Beantwoord

HP 107w printer kan niet verbinden met Zyxel modem


Reputatie 2

Recent heb ik een HP 107w printer aangeschaft echter kan deze printer niet verbinden met de beveiligde verbinding van het T-mobile modem

Als ik het netwerk onbeveiligd maak kan de printer wel verbinden met het Netwerk.

De printer ondersteund WPA2 AES en zou dus technisch verbinding moeten kunnen maken.

Heb al reeds uitgebreid getest (reset, verbinden met WPS) en contact gehad met HP. Ze hebben zelfs mijn printer omgeruild. Alleen dit bleek geen oplossing te zijn.

Ook een modem reset bleek geen oplossing te bieden. Met een fritzbox van de buurman kan ik wel verbinding maken

Graag zou ik van T-mobile horen waarom deze moderneprinter niet met het modem overweg kan.

Het is namelijk erg vervelend om een printer weer met een ouderwetse usb kabel te moeten gebruiken.

 

 

icon

Beste antwoord door eric 27 June 2021, 16:43

Bekijk origineel

26 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hello @Michielderouter 

Het vervelende is wel dat je maar 1 type netwerkbeveiliging hebt voor de WiFi (WPA2-PSK) dus daaraan valt niks te wijzigen.

Misschien kan je een versterker gebruiken die de WiFi regelt.

Reputatie 7
Badge +14

Naast een versterker kun je ook zo'n Fritzbox gaan gebruiken zoals je buurman. Dan kun je de WPA2-AES ook kunnen gebruiken. Als je dat een te grote stap vind, denk dan eens aan een los wifi access point. Via marktplaats of bij bijvoorbeeld Coolblue. Op die manier kun je jouw printer draaloos gebruiken, maar heb je dus wel nog een apparaat extra nodig.

Reputatie 2

Beste Eric,

Bedankt je antwoord, maar dit vind ik geen oplossing ik wil graag de spullen van T-mobile gebruiken die worden ondersteund. Daarnaast is HP gewoon een gerenommeerde printer fabrikant en maak ik gebruik van een recent model. 

Dit issue heeft erg veel weg van het eerdere probleem dat apple apparaten geen iCloud backup konden maken. Ik vermoed dat er iets zit in de firmware van het modem.

Reputatie 7
Badge +15

Voor dit soort problemen is het erg onhandig dat T-Mobile veel instellingen in het modem heeft weggelaten. Het zou wel handig zijn als de WiFi beveiliging kon worden aangepast.

Reputatie 7

Hi @Michielderouter, super goede vraag van je! Ik heb nog even een navraag gedaan of er toch nog andere manieren zijn om de printer werkend te krijgen via de Wifi. Het Zyxel modem maakt automatisch verbinding met het beste Wifi netwerk, dus of de 2.4GHz of de 5GHz. Wellicht dat de printer niet werkt op één van de twee. Wat je dan zou kunnen doen, is de 2.4GHz en de 5GHz kunnen splitsen (brandsteering uitzetten) en dan de printer verbinden met één van de twee. Mocht je niet weten hoe het werkt, dan kan ik dat ook via deze kant voor jou in orde maken. Laat jij het weten of jij hiermee uit de voeten kunt? Ik ga duimen dat dit lukt! 🤞

Reputatie 2

@Lisa dankjewel voor je antwoord dat heb ik geprobeerd, maar dat helpt helaas niet. Ik kan dus wel verbinding maken als bandsteering aanstaat en het netwerk niet beveiligd is en dus openstaat. Dus het lijkt mij niet dat het daar aan gerelateerd is.

Reputatie 7

Hi @Michielderouter, merci voor de snelle terugkoppeling! Ik had heel graag gelezen dat dit dé oplossing zou zijn. Kan jij aan mij laten weten of jij dit hebt getest via het modem of via de wifi versterker die jij in huis hebt? Ik hoor het graag van je! 

