijp dat je hier niet alleen over gaat, maar ik wil jullie toch adviseren om het aanmaken van de status melding te overwegen.

Er worden nu dagelijks forumposts geplaatst over hetzelfde onderwerp wat intern dus bij jullie bekend is, maar niet wordt gedeeld. Dat lijkt mij zonde en dat moet toch duidelijke gecommuniceerd kunnen worden? Ik heb geen inzicht in de grootte van de impact (hoeveelheid klanten), maar afgaande op wat ik lees op dit forum, Tweakers, Reddit en Twitter is de impact echt heel groot. Het is echt niet mijn bedoeling om op al die platformen mee te kletsen en naar dit draadje te gaan linken, maar ik probeer alleen duidelijk te maken dat het zo veel zou helpen als er één centraal (door Odido geschreven) topic bestaat waar duidelijkheid wordt gegeven.

Daarnaast vraag ik me af waar ik nu op de hoogte kan worden gehouden van de status van bovenstaand onderzoek. Wat is er tot op heden onderzocht en wat is daar de uitkomst van? Is er een plan voor het oplossen, of zijn we nog niet zover? Hebben jullie een ETA voor die oplossing, of zijn er wellicht alternatieven?

_________________________________________________________________________________

Daarnaast zijn de onderstaande vragen uit originele post niet beantwoord, misschien omdat het ook een lang bericht was maar je gaat er helemaal niet meer verder op in. Kun je hier nog inhoudelijk op terugkomen?

Vraag 3: Contract ontbinding

Indien dit probleem niet binnen een redelijke termijn kan worden opgelost, kan ik dan mijn contract kosteloos ontbinden, zodat ik kan overstappen naar een andere provider die wel stabiele service kan bieden.

Vraag 4: 5G Voucher

Kan ik gedurende de periode dat dit niet goed werkt wellicht een voucher krijgen voor 5G? Dan kan ik in ieder geval fatsoenlijk mijn verbinding gebruiken.

Vraag 5: DSL

Is het mogelijk dat zolang jullie dit probleem onderzoeken mijn oude DSL lijn weer wordt geactiveerd? Of dat ik hier weer permanent naar overstap?

Vraag 6: Credit verzoek

Tot slot vraag ik om een credit voor de periodes waarin de service ondermaats presteert.

Reputatie 7
Badge +5

@chefneliz Dank voor de vragen, excuus dat ik deze heb gemist. Ik heb intern wat vragen uitstaan bij de juiste afdeling. Voor ik meer weet, vraag ik je om geduld. Ik geef een reactie in dit topic zodra ik deze informatie heb!

Update tussendoor: @chefneliz Ik heb de zaak overlegd, er staat nu een losse notitie in ons storingstopic.

Reputatie 4

@chefneliz Dank voor de vragen, excuus dat ik deze heb gemist. Ik heb intern wat vragen uitstaan bij de juiste afdeling. Voor ik meer weet, vraag ik je om geduld. Ik geef een reactie in dit topic zodra ik deze informatie heb!

Update tussendoor: @chefneliz Ik heb de zaak overlegd, er staat nu een losse notitie in ons storingstopic.

LEGEND 🕺! Jij bent lekker bezig @Cheyenne van Odido . Ik hoor het graag zodra er meer bekend is, en tof dat de notitie er nu bij staat :).

Reputatie 1

Dit is idd exact hetzelfde probleem als ik ervaar en heb gemeld! Ook sinds mijn gedwongen overstap naar glasvezel.

 

Super post @chefneliz alles zo geweldig en duidelijk beschreven en uitgelegd! 

