Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3204 reacties

Reputatie 7

Hi @Sadi30, ik durf je niet te zeggen welk knopje dat precies is op de afstandsbediening. Sorry! Zou je anders totdat de nieuwe afstandsbediening binnen is, tv kunnen kijken via TV Anywhere? Daar heb je geen afstandsbediening voor nodig! 😊

Reputatie 1

Ja is helaas niet anders maar vorige week al niks kunnen kijken door geen internet en nu niks tv kijken door mijn lieve hond😁

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

6. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

venkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

De afstandbediening werkt  soms wel en soms niet. Dat wil zeggen dat hij niet altijd reageerd en moet je 10 keer drukken. Wij hebben twee boxen (1 boven en 1 beneden) de andere afstandbediening werkt wel normaal. De batterijen zijn voor beide apparaten al vervangen.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

 

 

De afstandbediening werkt  soms wel en soms niet. Dat wil zeggen dat hij niet altijd reageerd en moet je 10 keer drukken. Wij hebben twee boxen (1 boven en 1 beneden) de andere afstandbediening werkt wel normaal. De batterijen zijn voor beide apparaten al vervangen.

 

De afstandbediening werkt  soms wel en soms niet. Dat wil zeggen dat hij niet altijd reageerd en moet je 10 keer drukken. Wij hebben twee boxen (1 boven en 1 beneden) de andere afstandbediening werkt wel normaal. De batterijen zijn voor beide apparaten al vervangen.

Het betreft de afstandbediening met de grijze knop

Goedenavond,

Ik heb het hele huis doorzocht, maar de afstandsbediening niet kunnen vinden. Het is een keer gebeurd dat mijn zoontje het uit het raam heeft gegooid, dus de kans is aanwezig dat het deze keer ook is gebeurd. Ik wil graag een nieuwe bestellen. Kunnen jullie mij daarbij helpen?

 

Groet,

Youssef 

Is Boris nog actief ?

 

zo juist gegevens opnieuw achtergelaten voor bestelling afstandsbediening.

 

Hallo, 

Veel knoppen op onze afstandsbediening lijken niet meer te werken, waaronder de gids, het pijltje omhoog en de nummers 2 en 3. De afstandsbediening is hierdoor redelijk onbruikbaar.

 

Nieuwe batterijen heeft niks geholpen. Opnieuw verbinden gaat ook niet want ook de setup knop doet het niet.

Het gaat om de afstandsbediening met de grijze knoppen

Hebben jullie een oplossing?

Groeten,

Pubsted

Reputatie 7
Badge +5

Goedemorgen @gertjan1969 en @ybouichrat! Geen zorgen, voor jullie beide is er een nieuwe afstandsbediening besteld. @gertjan1969 in de tussentijd kan jij nog gebruik maken van je tweede afstandsbediening, die werkt ook op de andere TV Box. @ybouichrat jij zou als tussenoplossing gebruik kunnen maken van TV Anywhere of de T-Mobile TV app! @Troubleshooter11 jou verwijs ik graag naar het privégesprek met Boris! 😄

Goedemorgen @gertjan1969 en @ybouichrat! Geen zorgen, voor jullie beide is er een nieuwe afstandsbediening besteld. @gertjan1969 in de tussentijd kan jij nog gebruik maken van je tweede afstandsbediening, die werkt ook op de andere TV Box. @ybouichrat jij zou als tussenoplossing gebruik kunnen maken van TV Anywhere of de T-Mobile TV app@Troubleshooter11 jou verwijs ik graag naar het privégesprek met Boris! 😄

En heb je voor mij ook een oplossing?