Reputatie 2

Hi @Michielderouter, merci voor de snelle terugkoppeling! Ik had heel graag gelezen dat dit dé oplossing zou zijn. Kan jij aan mij laten weten of jij dit hebt getest via het modem of via de wifi versterker die jij in huis hebt? Ik hoor het graag van je! 

Hoi Lisa, Jij ook bedankt ik heb het getest via het modem de versterker staat voor nu even uit. 
Van HP heb ik nu nog twee exemplaren, jullie zouden er eentje kunnen lenen om zelf te testen. Dat is geen probleem.

Reputatie 7

Hoi @Michielderouter , 

Zowel het modem wat jij gebruikt als de repeater die is ingeschakeld, ondersteunen WPA2-SK. Zoals je zelf al aangeeft, is het technisch mogelijk om de printer op deze manier te verbinden. Wellicht dat de tips via de website van HP hulp kunnen bieden (link is klikbaar). 

@Michielderouter,

zou je de stappen op pagina 38 en 39 "Herstellen van de instellingen van het draadloze netwerk" eens willen proberen? Handleiding instellen draadloze verbinding, link opent een .pdf document.

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Lisa @Boris 

Ik herinner mij een topic te hebben gezien waarin een moderator toegang had tot de "afgeschermde" instellingen in het modem en zo de WiFi beveiliging kon veranderen om het probleem op te lossen.

Kunnen jullie dat ook?

Reputatie 7
Badge +3

Wat jij voorstelt @Waqqas is eigenlijk maar een ‘tijdelijke’ oplossing van dit probleem, want bij elke update van de FW zal dit dus terug rollen naar de oude instellingen.

Denk dat het beter is dat er dan een FW aanpassing komt, zodat mensen de keuze hebben uit de meest gangbare en veilige versleutelingen die er op Wifi gebied zijn.

Trouwens WPA2-PSK komt in 2 smaken;

  1. WPA2-PSK (AES) → meest veilig voor huidige standaard en toegepast op de Zyxel
  2. WPA2-PSK (TKIP)

Wat je zou kunnen proberen is:

  1. Gebruik eens een ander Wifi kanaal
  2. Gebruik eens een kort WW van bijv 123 o.i.d.
  3. Las ook ergens dat de invoer niet bij pos 1 van het leesteken begint maar bij pos 2, dus een spatie ervoor plaatst tijdens de invoer van het WW. Hierdoor zou het kunnen zijn dat de Zyxel dus een fout WW ziet i.v.m. die foute spatie aan het begin.
Reputatie 7
Badge +15

Voor zover ik weet draaien de instellingen alleen terug bij een fabrieksreset, tenminste dat zie je niet bij andere aangepaste instellingen. Die blijven gewoon na een firmware update.

Reputatie 2

Hallo @Lisa @Boris 

Ik herinner mij een topic te hebben gezien waarin een moderator toegang had tot de "afgeschermde" instellingen in het modem en zo de WiFi beveiliging kon veranderen om het probleem op te lossen.

Kunnen jullie dat ook?


Dit zou inderdaad de beste oplossing zijn. Want de suggestie van Pieter heb ik geprobeerd, maar bood helaas geen oplossing.

De enige manier hoe ik nu de printer kan koppelen is als ik het wachtwoord verwijder van het netwerk.

Reputatie 7

Hi @Michielderouter, heel fijn om te lezen hoe jij van iedereen tips doorgespeeld krijgt! Wat balen om te lezen dat de tips van @Pieter_B voor jou niet de oplossing waren. Ik heb meteen navraag gedaan bij een collega en jammer genoeg kunnen wij geen wijziging maken waarbij de WPA2 instellingen worden gewijzigd. Weet jij toevallig in welk topic jij dit voorbij zag komen @Waqqas? Ik hoor het heel graag, want ik wil je hier met liefde mee verder proberen te helpen. 

 

 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Lisa 

Dat zal zoeken worden aangezien het al een oude topic is 😅

Het was trouwens een ex moderator die toen nog steeds een moderator status had.

