Beantwoord

T-Mobile TV App herstarten nadat Samsung Smart TV uit stand-by komt


Reputatie 1

@Moderator, deze post hoort bij topic Netflix op TV-app maar ik vind de naam van de topic misleidend. het gaat niet over Netflix.

 

Ik gebruik sinds 1 maand de T-Mobile TV-app op mijn Samsung TV QE50Q65T (smartTV).

Als de smart TV opstart (uit stand by stand) start de TV app waar ik de vorige keer ben gebleven met kijken. Vervolgens reageert de TV App niet meer op de AB. Ik krijg de onderstaande melding op het scherm.  Na Herstarten te kiezen wordt de TV App opnieuw geladen en werkt de app weer normaal.
Dit gebeurt ook als je van Netflix weer wil switchen naar de TV App.
Het is vooral irritant. Beter zou zijn als de T-Mobile TV App automatisch opnieuw wordt geladen.


Mijn situatie:

TV: Samsung TV QE50Q65T, bekabeld aangesloten
Soundbar: Harman Kardon Citation one

Router: Asus Zenwifi XT8 (geen Zyxel T50 in gebruik)

 

icon

Beste antwoord door Lisa 19 January 2023, 08:14

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

51 reacties

Reputatie 2

Bij ons exact dezelfde issues, ook een Samsung TV (QN95A / 2021 / ook bedraad aangesloten).

Oplossing die ik hiervoor gebruik is om de ‘terug’ knop ca. 2-3 sec. ingedrukt te houden. Dan sluit de TV de app af. Daarna een andere app starten of de TV uitschakelen.

 

Komt ook regelmatig voor dat het menu niet wil laden, wanneer je bijvoorbeeld de tv-gids wilt raadplegen blijft het cirkeltje draaien.

Reputatie 1

@Bitmans dank voor de tip. Dit werkt! Op de universele AB van Samsung TV heb je ook nog EXIT toets. Dit stopt ook direct de App. Prima work around totdat dit netjes wordt gefixt.

Reputatie 3

Dit probleem heb ik ook al maanden en T-Mobile schijnt dit maar niet op te kunnen lossen.

Ik heb het idee dat het vooral voorkomt bij de nieuwere Samsungs TV’s van na 2020.
De klacht zal dan ook steeds vaker voor gaan komen bij gebruikers die nieuwere TV's van Samsung aanschaffen en de T-Mobile app willen gaan gebruiken. 
Zie ook Topic waarin ik dit veelvuldig heb aangekaart bij @Lisa.

Na het herstarten werkt de gids (menu) vaak ook niet meer en met de app dan vaak wel tot 4x toe herstarten om het weer werkend te krijgen.

Jammer dat dit zo lang moet duren…… 🙄

Reputatie 1

Op mijn Samsung TV QE50Q65T heb ik alleen maar het HERSTARTEN issue, waar een goede work around voor is. Ik ondervind geen enkel probleem met hangende TV-gidsen.

Ik heb het idee dat het vooral voorkomt bij de nieuwere Samsungs TV’s van na 2020.

Sinds deze week ben ik over naar T-Mobile en loop tegen hetzelfde aan op een 2018 Samsung TV (QE65Q9F). Het lijkt dus breder te gaan dan 2020 TV's en later. Gelukkig gaat het herstarten van de app snel.

Maak gebruik van het tv-kastje van t-mobile welke rechtstreeks is aangesloten op het Zyxel T50 glasvezelmodem.

De HDMI kabel van het kaste gaat in de one connectbox van mijn Samsung tv QN95A / 2021 

Als ik de tv aanzet en dat het kastje dan heb ik beeld. De volgende dag gaat het ook nog goed.

De derde dag als de tv wordt aangezet en dan het kastje dan blijf ik een zwart beeld houden.

Als de stroom de stroom van het kastje gaat en daarna de stroom er weer op dan herstart het kastje en dan heb ik weer beeld.

Na een aantal keren contact hebben gehad met de klantenservice en bezoek van een monteur is het probleem helaas nog steeds niet opgelost.

Dinsdag wordt als het goed is een nieuw kastje geleverd, hopelijk lost het nieuwe kastje het probleem op.