Reputatie 7
Badge +5

Hi @chefneliz en de rest. Ik kan wat meer delen. Het komt erop neer dat we iedere melding nog individueel dienen op te pakken. We zijn meerdere situaties tegen het lijf gelopen waarin ook apparatuur/netwerk anders is. Er staat bij verschillende klanten nu andere apparatuur te draaien als monitoring. Zo brengen we het issue beter in kaart. We dienen dit door te zetten naar de technische dienst in een speciale bak met onderstaande informatie:

 • Speedtest (Ookla)
 • IP Config
 • Taakbeheer
 • Pingtest naar google.nl (8.8.8.8)
 • Leg uit wat je exact ervaart
 • Wanneer ervaar je het (tijdsindicatie)

Deze informatie kan in dit topic door degene worden aangeleverd die voor het eerst melding doen van deze situatie. Ik zie dat sommige van jullie al actief zijn in andere topics. Wij zetten dit dan door naar een speciale bak, alleen als alle informatie compleet is. Deze worden ook gelijk toegevoegd aan het lopende onderzoek.

@chefneliz Voor jou heb ik nog antwoorden op je vragen, hier komen ze!

Vraag 1: Monteur & bewustwording

De afspraak met Guidion moet er zeker komen. Deze sluit eerst de klantlocatie uit, dit is ook wat de netwerkbeheerder van ons vraagt. De klantenservice is nu volledig op de hoogte. Er is een item aangemaakt met meer en duidelijkere informatie. Zo is iedereen op de hoogte en weten ze wat er uitgevraagd dient te worden. Er kan nu geen onduidelijkheid meer ontstaan wanneer klanten inbellen. Bij jou zal de Guidion monteur ook de ONT vervangen. Ik ben benieuwd naar de uitkomst van dit bezoek. Je hoort hier snel meer over.

Vraag 2: Status onderzoek technische dienst / netwerkleverancier

Een melding in het topic is er inmiddels. Het kan wel zijn dat ik hem ietwat moet aanpassen, omdat het nog steeds belangrijk is dat wij losse cases aanmaken per klant die een melding maakt. De netwerkbeheerder vraagt ons ook eerst de klantlocatie uit te sluiten. Deze situaties zullen (voor nu) individueel worden verwerkt. Er is geen ETA.

Vraag 3: Contract ontbinding

Mits ons de kans is gegeven dit op te lossen, zoals inderdaad het onderzoek, monteur bezoek/netwerkbeheerder bezoek en uitkomst daarvan, is dit in overleg mogelijk.

Vraag 4: 5G Voucher

Ja, dat kan. Als je dit wilt en je hebt een mobiel abonnement bij ons of Ben, stuur mij dan een privébericht!

Vraag 5: DSL

Dit is niet mogelijk. Wanneer er glasvezel beschikbaar is, kunnen wij geen DSL abonnement meer aanbieden of je terugzetten. Anders had ik je dit graag aangeboden! Duurt het echt lang, kunnen wij eventueel naar een alternatief kijken. Dit gaat echter allemaal in individueel overleg ná uitkomst van het onderzoek / monteur bezoek per klant.

Vraag 6: Credit verzoek

Absoluut. Dit kunnen wij echter alleen regelen wanneer het is opgelost. Zo hebben wij inzicht in hoelang het heeft gespeeld en berekenen wij een vergoeding. Achteraf kijken we hier dus naar!


Ik hoop dat er zo wat duidelijkheid is. Bottom line: omdat hetzelfde probleem er bij zoveel klanten anders uitziet, schieten wij dit voor nu nog individueel aan. De juiste informatie moet dan aangeleverd worden. @chefneliz Voor jou is dit nu niet nodig gezien je eerdere contact, er zal een monteur worden gestuurd met een nieuwe ONT.

Hi @chefneliz en de rest. Ik kan wat meer delen. Het komt erop neer dat we iedere melding nog individueel dienen op te pakken. We zijn meerdere situaties tegen het lijf gelopen waarin ook apparatuur/netwerk anders is. Er staat bij verschillende klanten nu andere apparatuur te draaien als monitoring. Zo brengen we het issue beter in kaart. We dienen dit door te zetten naar de technische dienst in een speciale bak met onderstaande informatie:

 • Speedtest (Ookla)
 • IP Config
 • Taakbeheer
 • Pingtest naar google.nl (8.8.8.8)
 • Leg uit wat je exact ervaart
 • Wanneer ervaar je het (tijdsindicatie)

Deze informatie kan in dit topic door degene worden aangeleverd die voor het eerst melding doen van deze situatie. Ik zie dat sommige van jullie al actief zijn in andere topics. Wij zetten dit dan door naar een speciale bak, alleen als alle informatie compleet is. Deze worden ook gelijk toegevoegd aan het lopende onderzoek.

