Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3172 reacties

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

6. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

Helaas werken beiden afstandbedieningen niet meer naar behoren door veelvuldig gebruik.bv doorschakelen naar volgend kanaal,wisselen can tv naar radio of vv

Met vroendelijke groet A Frijters

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

 

Goedenavond,

Onze afstandsbediening lijkt eventjes te werken (lampje brand bij eerste keer knopje indrukken), maar er gebeurd echter niks. Uiteraard batterijen meerdere keren vervangen, maar geen verschil. De reset lukt ook niet (er gebeurd niks).

Ik ben bang dat mijn dreumes ‘m te pakken heeft gekregen 🤦🏽‍♀️
Wat zou ik nog kunnen proberen?

Alvast bedankt!

Reputatie 7

Hi @leeuwena, daarvoor ben je hier helemaal op het juiste adres! Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor jou aangevraagd. Binnen enkele dagen komt deze al bij jou binnen. Ik kan er maar eentje per keer aanvragen. Dus als je mij een seintje geeft zodra de ene binnen is, kan ik de tweede voor jou aanvragen.

Hi @Lithaniel, heel goed dat je dit laat weten! Top dat je eerst zelf al het één en ander hebt geprobeerd. Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen een paar dagen valt deze bij jou op de mat en blijft deze hopelijk buiten het bereik van jouw dreumes haha. 

 

Haai.

 

Mijn afstandsbediening werkt niet meer. Batterijen vervangen en proberen te resetten, maar hij reageert niet meer. Maakt niet uit welke knop ik probeer.  Zou u me verder kunnen helpen. Is model met grijze knop.

 

Mvg Pol

Reputatie 1

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.

 

 

Tsja, wij hebben inderdaad zo'n hond. De afstandsbediening is niet meer te redden. Nu al enkele maanden met TVA maar missen de TV toch wel. Hoe kunnen we een nieuwe afstandsbediening ontvangen?

 

Peter

Reputatie 7

Hi @polensyl, daarvoor ben je hier helemaal aan het juiste adres - ik help je graag! 😊 Top dat je eerst zelf verschillende stappen hebt geprobeerd om 'm werkend te krijgen. Zojuist heb ik een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Het pakketje heb je binnen een paar dagen in huis. Je krijgt nu ons nieuwste model met een magenta knop. Enjoy!

Hi @Fox4312, haha woops! 😜 Ik kan me helemaal voorstellen dat je liever via de tv kijkt, dus top dat je dit laat weten. Er is een splinternieuwe afstandsbediening naar jullie onderweg. Zo kunnen jullie lekker in de rondte zappen. Binnen een paar dagen heb je 'm al in huis!

Graag wil ik een nieuwe afstandsbediening bestellen. Heb alle stappen doorlopen maar kan niet zappen of geluid veranderen. Rode lampje brand wel als ik knopje indruk maar setupbox reageert niet. Als ik de ab heel dicht bij de box houdt dan reageert die af en toe. Maar ga ik 1 meter verder dan doet hij niets meer. Ook niet met nieuwe batterijen.

Reputatie 7

Hi @cbeentjes, hartstikke goed dat je alle stappen hebt doorlopen! Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening besteld, zodat je binnen een paar dagen weer probleemvrij bent. Laat je weten of de nieuwe afstandsbediening dit probleem heeft verholpen? Veel kijk-plezier alvast! 🤞

L.S.

Mijn afstandsbediening reageert niet meer. Ik heb de batterijen al vervangen zonder resultaat.
Graag zou ik een nieuwe aanvragen.

 

Gr. Saskia Lim

Reputatie 7

Hi @saskialim, dit ga ik voor je regelen! Net heb ik dan ook meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen twee tot vijf werkdagen heb je deze in huis, enjoy en maak er een fijne dag van!

Hi @saskialim, dit ga ik voor je regelen! Net heb ik dan ook meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen twee tot vijf werkdagen heb je deze in huis, enjoy en maak er een fijne dag van!

Dank je wel!

Hoi, ik ben mijn afstandsbediening kwijt.

Ik zou graag een nieuwe willen. 

Meerdere knoppen op de afstandsbediening lijken niet of nauwelijks nog een signaal te sturen. Batterijen zijn vervangen en bij sommige knoppen brandt het rode lampje fel en bij anderen nauwelijks. Reset lukt niet eens omdat de 2 en 1 ook niet registreren. 

Reputatie 7

Hi @ArmandGeld, dit heb ik meteen in orde gemaakt! 😊 De nieuwe afstandsbediening komt binnen een paar dagen bij je binnen. Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft de bel niet in de gaten te houden. Enjoy!

Hi @DenHannes, heel goed dat je dit aangeeft! Hier gaan we iets aan doen. Er is een gloednieuwe afstandsbediening naar jou onderweg. Binnen een paar dagen valt deze bij jou op de mat en hoop ik dat je weer probleemvrij kunt zappen. Laat je dat hier aan ons weten? 💪

Hallo, mijn afstandsbediening heeft op een brandende kachel gelegen en is nu een zielig hoopje gesmolten ellende geworden. Is het misschien mogelijk om een nieuw exemplaar te krijgen?

