Beantwoord

Guidion monteur niet op komen dagen


Hallo,

Laatst heb ik t-mobile thuis aangevraagd en ik zat vandaag vol verwachting te wachten op de monteur die mijn modem zou komen installeren. Op een gegeven moment ontving ik een smsje dat ik meerdere malen gebeld zou zijn en of ik een nieuwe afspraak wilde maken bij guidion. Nu heb ik gebeld naar guidion want ik dacht wellicht is er hier sprake van een misverstand. Echter kon guidion mij mededelen dat er een monteur was geweest en ik niet thuis was en dat ik meerdere malen gebeld zou zijn op mijn mobiele nummer. Nu ben ik eerder weggegaan van mijn werk om aanwezig te zijn op het moment dat de monteur zou komen. De monteur zou tussen 16:00 en 18:00 langskomen ik was om 15:30 aanwezig dus het is onmogelijk dat ik de monteur ben misgelopen. Aan de telefoon vertelde de klantenservice van guidion mij dat de monteur om 17:00 was langs geweest en dat er niemand thuis was. Vervolgens vroeg ik aan de mevrouw bij de klantenservice of zij de monteur misschien zou kunnen bellen om te vragen of hij alsnog even langs kon komen. Maar volgens de monteur was er om 16:00 niemand thuis, terwijl de mevrouw mij net zei dat er om 17:00 niemand thuis was. Kortom ik geloof niet dat er ooit iemand hier is geweest maar dat de monteur geen zin had om mij van hulp te voorzien vandaag. Verder kan ik bij guidion pas over twee weken een nieuwe afspraak maken. Dus ik dacht nou dan annuleer ik de aanvraag en zoek ik wel een andere provider want dit is geen doen. Echter zijn de 14 dagen bedenktijd verstreken en zit ik dus nu aan het contract vast. Graag een oplossing hiervoor want ik heb echt internet nodig om thuis te kunnen werken.

Overigens vind ik het merkwaardig dat ik bij een bedrijf van het formaat van t-mobile niet telefonisch mijn beklag kan doen.


Ik hoop dat wij hier een oplossing voor kunnen vinden.

Ps. Hulde voor de behulpzame medewerkers van de t-mobile thuis desk.
icon

Beste antwoord door Brian 15 July 2019, 19:50

Bekijk origineel

28 reacties

Ik zou het ook met alle liefde zelf installeren want volgens mij is dat ook geen rocket science. Dus wellicht dat dit met telefonische ondersteuning mogelijk is?
Reputatie 6
@Roger0001 Welkom op het klant helpt klant forum, met ondersteuning vanuit T-Mobile.

Je was gewoon op tijd thuis. Ik herinner me geloof ik dat er in de aankondigingsmail stond dat ik rekening moest houden dat de monteur ook een half uur eerder of later kon komen. Helaas lees ik wel vaker deze week dat de monteur zegt dat die is geweest, maar dat men toen thuis was. Die persoon had overigs voor elkaar gekregen met bellen dat er s'avonds iemand terug kwam.

Het betreft een glasvezelaansluiting, begrijp ik? Als je het zelf doet heb je de kans dat je de velzel beschadigd of breekt en dit kost jouzelf dan minimaal 300 euro om te laten maken. Er zijn mensen bij dit die de vezel zelf in de mediaconverter hebben gestoken, maar als er geen monteur komt, heb je geen installatiegarantie.
Glasvezel, maak even een foto van de aansluiting in huis @Roger0001 , dan kan ik je misschien verder helpen, en met een beetje inzicht en beleid gaat er niks stuk, is een deur openmaken gevoeliger, en die 300 euro kosten komen er zomaar niet hoor.

@Glassertje , heb je wel eens een glasvezelaansluiting gezien, als je de vezel zou breken, wat zou kunnen natuurlijk, moet je de hele grondplaat van de muur trekken, open breken en dan nog redelijk hard trekken om hem te breken, je kan er een beste personen auto mee slepen, je kan wel wat makkelijker het eindpunt beschadigen als je lomp te werk gaat, maar maak nu niet steeds mensen onnodig bang voor jan L*L.

En zolang providers nog steeds hun klanten met problemen laten zitten die zij behoren op te lossen zouden ze mij die kosten eens moeten proberen aan te smeren, krijgen ze een harde dobber aan, vraag maar aan UP..ehhh Ziggo nu inmiddels.
Reputatie 6
@Doornekamp33 Nee, ik heb nog nooit een glasvezelaansluiting gezien. Hoe ziet die eruit dan?