@chefneliz Voor jou heb ik nog antwoorden op je vragen, hier komen ze!

Vraag 1: Monteur & bewustwording

De afspraak met Guidion moet er zeker komen. Deze sluit eerst de klantlocatie uit, dit is ook wat de netwerkbeheerder van ons vraagt. De klantenservice is nu volledig op de hoogte. Er is een item aangemaakt met meer en duidelijkere informatie. Zo is iedereen op de hoogte en weten ze wat er uitgevraagd dient te worden. Er kan nu geen onduidelijkheid meer ontstaan wanneer klanten inbellen. Bij jou zal de Guidion monteur ook de ONT vervangen. Ik ben benieuwd naar de uitkomst van dit bezoek. Je hoort hier snel meer over.

Vraag 2: Status onderzoek technische dienst / netwerkleverancier

Een melding in het topic is er inmiddels. Het kan wel zijn dat ik hem ietwat moet aanpassen, omdat het nog steeds belangrijk is dat wij losse cases aanmaken per klant die een melding maakt. De netwerkbeheerder vraagt ons ook eerst de klantlocatie uit te sluiten. Deze situaties zullen (voor nu) individueel worden verwerkt. Er is geen ETA.

Vraag 3: Contract ontbinding

Mits ons de kans is gegeven dit op te lossen, zoals inderdaad het onderzoek, monteur bezoek/netwerkbeheerder bezoek en uitkomst daarvan, is dit in overleg mogelijk.

Vraag 4: 5G Voucher

Ja, dat kan. Als je dit wilt en je hebt een mobiel abonnement bij ons of Ben, stuur mij dan een privébericht!

Vraag 5: DSL

Dit is niet mogelijk. Wanneer er glasvezel beschikbaar is, kunnen wij geen DSL abonnement meer aanbieden of je terugzetten. Anders had ik je dit graag aangeboden! Duurt het echt lang, kunnen wij eventueel naar een alternatief kijken. Dit gaat echter allemaal in individueel overleg ná uitkomst van het onderzoek / monteur bezoek per klant.

Vraag 6: Credit verzoek

Absoluut. Dit kunnen wij echter alleen regelen wanneer het is opgelost. Zo hebben wij inzicht in hoelang het heeft gespeeld en berekenen wij een vergoeding. Achteraf kijken we hier dus naar!


Ik hoop dat er zo wat duidelijkheid is. Bottom line: omdat hetzelfde probleem er bij zoveel klanten anders uitziet, schieten wij dit voor nu nog individueel aan. De juiste informatie moet dan aangeleverd worden. @chefneliz Voor jou is dit nu niet nodig gezien je eerdere contact, er zal een monteur worden gestuurd met een nieuwe ONT.

Wat wil je zien van taakbeheer?

 

En kunnen wij ook gebruik maken van een 5G voucher?

Reputatie 7
Badge +5

@Matthijskeb Zolang je geen Unlimited Data hebt én een abonnement van ons hebt kan dat zeker. PB mij als dat het geval is. Ik kom er dan zo snel mogelijk aan. Wat betreft taakbeheer willen we zien wat er draait op dat moment. Een screenshot daarvan ontvangen we dus ook graag!

Reputatie 2

Mijn internet werkt nu helemaal niet meer. Heb net gebeld met odido klantenservice. Zij nemen het op. Er waren nog niet meer meldingen in de buurt bekend.

Rode lampje van internet brand en powerflip helpt niet.

