Beantwoord

Najaars update Any port Any service

  • 6 August 2019
  • 26 reacties
  • 1583 Bekeken

Reputatie 4
  • is Prince of Content
  • 118 reacties
Vraag over de aanstaande uodate: wordt vlan ondersteunt zodat internet en tv over één kabel kunnen? Ben namelijk van plan om nieuwe kabels te trekken ivm verbouwing en dan kan ik hier rekening mee houden.
icon

Beste antwoord door Brian 13 August 2019, 12:12

Bekijk origineel

26 reacties

Ik zou rekening houden dat je beide kanten op kunt, ik heb dat niet gedaan en heb daar best spijt van.

Kom ergens een paar kabels te kort die niet simpel bij te trekken zijn, kun je beter een paar ongebruikte kabels hebben liggen.
Reputatie 7
Hi @pwenas, ik geef je graag meer informatie! Met de Zyxel kan je elke poort gebruiken en kunnen alle diensten over dezelfde kabel/poort. Met de Draytek is dit niet mogelijk en ik verwacht niet dat we dit met een update kunnen veranderen, op dit moment zijn hier althans geen plannen voor. Met de Huawei is dit in principe wel mogelijk en we zijn hiervoor al een update aan het uitrollen. We doen dit in fases dus het kan even duren voordat je de update hebt ontvangen. Als je gebruik maakt van de Huawei dan kan je zeker eens proberen om de modem te restarten en daarna bijvoorbeeld TV aan te sluiten op poort 1 of 2 en internet op poort 3 of 4. Als dit werkt dan weet je dat je de update al hebt gehad en gebruik kan maken van Any port Any service.
Reputatie 4
Hey @Brian dank voor je antwoord. Helaas heb ik nog een Draytek en kan ik als ik het goed begrijp wel fluiten naar de Any port Any service 😥
Reputatie 7
Hey @pwenas, ik kan je jammer genoeg niet verblijden met Any port, Any service nieuws voor de Draytek. Zoals mijn collega al aangeeft, is het onwaarschijnlijk dat deze update gaat volgen voor dit type modem.
Reputatie 4
Ja was ik al bang voor. Denk dat ik de Draytek gaat vervangen voor de Unifi USG en Unife POE switch. Maak ik zelf wel een any poort, any service 😉 en met een drietal AP's in mijn huis van Unifi perfecte WIFI.

Is het bekend of dit ook op de Huawei HG659 werkt en vanaf welke firmware?

Reputatie 7
Badge +16

@pwenas Fijn dat je een alternatieve oplossing hebt gevonden, je eigen apas creëren: wow! :grin::thumbsup:

 

@Koeno Ik citeer voor het gemak (niet uit luiheid hoor) uit Brians uitleg: “[...] Met de Huawei is dit in principe wel mogelijk en we zijn hiervoor al een update aan het uitrollen. We doen dit in fases dus het kan even duren voordat je de update hebt ontvangen. Als je gebruik maakt van de Huawei dan kan je zeker eens proberen om de modem te restarten en daarna bijvoorbeeld TV aan te sluiten op poort 1 of 2 en internet op poort 3 of 4. Als dit werkt dan weet je dat je de update al hebt gehad en gebruik kan maken van Any port Any service.” → De specialisten zijn bezig met de ontwikkeling en uitrol, maar wanneer het gefaseerd bij jou aankomt, weet ik oprecht niet. Wel gaaf dat het bij de Huawei dus ook mogelijk is! :smile:

@Jason het citaat had ik natuurlijk al gelezen anders had ik mijn vraag niet gesteld. Wanneer het bekend is in welke software versie het zit, of komt, dan kan ik die controleren voordat ik het uitprobeer.

Reputatie 7
Badge +16

@Jason het citaat had ik natuurlijk al gelezen anders had ik mijn vraag niet gesteld. Wanneer het bekend is in welke software versie het zit, of komt, dan kan ik die controleren voordat ik het uitprobeer.

Oefff, my bad! Sorry, ik las je vraag alsof je het citaat nog niet gelezen had. Ik loop naar onze technici om na te gaan of er een update is hiertoe en dan kom ik z.s.m. bij je terug. :wink:

Reputatie 7
Badge +16

Correctie: de betreffende ‘modemspecialist’ is reeds naar huis: ik kom hier morgen in een PM op terug. :relaxed: Zodra er een algemene update is, wordt deze op de Community centraal geplaatst. 

Ik lees nu allemaal dingen over ‘Any port any service’. Ik gebruik de Huawei modem/router en wil ook af van die 2 internet- en 2 tv-poorten. Ik wil gewoon 4 internetpoorten hebben. Is dit mogelijk met de Huawei?

Reputatie 7
Badge +15

Hey @Metinizci 

 Ik had een paar weken geleden gehoord dat de update Any Port Any Service even op hold was gezet maar er blijkt nu weer aan gewerkt te worden. Meer informatie zal hierover later wel op de community verschijnen.