Ik maak niet onnodig mensen bang, ben gewoon eerlijk. Als het mocht gebeuren dat deze meneer door wat voor reden wel schade brengt aan zijn glasvezel, mag die de rekening dan bij jou indienen? Ik zet er ook bij dat er mensen zijn die het wel zelf doen. Dan is de keuze aan hem of haar.
Als jij met een stekkertje aansluiten een vezel breekt betaal ik de kosten, als je niet de hele muurplaat van de muur hebt getrokken en opengemaakt.
Deze foto kon ik alleen even zo snel vinden waar je iets kan zien, de kabel zit gewoon op de bovenkant gedrukt, dat is een oog, en daar kan weinig mis gaan zolang je niet er in kijkt van bovenaf of gereedschap er bij gebruikt wat de kop kan beschadigen.
De vezel waar jjij steeds toept dat je die kan breken zit opgerold in de plaat onder dat doorzichtige deksel, zo zit het ook bij de oudere modellen, de nieuwe ken ik nog niet dus of die daar opgerold zit, moet wel eigenlijk.

Reputatie 6
Ik weet echt wel hoe die zooi in mekaar zit, maar ik blijf het toch herhalen. Mocht het dan bij iemand wel fout gaan, kan niemand zeggen dat het niet vermeld is. Heeft niks met onnodig bang maken te maken.

Kleine aanvulling: Als T-Mobile er moeite mee heeft dat ik dit zeg, dan hoor ik het graag. Dan zal ik er mee stoppen.
Reputatie 7
Badge +3
Ik ben het met je eens @Glassertje , T-Mobile wil niet dat mensen zelf aan glasvezel gaan sleutelen omdat beschadiging een dure grap is maar ook omdat in de glasvezel kijken op korte afstand gevaarlijk is voor je ogen.

Er zijn wellicht klanten die er handig genoeg mee zijn maar de meesten zijn onervaren op dit gebied en als provider moet je dan één lijn trekken kiezen voor verplichte installatie door een monteur.

Dat mensen gefrustreerd raken door Guidion begrijp ik wel maar zelf sleutelen is niet de juiste oplossing van capaciteitsproblemen bij Guidion.
Nee, klopt, maar capaciteit probleem bij Guidion is wel het probleem van T-Mobile en niet van de klant, maar T-Mobile legt het wel bij de klant neer, die zit met de ellende van geen diensten door het aansluiten van 1 kabeltje wat ze zelf niet zouden mogen doen.

Hoe krom wil je het hebben in het leven.🥺

En bij elke provider die niet via KPNnetwerkNL zijn verbinding krijgt mag het wel zelf aansluiten, dus ik zie het probleem niet zo, alleen dat KPN het niet wil, maar aan een gewone ISRA mag je wel sleutelen, wat nog lastiger is omdat je dan kabeltjes moet doorknippen en aansluiten op verschillende aders.
Reputatie 7
Badge +4
Het probleem is dat je zelf niet de juiste tools heb om de glasvezel schoon te maken. je hoort namelijk alle koppelvlakken eerst schoon te maken met de juiste cleaner. een connector die niet is schoon gemaakt kan beschadigd raken.

ook bij dsl mag je niet zelf aan het isra komen. je mag wel het kabeltje na het isra door knippen.
Dus komt er bij mij een Guidion monteur binnen met een mooi kapje met kabel ipv het losse kabeltje wat T-Mobile levert, klikt hem er op, draait een schroefje in de wand voor het houdertje van de MC, kabeltje in de MC, stekker van de adaptor erin en de UTP van het modem, stekkers in stopcontact, want ik had alles al voorbereid en aangesloten , het werkt klaar, ik heb geen reiningstool/middel of wat dan ook gezien, dus maak dat de kat wijs.

Enige wat jullie willen is het slechte werken van Guidion verdedigen omdat anders T-Mobile in een slecht daglicht word gezet.
Nou het is te merken dat jullie er beter van worden om T-Mobile op te hemelen, ik ben zeer krities op de tent, en bij KPN krijg je zelfs van de KPN medewerkers hulp als je her zelf wil aansluiten, hier proberen we iedereen bang te maken dat de boel alleen maar stuk kan, want ja, de klant is dom, wij zijn super.🤪🤪🤪🤪


En het kabeltje na de isra te kort of verkeerd afknippen resulteerd erin dat de isra vervangen moet worden als je de oude lasdop hebt, en dat word niet afgeraden omdat het geld kan kosten.😱
Reputatie 7
Badge +4
Als je dsl bij kpn neemt word direct de oude lasdop vervangen. maar als de concurrent er gebruik van maakt is het meteen een bridgetap en word er niets meer gedaan.

Fibers horen voor gebruik schoon gemaakt te worden. dat krijg je gewoon bij alle glasvezel cursussen te horen. (heb zelf fusielassen, otdr en Polarization Mode Dispersion metingen gedaan)

Mijn kritiek meld ik rechtstreeks bij T Mobile staan ze best wel open voor
Sinds wanneer word de lasdop direkt vervangen als je een adsl/vdsl abbo bij KPN afneemt, dit gebeurt alleen als na lijnmeting blijkt dat er ergens iets mis zit.
Dat T-Mobile de boel door Guidion laat doen en niet KPN zal er ook weinig gebeuren, en zeg nu niet dat T-Mobile dat wel doet want dat gebeurt zelden.
KPN is best bereid om de oude ISRA te vervangen als dat een probleem zou zijn, was binnen 4 dagen gerealiseerd door een KPN monteur bij mijn moeder, dit na mijn eigen melding naar KPN toe, ze heeft een Abbo bij Tele2 van voor de overname en daar gebeurde ook niks als praatjes maken en niks doorzetten.

Trouwens handig dat ik iemand ken bij KPN op die betreffende afdeling.😉


En dat schoonmaken van de fiber zal wel, en dat is het eerste dat ze ook weer vergeten, ook al twijfel ik sterk aan de kundigheid van de meeste Guidion ZZP'ers.
Reputatie 7
Badge +4
dit is het jaar van de veranderingen bij T Mobile Thuis. Heb er wel vertrouwen in dat het nog beter word met alle veranderingen die dit jaar worden doorgevoerd.
Misschien is effe pas op de plaats maken een betere optie, en de boel eens goed werkend krijgen.
De nieuwe modems geven nog problemen, de systemen zijn bij T-Mobile zo brak als wat,
ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel mis ging met een product dat geleverd moet worden op software vlak, en dan kunnen we zeggen klantvoordeel storing, ja klopt, maar ook de koppelingen tussen de systemen, de vaak voorkomende problemen om in de My-Tmobile omgeving te komen, ik kan weer eens niet in thuis komen, mobiel werkt nu weer wel effe.
Afspraken die niet worden nagekomen, en dat niet 1 keer maar meerdere keren.

En dan het drama van de spullen die niet op tijd kwamen, of oude zooi die er naar nieuwe klanten gestuurd werden, dan nog eens geen monteurs beschikbaar, diensten die niet werken ook niet na een paar weken.

Dus beter worden zou kunnen, maar minder kan ook bijna niet zoals het nu gaat, ja failliet gaan misschien.🤤
Reputatie 7
Badge +1
Precies de zelfde klachten als je kunt lezen in de topics bij T-Mobile lees ik ook zeer regelmatig bij Telfort, ga er vanuit dat het bij andere providers niet anders zal zijn.

Dat er (heel) veel klachten zijn over Guidion klopt, en inderdaad horen de providers dit op te lossen het probleem is volgens mij dat men te veel afhankelijk is van een partij, zou men meerdere bedrijven achter de hand hebben die dit kunnen zou het al veel schelen.

En dan nog iets overstappen in de periode zeg maar omstreeks juni/juli als de providers hun nieuwe prijzen en zenderoverzicht etc. bekend maken zal altijd meer overlast geven dan overstappen in een rustige periode.

Bovendien ben ik van mening dat T-Mobile er veel te gemakkelijk over heeft gedacht wat het betekent om een bedrijf (Vodafone thuis) over te nemen, men kan dan in de top van een bedrijf wel denken "dat is wat voor ons" maar over het vervolg wordt niet nagedacht, Vodafone thuis zat zelf nog in de premature fase van ontwikkeling, was er zelf klant en inderdaad het werkte goed puur alleen de primaire dingen als kijken EPG en eventueel opnemen niet veel bijzonders, T-Mobile heeft er een paar kleine uitbreidingen aan toegevoegd.
Nou, Guidion ligt er bij KPN helemaal uit heb ik begrepen, dus na de samensmelting met KPN van Telfort zal het daar ook afgelopen zijn als de ombouw naar de nieuwe propositie is afgerond.
En idd, klachten zijn er altijd, maar dat kan ook niet anders, het gaat er om hoe men het oplost, en dat is in mijn hele tijd bij Telfort niet zo beroerd geweest als bij T-Mobile, en ook daar ging het nodige mis in mijn 7 jaar dat ik bij hun zat, je werd alleen wel op de hoogte gehouden, terugbel afspraken werden nagekomen, afspraken in compensatie ook, hier roept men, we zijn populair, ja nu effe wel maar als je zo doorgaat is dat snel over.

