Beantwoord

Zyxel wap6807 maakt een extra SSID aan 'SP Red Test Only’

 • 25 September 2020
 • 14 reacties
 • 1730 Bekeken

Reputatie 1

De Zyxel wap6807 werkt perfect en is makkelijk in te stellen, maar hij maakt steeds een extra SSID ‘SP Red Test Only’ aan. Ik heb alles geprobeerd om dit op te lossen maar helaas.

 

Wat is dit voor probleem en hoe kan ik het oplossen?

icon

Beste antwoord door Jason van Odido 28 September 2020, 09:33

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

14 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @anoniemanoe, welkom op de Community!

Ik heb dit al eens eerder gezien in een ander topic, om uit te vogelen waar het misgaat, stel ik je een paar vragen:

 • Wil je een fabrieksreset van het de WAP uitvoeren? Werkt de Wifi goed? Ook na aanpassen van de netwerknaam?
 • Reset de WAP en verbind deze met het modem via WPS. Gebruik eventueel deze handleiding: Handleiding WAP.
 • Verbind met de Wifi en controleer de snelheden dichtbij het modem en dichtbij de versterker. 
 • Lukt dit niet, verbind de versterker dan eens met een UTP kabel en herhaal de eerste stappen. Controleer de snelheden van het modem en de versterker. 

Laat me weten of dit verbetering aanbrengt, mocht het nog niet geholpen hebben, dan spring ik te hulp met andere oplossingen!

Reputatie 1

Ik heb dat allemaal geprobeerd. Wifi werkt verder verrassend goed zonder verlies van signaal. Ik heb wel alles bedraad aangesloten.

Het gekke is dat de SSID 'SP Red Test Only’ alleen zichtbaar is op mijn Samsung S20+ 5G en Samsung A50. Op andere apparaten zie ik hem niet. Het lijkt op iets wat zyxel onder de motorkap doet om de verbinding te testen en alsnog door software van Samsung wordt herkend en getoond. Dit is wat ik denk.

Reputatie 7
Badge +16

@anoniemanoe Thanks voor je terugkoppeling! Ik ga bij onze experts navragen of iemand weet waar die SP Red Test Only precies voor dient en of je deze SSID kunt laten verdwijnen en nog belangrijker: zo ja, hoe?

Ik probeer hier snel op terug te komen, dan kunnen we dit probleem samen tackelen! 

Hi @Jason ,

Ik heb precies hetzelfde probleem als Anoniemanoe, dus houdt ons op de hoogte in dit topic hoe je dit oplost.

Ik heb 2 maanden geleden glasvezel (1000MB/s) gekregen met een versterker op de 1ste verdieping, omdat het signaal niet sterk genoeg was. Gisteren eindelijk mijn 2de wifipunt kunnen installeren op zolder en de verbindingen lijken overal goed (snelheden tussen 100-200MB/s). Alleen inderdaad is ‘SD Red Test Only’ ineens zichtbaar op mijn Galaxy A40 telefoon op zolder (bij het 2de wifipunt). Ik heb ook gezocht op de internationale fora en zyxel zelf, maar geen antwoord.

Daarnaast een vraagje die je wellicht snel weet, het viel me gisteren op op mijn 1ste wifipunt dat het bovenste power icoon altijd oranje brandt. Kan dat te maken hebben, dat ik die bedraad heb aangesloten?

En nog een vraagje in mijn zoektocht naar bovenstaande vragen, kwam ik het advies tegen om je wifikanalen vast te zetten, omdat je dan een beter signaal hebt. Is dat verstandig? Want beneden wilt het wifisignaal nog wel eens wegvallen als hij door teveel muren moet en moet ik regelmatig de modem resetten.

Ik hoor graag van je.

Mvg,

Gory

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @anoniemanoe en @gory, ik heb de vraag nog steeds uitstaan bij de netwerkspecialisten, maar geen reactie gehad. Als ik de overige reacties op het web (Google) doorneem, vermoed ik dat het inderdaad om een testverbinding gaat of iets van dien aard. Ik ga er nog eens een bericht over uitsturen. Het is wel opvallend dat bij nagenoeg alle berichten omtrent dit item, enkel Samsung apparatuur genoemd wordt.

