News

Voordeliger bellen, sms’en én datagebruik op de Noordzee

 • 20 June 2023
 • 3 reacties
 • 417 Bekeken
Voordeliger bellen, sms’en én datagebruik op de Noordzee
Reputatie 7
Badge +9

We hebben mooi nieuws! Vanaf vandaag kun je ook genieten van dekking op de Noordzee. 

 

Vanaf vandaag kunnen zowel consumenten als zakelijke klanten veel voordeliger bellen, sms’en en internetten op de Noordzee. We maken dit mogelijk door de samenwerking met roaming partner Tampnet. Zo creëren we een veel toegankelijker alternatief voor de communicatie via satelliet of marifoon op de drukstbezochte vaarroute van Europa.

 


 

Bevind jij je in de Noordzee roaming zone? Dan profiteer je vanaf vandaag van een betere netwerkervaring. Zodra je in het bereik komt van de roaming zone Noordzee, ontvang je een welkomst sms met daarin een link om gratis de tarieven te kunnen bekijken.

 

Noordzee gebied

 

FAQ

 

Wat zijn de tarieven voor particuliere abonnementen?

Tarieven particulier

Voor abonnementen Go, Go 21.1 of Go 19.2 gelden deze tarieven:

 • Bellen/gebeld worden: 0,25 euro/minuut
 • Sms versturen: 0,25 euro/bericht
 • Sms ontvangen: gratis
 • Internet: Via een Noordzee Travel & Surf pas

Voor abonnementen ouder dan Go 19.2 gelden op de Noordzee de tarieven voor Zone 2.

 

Wat zijn de tarieven voor zakelijke abonnementen?

Tarieven zakelijk

Voor abonnementen @Work of @Work '18 gelden deze tarieven:

 • Bellen/gebeld worden: 0,19 euro/minuut
 • Sms versturen: 0,05 euro/bericht
 • Sms onvangen is gratis
 • Internet: Via een Noordzee Travel & Surf pas

Voor oudere abonnementen gelden de tarieven voor Zone 2.

 

Waarom is dekking op de Noordzee nodig?

De Noordzee is een van de drukste wateren van de wereld en is er sprake van een toenemende vraag naar mobiele connectiviteit als gevolg van digitalisering van zakelijke processen op zee. De verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen vanwege offshore windmolenparken, booreilanden, scheepvaart- en havenlogistiek, douanecontroles (naar aanleiding van Brexit), pleziervaart en veerdiensten.

 

In het Nederlandse deel van de Noordzee, vanaf 12 zeemijlen uit de kust, zijn er slechts zeer weinig mobiele netwerken beschikbaar. Op open zee staan weinig sites en is alleen satelietverbinding mogelijk, wat erg kostbaar is. Op dit moment is er zeer beperkt mobiele roaming mogelijk (via Tampnet).

 

Wie maken daar gebruik van?

Nu we als samenleving steeds meer data verbruiken wordt het belang van een goed werkend en dekkend mobiel netwerk steeds belangrijkers. De Noordzee is een van de drukste wateren van de wereld en de verwachting is dat de vraag alleen maar zal toenemen vanwege offshore windmolenparken, booreilanden, scheepvaart- en havenlogistiek, douanecontroles (naar aanleiding van Brexit), pleziervaart en veerdiensten.

 

Wat is er nu al aanwezig in het Noordzeegebied aan land en op zee?

In het Nederlandse deel van de Noordzee, vanaf 12 zeemijlen uit de kust, zijn er slechts zeer weinig mobiele netwerken beschikbaar. Op open zee staan weinig sites en is alleen satellietverbinding mogelijk, wat erg kostbaar is.

 

Is 112 bereikbaar via het 2G-netwerk van Tampnet?

Ja. En in de toekomst verwachten we dit ook over VOLTE. Afhankelijk van de grove locatie op het Noordzee-netwerk, wordt men doorverbonden naar de alarmcentrale van het bijhorende land. Precieze locatie-bepaling, zoals in Nederlandse netwerken via Android en iOS, is momenteel niet mogelijk. Noodoproep doen? Geef dan de laatst bekende coördinaten door. T-Mobile adviseert ook altijd om op zee andere (marine) communicatiemiddelen zoals Marifoon te gebruiken, om hulp van voorbijvarende boten in te kunnen schakelen.

 

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!


3 reacties

Super..! 👏 = 👍

Bij aankoop van de bundels in de app is het niet goed zichtbaar wat je precies koopt.

Staan enkel de bundel namen zoals: XS, S of XL etc. Ook is het verbruik niet te zien in de app.
Hoeveelheid data van de bundels zijn alleen te zien op de website.

Daarnaast zijn de prijzen alles behalve goedkoop. T-Mobile vraagt voor 1GB €39,00 ! Bij GigSky is 1GB €8,99. Voor hetzelfde tampnet netwerk. 
Via de GigSky app zet je een E-Sim op je telefoon en je bent klaar om te gaan. 
 

 

Wat een geluk! Ik was net met mijn rubberboot een flink stuk afgedreven van de kust, maar gelukkig heb ik de kustwacht kunnen bellen om mij te redden.😁

Wanneer kan ik op de maan bellen? Want er gaan steeds meer vluchten naar de maan.

 

Reageer