Ik ben het bellen een beetje zat, de oplossingen op problemen duren gewoon te lang, en terugkoppelingen zijn er niet, je moet er maar vanzelf achter komen of het werkt.
Net als dit forum trouwens, ook een dramatisch geheel, overal word je doorgestuurd naar het forum want hier word je professioneel geholpen, nou nou wat word je hier goed geholpen zeg, er zijn topics van mij aangemerkt als "opgelost" terwijl ze niet zijn opgelost, niet door mij, maar door de plaatser van een bericht wat het goede antwoord had kunnen zijn maar het toch niet is.

Heb echt het idee, we lossen het niet op, we hebben een doofpot, daar stoppen we het in en het is klaar, volgende probleem.

Maar ik weet nu 1 ding echt zeker, ik blijf niet bij T-Mobile als klant, op deze manier gaat het niet werken, fouten prima, mag iedereen maken, maar oplossen op een goede manier lukt niet, tevreden klanten zijn niet zo belangrijk lijkt het wel, ik ga straks met plezier wat meer betalen voor een dienst met iets meer service.
Reputatie 6
Ik ben het met je eens @Glassertje , T-Mobile wil niet dat mensen zelf aan glasvezel gaan sleutelen omdat beschadiging een dure grap is maar ook omdat in de glasvezel kijken op korte afstand gevaarlijk is voor je ogen.

Er zijn wellicht klanten die er handig genoeg mee zijn maar de meesten zijn onervaren op dit gebied en als provider moet je dan één lijn trekken kiezen voor verplichte installatie door een monteur.

Dat mensen gefrustreerd raken door Guidion begrijp ik wel maar zelf sleutelen is niet de juiste oplossing van capaciteitsproblemen bij Guidion.

Het is helemaal geen kwestie van 'sleutelen'. Als het bedrijf / de eigenaar van de glasvezelverbinding ervoor gezorgd heeft dat de link werkt t/m de FTU, dan is het een kwestie van glasvezelconnector inpluggen. Misschien heb je een schaar nodig om het plastic om de verpakking van de mediaconvertor open te knippen.

Ik heb nu de afgelopen 2 jaar meegemaakt hoe glasvezel aanleg vanuit mijzelf als consument gezien er aan toegaat, inclusief het kilometers horizontaal boren langs wegen.
Van mijn provider kreeg ik de mediaconvertor opgestuurd in een doosje met een korte flyer met handleiding hoe ik die op de FTU kon aansluiten. That's it. 3 dagen later kwam een email dat het werkte en inderdaad was er een IP verbinding.

Ik krijg sterk de indruk dat een ene partij een andere partij wijsmaakt dat een 'monteur' nodig is in geval van glasvezel. Voor de wijsmakende partij is het voordeel dat het zo een makkelijk verdienmodel is van factuur sturen voor kabels inpluggen.
'Gevaarlijk' is ook maar hoe je zaken inricht: met een FTU uitgang onderaan strak tegen de muur is een hoofd te groot om 'het licht' te zien. Met een mediaconvertor met vaste glasvezelkabel is dan geen mogelijkheid om 'het licht' te zien. Maar is bij T-Mobile los, dus dan introduceer je een risico en een business model voor (externe of ingehuurde) 'monteurs'.
Reputatie 7
Badge +5

Ik krijg sterk de indruk dat een ene partij een andere partij wijsmaakt dat een 'monteur' nodig is in geval van glasvezel.

Onderschat de "onkunde" niet van de gewone klant, In mijn werk vele malen meegemaakt dat zelfs het bijna onmogelijk verkeerd om inpluggen van een stekkertje toch "doorgedrukt" werd met als gevolg dat zowel "mannetje" als "vrouwtje" vervangen moesten worden en dat was kostbaar omdat 1 van beide op een niet goedkope print gemonteerd was.

Dus enig begrip om de aansluiting door een persoon te laten uitvoeren die getraind is in het aan elkaar steken middels een koppelstukje van 2 fiber draadjes kan ik wel opbrengen.
Nee joh, die getrainde monteurs kunnen dat veel beter, hier 2 situaties zoals zij het na een proffesionele ombouw hebben achter gelaten, pas op, niet gaan lachen.😁😁😁😁

Reputatie 7
Badge +5
Maar het glaskabeltjes "koppelen" was in ieder geval gelukt?

