Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3226 reacties

Reputatie 1

Hoi T-mobile,

 

Onze beagle (hond) heeft onze AB ook te pakken gehad. Ik heb nog geprobeerd hem te fixen maar helaas. Kan ik een ander krijgen?

Alvast bedankt!

 

Groet Niels & Bernadet

Van de ene op de andere dag reageert mijn tv niet meer op de afstandsbediening. Ik heb de aanwijzingen op de website gevolgd om opnieuw te koppelen en toen werkte het weer heel eventjes, en daarna was het meteen weer voorbij.

Afstandsbediening werkt prima met de mediabox, dus batterijen doen het nog. Alleen tv reageert niet meer, wat ik ook probeer.

Reputatie 7

Hi @famana Oei, hij/zij is lekker los gegaan zo te zien. Maar wat een schatje, ik ben er spontaan verliefd op. :heart_eyes: Er komt een nieuwe afstandsbediening jullie kant op!

Hi @Thatguy Hmm dat is vreemd, ik kijk graag met je mee! Gebruik je de afstandsbediening met de grijze knop of de magenta knop? En heb je al geprobeerd om de TV Box een keer te resetten via deze stappen? Ik hoor het graag!

Goedemorgen,

 

ik heb alle stappen doorlopen en de afstandsbediening reageert nergens op.

Kan ik een nieuwe krijgen?

 

Mvg

Reputatie 1

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!

1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Stuiteren van twee hoog geeft ook geen garantie dat de afstandsbediening nog werkt. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening:

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
   

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset uit met de volgende stappen:

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.

 

6. Koppelen TV en TV Box

Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Hide content

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

Hide content

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

70efc405-e1f7-454f-8b05-4bff40109ee6.png


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (Knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol. Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Gelukt?

Heeft dit topic geholpen om je afstandsbediening weer werkend te krijgen? Laat dan een berichtje achter met jouw oplossing. Vinden we leuk en je helpt er mogelijk medeklanten mee! Je TV is nu gekoppeld met onze afstandsbediening. Je kunt dus nu het volume van de TV bedienen en de TV uitschakelen met onze TV knop. Yes! 

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

 

Ik heb een amulet 515b afstandsbediening waarvan een groot deel van de knoppen ook bij harddrukken nu niet meer werken omdat ze zijn versleten. zou het mogelijk zijn om een nieuwe te ontvangen

 

Reputatie 7
Badge +16

 

Hoi @Rayminator en @h.vanbuul, ik heb ervoor gezorgd dat jullie allebei een nieuwe afstandsbediening toegestuurd krijgen. Houd alsjeblieft rekening met een maximale levertijd van vier tot zeven werkdagen. Vaak is dit iets sneller, maar just in case! Veel kijkplezier toegewenst straks! 😄📺

Reputatie 7
Badge +6

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker. :wink:

Ik kan mijn afstandsbediening nergens meer vinden, hoe kom ik aan een nieuwe?

Gr. Wietze

Reputatie 7
Badge +16

@TMTV Dat is nog eens een geweldige, gouden tip voor tijdens het wachten, thanks! Ik heb jouw reactie meteen vastgepind zodat we deze te allen tijde kunnen terughalen! 😁👍

@Caddyman Onze oudere afstandsbedieningen houden wel van een flinke wandeling, maar gelukkig is het mogelijk om je een nieuwe afstandsbediening toe te sturen. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 📺😊

Hoi,

 

Mijn afstandsbediening (magenta) werkt niet meer, batterijen ok, een paar keer heeft reset van ontvanger en afstandsbediening geholpen, reset van de afstandsbediening gaat nu niet meer. Kan ik een nieuwe ontvangen? 

Tip van toetstenbord aansluiten werkt, kan iig nu weer zappen!