Reputatie 7
Badge +5

Sjonge wat stom van mij @Pubsted, ik heb je bericht helemaal over het hoofd gezien. Gelukkig heb ik metéén actie ondernomen - ook voor jou is er nu een gloednieuwe afstandsbediening onderweg! We hoeven de oude niet terug, dus gebruik hem bijvoorbeeld als hondenspeeltje, of homemade tennisracket! 😊

Mijn afstandsbediening is kapot. Krijg de AB niet gereset, knoppen reageren niet meer, kan dus ook niet schakelen naar andere kanalen.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @onsjoske, welkom op de Community! 😄

 

Er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! 

Goedemiddag..

 

Wij wouden graag een nieuwe afstandbediening.

We hebben alles al geprobeerd en we kunnen iedere week de baterijen vervangen...

Hallo,

Helaas werkt onze afstandsbediening bijna niet meer. Al geprobeerd te resetten, nieuwe batterijen erin gedaan, maar helaas werkt het allemaal niet. Zouden wij alsjeblief een nieuwe mogen? 😥

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Erikfsc en @KarinBosman, goed dat jullie het aangegeven hebben: er komen twee nieuwe afstandsbedieningen jullie kant op. Houd alsjeblieft rekening met een maximale levertijd van zo'n vijf dagen - meestal ontvang je ‘em in de bus binnen drie dagen. Voor alle extra handige tips, neem een kijkje onderaan in de originele post van dit topic, zo kun je in de tussentijd toch nog tv-kijken!

Nog een prachtige zondag toegewenst! 😄

Goedenavond,

ik ben sinds een paar dagen mijn afstandsbediening kwijt. Het hele huis ondersteboven gezet maar helaas niet gevonden. Is het mogelijk om een nieuwe toegestuurd te krijgen? Het is de afstandsbediening met de grijze knop.

Hoor graag van u. Bij voorbaat dank.

 

Reputatie 7

Hi @Riez1970, top dat je in dit topic aanklopt! Ik heb direct een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd, zodat je de zoektocht kunt staken. Binnen enkele dagen vind je het pakketje op de deurmat en kan je weer volop in de rondte zappen. Alvast heel veel zap-plezier gewenst! 🎈

Top! dank je wel Lisa! Fijne service! Zie hem wel verschijnen!

Hi, please can I get a new TV controller. The red button remains on all the time it seems stuck down and despite trying I cannot get it to go off. 

 

Thank you. 

 

Simon

 

Reputatie 7

Hi @Smallers, of course you can! Perfect that you found this topic, so I can help you right away. I just requested for a new remote control. Within two to five days the package will be delivered to you. Enjoy! 🎈

Reputatie 1

Hi, 

het geluid van de tv box is van de 1 op de andere dag verdwenen. Via een ander aangesloten apparaat hoor ik gewoon geluid dus de tv doet het wel. Ik heb de truuk met reset van afstandbediening om vervolgens geluid van de box harder te zetten ook geprobeerd maar haalt niks uit. De box heeft ook wat kuren.  Lampjes branden niet meer. Soms reageert hij niet meer op de afstandbediening totdat ik stroom er en er weer op doe. Ik vermoed dat de box aan zijn eind is…?

Reputatie 7

Hoi @Pat01 ,

Goed dat je aan de bel trekt! Ik zie dat je inderdaad nog gebruik maakt van de Entone TV Box, deze is al wat verouderd. Ik vermoed dat we met een ruil naar een nieuwer model, het probleem kunnen oplossen. Ik maak dat graag voor je in orde, maar heb daarvoor wel jouw toestemming nodig. Ik hoor het graag van je! 

Reputatie 1

Dat is prima

Reputatie 2

Hoi @Pat01 ,

Goed dat je aan de bel trekt! Ik zie dat je inderdaad nog gebruik maakt van de Entone TV Box, deze is al wat verouderd. Ik vermoed dat we met een ruil naar een nieuwer model, het probleem kunnen oplossen. Ik maak dat graag voor je in orde, maar heb daarvoor wel jouw toestemming nodig. Ik hoor het graag van je! 

Eindelijk een oplossing, ja ik zou graag een nieuw toestel ontvangen als dat het probleem verhelpt.

Reageer