@gory Ik splits je vragen, dat is overzichtelijker:

 1. het bovenste icoontje, oftewel de power-led hoort in principe altijd groen te branden bij een draadloze verbinding. Het lampje knippert namelijk oranje wanneer de verbinding in gang gezet wordt en zal daarna of groen branden of rood (geen verbinding/verbinding mislukt). Indien het lampje continu oranje brandt (en niet knippert) is er iets mis met de voeding, of met het in gang zetten van de verbinding. Het lampje direct onder power wordt het link-lampje genoemd en deze kan oranje of groen branden; dat maakt voor de verbinding an sich niet uit. Hoe is deze gekleurd? Hoe zit het met de overige lampjes? Heb je voordat je de WAP bekabeld aansloot, wel de WAP eerst draadloos verbonden met het modem? Dit is namelijk nodig om de verbinding via UTP in gang te zetten. Neem voor de zekerheid de handleiding door.
 2. Maak je gebruik van het Zyxel modem? Je kunt het beste een vast kanaal kiezen wanneer je de WAP (het Wifi-punt) gebruikt, dat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de twee stabiel blijft en kan je WAP altijd connecten met dat kanaal.
Reputatie 1

Beste Jason,

Ik reageer op punt 1. Kleur van lampje power-led, het bovenste icoontje.

Ik heb hetzelfde als Gory. Het lampje brandt constant oranje. De versterker is ook bij mij bekabeld aangesloten en is de internetverbinding goed. Weet u zeker dat dit lampje groen hoort te branden? Al mijn drie versterkers branden oranje en die van Gory ook. Dus het lijkt mij sterk dat dit te wijten is aan een slechte voeding.

 

Ik hoor graag van u.

Reputatie 7
Badge +6

@anoniemanoe Wat @Jason zegt klopt inderdaad niet helemaal. Het bovenste lampje (power) brandt altijd oranje als de WAP bekabeld is aangesloten. Dit duidt dus niet op een probleem. Als de WAP draadloos is aangesloten brandt dat lampje altijd groen. De kleuren die de kwaliteit van de verbinding aangeven, gaan over het middelste lampje (link). Die gelden alleen als de WAP draadloos is verbonden. Met een kabel is de verbinding immers altijd goed en brandt dat lampje constant groen.

Mijn excuses. Jullie bericht was in mijn spambox terecht gekomen. Maar een snel antwoord:

 1. Ja ik heb de versterker eerst draadloos aangesloten en daarna pas bedraad. Maar bedankt @TMTV voor het bevestigen dat deze dan oranje kleurt. Dan lijken er geen problemen te zijn met deze versterker.
 2. Ja ik maak gebruik van een zyxel modem en zyxel versterkers. Het eerste wifipunt is dus bedraad aangesloten (na het eerst volgens de beschreven stappen draadloos in het mesh netwerk te kringen), dus daar is geen probleem. Het 2de wifipunt heb ik draadloos verbonden met mijn 1ste wifipunt, zodat ik de zolder kan halen. De vraag is of ik dit kanaal ook vast moet zetten en waar ik dit kan doen??
  Daarnaast was de vraag meer in de algemeenheid, moet ik de kanalen op mijn zyxel modem ook vast zetten? Want ik merk best vaak als ik in de woonkamer zit (zyxel modem is in de meterkast geinstalleerd) ik de verbinding tijdelijk verlies als er teveel muren tussen zitten. Ik was dus benieuwd of dat voor een verbetering zorgt of niet.

En daarnaast hoor ik graag van je als je meer weet rondom 'SP Red Test Only’ issue. Dank voor het nogmaals navragen.

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen@gory en@anoniemanoe, mijn excuses! Ik ging ervan uit dat jullie over een draadloze verbinding spraken, geen idee waarom. Afijn, onze topper @TMTV heeft het gelukkig wel goed uitgelegd! 

Ik heb nog eens contact opgenomen met één van onze netwerkspecialisten en verwacht vanmiddag een sluitend antwoord. Ik houd jullie op de hoogte!

Reputatie 7
Badge +16

Update: onze specialist gaf aan dat het issue aangemeld is en onderzocht wordt. Het euvel viel nog niet exact te reproduceren dus jullie bijdrage hierin is van grote waarde. Hartstikke bedankt nogmaals voor het aankaarten en we houden jullie op de hoogte!

Reputatie 7
Badge +16

Hi all, hier is dan eindelijk de langverwachte update: er komt binnenkort een firmware update aan (datum nog onbekend) van het modem en de WAP. Deze firmware update zal dit en andere zaken verhelpen. 

More details to follow. Bedankt voor jullie geduld!

Reputatie 7

Hi all, opnieuw een update. Het voorgaande bericht blijkt niet juist, er was intern wat miscommunicatie. Dit issue wordt niet verholpen met de komende firmware update, we hebben het tot op heden nog niet kunnen reproduceren. Excuses voor de onjuiste berichtgeving.

Reputatie 3

Hallo 

Kan sp red test only door Tyxel worden geactiveerd 

Fishermann 

 

Reputatie 7

Hi @Fishermann, het ‘SP Red Test’ netwerk is geen echt netwerk maar een weergavefout. Deze staat op onze lijst om opgelost te worden maar omdat het alleen een weergavefout is staat deze niet hoog op te lijst. In dit topic vind je er meer informatie over.