 

71453143 odido referentie

 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @erhard94 

Dit topic gaat over traag internet op het KPN WBA netwerk, bij jou speelt er mogelijk wat anders. Zie je een storing staan in je Odido account bij storingen?

Reputatie 2

@Waqqas 

 

https://community.odido.nl/wifi%2D515/slechte%2Dverbinding%2Dsinds%2Doverstap%2Dnaar%2Dglasvezel%2D363284

 

Ik heb al sinds de overstap naar glasvezel last van het genoemde probleem in dit topic. Maar sinds vandaag werkt het helemaal niet meer. Aangezien mijn topic gesloten is reageer ik hier nu verder.

Dit probleem los je op met een nokia ont, genexis geeft problemen in de avond uren. Simpelweg vragen of ze je ont willen vervangen voor ander type. En ja, dit heeft het probleem al bij diverse opgelost. Als het goed is zijn de mensen die er last van hebben uitgerust met een genexis ont

Reputatie 7
Badge +15

Hier kwam een KPN monteur met de opdracht om een Nokia ONT te plaatsen maar de monteur gaf aan dat Nokia ONT's niet meer geleverd worden dus ze plaatsten een nieuwe Genexis..

Zou niet moeten uitmaken volgens de monteur.

Hier kwam een KPN monteur met de opdracht om een Nokia ONT te plaatsen maar de monteur gaf aan dat Nokia ONT's niet meer geleverd worden dus ze plaatsten een nieuwe Genexis..

Zou niet moeten uitmaken volgens de monteur.

Het maakt wel wat uit, want met de nokia heb je deze problemen niet. 

Reputatie 1

Ik heb dezelfde problemen en heb een Zyxel EX5601-T1.

 
Reputatie 1

Mijn internet werkt nu helemaal niet meer. Heb net gebeld met odido klantenservice. Zij nemen het op. Er waren nog niet meer meldingen in de buurt bekend.

Rode lampje van internet brand en powerflip helpt niet.

 

71453143 odido referentie

 

Open even een apart topic, dit gaat over verbindingen die groen zijn en traag. 

Reputatie 2

@Waqqas

 

https://community.odido.nl/wifi%2D515/slechte%2Dverbinding%2Dsinds%2Doverstap%2Dnaar%2Dglasvezel%2D363284

 

Ik heb al sinds de overstap naar glasvezel last van het genoemde probleem in dit topic. Maar sinds vandaag werkt het helemaal niet meer. Aangezien mijn topic gesloten is reageer ik hier nu verder.

@Zultan lees ook even dit. Dat mijn internet het nu helemaal niet meer doet komt nu over mijn andere probleem heen. Ik weet wel waar dit over gaat. 

Ik ben benieuwd of er toevallig meer last van hebben die ook in het onderzoek zitten.

Reputatie 1

@Cheyenne van Odido wat fijn dat jullie hier naar gaan kijken, al deze klachten lees ik al meer dan een jaar op de forums van Tweakers.net en ik zou ook toch wel graag Odido klant willen worden.

Zou je in het centrale onderzoek wat jullie doen nog een stap willen meenemen/documenteren. Wat voor type KPN WBA de klant heeft?

 

Vezels welke eigendom zijn van Open Dutch Fiber (andere ODF dan hieronder benoemd) laat ik even buiten beschouwing.

 

 • vezel gehuurd van KPN en belicht door Odido dmv p2p, AON? (ODF gebieden: Optical Distribution Frame)
 • vezel gehuurd van KPN en belicht door Odido dmv p2p, XGS-PON/GPON in de centrale? (ODF gebieden: Optical Distribution Frame)
 • vezel gehuurd van KPN en belicht door KPN dmv p2p, AON?
 • vezel gehuurd van KPN en belicht door KPN dmv p2mp, XGS-PON/GPON?


KPN gebruikt geen Huawei apparatuur bij de klanten thuis. Je kan de oorsprong van een *PON verbinding op de volgende manier herkennen.

Huawei: Odido ODF
Nokia/Genexis/: KPN WBA

Reageer