Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3096 reacties

Goedendag,

 

Helaas heeft de afstandsbediening het begeven. Rode lampje licht alleen op bij indrukken setup

toets. Graag wil ik een nieuwe. Kan dat geregeld worden?

 

Vriendelijke groet.

Hallo, mijn afstandsbediening is kapot, ik zou graag een nieuwe willen ontvangen. Kan dat geregeld worden? Alvast bedankt 

 

 

Reputatie 7

Hi @N Krijnen, hartstikke goed dat je dit laat weten! Dit is zeker mogelijk en hier help ik je graag bij. Zojuist heb ik een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Je gaat het model met de magenta knop krijgen, want het model met de grijze knop die sturen we niet meer uit. Binnen een paar dagen kun je van deze gloednieuwe afstandsbediening genieten. Enjoy! 😊

Hi @Maikelsanne, geen zorgen - dit ga ik voor je regelen! 🎉 Er is een gloednieuwe afstandsbediening naar jou onderweg die binnen enkele dagen bij jou op de mat valt. Veel kijk-plezier!

Hi @Kelllyyy, top dat je hier aanklopt! Yeah, dit kan zeker en heb ik direct geregeld. Het pakketje komt binnen een paar dagen bij jou binnen en past door de brievenbus. Nog even en je kunt weer zonder zorgen appen! 🍀

De afstandsbediening werkt niet meer. Ook na vevangen van de batterijen werkt ie nog steeds niet. Rode lampje gaat niet aan als je op een knopje drukt. Resetten kan ook niet. Graag ontvangen we een nieuwe. 

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | T-Mobile Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening

Goedeavond, onze afstandsbediening doet niks meer na een paar jaar geen lampjes, ook werken de resetcodes niet, wij ontvangen graag een nieuwe.

 

Alvast heel erg bedankt.

De afstandsbedieing werkt helemaal niet meer, niet met nieuwe batterijen, niet met de resetcodes, helemaal niks.

Graag ontvangen we een nieuwe.

 

Heel erg bedankt alsvast!

Reputatie 7

Hi @Roelhannekegijsje, merci voor de heldere toelichting! Goed nieuws: er is een nieuwe afstandsbediening onderweg om deze problemen te bestrijden. Binnen een paar dagen kun je hier al van genieten! 😊

Hi @wendywesten, dit gaan we regelen! 💪 Na een paar jaar lijkt het mij ook een heel mooi moment voor een nieuwe. Ik heb er dan ook direct eentje besteld die binnen enkele dagen bij jou op de mat valt. Enjoy! 

 

De batterij is geoxideerd in de afstandsbediening 

Reputatie 7

Hi @Cindyolsson, dat woord moest ik even googlen haha! 😜 Goed dat je het laat weten. Ik heb direct een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen een paar dagen heb je deze al in huis. 

Hoi, 

Onze afstandsbediening is kapot. Hoe kunnen wij een nieuwe aanvragen?

 

groet Judith 

Hoi,
De afstandsbediening werkt helaas niet meer, zouden jullie een nieuwe kunnen opsturen?

Mvg, Rick

Graag zou ik een nieuwe afstandsbediening willen bestellen. Hij reageert nergens meer op. Nieuwe batterijen en reset al geprobeerd. 

Reputatie 7

Hi @Judith89b, daarvoor ben je hier helemaal aan het juiste adres! 😁 Ik heb direct een nieuwe aangevraagd die je binnen een paar dagen al in huis hebt, enjoy!

Hi @Rick93, top dat je hier aanklopt! Yes, dit gaan we meteen regelen. Er komt een gloednieuwe afstandsbediening jouw kant op. Hij past door de brievenbus, dus je hoeft de bel niet te checken. Veel kijk-plezier! 🎈

Hi @JudithV75, hartstikke goed dat je dit meldt! Hier gaan we iets aan doen. Ik heb dan ook gelijk een nieuwe afstandsbediening voor jou aangevraagd. Binnen een paar dagen kan je hier al van gaan genieten! 😊

Hallo, mijn afstandsbediening doet het niet meer. Ik ontvang graag een nieuwe, kunnen jullie dat regelen? 

Reputatie 7

Hi @Carina1981, dat kunnen wij zeker! Hartstikke goed dat je dit hier hebt aangegeven. Er is een gloednieuwe afstandsbediening naar jou onderweg. Het pakketje past door de brievenbus, dus valt binnen een paar dagen bij jou op de mat. Veel zap-plezier! 🎉

Goedeavond kan ik via deze weg een andere afstandbediening bemachtigen ?

 

Goedemorgen, helaas heeft onze peuter van 2 de afstandsbediening kwijt gemaakt. We kunnen het nergens vinden! Kunnen we via deze weg een nieuwe ontvangen? Groetjes Marisa en Willem 

Mijn afstandsbediening is stuk. Wijlen jullie een nieuwe opsturen?

groet, Wil Fabri

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @brandondek en @Marisa89, jullie ontvangen binnen enkele dagen gloednieuwe afstandsbedieningen. Tot die tijd kun je gebruikmaken van de handige tips op pagina één van dit topic. Alvast veel kijkplezier toegewenst en geniet nog van een mooie zondag! 😄

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Annawil, heb je alle tips al doorlopen? Weet je zeker dat het niet aan de batterijen ligt, bijvoorbeeld? Vaak helpt het om de afstandsbediening opnieuw te koppelen: Afstandsbediening | Gebruiken, koppelen, resetten | T-Mobile Thuis. Indien ook dit allemaal niet helpt, stuur ik je natuurlijk met veel plezier een nieuw model toe. Laat me weten of dit nodig is! 

Hoi @Annawil, heb je alle tips al doorlopen? Weet je zeker dat het niet aan de batterijen ligt, bijvoorbeeld? Vaak helpt het om de afstandsbediening opnieuw te koppelen: Afstandsbediening | Gebruiken, koppelen, resetten | T-Mobile Thuis. Indien ook dit allemaal niet helpt, stuur ik je natuurlijk met veel plezier een nieuw model toe. Laat me weten of dit nodig is! 

Ja? Heb ik geprobeerd. Sommige knoppen doen het gewoon, andere niet.

 

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Annawil, top dat je al alles geprobeerd hebt, bedankt voor de terugkoppeling. Ik heb je meteen een nieuw model toegestuurd; deze wordt binnen vier dagen bezorgd als brievenbuspakketje! 😄

Goedemorgen @Annawil, top dat je al alles geprobeerd hebt, bedankt voor de terugkoppeling. Ik heb je meteen een nieuw model toegestuurd; deze wordt binnen vier dagen bezorgd als brievenbuspakketje! 😄

Dank

Goedemorgen,

 

Mijn afstandsbediening functioneert niet meer goed. Ik heb alle tips geprobeerd. Bijna alle knoppen moet ik meerdere malen indrukken voordat er wat gebeurd en meestal gaat het dan ook nog vertraagd. Zo kan ik dus nooit fatsoenlijk een tv kanaal intoetsen. Ik wil graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen. 

 

Mvg, 

 

Stefan Jansen 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Sjans, bedankt voor het doorlopen van alle stappen, jammer dat de ab het deels opgegeven heeft. Ik heb meteen een nieuw model voor je besteld; deze wordt binnen vier dagen door de brievenbus geleverd. Gebruik in de tussengelegen periode de handige tips op de eerste pagina van dit topic! 📺

Reageer