Ik heb haperend/slecht beeld

Ik heb haperend/slecht beeld

Toon eerste reactie

448 reacties

Mijn Entone televisie ontvanger heeft regelmatig foutmeldingen. Het beeld is dan zwart en we horen geen geluid. Rechts bovenin komt de melding "Er is een fout opgetreden...."

Begin gemist werkt wel. Het probleem doet zich voor met Live televisie.

Aan het begin hielp het om router en modem te herstarten, maar ook dat werkt nu niet meer.

Evt. Opnames zijn verwijderd en de televisie ontvanger is al meerdere keren opnieuw opgestart.

Zou een vervangende ontvanger de oplossing zijn?

Reputatie 7
Badge +8

Hi @PCEvers zou je de HDMI-poort willen controleren en de internetkabel of alles goed zit? Mocht alles goed zitten, zou je dan een andere LAN-poort op het modem willen testen? Bijvoorbeeld LAN-poort 3? Het valt mij ook op dat het TV signaal schommelt. Staat de TV Box wel rechtstreeks verbonden op het modem? Zo ja, zou je eventueel willen testen ook met een andere Internetkabel? Wellicht ook dat dit kan helpen!

Een andere TV Box kan eventueel ook een oplossing bieden, echter een nieuwe TV Box zal dan een Amino Aria 610 zijn. Deze heeft echter geen opnamefunctie. Ik hoop dat het met deze stappen in ieder geval wordt opgelost en anders kijken we uiteraard voor vervolgstappen!

Reputatie 2

Hallo T-Mobile,

We hebben de laatste tijd weer een traag of zelfs een vastlopend menu als we zappen. Wat kunnen we doen? Ik moet dagelijks de TV box opnieuw opstarten zodat we weer even normaal kunnen zappen. Kunnen jullie voor ons het TV signaal controleren? Anders een andere TV box??

Alvast bedankt.

Gr Egon

Reputatie 7

Hi @egonnanninga, super goed dat je dit hier laat weten! Dit klinkt zeker niet fijn, dus ik ben gelijk met je mee gaan kijken. De kwaliteit van het signaal van de TV Box ziet er picobello uit, maar dit staat natuurlijk haaks op wat jij omschrijft. Ik zie dat jij een ouder model van de TV Box in huis hebt en die zou ik heel graag willen omruilen voor een nieuwer model: de Amino Aria 610. Jij bevindt je nu alleen nog niet op het nieuwe tv platform en de Amino Aria 610 heeft zelf geen opnamefunctie. 

Je kunt hier vervolgens wel Cloud Opnemen voor 5 euro aan je abonnement toevoegen, zodra je bent overgezet naar T-Mobile TV. Ik zet je met liefde versneld over naar dit nieuwe platform, want op den duur komt iedereen hiervoor aan de beurt. Op onze website lees je alle ins en outs over Cloud Opnemen: https://www.t-mobile.nl/thuis/interactieve-tv/cloud-opnemen. Wanneer ik dit voor je in orde maak, kan je dus niet meer via de TV Box programma's opnemen. Om deze reden wacht ik graag jouw terugkoppeling even af, zodat je niet onverwachts voor verrassingen komt te staan. Laat je dit aan mij weten? Dan ga ik verder voor je aan de slag én geef ik je gelijk meer informatie over het nieuwe tv platform! 😁

Reputatie 2

@Lisa, dank voor je snelle reactie.

Sowieso fijn om te lezen dat de kwaliteit van ons signaal prima is. Ik ruil graag op mijn huidige TV Box om voor de Amino Aria 610 dus zie ik graag tegemoet. Mijn contract loopt volgens mij volgende maand af dus dan zal ik ook gelijk Cloud Opnemen toevoegen. 

Kan je hier wat mee?

Reputatie 7

Hoi @egonnanninga,

Ik heb zojuist de ruil in gang gezet! Die nieuwe TV Box komt direct jouw kant op. Wat je precies kan doen met de andere apparatuur, vind je terug in het volgende topic: 

Wil je ons laten weten wanneer de nieuwe TV Box bij je binnen is en geïnstalleerd? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de volgende fase kan worden gestart met de omzetting naar het T-Mobile TV platform. We horen het graag! 

Reputatie 2

@Boris Bedankt voor het in gang zetten van de nieuwe TV Box. Ik laat het jullie weten zodra alles geïnstalleerd is. 

Reputatie 2

@Boris de nieuwe TV Box is geïnstalleerd. 

