Beantwoord

Van gewoon naar Fiber

  • 5 October 2020
  • 2 reacties
  • 105 Bekeken

Hoera!

Ze zijn vandaag onze stoep aan het openbreken om daar glasvezel uit te rollen. Nu is mijn vraag;

Dat Fiber wordt van een andere maatschappij binnen aangesloten (KPN). Betekend dit dat we dan automatisch Fiber internet krijgen en het overgesloten wordt of moeten we dit via T mobile doen en komt er dan een monteur/ aanpassing in het contract?

 

icon

Beste antwoord door TAVL 5 October 2020, 10:10

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Goedemorgen @KEB ,

Van harte! Dat kan inderdaad een mooie stap zijn. Waarschijnlijk krijg je een aanbod om over te stappen of dat je overgezet wordt. Dit laatst is mede afhankelijk of DSL daarna ook uitgeschakeld gaat worden. 

KPN Netwerk NL (voorheen Reggefiber) is de netwerkbeheerder. Dat is iets anders dan de serviceproviders, zoals KPN, Telfort, Solcon, en dus T-Mobile. T-Mobile is actief op de KPN Netwerk NL netwerken en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook zijn op het nieuwe netwerk dat ze bij jou aanleggen. 

Reputatie 7
Badge +14

En waarschijnlijk wordt er GPON aangelegd, een nieuwere techniek glasvezel. Op dit moment ondersteunen vele providers waaronder T-Mobile deze nieuwe techniek nog niet waardoor vele providers hier nog geen diensten over kunnen leveren. T-Mobile heeft natuurlijk wel plannen om deze techniek te ondersteunen zodat ze over GPON kunnen leveren maar dat is nog even afwachten.

Via de postcode check op de website kom je er snel achter of je al kan bestellen via glasvezel of nog niet als de verbinding gerealiseerd is dus zichtbaar op KPN fourstack.

Reageer