Hey @Metinizci 

 Ik had een paar weken geleden gehoord dat de update Any Port Any Service even op hold was gezet maar er blijkt nu weer aan gewerkt te worden. Meer informatie zal hierover later wel op de community verschijnen.

Thnx Waqqas! Dus als ik me niet vergis, is T-Mobile bezig met het oplossen van dit probleem? Ik ben nieuw op de community. Waar kan ik deze informatie vinden, als het bekend wordt?

Reputatie 7
Badge +4

Dit staat niet op de community. Tenminste niet zo expliciet. Het is inderdaad even rustiger geweest, maar lijkt nu weer opgepakt te zijn. Het is niet bekend wat nu de tijdlijn is. Er zal vanzelf een topic geopend worden om deze informatie te delen. Voor nu betekent dit dat sommige Huawei gebruikers al APAS kunnen hebben en sommigen nog even geduld zullen moeten hebben. 

Meer dan een maand geleden was de laatste reactie.Heeft er iemand een update voor mij over de APAS ? Nu ik thuis werk heb ik de poorten nodig. 

Meer dan een maand geleden was de laatste reactie.Heeft er iemand een update voor mij over de APAS ? Nu ik thuis werk heb ik de poorten nodig. 

Ik ben er ook benieuwd naar.

Switch er tussen en je hebt extra poorten, zie het probleem niet zo.

Reputatie 7
Badge +15

Vanwege de coronacrisis is er weer stilte denk ik.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @rradjoe en @Metinizci, de APAS update zou bij nagenoeg alle Huawei modems nu van toepassing moeten zijn. Jammer genoeg is dat tot op heden nog niet op elke aansluiting geactiveerd omdat de update met het nieuwe TV-platform gefinaliseerd wordt (dit is uitgesteld). Sorry voor het ongemak. Jullie zitten in de laatste batch modems die nog APAS horen te verkrijgen. Hebben jullie de beschikking over een switch waarmee je zoals @Doornekamp33 aangeeft, extra poorten kunt hanteren?

Hoi @rradjoe en @Metinizci, de APAS update zou bij nagenoeg alle Huawei modems nu van toepassing moeten zijn. Jammer genoeg is dat tot op heden nog niet op elke aansluiting geactiveerd omdat de update met het nieuwe TV-platform gefinaliseerd wordt (dit is uitgesteld). Sorry voor het ongemak. Jullie zitten in de laatste batch modems die nog APAS horen te verkrijgen. Hebben jullie de beschikking over een switch waarmee je zoals @Doornekamp33 aangeeft, extra poorten kunt hanteren?

Hoi @Jason , ik heb geen switch, omdat er gezegd werd dat APAS op korte termijn in werking gebracht zou worden. Is het bekend wanneer de laatste batch gaat draaien?

Hi @Jason,
Bedankt voor de update. Graag vernemen we wanneer de laatste bach gedraaid zal worden. Ik heb ook geen switch. Eigenlijk heb ik maar 1 extra poort nodig op het moment. En als die toch op de modem zit, maak ik liever daar gebruik van. Dat houdt m'n kast ook netjes. Een switch erbij zorgt dan voor onnodige extra kabels.

@rradjoe Dat zal @Jason  je niet kunnen geven, hooguit een indicatie van wanneer het misschien gaat gebeuren, en dan gaan ze er meestal weer ruim overheen en word het later, later en nog iets later.

Als de nood hoog is koop/leen een switch en als de update is uitgerold haal je hem er weer tussenuit en is opgeruimd staat netjes weer aan de orde.Dit probleem.zal geen urgentie hebben, ze zijn druk met het nieuwe TV platform wat eigenlijk vorig jaar al had moeten draaien, maar T-Mobile had vorig jaar een abonnement op de wet van Murphy.

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +1

@Doornekamp33 Wat de nieuwe tv platform zal brengen zien we wel, echter is dat op dit moment niet relevant belangrijk is dat men het huidige goed werkend houdt en alles op alles zet om het draaiend te houden.

Wat ik zelf ook belangrijk vind is dat mijn internet blijft werken zoals ik gewend ben, mobiel heb ik niet van T-Mobile 

Na deze crisis mogen ze van mij het nieuwe platform zo snel mogelijk uitrollen

Klopt, dus hoop ik niet dat ze aan mijn Huawei gaan klooien om de any poort uit te rollen, werkt goed en heb het prima uitgewerkt thuis en alles bekabelt dus 2 - 2 komt precies uit,  boven 4 extra poortjes op de eigen router, en op zolder in de doos een handvol switchen en een paar extra wifi acces points, niet aangesloten voor het geval dat.

 

En wat TV betreft, nog steeds weinig tijd voor om te kijken, druk op het werk en thuiswerken zit er voor mij niet in.

 Ik ben in het bezit van de de Huawei HG659, Any port, Any service werkt bij mij helaas niet. Enig idee wat ik hier aan kan doen?

Gr Warner

Reageer