Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3226 reacties

Reputatie 1

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!

1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Stuiteren van twee hoog geeft ook geen garantie dat de afstandsbediening nog werkt. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening:

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
   

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset uit met de volgende stappen:

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.

 

6. Koppelen TV en TV Box

Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Hide content

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

Hide content

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

70efc405-e1f7-454f-8b05-4bff40109ee6.png


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (Knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol. Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Gelukt?

Heeft dit topic geholpen om je afstandsbediening weer werkend te krijgen? Laat dan een berichtje achter met jouw oplossing. Vinden we leuk en je helpt er mogelijk medeklanten mee! Je TV is nu gekoppeld met onze afstandsbediening. Je kunt dus nu het volume van de TV bedienen en de TV uitschakelen met onze TV knop. Yes! 

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

 

Ik wil graag een nieuwe afstandsbediening want de aan en uit-knop doet het nietmeer.

welke gegevens heeft u van me nodig.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @leonstokkel en @Gerdi, er komen nieuwe afstandsbedieningen jullie kant op. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. Veel kijkplezier en een prachtige dag toegewenst!

Reputatie 1

Geweldig!

Reputatie 1

Top! Snel geregeld! 

Enige tijd geleden heb ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen ter vervanging van mijn Vodafone afstandsbediening. Dit is ook een ramp en de knopjes werken nu al niet meer tenzij je ze zo ongeveer DOOR het toetsenbord drukt. Ook een batterijlevensduur van 2 weken vind ik ook heel kort. Als je een knop indrukt lijkt t of de AB meerdere keren het signaal verstuurd omdat het lampje een aantal keren blinkt. Ik denk dat deze ook kapot is. Gaarne zou ik weer een nieuwe ontvangen en bij voorkeur een oude Vodafone versie (maar die zal wel niet meer beschikbaar zijn vrees ik)

Onze afstandsbediening is kwijt. Zouden jullie een nieuwe kunnen sturen. 

Alvast bedankt

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @mycall65, indien het lampje vijf keer knippert bij elke handeling, dan is de ab inderdaad defect. Sorry dat je een defecte hebt ontvangen, ik stuur je meteen een nieuwe toe! De oude Vodafone versie is niet meer beschikbaar, maar ik verzeker je dat degene die nu opgestuurd wordt het wel doet.

Hoi @rreuver17, goed dat je het aangeeft. Een nieuwe ab is ook naar jou onderweg. De levertijd bedraagt gemiddeld vier tot maximaal zeven werkdagen - vaak is dit iets sneller!

Reputatie 1

Geweldig!

Dat is nou jammer. Afstandsbediening vanmorgen ontvangen, wat heel snel is.

Helaas: aangegeven dat het de afstandsbediening met de grijze knop moest zijn, maar de magenta ontvangen. Kan ik niks mee. 😔

Wat nu?

 

Reputatie 7
Badge +16

@Gerdi Ik zie niet dat je aangegeven hebt dat het de ab met grijze knop had moeten zijn, want dan had ik je gelijk kunnen aangeven dat we deze niet meer uitsturen. 

Waarom zou je niets met de magenta ab kunnen? Ik help je graag, er is niets dat de magenta ab niet kan, wat de grijze wel kon. We komen er vast uit samen! 

Reputatie 1

@Gerdi Ik zie niet dat je aangegeven hebt dat het de ab met grijze knop had moeten zijn, want dan had ik je gelijk kunnen aangeven dat we deze niet meer uitsturen. 

Waarom zou je niets met de magenta ab kunnen? Ik help je graag, er is niets dat de magenta ab niet kan, wat de grijze wel kon. We komen er vast uit samen! 

Hij doet het. Heb nog een belangrijk probleem: kan hem niet uitzetten met knop 1???

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Gerdi 

Fijn dat het werkt! Je moet je magenta ab eerst koppelen via deze pagina. Bij sommige TV's duurt het btw echt een halve minuut tot een minuut voordat deze uitgaat via de genoemde methode, geen zorgen dus wanneer het wat langer duurt! 

 

Reputatie 1

Twintig keer geprobeerd. Hij gaat nou uit, alleen heb ik nu geen geluid.

wat een systeem.

