Beantwoord

[FAQ] T-Mobile introduceert 'Datavrije Muziek'


Reputatie 7
  • Oud-Moderator
  • 9719 reacties

Stream jij veel muziek op je smartphone? Dan ben je zeker niet de enige en daarom bieden wij Datavrije Muziek aan. Dit betekent dat je dan geen MB’s meer verbruikt wanneer je muziek streamt via onze partners! Ideaal natuurlijk om data over te houden voor andere zaken! 😃

Wil jij jouw suggestie doorgeven voor de muziekstreamingdiensten die we moeten toevoegen of kijken hoe het toevoegen van de muziekdiensten staat? Check dan dit topic voor de laatste updates!

Update 23 december 2016:

Goedemorgen iedereen,

De ACM heeft vandaag inderdaad het definitieve besluit over Datavrije Muziek gepubliceerd. Dit besluit bepaalt dat T-Mobile volgens de Nederlandse wet deze dienst niet zou mogen aanbieden. T-Mobile blijft van mening dat er géén sprake is van een overtreding omdat zero rating volgens de Europese regels onder bepaalde voorwaarden wel toegestaan is. T-Mobile voldoet aan de Europese voorwaarden en zal de zaak daarom aan de rechter voorleggen. We wachten op het oordeel van de rechter en tot die tijd blijft Datavrije Muziek gewoon beschikbaar. In dit artikel in de Newsroom vind je er meer informatie over. We zijn op een missie!

 

 


Wat is muziekstreaming?

 

 

 

Muziekstreaming is het beluisteren van muziek via het internet. Vooraf je favoriete nummers downloaden voordat je kan luisteren is dan niet meer nodig. Indien je dus online bent kun je altijd en overal je gewenste muziek luisteren. Er zijn verschillende soorten muziekstreamingdienst. Veelgebruikte diensten in Nederland zijn Spotify, Deezer en Tidal. Maar ook online radiostreaming is een vorm van (live-) muziekstreaming, Als je offline muziek streamt download je nummers op het geheugen van je smartphone en werkt het ook zonder dat je online bent. Als je online muziek streamt verbruik je hiermee MB’s. Het verschilt per dienst hoeveel data je hiermee verbruikt. Indien je veel muziek streamt onderweg, dus over mobiel internet, kan je mobiele dataverbruik snel oplopen.


Wie kan er gebruik maken van Datavrije Muziek?

 

• Al onze klanten met een Go 10 GB abonnement of Stel Samen & Stel Bij abonnement van 6 GB of 20 GB. 
• Zowel bestaande als nieuwe klanten
• Go en Stel Samen & Stel Bij zakelijk en particulier
 


Wat kost Datavrije Muziek?

 

Niets! Het is standaard onderdeel van je databundel vanaf een Go 10 GB of Stel Samen & Stel Bij-abonnement met 6 GB of 20 GB. Let wel op dat je abonnement op de muziekdienst niet gratis is.


Waarom doet T-Mobile dit?

 

Datavrije Muziek is een onderdeel van Live Forward. We proberen continu te vernieuwen en barrières te doorbreken. Onbeperkt muziek streamen is hier de volgende stap in. Dit is iets wat in ons contact met klanten veel naar voren komt en wij willen dit dan ook graag mogelijk maken!


Ik heb geen Go Up of Stel Samen & Stel Bij abonnement. Hoe krijg ik Datavrije Muziek?

 

Wanneer je verlengt met een Go 10 GB -abonnement start je nieuwe contract gelijk met Datavrije Muziek. Als je al een geldig abonnement hebt kun je jouw databundel omhoog bijstellen, zodat jij ook gebruik kunt maken van Datavrije Muziek.

Heb je op dit moment geen Go-abonnement én kun je nog niet verlengen? Neem vooral contact op met ons, dan kijken we naar de mogelijkheden. 


Waarom zit Datavrije Muziek niet bij alle databundels?

 

We zien dat klanten die veel muziekstreamen meestal ook veel andere applicaties gebruiken en veel browsen. We hebben er daarom voor gekozen alleen bij de hogere databundels Datavrije Muziek te geven. Daarnaast is Datavrije Muziek ook geen onderdeel van een Unlimited abonnement. Hoewel het Unlimited abonnement een aanvulconstructie kent, is dit verder kosteloos, waardoor het bij dit abonnement niet dezelfde toegevoegde waarde heeft als bij een abonnement met een datalimiet (die niet kosteloos is aan te vullen voor datagebruik op dezelfde snelheid). 


