Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Toon eerste reactie

3226 reacties

Hoi,

De aan en uit knop van onze afstandbediening werkt niet meer. We krijgen de oude Entone decoder niet meer aan of uit. Ik zou graag een nieuwe willen.

Alvast dank,

Rop

P.S. na de update ging het niet helemaal soepel met de tv box. Deze moest iedere keer updaten. Aangezien wij de box moeten opstarten door de stroom er af te halen en er weer op te zetten weet ik niet of dit al is verholpen.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Kaylroos en @Ropvdw, er komen twee nieuwe exemplaren jullie kant op. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier dagen levertijd. Doorgaans zijn de ab's al binnen twee dagen bezorgd als brievenbuspakketje. Veel kijkplezier toegewenst! 📺

Goeiemorgen! Onze afstandsbediening heeft de geest gegeven. Batterijen zijn vervangen lost het probleem niet op helaas. Eerder viel al op dat de magenta knop bij elke toets steeds enkele keren gaat knipperen. Toen hebben we een periode gehad waarin je steeds 5 seconden moest wachten tussen elke toets om te reageren. En nu reageert hij helemaal niet meer. De magentaknop licht ook helemaal niet meer op helaas. Ik denk dat het nodig is om de afstandsbediening te vervangen. Zou ik een nieuwe toegestuurd kunnen krijgen?

Hartelijk dank!

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @ricuswinnubst, er komt een nieuwe ab aan, houd alsjeblieft rekening met maximaal twee tot vijf werkdagen levertijd.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over het gros van de zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen.

Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. Dat maakt het wachten op een nieuwe afstandsbediening misschien wat draaglijker! 📺

Reputatie 3

Als ik de SOURCE toets indruk krijg ik het menu op de TV maar kan niet switchen naar een ander HDMI aansluiting. Ik kan in het menu niet omhoog en niet omlaag. Wat of welke toetsen moet ik indrukken om in het menu te kunnen kiezen.

 

Reputatie 7
Badge +5

Hi @Freddyboy1949, bedoel je de knop met het pijltje in het vierkantje vakje aan de bovenkant van de afstandsbediening? Deze is er inderdaad om de signaalbron van je televisie aan te passen, bijvoorbeeld HDMI1, Scart etc. Het menu hoort zich niet te openen als je op deze knopt drukt. In dat geval is je afstandsbediening waarschijnlijk niet goed gekoppeld. Check in dit topic bij punt 7 hoe je jouw afstandsbediening en tv kunt koppelen!

Reputatie 3

Ga ik doen. Dank je wel!!

onze afstandbediening is kapot, na alle mogelijke oplossingen te hebben doorlopen om hem aan de praat te krijgen geen succes, dus graag ontvangen wij een nieuwe.

 

onze afstandbediening is kapot, na alle mogelijke oplossingen te hebben doorlopen om hem aan de praat te krijgen geen succes, dus graag ontvangen wij een nieuwe.

 

Het gaat om een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven)

Een aantal knoppen van de afstandsbediening, van de oude Vodafone Entone box, functioneren niet meer, batterijen vervangen helpt niet en knoppen door de afstandsbediening drukken werkt ook niet, Rode ledje linksboven gaat niet aan en box reageert ook niet. Zou graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen.

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @Sandra Kruiger & @RBraun, dat is duidelijke taal die jullie spreken! Het klinkt inderdaad alsof er nog weinig tekenen van leven in de afstandsbedieningen zijn. Daarom zorg ik ervoor dat jullie allebei een nieuwe afstandsbediening toegestuurd krijgen. Hopelijk zijn ze waardige vervangers voor de oude veteranen! 😉

Hi, onze afstandsbediening is kwijt, kunt u een nieuwe opsturen? 😃

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Kathelijn Hulscher, kun je mij een privébericht (de link is klikbaar) sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN, alsjeblieft? Dan bestel ik meteen een nieuw exemplaar voor je! 😉

 

Hoi, mijn afstandsbediening werkt niet goed meer. Een aantal knoppen reageren niet meer, ook batterijen vervangen helpt niet. Gaat nog om een afstandsbediening van de Vodafone box. Ik ontvang graag een nieuwe. 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ejhooijer, de nieuwe ab is naar je onderweg. Geef het maximaal vier dagen, dan ontvang je een brievenbuspakketje. Alvast veel kijkplezier toegewenst! 😄📺

Als wij op onze afstandsbediening aan de linkerzijde een knop indrukken, gaat er geen rood lampje meer branden. Ik heb er al nieuwe batterijen in gedaan. 

Ik denk dat het einde oefening is.

Is het mogelijk dat u mij een nieuwe toezendt?

Reputatie 7
Badge +9

@Wimenaria Geen zorgen! Ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toegestuurd. Je kunt deze binnenkort op de deurmat verwachten! 😁

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | T-Mobile Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening

Goede middag,  na de laatste software update die afgelopen week is uitgevoerd heb ik wat problemen met mijn afstandsbediening.  Blijkt (nooit bij stil gestaan) dat ik een alternatieve afstandsbediening heb ZONDER T-Mobile log.  Kan ik tegen meerkosten een nieuwe (met logo) bestellen / aanvragen zodat ik weer ongestoord van de tv en de tv-box kan gaan genieten ??

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @ScorpionAdvies, aah kijk dan maak jij nog gebruik van ons eerste exemplaar; deze stamt nog uit de Vodafone Thuis tijd! 😄 Ik heb je een nieuw model toegestuurd met magenta knop en T-Mobile logo. Veel kijkplezier toegewenst! 

Hallo,

Mijn afstandsbediening functioneert niet meer, ook niet nadat de batterijen zijn vervangen of de afstandsbediening is gerest. Graag zou ik een nieuw exemplaar ontvangen. 

Hallo.

Mijn afstandbediening werkt niet meer goed op mijn tvbox  , moet 10 x op een knop drukken om het gewenste kanaal te krijgen. Batterijen zijn vervangen.

Mvg Richard

Goede avond, 

al enige tijd werkt mijn afstandsbediening niet optimaal. Hij werkt wel , maar de aan/uitknoppen en sommige andere knoppen werken niet na behoren. Reset heb ik uitgevoerd en heeft niet gewerkt. Sommige knoppen moeten ik heeel hard indrukken, maar soms werkt het dan nog niet. Ik denk dat de afstandsbediening na 5 jaar trouwe dienst aan vervanging toe is. Graag ontvang ik een nieuwe afstandsbediening :) 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @0w53453243 en @Basten, jullie krijgen een nieuwe ab toegestuurd. Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier dagen levertijd. Veel kijkplezier toegewenst straks! 😄📺

Beste Jason,

 

graag wil ik een nieuwe afstandsbediening, helaas is deze zoek.

ik hoor het graag van je! Groet, Femke

Mijn afstandsbediening is kwijt. We hebben het huis al overhoop gehaald en we kunnen hem niet vinden. Ik wil graag een nieuwe.

Reageer