Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3226 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Vincenzomn, er is een nieuwe afstandsbediening naar je onderweg. Deze wordt binnen een paar dagen als brievenbuspakketje bezorgd. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 📺

Goedemiddag, 

We hebben meerdere TV boxen, waarvan 2 voor onze pubers. Nu is 1 van onze pubers zijn afstandsbediening kwijt, alles op de kop gezet maar geen idee waar hij gebleven is. 😖

Zouden jullie deze crisis kunnen oplossen? 😉😂

Alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @MaartjeSipkes1983, die pubers toch ook altijd tjongejonge… nee hoor grapje! Ik weet helemaal wat je bedoelt en dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Ik bestel meteen een nieuwe voor jullie, deze lekker opbergen in een lade of iets dergelijks. Ik heb weliswaar geen puber maar wel een hond en de hond pakt mijn ab niet meer sinds die in de la ligt haha. Binnen een paar dagen wordt de nieuwe ab als brievenbuspakketje geleverd. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 😄📺

Reputatie 1

Ik heb van monteur nieuw modem en nieuwe tvbox en nieuwe afstandsbediening ontvangen. 
nu werken 2 functies niet meer: aan/uitknop op afstandsbediening en mogelijkheid tot opnemen (geeft aan dat dit niet in mijn abonnement zit terwijl dat wel zo is). Heb van tmobile nieuwe afstand gekregen maar ook daarmee verandert er niks. Gideon zegt niks voor me te kunnen/willen doen. 

Reputatie 7
Badge +7

Hallo @Sjef J. ,

 

Het is niet de bedoeling om overal je probleem te plaatsen. Dit helpt echt niet om goed geholpen te worden. De moderators zullen vanzelf reageren in jouw eigen topic.

Goedemorgen,

ik zou graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen omdat deze kapot is gegaan.

Gr, Richard

Reputatie 7
Badge +4

Dat maak ik snel voor je in orde @Ries1! Ik pak 'm voor je in en je ziet 'm snel bij je op de mat vallen. Ik zorg wel voor een zachte lading zodat deze het wel goed gaat doen. Veel plezier alvast ermee!

Reputatie 2

Hallo vraag, in verband met de entone problemen deze opgezegd en helemaal overgegaan op de app. Heb hem inmiddels verwijderd, zou per slot wel teruggestuurd moeten worden aan het eind van de maand.

Maar kom tot de ontdekkening dat ik de bijbehorende afstandbediening te goed heb opgeborgen. Of ooit al eerder teruggestuurd toen ik de 2e box heb verwijderd.

Dit is me niet eerder opgevallen omdat ik normaal een en ander bedien met mijn Logitech Harmony.

Is het nog nodig een extra afstandbediening aan te vragen voor de laatste maand of kan ik retouneren zonder deze?

Bedanktvoor het meedenken.

Jo!

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Jomanda, dat is inderdaad lastig!

Kan je op dit moment nog wel tv kijken? Zo niet, dan stuur ik je graag een nieuwe afstandsbediening op. Het is ook niet erg om de TV Box retour te sturen zonder afstandsbediening omdat je deze kwijt bent geraakt. Ik lees graag of ik je een nieuwe toe moet sturen!

Reputatie 2

Hey @Jomanda, dat is inderdaad lastig!

Kan je op dit moment nog wel tv kijken? Zo niet, dan stuur ik je graag een nieuwe afstandsbediening op. Het is ook niet erg om de TV Box retour te sturen zonder afstandsbediening omdat je deze kwijt bent geraakt. Ik lees graag of ik je een nieuwe toe moet sturen!

 

Hallo Tommie, als het retour turen zonder afstandbediening geen probleem is maakt het niet uit.

Ik kijk op dit moment toch via de app.

Wacht wel even op de retour instructies.

Maar bedankt voor het meedenken.

Jo!

De STB van mijn afstandsbediening weigert meestal. Ik moet hard drukken en beetje bewegen om de knop (soms) te kunnen gebruiken. Graag ontvang ik een nieuwe. 

 

Reputatie 7
Badge +16

@Jomanda Je kunt de afstandsbediening in dit geval gewoon behouden, dat is geen enkel probleem! 

 

@Julesavg Heb je alle stappen doorlopen om het probleem te verhelpen? Meestal helpt het om de ab opnieuw te koppelen of om de batterijen te vervangen. Mocht ook dit niet helpen, dan stuur ik je natuurlijk met alle plezier een nieuw exemplaar toe, laat het me weten! 😄

Ha Jason, koppelen hielp niet als ook batterijen vervangen. Dus als je een nieuweb wilt versturen, heel graag.. 

Reputatie 7
Badge +9

@Julesavg bedankt voor het uitproberen van onze stappen.

Ik heb je zojuist meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Binnen een paar werkdagen zul je deze ontvangen, hij past door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens je alvast veel kijkplezier!📺

Reputatie 1

L.s.,

Mijn afstandsbediening werkt niet meer ondanks nieuwe batterijen. Kan ik een nieuwe toegestuurd krijgen? 
 

Dank. 

Hallo T-Mobile !

 

Ik ben al +/- 2 weken mijn afstandsbediening kwijt en zou graag een nieuwe willen !

 

Hoe kan ik er 1 bestellen ? 

Goedenavond. Vandaag begaf mijn afstandsbediening het ineens. Ik heb alle mogelijke stappen ondernomen maar helaas geen reactie. Willen jullie mij een nieuwe toesturen?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @CorrieGoes, @JohnWB & @Moenkie, ik heb jullie alle drie een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus jullie hoeven niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens jullie allemaal alvast veel kijkplezier!📺

Reputatie 1

Hi @CorrieGoes@JohnWB & @Moenkie, ik heb jullie alle drie een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus jullie hoeven niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens jullie allemaal alvast veel kijkplezier!📺

@Tommie. Dankjewel voor het afhandelen van mijn vraag en het verzenden van de afstandsbediening. 

Hi @CorrieGoes@JohnWB & @Moenkie, ik heb jullie alle drie een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus jullie hoeven niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens jullie allemaal alvast veel kijkplezier!📺

@Tommie. Dankjewel voor het afhandelen van mijn vraag en het verzenden van de afstandsbediening. 

@Tommie, ik ben sinds vorige week mijn afstandsbediening kwijt. Zou je voor mij ook een nieuwe op kunnen sturen aub? Alvast bedankt voor de moeite. Grtz Vanessa 

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | T-Mobile Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening

Hallo,

Onze hond heeft de afstandsbediening gesloopt helaas. Graag ontvangen we een nieuwe afstandsbediening. Met vriendelijke groet, Guido en Saskia Merlijn 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Guid0, hopelijk heeft de afstandsbediening niet veel leedt gehad! Zitten alle tanden nog op zijn plek van jullie hond?

Ik heb direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd, deze komt door de brievenbus dus jullie hoeven niet thuis te zijn. Let er wel op dat de hond hem niet nog een keer te grazen neemt!🐶 Alvast veel kijkplezier.

 

 

Reputatie 7
Badge +4

Ojeee die is wel héél erg mishandeld @Guid0 🤣🤣

Tommie zorgt ervoor dat er vliegensvlug een waardige vervanger onderweg is, ik hoop dat deze een beter lot tegemoet gaat! 😜

Hallo, mijn schoonmoeder is de afstandsbediening van haar tv kastje kwijtgeraakt. We hebben het hele huis al binnenstebuiten gekeerd maar hem niet kunnen terugvinden. 

 

Kunnen we een nieuwe afstandsbediening krijgen of is dat niet mogelijk. 

Reageer