Reputatie 1

Na heel veel geduld en veel gevloek, hebben we nu ook geluid. Pffffff.

Hi! Onze afstandsbediening is stuk. Heel af en toe, als we geluk hebben, is het nog mogelijk om met dikke vertraging van zender te wisselen. We hebben alle stappen die mogelijk zijn al doorlopen. Het rode knopje gaat niet eens meer aan helaas. Kunnen we een nieuwe krijgen? :sweat_smile:

Groeten,
Sharon

Hallo, onze afstandsbediening is stuk. Een groot aantal van de knoppen werkt niet goed meer. Is het mogelijk dat we een nieuwe kunnen ontvangen?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @SharHil en @Anno1981, ik heb meteen twee nieuwe afstandsbedieningen besteld. Deze zullen ongeveer over vier tot zeven dagen (maximaal) bij jullie aankomen. Veel kijkplezier toegewenst straks - jullie kunnen in de tussentijd, als je een USB-toetsenbord hebt liggen, die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! → Thanks @TMTV! 😁

Goedemiddag, 

Mijn hond heeft gisteravond helaas de afstandsbediening kapot gebeten. Kan ik een nieuwe bestellen?

Met vriendelijke groet, 

Marion

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @M.wever, het blijft een smakelijk speeltje als ik het zo lees! 😊 Ik stuur meteen een nieuwe ab op. Je kunt deze over vier tot maximaal zeven werkdagen verwachten - vaak is het iets sneller (een dag of drie, vier). Een mooi weekend toegewenst alvast!

Goedemiddag,

Ik ben mijn afstandbediening al een tijdje kwijt en heb m nog steeds niet gevonden. Ik denk dat ie mee genomen is door kabouters. Zou ik misschien een nieuwe kunnen ontvangen? Groetjes :slight_smile:

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Nancyreibe, ach jeetje dat is niet heel fijn! Ik heb je meteen een nieuwe toegestuurd. Houd rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. Een schitterend weekend toegewens ten stay safe! 😉

Hoi,

mijn afstandsbediening heeft het avontuur “wasmachine” niet overleefd.. Kunnen jullie mij een nieuwe sturen? 

Goedemorgen,

Ik heb al sinds 2016 T Mobile thuis (voorheen vodafone) , maar mijn afstandbediening begint behoorlijke kuren te vertonen bepaalde knoppen reageren nauwelijks meer zoals de 1 en de tv aan. Ik zou graag een nieuwe krijgen . Ik heb nu nog een afstand bediening met vodafone erop.

Met vriendelijke groet 

Rene’

Goedenavond,

Zo vaak de TV Box aan/uit gezet, dat de aan/uit knop op de afstandbediening steeds vaker dienst weigert. Andere knoppen op de AB doen het goed… Zou ik een nieuwe afstandsbediening toegestuurd kunnen krijgen?

Reputatie 7
Badge +16

@moosputto Je afstandsbediening is dan wel op een waardige en avontuurlijke wijze ten onder gegaan, dat scheelt! 😉 Ik stuur je meteen een nieuwe toe. Houd rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd en veel kijkplezier toegewenst alvast.

@Witties64 Dat is geen prettige manier om met je ab te zappen en de TV te besturen; ik heb je een nieuwe toegestuurd. Veel kijkplezier toegewenst straks!

@StijnSp Ook jij ontvangt binnen maximaal één week een nieuwe ab!

Voor iedereen geldt het volgende: wanneer je een nieuwe ab ontvangt, let er dan wel op dat deze niet automatisch volledig gekoppeld is aan je (smart) TV → knoppen als volume en van zender wisselen werken wel, evenals de TV Box uitzetten, want dat signaal loopt direct naar de TV Box zelf. Wanneer je de nieuwe ab wilt koppelen zodat je nog maar één ab nodig hebt ter bediening, kijk dan op onze website voor uitleg: Hoe koppel ik de magenta afstandsbediening?

*Vergeet niet om de tip van @TMTV te gebruiken, mocht je een USB-toetsenbord thuis heb liggen. Dat maakt het zappen net iets fijner!

Stay safe!

Mijn afstandsbediening is kwijt geraakt. Kunt U mij svp een nieuwe opsturen?

Reageer