Info

Achtergrondinformatie HDMI modus

  • 12 August 2021
  • 0 reacties
  • 3534 Bekeken

Reputatie 7
Badge +8

 

Met de laatste update in het TV Box menu onder instellingen is er een nieuwe setting bij gekomen: HDMI mode. In dit artikel vind je een korte uitleg over de nieuwe HDMI modus en de werking er van.
 

HDMI bestaat sinds december 2002 en is ontwikkeld als een universele interface tussen apparaten, zoals een computer, set top box, een TV scherm en voor audio/video overdracht.

HDMI kan hoge videoresoluties doorvoeren, en hoge kwaliteit audio, allemaal via één kabel. Alle mogelijkheden die er vandaag de dag zijn waren er echter er niet vanaf dag één. HDMI is over de jaren flink uitgebreid, wat geresulteerd heeft in verschillende versies van deze aansluiting. Nieuwe versies leveren soms meer bandbreedte, lees: je kan er hogere resoluties en framerates doorheen sturen.

Tijdens het aanzetten van een apparaat zal deze over de HDMI aansluiting met de tv onderhandelen over de resolutie maar ook andere informatie uitwisselen. Ditzelfde gebeurt ook als de HDMI-kabel wordt verwijderd en opnieuw wordt ingeplugd of als er op de tv naar een andere bron (bijv een Playstation) wordt gewisseld.

Echter in sommige gevallen resulteert het uit de stand-by modus halen van de set top box of het schakelen tussen de tv bron in fouten waardoor het lijkt alsof de TV Box geen beeld geeft.

 

 

Daarom dus de HDMI modus, maar hoe moet je deze nu gebruiken

Bij sommige tv types/merken kan het zijn dat je geen beeld hebt op het moment dat de tv naar de Amino TV Box wordt geschakeld of de TV Box wordt aangezet. Daarom hebben we de handmatige HDMI instelling geïntroduceerd zodat het mogelijk is voor een gebruiker om zelf het gedrag van de TV Box te veranderen zodat de klachten kunnen worden opgelost. In de meeste gevallen is het niet nodig om deze instelling aan te passen, echter omdat niet iedere combinatie van HDMI versie en tv vlekkeloos werkt bieden we nu deze optie.

Info HDMI modus, welke doet wat

Als je deze instelling verandert, dan zie je de volgende opties

  • Standaard
  • HDMI modus 1
  • HDMI modus 2
  • HDMI modus 3
  • HDMI modus 4

Standaard
Zal in de meeste gevallen voldoen. Welke mode als standaard gebruikt wordt, is afhankelijk van het TV Box type. De 6 en 7 series TV Box gebruiken modus 3 als standaard. Terwijl de oude 5 series TV Box de modus 1 als standaard gebruiken.


HDMI modus 1
De standaard modus op de oude 5 serie TV Box. Ook tevens de oudste methode. Met HDMI in deze modus gebeurt er feitelijk niets bij een disconnect of connect.

 

HDMI modus 2
Bij deze modus zal de TV Box bij een disconnect het display ontkoppelen en bij een connect het display opnieuw koppelen. Het koppelen van de display is niet meer dan opnieuw onderhandelen met de tv over de weer te geven resoluties en andere instellingen. Deze modus kan vaak een oplossing zijn voor probleemgevallen.
 

HDMI modus 3
De standaard modus voor de 6 en 7 series TV Box. In deze mode word er bij een disconnect niks gedaan maar bij een connect, zal de TV Box de tv loskoppelen en opnieuw koppelen waarbij gelijk aan de vorige modus, de onderhandeling met de tv opnieuw gedaan wordt.
 

HDMI modus 4
Deze modus is bijna gelijk aan de vorige echter wordt er gebruik gemaakt van een timer die het koppelen en loskoppelen van de tv vertraagt. Deze vertraging zal niet merkbaar zijn voor een gebruiker maar geeft in sommige gevallen de software van bijvoorbeeld een tv de tijd om volledig op te starten voordat er gekoppeld wordt.

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer