Beantwoord

Glasvezel uitrol Kralingen


Nat inmiddels bijna 2 jaar geleden L2fber, de aansluitingen in het app.complex heeft aangelegd, ben ik sindsdien in afwachting op aansluiting op het netwerk.

Ik was blij te vernemen dat met de overname door t-mobile er een boost gegeven zou worden. In januari wist iemand van t-mobile te melden dat de draad in maart/april opgepakt zou worden. Na twee telefoontjes met de klantenservice gaf men aan dat er helemaal niets over een planning bekend was.

Ik begin nu wel erg ongedurig te worden, is er een zicht op een planning voor aansluiting ???

icon

Beste antwoord door Jason van Odido 9 April 2021, 09:58

Bekijk origineel

34 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Tomato0, welkom op de Community!

Graag zoek ik voor je uit wat de status is van de glasvezeluitrol in Kralingen (jouw adres). Het kan natuurlijk zo zijn dat er in januari een plandatum van maart/april bijstond en dat dit inmiddels opgeschoven is → wij zijn daarin deels afhankelijk van de planning die onze aannemers en onderaannemers maken. Voordat we die conclusies trekken, wil ik het graag eerst goed uitzoeken voor je.

Kun je mij een privébericht (de link is klikbaar) sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN, alsjeblieft? Dan check ik meteen hoe de vork in de steel zit! 😉

Beste Jason,

zou mooi zijn.

[Persoonlijke gegevens verwijderd door Moderator. Plaats geen persoonlijke gegevens in openbare berichten!]

Hoor graag

Groet

Pieter

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Tomato0, bedankt voor je gegevens in het privébericht! Ik heb het opgezocht en momenteel bieden we enkel nog DSL aan op jouw adres. Ik zie ook geen planning staan voor Glasvezel, dus kan je jammer genoeg nog niet blij maken, sorry.

Graag check ik dit elke maand voor je, stuur me een PM zodra de maand voorbij is, of laat een berichtje achter in dit topic; dan pak ik het meteen op.

Voor nu: een geweldig weekend toegewenst en stay safe!

Dag Jason

dank voor je reactie, een teleurstellend bericht. Maar goed

Wat ik niet begrijp is dat de wijk Kralingen telkens specifiek wordt benoemd in berichtgeving van t-mobile als zijnde een af te ronden wijk in Rotterdam. (was immers opgestart door L2fiber)

Dus ik begrijp er niets van dat er geen planning is

Hoop je begin mei een reminder

 

Reputatie 7
Badge +16

@Tomato0 Kralingen is nogal omvangrijk in Rotterdam, dus het kan goed zijn dat er in bepaalde delen wel daadwerkelijk gestart is met de uitrol, maar dat jouw postcodegebied/straat nog niet op de planning staat. De uitrol van wijken gebeurt altijd gefaseerd en kan niet in één batch klaargestoomd worden. Dat is voor de aannemer fysiek niet mogelijk en zou voor te veel downtime op het netwerk zorgen. Dat betekent natuurlijk niet dat het geen tegenvaller is, ik hoop je in mei van positiever nieuws te kunnen voorzien!

Goedemorgen Jason, kan je wellicht een update geven ? Is er al iets van een planning bekend ?

Hoor graag !

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tomato0, er is nog geen planning bekend op jouw adres en ik zie de optie er ook niet tussen staan, sorry. Ook heb ik gezocht in de checker van KPN om te achterhalen of er wel WBA Glasvezel mogelijk is, maar die zoektocht levert geen resultaten op. 

 

Hoi Jason, op mijn adres krijg ik nu het volgende “ We zijn begonnen met het aanleggen van glasvezel op jouw adres. “ Dan zal er toch iets van een planning bekend zijn. Zou jij nog eens willen nagaan ?

Alvast bedankt

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tomato0, er is gedeeltelijk goed nieuws te melden: ODF komt als de aanleg gunstig verloopt, beschikbaar op jouw adres, maar de huidige oplevertermijn ligt op maart/april 2022. Dit betekent dat de aansluiting nog niet direct leverbaar is, omdat er nog niet voldaan wordt aan de voorwaarden om door te worden gezet naar de aannemer. Dit betekent vaak dat de aannemer nog bezig is met de voorbereidende werkzaamheden - dat strookt in ieder geval met jouw bevindingen. Zodra het wel mogelijk is om een aanvraag te plaatsen, zal je in de online postcodechecker ook te zien krijgen dat er geleverd kan worden op jouw adres.

Hi Jason

als ik het bericht goed begrijp, is er nu voortgang

We zijn begonnen met de aanleg van supersnel Glasvezel op jouw adres.

Kan je nu wellicht een planning zien ?

Ik hoor graag

 

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tomato0, ik heb je een privébericht gestuurd met informatie betreffende de potentiële plandatum en huisaansluiting - omdat dit gevoelige info betreft, plaats ik het niet en public. De ongecensureerde versie voor meelezers: 

-Van Gelder zal spoedig starten met het versturen van informatieve brieven naar de aangesloten adressen in Kralingen. In deze brief staat een voorsteldatum voor de afspraak om de huisaansluiting te realiseren.