Reputatie 7

Hi @Marjadj, oeh jeetje - gelukkig is er geen brand onstaan! Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd die binnen twee tot vijf werkdagen bij je binnen is, zodat je weer ongestoord kunt zappen. Fijne dag vandaag! 😊

Reputatie 1

Hoi,
Ik heb twee afstandsbediening die niet meer werken. De batterijen heb ik al vervangen en resetten heb ik ook al geprobeerd. Ik kan alleen nog de tv aanzetten en het geluid regelen. Maar verder niks. Kan ik 2 nieuwe krijgen?

Groet, Jeroen

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Jeroen2411, dat klinkt alsof het koppelen niet helemaal goed gegaan is. Probeer het nog een keer met onderstaande stappen, dan zou je de tv weer moeten kunnen bedienen met de afstandsbediening:

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

 

*Bij Stap 2: sommige tv's schakelen pas na ruim 20 tot 30 seconden volledig uit. Ik heb dit zelf meegemaakt met meerdere Samsung QLED's bijvoorbeeld; houd hier rekening mee. Het kan dus langer duren voordat je naar stap 3 kunt gaan! 😊

Reputatie 1

Hoi @Jeroen2411, dat klinkt alsof het koppelen niet helemaal goed gegaan is. Probeer het nog een keer met onderstaande stappen, dan zou je de tv weer moeten kunnen bedienen met de afstandsbediening:

Stap 1

Druk de cijfertoetsen <1> en <3> tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert

Stap 2

Druk het TV power knopje in en houd deze net zo lang ingedrukt tot je TV uitschakelt

Stap 3

Zet je TV weer aan met het TV power knopje

Stap 4

Druk op de 'stop' knop om de instellingen op te slaan. Als het magenta knopje twee keer knippert, zijn de instellingen succesvol opgeslagen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het instellen niet gelukt.

Stap 5

Je kunt nu de volgende knoppen testen: <TV-POWER>, <Mute>, <Vol Up>, <Vol Down>, <AV Input>

 

*Bij Stap 2: sommige tv's schakelen pas na ruim 20 tot 30 seconden volledig uit. Ik heb dit zelf meegemaakt met meerdere Samsung QLED's bijvoorbeeld; houd hier rekening mee. Het kan dus langer duren voordat je naar stap 3 kunt gaan! 😊

Hoi,

Bij Stap 1 gebeurt er niks als ik de cijfertoetsen 1 en 3 tegelijk inhoud (ik heb ze minsten 1 minuut samen ingehouden). Het magenta knopje knippert dan helemaal niet.

Heb jij wellicht nog een andere oplossing?

Groet, Jeroen

Reputatie 7
Badge +16

@Jeroen2411 Het is dan wel opmerkelijk dat het bij beide afstandsbedieningen tegelijkertijd gebeurt, daarom is mijn vermoeden eerder dat het aan het koppelen ligt en niet zozeer aan de ab’s zelf. Het kan ook goed zijn dat de TV Box ze eventjes niet kan herkennen, anders zou je de stappen kunnen doorlopen.

Zou je de TV Box kunnen resetten via de methode die in het gelinkte artikel beschreven staat: Wensen & Suggesties voor Thuis | T-Mobile Community → Let op! Hiermee wordt alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Als ook dit niet werkt, dan stuur ik je meteen twee nieuwe exemplaren! 😊

Mijn afstandsbediening is per ongeluk met het bed verschonen in de wasmachine terecht gekomen, meteen de batterijen eruit gehaald en op de verwarming gelegd op een doek, hij doet nog wel iets maar knoppen doen niet wat ze moeten doen, source knop bv krijg ik programma opnemen  resetten werkt niet lampje knippert 1x of helemaal niet, batterijen vervangen en tv box gereset maar helaas verbetert het niet 

 

Gr. Coba

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @Cobadevreugd, daar is de afstandsbediening duidelijk niet tegen opgewassen! 😉 In dit geval is geduld geen schone zaak, ik zorg ervoor dat er snel een nieuwe afstandsbediening naar je toe komt. Hiermee wil ik ervoor zorgen dat je snel weer als vanouds kan genieten! 

Reputatie 1

@Jeroen2411 Het is dan wel opmerkelijk dat het bij beide afstandsbedieningen tegelijkertijd gebeurt, daarom is mijn vermoeden eerder dat het aan het koppelen ligt en niet zozeer aan de ab’s zelf. Het kan ook goed zijn dat de TV Box ze eventjes niet kan herkennen, anders zou je de stappen kunnen doorlopen.

Zou je de TV Box kunnen resetten via de methode die in het gelinkte artikel beschreven staat: Wensen & Suggesties voor Thuis | T-Mobile Community → Let op! Hiermee wordt alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Als ook dit niet werkt, dan stuur ik je meteen twee nieuwe exemplaren! 😊

Hoi, het werkt weer. Dank voor de tip!

Hallo,

 

Mijn afstandsbediening heeft het begeven. Ik drukte op “guide” om zo van zender te veranderen, maar dat is het laatste wat hij deed. Toen ik probeerde een andere zender te selecteren met de pijl toetsen kwam er geen reactie, ook niet na het vervangen van de batterijen. Ik heb ook de andere stappen doorlopen zonder dat het probleem verholpen werd.

Reputatie 7
Badge +5

Top dat je alles al doorlopen hebt @Roderikmb! Ik heb zojuist een nieuwe afstandsbediening naar je toegestuurd. Deze zal binnen vijf dagen door de brievenbus geleverd worden! In de tussentijd kan je altijd gebruik maken van de TV Anywhere app of de T-Mobile TV app als deze beschikbaar is op jouw televisie. Fijne zondag!

Reageer