Groet,

Marijn

Reputatie 1

Hi @famana Oei, hij/zij is lekker los gegaan zo te zien. Maar wat een schatje, ik ben er spontaan verliefd op. :heart_eyes: Er komt een nieuwe afstandsbediening jullie kant op

Dank je wel @Brian de afstandsbediening is inmiddels binnen. Goede service! :grinning:

 

Reputatie 6

@Nijram rot om te horen dat jouw afstandsbediening er besloot mee op te houden! Ik heb ervoor gezorgd dat er een nieuwe jouw kant op komt, hou wel rekening met vier tot zeven werkdagen verzendtijd. Blij dat de tip met het toetsenbord zo goed werkt! 🎉

@Nijram rot om te horen dat jouw afstandsbediening er besloot mee op te houden! Ik heb ervoor gezorgd dat er een nieuwe jouw kant op komt, hou wel rekening met vier tot zeven werkdagen verzendtijd. Blij dat de tip met het toetsenbord zo goed werkt! 🎉

Dankje! De tip van het toetsenbord is echt top, goeie oude tijd; een afstandsbediening met een draadje 🤣

beste Sander,

 

helaas doen enkele knoppen van onze afstandsbediening het niet meer zodat die eigenlijk niet meer bruikbaar is. Zou je een nieuwe kunnen versturen?

Knoppen op de afstandsbediening doen het niet meer, alleen de 1 en 5 nog..pff

ben nu continu met de pijltjes aan het werk.

kan ik een nieuwe krijgen?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Gerbenvrolijks en @tukker1966, begrijpelijk dat kanalen 1 en 5 een beetje de keel uitkomen, daar gaan we meteen verandering in aanbrengen! Er komen nieuwe afstandsbedieningen jullie richting uit. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen verzendtijd. Veel kijkplezier straks! 📺

Hi, mijn afstandsbediening werkt niet meer. Ik heb nieuwe batterijen erin gedaan, maar de tv-box reageert niet. Ik heb daarna geprobeerd de afstandsbediening te resetten, maar ook dit werkt niet. 

Ik heb ook de tv-box 10 sec uitgetrokken, in de hoop dat het zou helpen, maar helaas, ik kan nog steeds niet zappen.

Zouden jullie mij een nieuwe kunnen toesturen?

alvast bedankt

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @M.Meewis, je zult binnen maximaal vier tot zeven werkdagen een gloednieuwe, werkende afstandsbediening ontvangen. Veel kijkplezier toegewenst!

Super leuk een hondje in huis! Vooral als hij eerst boeken en schriften verscheurt, dan je nieuwe salon tafel als kauwobject ziet. En dan een keer de afstandsbediening vind. Goh wat zou hij gedacht hebben? Was geen stukje groter te vinden dan 2 cm. 

 

Maakt tv kijken wel lastig. 

 

Kan er een nieuwe opgestuurd worden? En als we toxh bezig zijn een voedingskabel de huidige heeft een grote schaaf plek waardoor de binnenkabels zichtbaar zijn.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Mrbenkhard, haha ik ken het maar al te goed. Onze trouwe viervoeters - althans ik heb logeerhondjes zo nu en dan - zijn echte deugnieten. Uiteraard wel het liefste en leukste gezelschap dat er is, maar zo ondeugend als maar zijn kan! Ik stuur je meteen een nieuwe afstandsbediening toe. Houd rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd. 

Bedoel je de voedingskabel van de TV Box? Geen probleem, die stuur ik ook toe zodra ik het zeker weet. Heb je een foto van de boosdoener? 🐶

Stuur me je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN in een privéberichtje toe, dan bestel ik ze direct voor je.

Onze pup van 5 maanden heeft de afstandsbediening gesloopt. Het ging ook wel erg lang goed. Als jullie een nieuwe naar ons kunnen opsturen zijn wij weer geholpen. Wij hebben de magenta afstandsbediening met de roze knop.

 

Alvast bedankt. 

Afstandbediending is kapot. Reageert niet meer. Graag een nieuwe.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Luukvdv en @Rosannevandijk, er komen twee nieuwe afstandsbedieningen jullie kant op. Houd rekening met maximaal vier tot zeven werkdagen levertijd, in de praktijk is dit vaak drie tot vijf (maar just to be sure)! 

Heel veel kijkplezier toegewenst en @Luukvdv: deze is extra dogproof dus dat komt vast helemaal goed! 😉🐶

Bedankt voor het regelen!

Reputatie 7
Badge +16

Heel graag gedaan!

Reageer