Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3220 reacties

Hey,

na 5 jaar gebruik is mijn afstandsbediening toe aan vervanging. Knopjes werken nauwelijks en ik heb alles geprobeerd, batterijen, setup..  Helaas heb ik een nieuwe nodig.

dank, mgv, Robin

Reputatie 7
Badge +9

Hey @0Robin, hiervoor ben je aan het juiste adres. Ik heb je direct een nieuw exemplaar opgestuurd. Deze past door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Ik wens je alvast veel kijkplezier!📺 

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.

Mijn afstandsbediening is stuk, graag een nieuwe!!


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening

 

p.s. bovenstaand persoon (wmnssn) wil graag een nieuwe afstandbediening ;)

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @wmnssn, we zagen je eigen topic al voorbij komen. Bedankt voor je aanvraag in het juiste topic. We hebben je daarom direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze zal door de brievenbus aankomen dus je hoeft hiervoor niet thuis te zijn. We wensen je alvast veel kijkplezier! 

Hallo,

ik heb nog altijd problemen met de afstandsbediening. Pijl naar boven werkt niet meer en kan dus niet zoeken of zappen.

kan er een nieuwe verzonden worden?

hartelijk dank, groeten Jeroen.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @J Seegers, goed dat je hiervoor aan de bel trekt. We hebben je direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. De nieuwe afstandsbediening komt met de post dus je hoeft niet thuis te zijn. Alvast veel kijkplezier! 

 

Ik heb mijn afstandsbediening kapot,is toe aan vervanging,wil graag een nieuwe afstandsbediening aanvragen,waar kan ik dat doen?

 

Met vriendelijke groet 

Jan van Beek 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @AngelofKawaii87, hiervoor ben je aan het juiste adres. Ik heb meteen alles voor je in gang gezet, de afstandsbediening wordt morgen voor je opgestuurd! Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Ik wens je alvast veel kijkplezier. 

Heel erg bedankt 

Goedemorgen heer/mevrouw,

Onze hond heeft inderdaad haar speeltje af en toe vervangen voor onze afstandsbediening… En nu werkt hij helaas echt niet meer (geen rood lampje en batterijen ook al vervangen). Kunnen jullie ons een nieuwe opsturen?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Robin (en een poot van Marley)

Reputatie 5
Badge +5

Hi @R.Isabelle Geen zorgen: ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toe gestuurd! Deze wordt per brievenbuspost naar je toe gestuurd en hier hoef je niet voor thuis te blijven. 

Allerliefste Marley: ik wil jou graag vragen om de nieuwe afstandsbediening met rust te laten, ik denk dat jouw baasjes daar heel blij mee zullen zijn. Als je ze lief aankijkt willen ze misschien nog wel een nieuw speeltje voor je halen! 😄 

Hi @R.Isabelle Geen zorgen: ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toe gestuurd! Deze wordt per brievenbuspost naar je toe gestuurd en hier hoef je niet voor thuis te blijven. 

Allerliefste Marley: ik wil jou graag vragen om de nieuwe afstandsbediening met rust te laten, ik denk dat jouw baasjes daar heel blij mee zullen zijn. Als je ze lief aankijkt willen ze misschien nog wel een nieuw speeltje voor je halen! 😄 

Wat fijn! Hartstikke bedankt. 😊

Hahaha ik heb het haar doorgegeven hoor! Ze kan niets beloven, maar zal zeker haar best doen. 😉 Hoewel dat soms wel een beetje lastig is voor een zwarte labradorpup van 7 maanden. En dat nieuwe speeltje is al onderweg! 😜

Hallo, onze afstandsbediening blijft steeds haperen en nieuwe batterijen helpen niet. Bepaalde knoppen, waaronde de uitknop werkt heel slecht.

Kunnen wij een nieuwe toegestuurd krijgen?

 

Hoi, onze afstandsbediening is kapot. De knop om naar beneden te scrollen en het nummer 8 doen niets meer. En aangezien 8 in onze tv code voorkomt, begint dat nogal irritant te worden als er weer eens een zender geblokkeerd is..

 

we hebben de afstandsbediening al meerdere keren gereset en opnieuw gekoppeld aan de Box, maar het probleem lijkt alleen in specifieke knoppen te zitten die niet meer reageren. Mogen we een nieuwe?

Reputatie 7
Badge +9

Hey @catsgirl & @Kimkim87, ik heb zojuist een nieuwe afstandsbediening voor jullie besteld. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Alvast veel kijkplezier!📺

beste mensen van Odido,

onze afstandsbediening heeft helaas het loodje gelegd. Reanimatie heeft niet mogen baten. Graag ontvangen we een fris en fruitig nieuw exemplaar. 
bij voorbaat dank

patricia

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Patricia B., welkom op onze Community!

 Hopelijk hebben jullie vredig afscheid kunnen nemen van de arme stakker. Ik heb zojuist een hagelnieuwe afstandsbediening voor jullie opgestuurd. Hopelijk brengt deze jullie nog een aantal jaar veel plezier mee. Hij komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens jullie alvast veel kijkplezier!

Beste,

 

Graag wil ik een nieuwe afstandsbediening. Heb deze al vaak opnieuw moeten koppelen. Blijft waardeloos.

Mvg

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Wvisser84nl, dat lijkt mij ook niet prettig. Ik heb je daarom direct een nieuwe opgestuurd. Deze zal in de loop van deze dagen door de brievenbus worden bezorgd. Alvast veel kijkplezier! 

Mijn afstandsbediening is kapot gegaan (gevalletje laten vallen) ik zou graag een nieuwe willen bestellen. Bedankt alvast!

Hond heeft afstandsbediening kapot gebeten.

Ik had er 4 in huis maar inmiddels zijn ze alle 4 kapot.

Graag 4 stuks opsturen.

Groeten Ferry Theuws 

Reputatie 7
Badge +4

In zo'n geval is de afstandsbediening moeilijk te redden @Smartie78! Ik zorg ervoor dat een nieuwe je kant op komt in bubbeltjesplastic, mocht je nog een extra beschermlaag willen. 😉

 

Je hond heeft lekker doorgegeten zeg @Ferry Theuws! Zonder afstandsbediening zitten is natuurlijk ook niks, ik zorg ervoor dat er nieuwe afstandsbedieningen jouw kant op komen en hopelijk vallen ze jou wel in de smaak maar je hond wat minder. 😜

Dank voor de snelle reactie.

Ik wacht de bubbels af😉

Wij willen graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen. Echt alles geprobeerd, ook nieuwe batterijen.maar slechts enkele toetsen op de AB werken.

Toeval of niet, maar dit is begonnen na de wijziging van T Mobile naar Odido.

Vast bedankt.

 

Reageer