Misschien heb je hier wat aan : bij de Zyxel heb je 3 inlog accounts admin, supervisor en root. Root heeft toegang tot alle instellingen en wellicht had die moderator toegang tot dat account.

Reputatie 7

Hi @Waqqas, haha oeps dat wordt lastig! Dankjewel dat je dit gelijk hebt doorgezet, ik heb dit met een collega besproken. Toch moet ik jammer genoeg blijven bij wat ik eerder heb aangegeven. Wij kunnen geen wijziging maken waarbij de WPA2 instellingen worden gewijzigd. Sorry hiervoor, want ik had graag gewild dat ik een oplossing kon bieden! ❤

Reputatie 2

@Lisa dank voor het navragen kunnen jullie wellicht zelf het probleem onderzoeken door deze printer te kopen. Of contact te zoeken met HP.

Het is gewoon een moderne printer van een bekend merk dat hoort eigenlijk gewoon te werken.’

Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +16

Bedankt voor de tip @Michielderouter, we blijven zoeken naar mogelijkheden, maar het veranderen van de beveiliging zal jammer genoeg niet mogelijk zijn. Indien we iets tegenkomen waar jij baat bij hebt, dan zullen we dat direct doorgeven. Succes met jouw HP 107w printer, ik hoop oprecht dat er toch een manier is om het aan de praat te krijgen met het modem!

Reputatie 2

Bedankt voor de tip @Michielderouter, we blijven zoeken naar mogelijkheden, maar het veranderen van de beveiliging zal jammer genoeg niet mogelijk zijn. Indien we iets tegenkomen waar jij baat bij hebt, dan zullen we dat direct doorgeven. Succes met jouw HP 107w printer, ik hoop oprecht dat er toch een manier is om het aan de praat te krijgen met het modem!

 

Hoi Jason, 

Uiteindelijk heb ik besloten om een andere router te gebruiker de Deco X20 - DSL en wat blijkt daar kan de printer wel gewoon verbinding maken met het netwerk.  Terwijl de beveiligingsinstelling daar ook staat ingesteld op enkel WPA2-AES. Er zit dus iets in het zyxel modem wat dit probleem veroorzaakt. Hopelijk kunnen jullie wat met deze informatie. 

Reputatie 7
Badge +16

@Michielderouter Bedankt voor het delen van jouw oplossing! Ik geef het door aan onze specialisten zodat hiernaar gekeken kan worden. 

Ik ben al geruime tijd aan het vechten om mijn HP107W te installeren.  Kom ik vandaag dit topic tegen:face_palm_tone3:

Nou weet ik waarom het bij mij ook niet werkt.  Heb ook T-mobile met dat zelfde Zyxel modem.

Erg jammer om te lezen dat t-mobile GEEN oplossing heeft.

Ben een goede klant met drie abo’s, maar moet nu gaan investeren in een ander modem en iemand gaan inhuren om dit te laten installeren.  

Kan ik dat declareren T-Mobile??

Ik heb hetzelfde probleem. Met een Canon printer. Heb van alles geprobeerd. Maar krijg mij printer helaas niet aan de praat. Hiervoor had ik een router van KPN. Geen probleem. Heel irritant dit!

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @ProVin 

Welk modem heb je van T-Mobile?

Kun je eens 5 GHz uitschakelen in de modem interface zodat je printer verbinding maakt met een 2,4 GHz netwerk?

Kun je hem daarna ook eens proberen te verbinden met de WPS functie als het nog niet lukt?

Hoi Waqqas,

 

Ik heb een ZYXEL router. De 5GHz uitschakelen werkte niet. De 2,4 GHz uitschakelen werkte ook niet.

De WPS functie (nog nooit van gehoord, maar met Google en YouTube kom je een heel eind) werkt echter wel! Wat een pak van m’n hart. Heb er heel wat tijd aan besteed om de printer aan de gang te krijgen. En eindelijk werkt het weer.

Heel erg bedankt. Ik hoop dat meer mensen hier wat aan hebben. 

Reageer