Hoe kunnen jullie zien wat muziekstreaming is?

 

We hebben de adressen van de aangesloten muziekdiensten op een speciale lijst gezet en we brengen de data daarvoor niet in rekening.


Is Datavrije Muziek ook geldig in het buitenland?

 

Jazeker, sinds enige tijd is het mogelijk om gebruik te maken van Datavrije Muziek in de EU. Daarbuiten is het niet mogelijk. Met een Go abonnement (of Stel Samen en Stel Bij) kun je 12 GB per maand gebruiken voor Datavrije Muziek.  Lekker toch, voor een flinke roadtrip of reis! 🙂

Datavrije muziek in de EU gaat niet uit de gewone internetbundel, maar je moet wel 'gewone' MB's over hebben. Als de internetbundel op is, en je hebt alleen nog Datavrije Muziek, dan werkt de dienst niet. Dan kan je uiteraard een MB/GB-aanvuller aanschaffen om weer jouw normale MB's aan te vullen.


Wat valt er onder Datavrije muziekstreaming?

 

Alleen het daadwerkelijke streamen van muziek valt hier onder. Het zoeken naar nummers of artiesten, een playlist downloaden voor offline gebruik, albumhoesjes downloaden, reclames tijdens het streamen of zelf muziek uploaden vallen buiten Datavrije Muziek. De MB’s die je daar voor gebruikt gaan gewoon uit je databundel. Je kunt in My T-Mobile altijd je verbruik bekijken, zowel je normale bundelgebruik als de MB’s die je hebt verbruikt voor Datavrije Muziek.


Wat gebeurt er met online videostreaming?

 

Videostreaming, bijvoorbeeld op Youtube, of het kijken van filmpjes op bijvoorbeeld Facebook gaat gewoon uit je databundel.


Maakt het uit of ik via een app of website stream?

 

Nee, hier wordt geen enkel onderscheid in gemaakt.


Welke muziekstreamingpartners zijn er nu en wordt dit nog uitgebreid?

 

We zijn begonnen met Deezer, Spotify, Nederland.FM, Napster, Tidal en Hits.nl, maar er zijn alweer een hele reeks diensten bij!
We staan open voor alle muziekstreamingpartners, klein en groot! In dit topic vind je de huidige stand van zaken over de muziekstreamingdiensten die we hebben benaderd. Als je nog een dienst mist kun je dan in dat topic laten weten!


Kan ik Datavrije Muziek ook uitzetten?

 

Ja, dat kan via je blokkades in My T-Mobile. Mocht je het later weer aan willen zetten, dan kan dat natuurlijk ook. Deze blokkade plaatsen/opheffen brengt geen extra kosten met zich mee.


Hoe kan ik zien hoeveel Datavrije Muziek ik heb beluisterd?

 

In My T-Mobile kun je bij je verbruiksstatus zien hoeveel MB’s je hebt gebruikt voor het luisteren naar Datavrije Muziek. Let op dat je de laatste versie van de My T-Mobile app gebruikt.


Zijn Deezer, Spotify en andere muziekdiensten nu gratis?

 

Nee, de kosten voor het daadwerkelijke abonnement, van bijvoorbeeld Deezer of Spotify, zijn niet inbegrepen bij Datavrije Muziek. Je betaalt deze gewoon zoals je dat altijd al deed. Datavrije Muziek zorgt er dus enkel voor dat het streamen van de muziek niet uit je bundel gaat.


Waarom wordt de snelheid van Datavrije Muziek verlaagd als mijn databundel op is?

 

Dit heeft te maken met de wetgeving rondom netneutraliteit. Providers zijn verplicht al het internetverkeer binnen een abonnement dezelfde snelheid te geven. Dit betekent dat als de snelheid voor je normale bundel wordt verlaagd als deze op is, dat ook geldt voor het luisteren naar Datavrije Muziek. Voor 6GB en 20GB (de L- en XL-bundels) is deze snelheid 384 Kbps. Dat is ruim voldoende om naar hoge kwaliteit muziekstreaming te luisteren. Voorheen was de verlaagde snelheid 64 Kbps bij deze bundels. Dus dit is een verbetering die we voor je hebben doorgevoerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook sneller browsen als je door je bundel heen bent.