Komt er voor het Cloud Opnemen 5 euro bij bovenop ons huidig maandtarief? Want onze oude opzet hadden we Interactieve TV Box met harddiskrecorder waar we óók een toeslag hadden van 5 euro. 

Reputatie 7

Hi @egonnanninga, super om te lezen dat de nieuwe TV Box up and running is! Merci voor het seintje. Als jij op de onderstaande punten nog een akkoord zou kunnen geven, dan ga ik de migratie verder voor je afronden:

Aangezien jij al bent voorzien van de juiste TV Box, kun jij binnen twee weken gaan genieten van T-Mobile TV zodra ik dit voor jou heb aangevraagd. In jouw My T-Mobile Thuis kan jij na de migratie eenvoudig Cloud Opnemen toevoegen aan je abonnement. Jij zult daarnaast zelf een SCART-verlengstuk aan moeten schaffen als de tv geen HDMI-aansluiting heeft. Na de overgang kun je geen Teletekst meer ontvangen. 

Ook ontvang jij een e-mail en SMS vlak voordat jij wordt overgezet naar het nieuwe platform én zul jij opnieuw moeten inloggen zodra jij bent overgezet. Tot zo ver alle belangrijke punten op een rijtje. Lees het nog even goed door en als jij na het lezen nog steeds denkt 'dit wil ik’, dan ga ik voor je aan de slag! 🎉

Wat betreft jouw vraag, yes deze 5 euro komt er inderdaad bovenop! Ook met deze nieuwe TV Box behouden jullie de 5 euro korting, alleen Cloud Opnemen dient er dan nog wel bij op te komen. Weet jij zo voldoende? Ik hoor het graag van je!

Reputatie 1

Sinds enige dagen erg veel last van storing. telkens blokkerig beeld aan de onderkant van LiveTV. Geen prblemen met iets kijken via een app. Is nu een frequentie van 1 tot 2 keer per minuut dat het beeld slecht is/lijkt of het achterblijft. 
 

Sinds enige dagen erg veel last van storing. telkens blokkerig beeld aan de onderkant van LiveTV. Geen prblemen met iets kijken via een app. Is nu een frequentie van 1 tot 2 keer per minuut dat het beeld slecht is/lijkt of het achterblijft. 
 

Hier ook in 3824 en lees meerdere die er last van hebben. Alles al gereset; het zal in het netwerk buiten zitten. 

Reputatie 1

Hier 3825, dus de vraag is niet wat er met ons mis is, maar met (een deel van) het netwerk.

 

Sinds enige dagen erg veel last van storing. telkens blokkerig beeld aan de onderkant van LiveTV. Geen prblemen met iets kijken via een app. Is nu een frequentie van 1 tot 2 keer per minuut dat het beeld slecht is/lijkt of het achterblijft. 
 

Hoi! Ook ik heb last van dezelfde storing! Amersfoort 3824. Op live televisie stoort periodiek de onderkant van het beeld. Het houdt al een aantal dagen aan en het lijkt soms erger te worden. Ik heb zelfs de netwerkkabel vervangen van router naar de tv-box maar dat verhielp het probleem niet.

Reputatie 1

Als je iets terug kijkt via een app of zelfs vertraagd via de TV-gids is er niet veel aan de hand. Probleem is dus live-TV en het lijkt erop dat er gewoon niet voldoende informatie doorkomt. Probleem met de QoS of multicast of zo. 

Reputatie 7

Hi @MaartenFS @rozehell en @FdeVries,

Goed dat jullie aan de bel trekken. Graag ga ik ervoor zorgen dat het tv kijken zometeen weer als vanouds kan gebeuren. Om dit te kunnen doen, wil ik graag opnieuw het abonnement laten versturen naar het modem, en daarbij ook de TV Box. Een zogenoemde reprovisie. We zien vaak terug dat dit problemen met de TV Box op deze manier oplost. Daarvoor heb ik wel jullie toestemming nodig. Kan ik dit voor jullie uitvoeren? Ik hoor het graag.

Reputatie 1

Graag, vraag is op welke tijd. Zsm een keer in de nacht na 0:30 tot 6:30 kan altijd wel, ander dagen wil ik het van te voren wel even weten.

Reputatie 7

Hi @MaartenFS ,

Excuus voor de verwarring. Nét nadat ik mijn bericht had getypt, kregen wij de melding binnen dat het om een algemeen probleem gaat. We zien dat sommige klanten in de Regio Amersfoort problemen ervaren met TV. We zijn op dit moment hard bezig dit op te lossen en jullie zo snel mogelijk weer te doen laten genieten van goed beeld. Mijn welgemeende excuses. Weet dat we er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te bewerkstelligen. 