Van dergelijke aansluitingen krijg je inderdaad tranen in je ogen en dan niet van het lachen.
😣
De eerste de grondplaat compleet gesloopt, hier zou je de vezel kunnen breken, bij de tweede moest er een andere grondplaat gemonteerd worden, dit kreeg de goed opgeleide monteur, uhmmm prutser niet voor elkaar.
Reputatie 6

Ik krijg sterk de indruk dat een ene partij een andere partij wijsmaakt dat een 'monteur' nodig is in geval van glasvezel.

Onderschat de "onkunde" niet van de gewone klant, In mijn werk vele malen meegemaakt dat zelfs het bijna onmogelijk verkeerd om inpluggen van een stekkertje toch "doorgedrukt" werd met als gevolg dat zowel "mannetje" als "vrouwtje" vervangen moesten worden en dat was kostbaar omdat 1 van beide op een niet goedkope print gemonteerd was.

Dus enig begrip om de aansluiting door een persoon te laten uitvoeren die getraind is in het aan elkaar steken middels een koppelstukje van 2 fiber draadjes kan ik wel opbrengen.

Of dat iemand belt met 'hij doet het niet'. Later ter plekke blijkt dan dat er een USB type A connector in de ethernet poort van de laptop zit... Maar dat past, er gaat niks kapot.
Het is mij meer te doen om de verplichting. Iemand kan zichzelf overschatten natuurlijk en de boel vernielen. Maar blijkbaar is voor T-Mobile Thuis gemiddeld genomen een verplichte gratis monteur een betere optie dan optioneel gratis monteur. T-Mobile is schijnbaar niet bereid om een risico te dragen voor e.v.t. inhuren van KPNnetwerkNL op een kans dat een aanstaande klant de boel vernield. Mijn veel kleinere provider doet dat blijkbaar wel, misschien ook ingegeven door het feit dat ik bij abo aangaan "geen modem" heb aangevinkt.

Maar in het geval van @Roger0001 kan het simpelweg zo zijn de infrastructuur kant van de verbinding nog niet operationeel is. Zou dan daadwerkelijk een monteur op de stoep staan op het afgesproken tijdslot, dan kan ie het simpelweg niet werkend opleveren. Dat zou dan ook het opgevoerde toneelstuk aan de telefoon kunnen verklaren.
Hallo allen,

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de modem zelf aangesloten. Het was een fluitje van een cent en alles is operationeel. Allemaal bedankt voor de reacties. Ik vind het overigens wel zorgelijk dat t-mobile zaken blijft doen met Guidion als er zoveel klachten zijn.
Reputatie 7
Badge +5
@Roger0001

Gefeliciteerd. Het is inderdaad niet moeilijk indien er een beetje technische ondergrond is. Ik heb ook zelf mijn glasaansluiting gekoppeld aan de TmT media converter, en er ook voor gezorgd dat er niks achter het koppelkabeltje kan blijven haken. Netjes en ruim oprollen, geen knikken en strak tegen de wand.

Ik werd er ook toe gedwongen doordat de Guidion monteur "stukken aan zijn auto" had. Ik heb zelf bijna een jaar "monteurs planning" gedaan, maar die smoes durfde ik met de huidige kwaliteit van het wagenpark niet te gebruiken 🏎️
Nee Guidion als bedrijf lijkt mij niet een beste partner als T-mobile om zijn TmT product mee uit te rollen.
Misschien beter voor T-mobile om niet al zijn fruit in die ene schaal te deponeren en andere opties in overweging te nemen.
Gelukkig is het goed gelukt, niet echt rocket sience toch??

Dat men nog met Guidion in zee gaat is hetzelfde als dat de Providers nog klanten hebben, je kan eigenlijk niet met ze maar ook niet zonder, maar Guidion is nu eenmaal geen bedrijf met eigen personeel, maar een tussen persoon waar ZZPers voor werken, grootste gedeelte levert prima werk en volgens afspraak, een klein gedeelte verpest het voor de rest.

@yalerta , die smoes is toch prima te gebruiken hoor, ik had er hier 1 voor de deur dat ik hoopte dat die de straat nog uitkwam.😁😁

Maar klopt, bij Guidion komt autopech en zieke monteurs wel bovengemiddelt voor heb ik het idee, zal wel aan de lucht zitten.🤪🤪

Reageer