Beantwoord

Upgraden van 1gbit naar 2gbit

  • 1 February 2024
  • 32 reacties
  • 430 Bekeken

Hallo ! Ik heb nu internet 1 gbit voor 29,71 per maand. Dit is met Klantvoordeel Internet Premium €17,86 korting p.mnd.

 

Als ik wil overstappen naar 2 gbit, zou dit volgens mij 60 euro minus 5 euro klantvoordeel worden. (zoals ik het lees) Is dit correct ? Ik zou dan dus 25 euro meer gaan betalen voor deze upgrade, terwijl het prijsverschil tussen 1 en 2 gbit 15 euro is.

En daarnaast: moet er verder iets gewijzigd worden bij mij thuis ? Ik heb een T-56 modem.

 

Graag hoor ik het.

 

icon

Beste antwoord door Tommie van Odido 2 February 2024, 11:14

Bekijk origineel

32 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @peterdv01, goed dat je hiervoor aan de bel trekt.

Ik zie dat je op dit moment nog gebruikt maakt van onze oude klantvoordeel actie. Deze komt dan inderdaad te vervallen en schakel je over naar de nieuwe klantvoordeel fariant. Dat is inderdaad de € 5 korting per maand. Op dit moment betaak je € 47,57 voor Internet, door de oude actie gaat daar elke maand € 17,86 vanaf. Als je overstapt op 2 Gbit/s zal deze actie komen te vervallen en ga je € 55 per maand betalen voor 2 Gbit/s.

 

Daarnaast moet er wel degelijk iets gebeuren bij de overgang naar 2 Gbit/s. Je zit namelijk op een point to point verbinding. Er moet een nieuw ONT worden aangesloten en de wijkcentrale moet worden voorzien van nieuw apparatuur. Guidion komt vervolgens het ONT en modem installeren bij jou thuis! Hopelijk heb ik je zo voldoende informatie gegeven. Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.

 

Reputatie 1

@Tommie van Odido ik wil ook graag upgraden naar 2gbits. Ik heb hier twee vragen over:

1) in mijnOdido zie ik dat de welkomstkorting pas komt te vervallen bij 8gbits. Dus mag ik ervanuit gaan dat ik de welkomstkorting behoud?

2) de Zyxel T56 werkte niet goed bij mij en is eerder omgeruild voor een T54. Om 2gbits te ontvangen heb ik de T56 nodig. Zijn de problemen met de T56 al omgeruild.

Als beide vragen met ja worden beantwoord, mag ik dan een modemomruil voor de upgrade? Ik hoor graag van jou en bedankt.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @anoniemanoe, leuk om te lezen dat je je snelheid wilt upgraden!

De welkomskorting blijft bij de 2 Gbit/s bestaan, alleen bij 8 Gbit/s komt deze te vervallen. Bij de aanvraag wordt er vanzelf een T-56 opgestuurd naar je. Welke issue's had je ook alweer met de T-56? 

Reputatie 1

Hey @anoniemanoe, leuk om te lezen dat je je snelheid wilt upgraden!

De welkomskorting blijft bij de 2 Gbit/s bestaan, alleen bij 8 Gbit/s komt deze te vervallen. Bij de aanvraag wordt er vanzelf een T-56 opgestuurd naar je. Welke issue's had je ook alweer met de T-56? 

Dat internet na een tijdje wegviel. De wereldbol werd rood. Er kwam een monteur langs en die heeft een omruil aangevraagd, maar de nieuwe T56. Later begreep ik dat er een firmware update de oplossing zou zijn, maar dat ik dan moest wachten totdat jullie deze uitgevoerd hebben en niet per modem konden uitvoeren.

Reputatie 7
Badge +15

@anoniemanoe 

De update is voor verbindingsproblemen tussen router en bepaalde apparaten. Misschien was de T56 defect.

Reputatie 1

@Waqqas en @Tommie van Odido Via WIFi haal ik al de beloofde snelheid met de T-56. Nu hopen dat deze blijft werken

Reputatie 6
Badge

Hallo,

ik heb hier ook een vraag over. Ik heb ook geüpgrade van 1gbits naar 2gbits. Als ik een cat7 kabel aansluit op de 2.5ghz poort van mijn Deco aansluit haal ik de snelheid niet. Ook over de wifi van de T-56 haal ik bij lange na niet de snelheid. Ik blijf nog steeds steken op 700mbits dwn en 550 mbits up! Kunnen jullie mij helpen?