Reputatie 7

Hi @MaartenFS , @rozehell en @FdeVries ,

Zojuist heb ik vernomen van onze technische specialisten dat er met een wijzing in het netwerk er is gezorgd dat er verbetering kan worden geconstateerd. Nu ben ik erg benieuwd hoe de beeldkwaliteit momenteel is. Wellicht dat er eerst korte reset van de TV Box nodig is om het signaal te krijgen zoals we willen. Hoe je deze uitvoert, vind je op onze Wiki: 

Ik hoor het graag van jullie! 

Reputatie 1

Zojuist die reset uitgevoerd en idd lijkt het probleem nu weg. 

Yep, zonder reset, multicast is weer prima. Wat was het nou? 😋

Reputatie 7

Yay wat fijn om te lezen @MaartenFS en @rozehell! De oorzaak moet ik jullie jammer genoeg schuldig blijven, want dit kan ik niet terugvinden. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ook jullie weer probleemvrij zijn. Als jullie nog andere vragen hebben, laat het dan zeker aan mij weten! 🎈

Reputatie 2

Fijn, zo'n hele lijst met oplossingen, maar wij zouden erg geholpen zijn bij het feit dat die problemen er niet waren. We hadden daar bij KPN ook nooit last van, dus misschien dat T-mobile even verder door moet testen voor ze iets live zetten.

Liever iets ouds wat het doet, dan iets nieuws wat het niet doet. Misschien een idee like Microsoft, dat mensen die het leuk vinden om hierin mee te denken een inner cirkel vormen die als eerste de updates krijgen. Misschien zelfs met een beetje korting op het abonnement, denk dat er dan wel mensen te vinden zijn die dit zouden willen en die dan voor lief nemen, dat ze af en toe iets haperends hebben.

Reputatie 7

Hi @janjunior81, heel erg bedankt voor jouw melding en tof dat je hier jouw feedback deelt! Ik ben het helemaal met je eens dat je geen problemen hoort te ervaren, dus ik ben direct met je mee gaan kijken. Weet dat we T-Mobile TV uitvoerig getest hebben voordat dit live is gegaan. Kan je aangeven welke issues jij exact ervaart? Want ik wil dit heel graag voor je oplossen. Zojuist heb ik jouw verbinding onder de loep genomen en ik zie hierin terug dat het modem al meer dan 87 dagen onafgebroken aan staat. Ik wil je dan ook vragen om een zogenoemde powerflip uit te voeren. Dit doe je als volgt:

Wil je het modem en de TV Box van de stroom halen? Daarna mag je de internetkabel uit de TV Box halen. Stop na twintig seconden de stroomstekker van het modem weer in het stopcontact. Zodra alle lampjes weer branden zoals ze deden, mag je de stroomkabel van de TV Box weer in het stopcontact stoppen. De TV Box gaat nu opstarten. Pas wanneer je de melding ‘geen internetkabel gevonden’ krijgt, stop je de internetkabel weer in de TV Box.

In de meeste gevallen zorgt een powerflip ervoor dat alles weer werkt zoals het hoort, dus ik hoor heel graag van je of dit tot een verbetering in je beeld heeft geleid. Mocht dit niet helpen, dan wil ik je vragen om een ander LAN-poort op het modem te testen. Het fijne aan het Zyxel modem is dat alle vier de LAN-poorten geschikt zijn voor tv. Je kunt hier dus zelf mee testen. Als deze stappen niet resulteren in een oplossing, dan ga ik de hulptroepen voor je inschakelen. Jij hoort optimaal van jouw tv te genieten! 😊

Reputatie 2

Zojuist de beschreven stappen uitgevoerd en het lijkt te werken. Hoeveel zou de max aantal dagen moeten zijn, waarnaar wij de modem moeten herstarten.

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @janjunior81,

Super om te horen dat je weer volledig van ons beeld kan genieten! Eigenlijk is er niet echt een een regel voor en raad ik je aan om het modem gewoon te herstarten als je problemen met Internet of TV ervaart. De ene keer zal dit na een maand nodig zijn, de andere keer pas na een jaar. Daartegen willen wij zeker ingrijpen als je elke week het modem zou moeten herstarten, want dan lijkt er echt een structureel probleem te zijn in plaats van een incidentele fout van het modem.

Voor nu wens ik jullie nog veel kijkplezier toe! :smile:

Reageer