Samsung A12 maakt geen verbinding met Wifi Plus

  • 13 February 2023
  • 2 reacties
  • 78 Bekeken

Helaas maakt een telefoon (samsung a12) geen verbinding met het wifi plus punt boven. Verbinding beneden met de modem is geen probleem maar verbinding maken met het wifi plus punt boven is geen doen.  De telefoon ziet het wifi plus punt gewoon niet. Zelfs niet als de telefoon naast het wifi plus punt ligt. Chromebook ziet het wifi punt wel.  Wifi punt is via kabel verbonden met de modem. 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Patrick de Groot, welkom op de Community! 🙋‍♂️

Wanneer jouw smartphone het wifipunt niet ziet, maar alle andere apparaten zoals de Chromebook wel, dan ligt het in ieder geval aan de smartphone; dat maakt de zoektocht naar een oplossing wat eenvoudiger. Ik vermoed dat de netwerkkaart in jouw smartphone tijdelijk hapert of niet helemaal up-to-date is. Het kan ook nog zo zijn dat jouw smartphone de 5 Ghz frequentie van het wifipunt en draadloze netwerk niet ondersteunt. Kan het kloppen dat de twee draadloze netwerken die het modem uitstuurt niet gescheiden zijn - als in: hebben het standaard 2.4 Ghz netwerk en het 5 Ghz netwerk beide een andere netwerknaam/SSID?

Reputatie 7
Badge +5

@Patrick de Groot Ter aanvulling op @Jasons vragen: het wifipunt neemt de netwerknaam (SSID) en wachtwoord van de router over. Sommige apparaten laten de router en wifipunt(en) afzonderlijk zien, andere tonen het als één netwerk. Dat zou kunnen verklaren waarom je het wifipunt niet afzonderlijk ziet.

Reageer