Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

2924 reacties

Hallo

Mijn afstandsbediening werkt niet meer. Ik heb al via set up gewerkt en code ingevoerd maar helpt niet. Ook ben ik op zpek gegaan via de lijst met merk van tv en de bijbehorende codes maar niets baat.

Nieuwe?

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @sylviev,

Goed dat je het kenbaar maakt! Als ik het goed begrijp werkt de afstandsbediening wél voor onze TV Box, dus kan je ook door ons menu navigeren en door TV zenders, maar niet met het navigeren van jouw TV zelf? In dat geval zou een nieuwe afstandsbediening geen verschil maken. Zou je kunnen aangeven welk merk TV je hebt? Ik ga proberen om nog een andere koppelingscode voor je te vinden!

Ik krijg de box aan en de tv. Kan enkel het gzluid aanpassen maar geen zender wosselen. De guide knop werkt meer naar behoren. En de knopjes rond de ok knop laten het ook afweten.

Ik heb een samsung smart tv

Goedemorgen, nog voordat ik de tv box kon aansluiten had zoonlief hem al te pakken en gedumpt in de waterbak van de kat. Hij doet helaas niets meer, zou ik een nieuwe kunnen krijgen?

Reputatie 7

Hi @sylviev, dankjewel voor de toelichting! Ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening jouw kant op gestuurd. Ik hoop dat jij met deze nieuwe afstandsbediening weer zonder problemen alle knoppen kunt gebruiken. Binnen een paar dagen heb jij ‘m binnen. Maak er een mooi weekend van! 😊

Hi @Remers, haha ahh daarmee is jullie filmavond letterlijk in het water gevallen! Je bent bij mij aan het juiste adres, want er is al een nieuwe naar jou onderweg. Ik hoop dat dat jullie hier weer volop mee kunnen zappen, enjoy. Geniet van het weekend! 🎈

Hi,

 

Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen bestellen mijn huidige werkt niet meer na alles geprobeerd te hebben.

 

MvG,

Laura

Zou graag nieuwe afstandsbediening krijgen.

Ondanks nieuwe batterijen,  een reset enz enz reageert de tvbox niet op de afstandsbediening. Rode lampje brandt wel op afstandsbediening bij een knop indrukken maar doet verder helemaal niets 😪 kan nu maar 1 zender kijken, is wel super saai 😅

Reputatie 7

Hi @Ceska, dat kan geregeld worden! ✨ Zo te horen is jouw huidige afstandsbediening aan het einde van zijn Latijn. Zojuist heb ik dan ook een nieuwe jouw kant op gestuurd. Binnen enkele dagen kun jij weer optimaal zappen, enjoy!

Hi @MoniqueVD, je bent bij mij helemaal aan het juiste adres! Super om te lezen dat jij al verschillende handelingen hebt uitgevoerd. Er is een nieuwe naar je onderweg, yay. Zo kun jij binnen enkele dagen weer van alle zenders genieten! 😁

Hoi,

 

Mijn afstandsbediening werkt niet meer optimaal, bepaalde knoppen reageren bijna niet en dat maakt het lastig om cijfercombinatie te maken. Ook de info knop werkt bij niet meer. Batterijen al vervangen maar dat biedt geen soelaas. Er staat ook nog vodafone op dus dan weet je dat ie al behoorlijk oud is. Zouden jullie een nieuwe naar mij toe kunnen sturen?  Alvast bedankt. 

Ik heb mijn hele huis doorzocht, maar ik ben helaas toch echt mijn afstandsbediening kwijt. Zouden jullie een nieuwe kunnen sturen? Hoe lang duurt dit doorgaans? Bedankt! Groeten,Marion

Reputatie 6

Hoi @Hilbrand1, ik kan mij voorstellen dat dat niet zo fijn is, ik heb dan ook direct een nieuwe afstandsbediening voor je besteld. 