Werkt Datavrije Muziek ook via tethering of via een MB-Verdeler?

 

Ja, Datavrije Muziek werkt ook als je je verbinding of internetbundel deelt met meerdere apparaten via een MB-Verdeler of via tethering.

icon

Beste antwoord door Dave 10 October 2016, 16:13

Bekijk origineel

224 reacties

Reputatie 7
In dit topic vind je de meest gestelde vragen en alle informatie over Datavrije Muziek!

Heb je, na het lezen van de FAQ, nog vragen over Datavrije Muziek? Laat het in dit topic in een reactie weten! :)
Wel jammer dat dit alleen geldt voor de 6gb bundel!
Minpuntje!! Want ook mensen met een lagere databundel willen wel muziekluisteren zonder WiFi!
Zou iemand van T-Mobile zo vriendelijk willen zijn en voor mij willen kijken of ik met mijn abonnement ook voor deze dienst in aanmerking kom?
Reputatie 7
@Yobra

Jammer dat jij deze databundel en het benodigde abonnement (Stel Samen & Stel Bij) niet hebt. Als je Datavrije Muziek echt graag zou willen, kun je wel overstappen naar Stel Samen & Stel Bij en je databundel verhogen naar 6 GB.

Ik zie ook dat je al kunt verlengen, misschien is dit een mooi moment om over te stappen op Stel Samen & Stel Bij? Dan maak je sowieso aanspraak op de nieuwe diensten, zoals Datavrije Muziek en MB's meenemen in de EU.

@RAGN89

Yes, je komt in aanmerking voor Datavrije Muziek! 😃


@RAGN89

Yes, je komt in aanmerking voor Datavrije Muziek! :D


Geweldig, dank je wel voor de snelle reactie!
Beste kom ik ook in aanmerking voor deze dienst ?
Gaaf, leuke extra! Nu alleen Apple Music nog erbij 😉
Reputatie 1
Inderdaad jammer net zoals @Yobra zegt: Mensen met een lager data bundel vallen buiten de boot.
Reputatie 7
@Marvindordregte

Jazeker, ik heb even gekeken en jij krijgt ook Datavrije Muziek! 🙂 Je krijgt bericht zodra het bij jou geactiveerd is.

@Dekkertz

Ik zou zeggen: Laat gauw jouw suggestie achter op onze Facebookpost! :D

@PSA

In dit geval helaas ja.. Er is voor gekozen om deze bundels te selecteren, omdat hier de behoefte het grootst was en de meeste MB's verbruiken. Ik zie dat je wel Stel Samen & Stel Bij hebt, misschien zit er een verhoging in? 🙂
Reputatie 1
Ik vind het erg jammer dat T-mobile blijkbaar geen waarde hecht aan netneutraliteit.

Liever zie ik dat T-mobile de keuze aan de klant overlaat waar hij zijn data voor gebruikt.
Ik ben het zéér met Ericvv eens! [quote]Ik vind het erg jammer dat T-mobile blijkbaar geen waarde hecht aan netneutraliteit.[\quote] Ik hoop zelfs dat het van hogerhand wordt afgestraft.
Reputatie 7
@Erikvanvelzen & @Soyyo

Jammer dat jullie dit zo zien. We hechten daar zeker wel waarde aan en houden ons dan ook aan de EU-wetgeving. Mocht je nou écht geen gebruik willen maken van Datavrije Muziek is dit binnenkort via je My T-Mobile uit te zetten. De keus blijft dus altijd bij jezelf.
Ik ben groot Spotify gebruiker en erg blij hiermee! Natuurlijk zijn er altijd azijnzijkers, zelfs als het in voordeel is van de klant 🙂. Vraag: ik luister altijd Spotify op de hoogste kwaliteit. Kan dit nu ook?
Hoe zit het met gratis streamen van bijvoorbeeld Spotify? De muziek telt dan wel als 'datavrije muziek', maar alle andere data zoals albumfoto's, advertenties etc. Niet?
Reputatie 1
Suggestie: TuneIn zou een mooie aanvulling zijn in het pakket.
Reputatie 4
Hoe zit het met gratis streamen van bijvoorbeeld Spotify? De muziek telt dan wel als 'datavrije muziek', maar alle andere data zoals albumfoto's, advertenties etc. Niet?