Reputatie 1

@stefan.1997 je moet de modem een dag geven om op maximale snelheid te komen. Het kan ook zijn dat jouw laptop geen 2gbits internet ondersteunt en maximaal tot 1gbits gaat bijvoorbeeld.

Reputatie 6
Badge

Daar heb ik inderdaad ook al rekening mee gehouden. Maar mijn macbook kan dat wel aan en de deco heeft ook een 2,5gbits aansluiting en daar komt het signaal na een dag ook niet op binnen. Daarnaast zou je toch denken dat hij dan in ieder geval om en nabij 1000mbits zou doorgeven. 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @stefan.1997 

Is de upgrade in je Odido account afgerond en heb je de ONT ook een herstart gegeven door de stroom er even af te halen?

Reputatie 6
Badge

Ja en ja

Reputatie 7
Badge +9

Haal je bedraad op de T-56, zonder je Deco aangesloten, wel 2 Gbit/s @stefan.1997? Zou je eens een speedtest willen uitvoeren? Thanks!

 

De instructies hiervoor vind je op onze website.

Volg alle stappen alsjeblieft zorgvuldig, graag de screenshots in het topic delen in plaats van naar onze e-mail. Een aanvraag met ontbrekende stappen kunnen we niet in behandeling nemen.

Reputatie 6
Badge

Aangesloten op de de T-56 in de 2,5 Gbits poort met een Cat7 kabel

Moderator edit: laatste foto verwijderd - bevat privégegevens. 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @stefan.1997, deze resultaten zijn zonder tussenkomst van de Deco, klopt dat? Kun je de foto die verwijderd is toelichten qua data in woorden of is dat lastig? Ik zag een aantal gevoelige data staan dus heb het meteen verwijderd.

Reputatie 6
Badge

Die laatste foto was meer om te laten zien wat er tijdens de test gebeurde met de processen op mijn laptop. De test is inderdaad zonder Deco’s

Reputatie 7
Badge +9

Hi @stefan.1997, zo te zien test je met een Macbook en die hebben geen directe Ethernet-ingang. In je 2e screenshot staat onderaan: (1000baseT <full-duplex>). Het kan zijn dat hij dit altijd laat zien maar dit lijkt er meer op dat je dongel met Ethernet-ingang maar 1000 Mbit/s aankan. Zou je mij kunnen vertellen wat je specificaties zijn van je Macbook en dongel? 

Reputatie 6
Badge

Hi,

ik zie inderdaad dat de dongel max 1000mbits aankan echter vind ik de snelheid dan nog te laag   Het zou dan toch op zijn minst 900mbits moeten zijn?

De macbook is een Macbook air 2020 M1

 

Reputatie 7
Badge +9

Ja dan als nog is de snelheid inderdaad ietwat aan de lage kant @stefan.1997. Haal je bij elke test rond de 600 Mbit/s of heb je wel uitschieters naar boven? Heb je het met verschillende kabels getest? Kan ook zijn dat dat de server op het moment van testen overbelast was.

Reputatie 6
Badge

Ik haal maximaal 650mbits

Reputatie 7
Badge +9

Hoeveel haal je als je de kabel in een 1 Gbit poort stopt @stefan.1997

Reputatie 6
Badge

De upload blijft ver achter. De download is ook niet optimaal. Dit is in 1gbits poort.

 

Reputatie 7
Badge +9

Dat ziet er inderdaad ook niet optimaal ui @stefan.1997. Heb je toevallig toegang tot een apparaat die wel een Ethernet-ingang heeft? Of een dongel die wel meer dan 1 Gbit/s aan kan? 

Reputatie 6
Badge

Ja ik heb een laptop maar volgens mij gaat die ook niet hoger dan 1000mbits. Maar ik zal het eens proberen. 

Reputatie 7
Badge +9

Keep me posted @stefan.1997

Reputatie 6
Badge

Ook die haalt niet veel hoger. 680 mbits max en upload 470 max. 

Reageer