-Het kan in sommige gevallen nog een tijdje duren eer de huisaansluiting gemaakt wordt. Dit komt onder andere doordat de bouwvak ertussen gezeten heeft én doordat veel adressen eerst nog bij L2Fiber lagen.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat daarom niet altijd aan de beoogde planning kan worden vastgehouden. Het uitrollen van Glasvezel gebeurt daarnaast dus ook altijd gefaseerd en dat betekent in sommige scenario's dat de buren eerder Glas hebben dan jij, terwijl jullie in dezelfde straat/in hetzelfde pand woonachtig zijn. 

top dank je voor de info

Dag Jason, is er achter de schermen al iets meer te zeggen over de planning. Eerder gaf je aan dat de oplevertermijn maart/april zou zijn. Is dat nog steeds zo ?

Hoor graag

Pieter

Reputatie 7
Badge +16

@Tomato0 Hoi Pieter, top dat je het checkt! Ik heb het bekeken: de planning staat op dit moment gepind op 1 april 2022. Dat kan natuurlijk wijzigen, afhankelijk van de gemeente, aannemer en de planning. Ik verwacht niet dat dit vervroegd zal worden, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. 

ok mooi bedankt weer

nog even geduld dus :)

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tomato0, graag gedaan! Ik had gehoopt op een mooie bespoediging, maar we houden het in de gaten. We blijven duimen voor een eerdere mogelijkheid in de planning.

Ha Jason

even een vraag over de feitelijke aanleg in het complex.

Drie jaar geleden heeft de aannemer van L2fiber, de gehele infrastructuur in het app complex aangelegd.

Nu is de vraag of dit weer helemaal opnieuw moet of dat van Gelder de bestaande structuur verder benut om straks de aansluiting op de hoofdkabel gereed te maken.

Daarnaast zijn enkele kokers aan de buitenzijde van het gebouw losgekomen, waardoor de glasvezelkabels nu heen en weer zwiepen voor de ramen van de bewoners. Vraag is of daar nu iets aan te doen is door van Gelder.

Ik hoor graag van je

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Tomato0, dat zijn goede vragen! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik op je laatste vraag geen antwoord heb, dat zal Van Gelder je beter kunnen vertellen. Wat ik echter wel weet, is dat wanneer er werkzaamheden verricht dienen te worden, dat dit doorgaans door de uitvoerende partij zelf gebeurt inderdaad, maar in hoeverre daar wel/niet toestemming voor nodig is, weet ik niet. Meestal moet een VvE daar hun akkoord op geven, dat geldt over het algemeen voor het merendeel van de werkzaamheden. 

Wat betreft de infrastructuur: je zou verwachten dat hierop voortgeborduurd wordt, zeker als er reeds een aanwezige structuur is. Vermoedelijk bekijkt de aannemer eerst in hoeverre er opnieuw aangelegd zou moeten worden, zeker wanneer de infra niet helemaal gereed is. Het is wellicht wat flauw, maar ook hierop kan Van Gelder je het beste antwoord geven. Heel eerlijk denk ik dat je het beste eventjes contact kunt opnemen met de VvE zodat zij vervolgens in gesprek gaan met de aannemer. Dat werkt voor beide partijen het beste en voorkomt dat er weer een tussenpersoon (hoe gek dat wellicht ook klinkt) zich bemoeit met de gang van zaken. Heel kort door de bocht: de aannemer bepaalt hoe er aangelegd wordt en wat er nodig is, de VvE dient daar dan toestemming op te geven - dat gaat altijd buiten de provider om.

Dag Jason

van van Gelder krijg ik geen reactie, telefonisch ook niet bereikbaar. Vervolgens dezelfde type vraag gesteld bij vve@t-mobile.nl, namens de VvE.

(Ik heb dat dossier van het bestuur toebedeeld gekregen. Zo heb ik drie jaar geleden schouw begeleid en hiervan is een rapport opgemaakt. Aanleg in het complex is voor 80% afgerond toen L2Fbr de zaak overdroeg aan o.m t mobile.)

Kortom zie jij een kans op een andere weg dan ik nu bewandeld heb?

Reputatie 6

Hoi @Tomato0, ik vermoed dat het e-mailadres dat jij noemt niet het juiste e-mailadres is voor jouw situatie. Het e-mailadres dat van Gelder specifiek voor Kralingen heeft aangesteld is t-mobilerotterdam@vangelder.com. Heb je dit e-mailadres toevallig al geprobeerd?

Beste Ginny, ik had een contactformulier ingestuurd.

Ik ga het nu langs deze weg proberen. Lukt dat niet dan kom ik weet terug

Ginny, mail komt onbestelbaar retour, klopt het mailadres ?

Reputatie 6

Hoi @Tomato0, het e-mailadres is zeker correct, ook te vinden op de website over Glasvezel Kralingen. Heb je wellicht de punt aan het eind van de zin mee gekopieerd in de adresbalk?

Hoi Ginny, lukt echt niet ook niet als ik het adres handmatig invoer...

Hallo

ik word hier een beetje gefrustreerd van

Het email adres vve@t-mobile.nl, nooit reactie op ontvangen, bestaat ineens ook niet meer

t-mobilerotterdam@vangelder.com, blijkt niet te functioneren

vanGelder zelf reageert ook niet

Waar kan ik dan terecht ?

 

Reageer