Klopt, meer hierover kun je hier lezen. Onder meer informatie, wat valt er niet onder datavrije muziek.
Reputatie 5
Heel mooi , lekker streamen ;-)
TuneIn zou inderdaad mooie aanvulling zijn. Wereldwijd radios streamen.
Reputatie 2
Yesss! Gisteren een abonnement bij TIDAL afgesloten voor lossless audio. Dit is vet!!
Reputatie 1
Waarom wordt de snelheid van Datavrije Muziek verlaagd als mijn databundel op is?

Verberg inhoud
Dit heeft te maken met de wetgeving rondom netneutraliteit. Providers zijn verplicht al het internetverkeer binnen een abonnement dezelfde snelheid te geven. Dit betekent dat als de snelheid voor je normale bundel wordt verlaagd als deze op is, dat ook geldt voor het luisteren naar Datavrije Muziek. Voor 6GB en 20GB (de L- en XL-bundels) is deze snelheid 384 Kbps. Dat is ruim voldoende om naar hoge kwaliteit muziekstreaming te luisteren. Voorheen was de verlaagde snelheid 64 Kbps bij deze bundels. Dus dit is een verbetering die we voor je hebben doorgevoerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook sneller browsen als je door je bundel heen bent.

Zou ook fijn zijn dat dit (een verhoging van 64kbps naar 384kbps) niet exclusief voor 6GB en hoger klanten is, maar in de basis van E10,00 van het Stel Samen&Stel Bij zit.
@david wanneer word dit bij mij geactiveerd dan vandaag en wanneer zou ik ongeveer dat bericht ontvangen ?
Reputatie 7
@Davedavy

Natuurlijk! Je streamt op de kwaliteit die je kiest of die het netwerk in je omgeving kan bieden. :D

@Remck

Klopt inderdaad, zoals Dolphin al zegt, bijvoorbeeld het zoeken en downloaden van nummers valt niet onder Datavrije Muziek. Het gaat echt om het streamen van de muziek zelf.

@Flierik & Centaur

Ik zou zeggen, stuur 'm in als suggestie! 😉 Dat kan via deze Facebookpost.

@Applehead

Mooie timing zeg! 😃 Alvast heel veel plezier ermee!

@LuukWalhout

Snap je punt inderdaad, op het moment is dat nog niet aan de orde. Het zit echt bij de hogere bundels om te zorgen dat de kwaliteit van het streamen van de muziek goed mogelijk blijft.

@Marvindordregte

Daar heb ik helaas geen inzicht in. We gaan vandaag een hele grote groep klanten Datavrije Muziek geven, dus het kan even duren voor iedereen daadwerkelijk is omgezet. Ik zou zeggen, houd je berichten in de gaten. 😉
Heb een XS abo en stream veel muziek via Spotify. Heb een premium abonnement bij Spotify.
Waarom word ik gediscrimineerd en uitgesloten van deze dienst door jullie en veroordeeld tot gebruik via WiFi?
Slechte zaak!
@ david ja dat geintje ken ik inmiddelS
Ik moet nog wachten tot eind oktober voor verlening van mijn contract. Als ik dit zou doen dan gaat mijn nieuwe contract pas in ergens in februari 2017. Dat wil dus zeggen dat ik nu moet wachten tot eind oktober om te kunnen verlengen van mijn contract (want dat mag pas 4 maanden voor het contract stopt), maar ik kan ook dan pas, dus februari 2017, gebruik maken van deze gratis service?

Laten we toch hopen dat hier een andere regel is aangemaakt namens T-Mobile om te zorgen dat de huidige klanten, die wel graag willen blijven, dol blij zijn met T-Mobile. Kan toch niet zo zijn dat die nu al die tijd moeten wachten.

Iemand die daar een antwoord op kan geven... :$:)
@ david ja dat geintje ken ik inmiddelS
Dat komt wel goed hoor... T-Mobile zal je zeker niet vergeten!
Gewoon even geduld hebben, het komt vanzelf wel vandaag en anders morgen, das toch niet zo erg :$🆒

Reageer