 

Reputatie 7

Hoi allemaal,

Dank voor het signaal en de duidelijke omschrijving. Voor het issue dat wordt omschreven in het topic dat @tonlabee heeft gedeeld, komt er een fix aan. Dat is het issue dat er problemen zijn met de TV-gids, deze blijft hangen of eindeloos laden. Dit is een bug en wordt in de volgende update verholpen.

Loopt de app direct vast bij het opstarten? Dan is het een duidelijk signaal voor ons en laat ik graag onderzoeken, zodat we dat ook kunnen oplossen. We kaarten dit dan ook bij onze tv specialisten. Heel erg bedankt voor het signaal! 

Reputatie 7

Daarbij wil ik graag aanvullen dat er voor de tweede melding uit mijn vorige bericht al een duidelijk signaal is doorgezet naar onze netwerk specialisten. Omdat, naast jullie, dit signaal ook op andere momenten is binnengekomen, is er een algemeen onderzoek begonnen en zijn we al hard opzoek naar de juiste oplossing. Nogmaals hartelijk dank voor de scherpe blik! 

Reputatie 1

Hallo @Boris en @spinnningmaster,

Ik zou onderscheid willen maken tussen problemen in de TV App direct op een Smart TV en een
T-mobile setupbox/TV combinatie.

Ik ondervind met mijn Samsung Smart TV (zonder T-Mobile setupbox) geen probleem met een hangende TV gids. Alleen het HERSTARTEN probleem, waarvoor een goede work around is aangegeven in dit topic.

Reputatie 7

Dank voor je snelle reactie @RobbieJes,

Het probleem wat aangekaart is, gaat inderdaad om de Samsung TV app. Ik wil daarbij voor @spinnningmaster eerst afwachten of de ruil met een nieuwe TV Box het probleem voor hem oplost. Voorlopig loopt dit onderzoek dus over met betrekking op de app versie.

Reputatie 7

Hi allemaal,

Het is alweer even geleden, dus ik wil heel graag peilen of jullie nog steeds dit euvel ervaren? Zo ja, dan wil ik graag de volgende informatie bij jullie opvragen. Zo kan de technische dienst hier verder mee aan de slag en kunnen wij sneller tot een structurele fix komen: 

 • Welke afstandsbediening gebruiken jullie? 
 • Wat is het besturingssysteem van de tv (dit is te vinden bij de instellingen van de tv zelf)?
 • Welke versie van de Smart TV App is er geïnstalleerd (ga in de App naar ‘account’, ‘instellingen’ en dan naar ‘over')?
 • Bij welke zenders doet dit probleem zich voor? 
 • Op welke tijd en datum deed/doet het probleem zich voor? 
 • Speelt dit probleem zich ook af op andere apparaten?
 • Kunnen jullie hier een filmpje delen via een WeTransfer-link waarop het issue te zien is? 

Ik hoor het graag van jullie, want ik wil dat jullie zonder problemen van de Smart TV App kunnen genieten! 💪

Hi @Lisa

Dit euvel hebben wij ook (nog steeds).

Na jaren gebruik vd topbox begon deze te haperen. Ik wilde deze eigenlijk laten vervangen maar zag online de mogelijkheid van de TV Appp. Daarom de TV App geïnstalleerd. Qua beeldkwaliteit werkt deze prima, echter verschijnt het menu of de gids na een tijdje helemaal niet meer (het cirkeltje blijft draaien). Na opnieuw installeren werkt het weer voor een korte tijd (paar uur, soms maar half uurtje) maar het euvel zoals ook hierboven beschreven komt telkens terug.

 • TV: Samsung QE55QN95A (2021)
 • Afstandsbediening: standaard AB van deze Samsung
 • Besturingssysteem TV: Tizen
 • Versie: Video MSA V600R019C10LNLD08-Samsung-20211029-0491
 • Zenders: maakt niet uit, bij geen enkele zender opent het menu/gids
 • TV app staat alleen op deze TV
 • Filmpje kan eventueel, maar is vrij simpel: menu laadt niet, wieltje blijft draaien.

Dank alvast!

