Skip to main content

Ik kan op elke willekeurige zender een kinderslot zetten, maar kan niet vinden hoe ik een slot zet op de video on demand service “films en series”. Die lijkt altijd via de menu knop te bereiken. Hoe voorkom ik dit?

Hoi @MMolen, welkom op de Community!

Voor zover ik kan zien is het niet mogelijk om Video on Demand achter een kinderslot te vergrendelen. Ik heb gekeken op de website, in de handleiding (de linkjes zijn klikbaar) en heb het nagevraagd bij collega's. Ik ga het nog voor 100% zekerheid controleren bij onze TV specialisten. Zodra ik meer weet, informeer ik je direct. 

P.s. niet dat je specifiek hiernaar verwijst, maar voor het kopen van een film heb je overigens wel de TV pincode nodig, dus dat deel van onze services is sowieso extra beveiligd. 

To be continued!

 


Dankjewel voor het verder uitzoeken, mijn kinderen waren heel trots dat ze Dolfje Weerwolfje on demand hadden tevoorschijn getoverd op de tv en deze is gratis dus zonder pincode. Daar staan ook wat minder kind geschikte films bij, dus vandaar de vraag.


@MMolen Het is niet mogelijk om On Demand volledig achter kinderslot te zetten. Je kunt inderdaad losse zenders beveiligen met de TV pincode. 

Wat echter wel mogelijk is, is om kijkprofielen aan te maken en dan de subprofielen achter een aangepast kinderslot te zetten. Zo kun je beheren tot welke leeftijdsgrens je kinderen mogen bekijken wanneer dat subprofiel geselecteerd is. De code kun je van het adminprofiel niet wijzigen, maar wel bij de subprofielen.

Hopelijk heb je hier iets aan:

Neem een kijkje op onze website, daar staat alles uitgelegd omtrent kijkprofielen: Hoe maak ik een kijkprofiel aan?.

Succes ermee en als ik nog iets voor je kan doen, let me know. Stay safe!


Reageer