Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3221 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hey @nijenrode, goed dat je hiervoor aan de bel trekt.

Bedankt voor het uitvoeren van alle stappen. Ik wil natuurlijk dat je weer normaal tv kunt kijken. Ik heb je daarom meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd! Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Alvast veel kijkplezier. 

Mijn hond heeft de afstandsbediening gebruikt als speelgoed en is helaas kapot! Ik zou graag een nieuwe willen bestellen! 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Lindsey90, welkom op onze Community.

Oei, dat is inderdaad niet zo handig. Hopelijk gaat het goed met je hond en ik raad je aan om een nieuw speeltje te halen. Ik heb je direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd, let op, deze komt door de brievenbus. Je hoeft niet thuis te zijn voor de bezorgen dus ik hoop dat je hond het pakketje laat liggen!😂 Ik wens je alvast veel kijkplezier.

Help, mijn afstandbediening werkt niet meer.

Deze al een rest gegeven en opnieuw gekoppeld. Maar dit mocht niet helpen. 

Een aantal cijfers en setups knoppen reageert niet meer. 

Graag zou ik een nieuwe ontvangen. 

 

Mvg jordie 

Hallo onze afstandbediening is kapot. Alles al geprobeerd. Kunnen jullie aub zsm een nieuwe  sturen?  Alvast bedankt en fijne avond!  

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @jwgoeseije en @R Jansen, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd alsjeblieft rekening met de maximale levertijd van vijf werkdagen - vaak is het in de praktijk binnen twee dagen binnen! 😉

Alvast veel kijkplezier toegewenst en geniet van het TV-abonnement!

Super, bedankt voor de snelle reactie!!

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening

Goedemiddag,

Onze afstandsbediening is kapot, reageert nergens meer op. Zouden jullie een nieuwe op kunnen sturen?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Thaddeus73, welkom op onze Community.

Goed dat je hiervoor aan de bel trekt. TV-kijken is wel zo handig met een werkende afstandsbediening. Ik heb er daarom direct één opgestuurd! Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Ik wens je alvast veel kijkplezier.

Reputatie 1

Hi Pieco, dan hebben we er alles aan gedaan! Ik stuur een nieuwe afstandsbediening naar je op, je ontvangt deze binnen een aantal werkdagen bij je thuis!

hier ook steeds wat met de ab dan geen geluid dan niet kunnen uitzetten alles stappen meermaals door genomen nu weer geluid maar kan de tv niet uitzetten wel de box eerst werkte alles

 

Reputatie 1

Hoi @jwgoeseije en @R Jansen, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd alsjeblieft rekening met de maximale levertijd van vijf werkdagen - vaak is het in de praktijk binnen twee dagen binnen! 😉

Alvast veel kijkplezier toegewenst en geniet van het TV-abonnement!

hier ook steeds problemen met de ab dan doet hij het een tijdje dan weer niet alle stappen door genomen meermaals alle tips ook nu doet het volume het weer maar kan de tv niet uitzetten wel de box wordt er moedeloos van

Reputatie 1

Hoi @jwgoeseije en @R Jansen, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd alsjeblieft rekening met de maximale levertijd van vijf werkdagen - vaak is het in de praktijk binnen twee dagen binnen! 😉

Alvast veel kijkplezier toegewenst en geniet van het TV-abonnement!

hier ook steeds problemen met de ab dan doet hij het een tijdje dan weer niet alle stappen door genomen meermaals alle tips ook nu doet het volume het weer maar kan de tv niet uitzetten wel de box wordt er moedeloos van

hoop dat er eens een oplossing komt

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @gewoondre, goed dat je hiervoor aan de bel trekt en alle stappen hebt doornomen. Ik heb je meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Ik wens je alvast veel kijkplezier! 

Reputatie 1

Hoi @jwgoeseije en @R Jansen, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd alsjeblieft rekening met de maximale levertijd van vijf werkdagen - vaak is het in de praktijk binnen twee dagen binnen! 😉

Alvast veel kijkplezier toegewenst en geniet van het TV-abonnement!

hier ook steeds problemen met de ab dan doet hij het een tijdje dan weer niet alle stappen door genomen meermaals alle tips ook nu doet het volume het weer maar kan de tv niet uitzetten wel de box wordt er moedeloos van

hoop dat er eens een oplossing komt

 

top dankjewel duimen dat het goed komt

 

Hoi,

mijn kat heeft helaas over de afstandsbediening heen gekotst en nu werkt deze niet meer.

de batterijen vervangen en laten drogen heeft helaas niet geholpen. ik zou graag een nieuwe afstandsbediening bestellen. Bedankt!

Reputatie 7
Badge +5

Hi @jaravanhelvoort, oh nee! Als eigenaar van twee katten ken ik dit probleem zeker. Ze zullen het ook nooit netjes op de vloer doen waar je het gemakkelijk kan opruimen. Het moet altijd op een nieuwe bank, mooie broek of afstandsbediening! 😂 Geen zorgen, de nieuwe afstandsbediening komt naar je toe!

Hi @jaravanhelvoort, oh nee! Als eigenaar van twee katten ken ik dit probleem zeker. Ze zullen het ook nooit netjes op de vloer doen waar je het gemakkelijk kan opruimen. Het moet altijd op een nieuwe bank, mooie broek of afstandsbediening! 😂 Geen zorgen, de nieuwe afstandsbediening komt naar je toe!

Super fijn, bedankt!

Hallo,
Mijn afstandsbediening heeft is stuk. Ik heb batterijen vervangen. Het lichtje brandt niet ook niet. Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen.

Reputatie 7
Badge +5

Hi @Ouafika, goed dat je dit laat weten en dank voor het vervangen van de batterijen. Ik heb meegekeken en heb de afstandsbediening voor je vervangen. Je ontvangt binnen vijf dagen een nieuwe door de brievenbus!

Onze afstandsbediening werkt niet meer naar behoren, we moeten steeds harder duwen op de knopjes, batterijen vervangen helpt niet, kunnen we een nieuwe krijgen?

Hoi Odido

Mijn zoontje heeft de afstandsbediening in vuilnisbak gegooid zonder dat wij het wisten. Hierdoor hebben we nu geen afstandsbediening meer. Kunnen we een nieuwe krijgen en zijn hier kosten aan verbonden?

Groet

Tarik

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @AngenitaB, welkom op onze Community!

Dat lijkt mij niet zo prettig voor de vingers. Ik heb jullie direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze past door de brievenbus, je hoeft dus niet op de bezorger te wachten. Alvast veel kijkplezier.

 

Hey @TarikLabyad, welkom op onze Community!

Zonder afstandsbediening wordt het inderdaad lastig tv kijken. Ik zal je direct een nieuwe afstandsbediening opsturen, hier zitten ook geen kosten aan verbonden. Gelukkig weet je zoontje wel van opruimen! Zorg je dat hij de nieuwe afstandsbediening niet weggooit?😂  

Hallo!

 

Wij hebben nog een oude afstandsbediening. Al gereset, batterijen vervangen maar hij blijft heel langzaam tot niet reageren op de TV. 

 

We zouden graag een nieuwe ontvangen.

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @FahadRichelle, welkom op onze Community.

Goed dat je hiervoor aan de bel trekt en bedankt voor het uitvoeren van onze troubleshoot. Ik heb je meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Alvast veel kijkplezier! 

Hallo, 

ook hier een hond die de afstandsbediening aanzag voor een speeltje 😬
graag ontvangen we een nieuwe ☺️

 

groeten

Reageer