Jedi

Reputatie 7

Hi @Jedi, dankjewel voor het aangeven! 😊 Ik ga hier graag voor jou achteraan en zet jouw gegevens door naar onze technische dienst. Het onderzoek houd ik de komende tijd goed in de gaten. Als het toch nog lukt om hier een kort filmpje van door te zetten, dan zou dat super zijn. Een filmpje helpt de technische dienst altijd ontzettend op weg. We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag om dit voor jou te fixen. Ik meld het hier als er een update uit het onderzoek rolt, dus ik hoop je snel te kunnen verblijden. 

Reputatie 7

Hi @Jedi, hopelijk heb je een fijne week tot nu toe! Ik wilde vragen of je toch nog een filmpje zou kunnen delen via WeTransfer waarop dit euvel te zien is? Dit verzoek heb ik doorgekregen vanuit de technische dienst. Ook kreeg ik de vraag of je kunt aangeven welke Tizen versie je hebt op jouw tv. Dankjewel alvast voor de moeite. 

Hi @Lisa, ik zat in het buitenland en kon het niet checken. Deze week heeft deze storing zich niet meer voorgedaan, gids verschijnt en werkt prima. Echter nu 2 andere storingen: elke keer opstarten komt onderstaande melding in beeld. Na opnieuw opstarten werkt de app redelijk, behalve dat er random een hapering optreedt (storing 2): zonder aanleiding hapert het beeld dan 3 keer en gaat weer verder. In het begin best grappig als een presentator iets 3x herhaald maar na een tijdje uiteraard storend. Voor de zekerheid ook maar even de softwareversie van Tizen opgeschreven:

T-NKM2DEUC-2101.0, BT - S

 

Reputatie 7

Hi @Jedi, wat heerlijk dat je in het buitenland vertoefde! Super dat het vorige euvel niet meer is voorgekomen, al had ik natuurlijk niet gehoopt dat je in plaats daarvan twee andere issues erbij zou krijgen. Deze beide punten wil ik dan ook weer doorspelen naar mijn collega, zodat ze dit kunnen uitpluizen en structureel kunnen verhelpen. Als je enkel nog kunt aangeven op welke zenders je deze haperingen ervaart, dan heb ik alle informatie die ik nodig heb. Ervaar je dit bij elke zender of heb je een specifieke zender voor mij (inclusief datum en tijdstip)? En op welke datum en op welk tijdstip heb je deze problemen voor het eerste ervaren? Merci alvast! 💪

Ik ben sinds 27 februari klant en heb sinds die tijd geregeld meermalen per dag de melding: Herstarten

Ik heb nog niet gemerkt dat dit anders is, mocht er toevallig een update geweest zijn sinds toen.

 

Daardoor nog steeds niet volledig tevreden over de overstap van Ziggo wat betreft TV.
 

@Lisa het lijkt bij mij volledig random. Bij alle Nederlandse zenders 1 tot 10, maar ook Discovery en National Geo. Veel meer kijk ik niet naar. Tenminste, het lijkt voornamelijk te gebeuren als we de de Samsung Frame TV op de foto screensaver of uit hebben gezet en hem weer aanzetten. Dan gaat hij keurig naar dezelfde zender waar hij op stond en na een paar tellen of bij het zappen krijg ik de melding van de Verbinding en Herstarten. Maar niet als je hem even uit en gelijk weer aan zet.

Hi @Lisa, exact hetzelfde bij mij als omschreven door @emilwal: het haperen van de zenders lijkt volledig random. Zowel qua zenders als qua tijdstip. Alleen de opnieuw opstarten melding is er elke keer bij aanzetten van de TV app. We zijn ondertussen weer terug bij de Settopbox, ik kreeg teveel commentaar van de familie 😉.

@Jedi die klacht herken ik ja, maar terug naar de settopbox is geen optie en ik heb hem ook niet meer. Dit is een van de redenen waarom ik t-mobile heb gekozen en bespaar zo 60,- per jaar. Snel internet krijg ik overal

Reputatie 7

Hi @emilwal en @Jedi, heel erg bedankt voor jullie berichtjes! Ik wil hier graag zo snel mogelijk een onderzoek voor laten starten. Allereerst wil ik checken of het helpt wanneer jullie de App verwijderen en opnieuw installeren? Zo niet, dan wil ik vragen of je de onderstaande informatie kunt aanvullen @emilwal:

 • Welke afstandsbediening gebruik je? 
 • Welke tv heb je? 
 • Wat is het besturingssysteem van de tv (dit is te vinden bij de instellingen van de tv zelf)?
 • Welke versie van de Smart TV App is er geïnstalleerd (ga in de App naar ‘account’, ‘instellingen’ en dan naar ‘over')?
 • Speelt dit probleem zich ook af op andere apparaten?
 • Wat heb je zelf al geprobeerd om dit issue op te lossen? 
 • Kunnen je hier een filmpje delen via een WeTransfer-link waarop het issue te zien is of geeft de eerdere foto van @Jedi het exact weer? 

Van jou heb ik eerder al deze informatie doorgekregen @Jedi. Zou je willen checken of dit nog steeds matcht? Mocht je bijvoorbeeld een andere versie van de App hebben, dan zou het top zijn als je dat kunt aangeven. Ik kijk uit naar jullie reactie, zodat ik dit verder kan oppakken! 😊

Hi @Lisa, yes gegevens zijn nog steeds correct. Ik heb de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Qua versie is het nog steeds dezelfde (1.0.16), voor vollledigheid een screenshot:

 

Hoi @Lisa, hierbij mijn reactie: 

 

Vrijdagmorgen rond 9:00 de tv uitgezet met de afstandbediening. Niet op screensaver. Rond 21:00 weer aangezet en moest toen herstarten. Hij stond nog een programma van vanmorgen, maar ik weet niet welke dat was en of dat dus het programma was wat aan stond toen we hem uitzetten. Zaterdagmiddag TV uitgezet en vier uur later moest de app weer herstarten.

 

 • Welke afstandsbediening gebruik je?
 • Zowel 'one for all' als Samsung R-NZ, geen verschil

 

 • Welke tv heb je?
 • Samsung frame qe50ls03

 

 • Wat is het besturingssysteem van de tv (dit is te vinden bij de instellingen van de tv zelf)?
 • T NKMDEUC 2303.1

 

 • Welke versie van de Smart TV App is er geïnstalleerd (ga in de App naar ‘account’, ‘instellingen’ en dan naar ‘over')?
 • Die kan ik  niet terugvinden via je instructie. Na download weet ik dat het 1.0.16 is. Terug te vinden via app informatie via het tv menu

 

 • Speelt dit probleem zich ook af op andere apparaten?
 • Weet ik niet, iig niet op telefoons, Android tablets of laptops. Ik gebruik deze versie van de app niet op andere tv's

 

 • Wat heb je zelf al geprobeerd om dit issue op te lossen?
 • 2x opnieuw geïnstalleerd. Nu een derde keer

 

 • Kunnen je hier een filmpje delen via een WeTransfer-link waarop het issue te zien is of geeft de eerdere foto van @Jedi het exact weer
 • Eerdere foto geeft het exact weer

Ik ben benieuwd wat er gevonden wordt en als je vragen hebt wil ik het wel testen. Kan eventueel ook via de mail ipv dit forum

Gr. Emil

Reputatie 7

Hi @Jedi en @emilwal, hartstikke bedankt hiervoor! 😊 Ik houd de komende dagen het onderzoek goed in de gaten en laat het jullie weten als er updates uit het onderzoek rollen. Hopelijk kan ik jullie snel verblijden met een hele mooie en permanente oplossing. 

Reputatie 4

Beste Lisa, 

 

Stop alsjeblieft met klanten vragen naar versie ab, software TV en TV app van T-mobile. Probleem zit in combinatie slecht geschreven app en Samsung tv's. Dit probleem speelt al bijna 1 jaar!!! 

 

 

Reputatie 7

Hi @robbietobbie, als deze informatie niet nodig was, dan zou ik dit zeker niet uitvragen! Ik heb deze opdracht doorgekregen vanuit mijn collega. Weet dat ik niets liever wil dan dat er (eindelijk) een oplossing komt voor dit issue. Om deze reden blijf ik dan ook deze informatie uitvragen.