@MBeishuizen, wat balen dat je je afstandsbediening niet meer kunt vinden! Is er een huisdier of een kind mee aan de haal gegaan? Dat zien we wel vaker! 😁 Ook voor jou heb ik een nieuwe afstandsbediening besteld. Doorgaans worden afstandsbedieningen binnen enkele werkdagen per post geleverd, maar in verband met drukte bij PostNL vanwege onder meer Black Friday en feestdagen, zou het ietsjes langer kunnen duren dan je van PostNL gewend bent. 

Ik heb mijn afstandsbediening alsnog teruggevonden! Opsturen is niet meer nodig! Hopelijk nog op tijd…:-)

Reputatie 6

Wat fijn dat je hem hebt gevonden @MBeishuizen! De bestelling is via het distributiecentrum al uitgezonden, deze kan ik niet meer annuleren. Je kunt hem een fijn thuis bieden en op een warm plekje bewaren als reserve!

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

6. Koppelen TV en TV Box

 Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met dezelfde TV Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Het is mij nog niet ercht duidelijk hoe ik een nieuwe afstandsbediening kan bestellen.

Reputatie 7

Hi @FraanjeM, je zit helemaal op de juiste plek! Door in dit topic aan de bel te trekken dat jij een nieuwe afstandsbediening nodig hebt, weet ik al voldoende. Ik heb dan ook direct een nieuwe jouw kant op gestuurd. Binnen enkele dagen wordt deze door de brievenbus geschoven en kun jij weer ongestoord zappen! 🎈

Top. Dank.

👌🏼😁

Hallo, onze afstandsbediening is kapot. Geeft geen signaal meer door. Ook niet na alle mogelijke stappen doorgenomen te hebben

Mijn afstandbediening is ook stuk. Heb al een nieuwe ontvangen maar werkt ook niet.

Graag weer een nieuwe.

Reputatie 7

Hi @hendrikenjantsje, super goed dat je dit aangeeft! Ik wilde dit gelijk voor je gaan regelen, maar ik zie dat één van mijn collega's mij al is voor geweest vandaag. Binnen enkele dagen kun jij genieten van jouw nieuwe afstandsbediening!

Hi @Banjer1969, wat balen om te lezen dat de meest nieuwe afstandsbediening het ook niet doet! Kan je aangeven wat er precies mis is? Wellicht helpt het namelijk niet om weer een nieuwe jouw kant op te sturen en speelt er iets anders. Ik hoor het graag van je, dankjewel! 

Jazeker, bij het koppelen gaat lampje 5 keer knipperen ook reset is niet meer mogelijk. Was bij vorige ook het geval.

Reputatie 7

Hi @Banjer1969, merci voor het aangeven! Ik hoop dat het drie keer scheepsrecht is en dat de afstandsbediening die ik zojuist heb besteld, wel goed werkt. Geef jij hier een seintje zodra jij deze binnen hebt? Ik hoop dat hiermee de problemen zullen verdwijnen! 

Hoihoi,

Mijn afstandsbediening is kapot. Ik heb hem al gereset, net als de box, nieuwe batterijen etc. maar de tv en de box reageren nog steeds niet. Het zapt wat lastig via de tablet ;)

kunnen jullie een nieuwe sturen? Alvast bedankt!

 

 

Reputatie 7

Hi @Norah22, super om te lezen dat jij eerst al zoveel verschillende stappen hebt uitgeprobeerd! Ik kan me voorstellen dat dit niet prettig zapt haha, dus ik help je met alle liefde aan een nieuwe. Ik heb er direct eentje voor je aangevraagd en binnen enkele dagen valt deze binnen op de mat. Veel zap-plezier alvast en een mooi weekend! 🎈

Hallo, mijn afstandsbediening is kwijt en ik graag een nieuwe willen. Wat zijn de kosten? Groetjes Laura

Reputatie 7

Hi @laura2109, ik heb goed nieuws voor je! Ik heb er zojuist gratis eentje voor jou aangevraagd. Je hoeft niet de deurbel in de gaten te houden, want het pakketje past door de brievenbus. Binnen enkele dagen kan jij weer lekker zappen! 🎈

Reageer