Vernieuwde NOS Live app ook beschikbaar bij Odido

  • 5 June 2024
  • 0 reacties
  • 227 Bekeken
Vernieuwde NOS Live app ook beschikbaar bij Odido
Reputatie 7
Badge +9

NOS heeft op 4 juni 2024 de vernieuwde app gelanceerd: NOS Live. Deze app is beschikbaar voor iedereen met een nieuwere tv van Samsung, LG en is daarnaast ook beschikbaar bij Odido via de Mediabox.

 


Tip! Bekijk het EK ook via de NOS Live app om hier optimaal van te genieten.

 

Met NOS Live kun je nog makkelijker alle streams van NOS bekijken. Ook content die niet lineair wordt uitgezonden. De ‘momenten’, het terugkijken van belangrijke gebeurtenissen, kan nu op de tv.

Wil jij ook de NOS Live app gebruiken op de Mediabox? Dit doe je dan super eenvoudig op de volgende manier:

  1. Ga in het hoofdscherm naar ‘Apps’
  2. Zoek NOS Live op in de zoekbalk ‘zoeken naar apps en games’
  3. Klik op de NOS Live app
  4. Installeer de app
  5. Open de app om de app te gebruiken

Ook via de Samsung of LG TV kun je de app makkelijk installeren via de Store.

 

Wat is NOS Live?

De NOS streamt via web, app en smart tv per jaar meer dan 500 uitzendingen. Een heel groot deel daar van wordt alleen via de stream uitgezonden en betreft vaak sportwedstrijden. Met de grote update van NOS Live voor de smart tv’s en ook de Mediabox wordt het nu nog makkelijker die streams te bekijken. Door op de afstandsbediening op de knop ‘Apps’ te klikken kan NOS Live worden opgestart en kan de stream met één druk op de knop worden gestart.

Ook is het vanaf nu mogelijk om veel beter te zien wat de NOS gaat streamen. Tot enkele weken vooruit is te zien wat er allemaal uitgezonden wordt, er kan worden gefilterd op categorie én er kan in de stream worden terug- en vooruitgespoeld. Ook kan de kijker bepaalde momenten direct aanklikken en terugkijken. Heb je iets gemist omdat je een half uurtje later bent gaan kijken en zijn er daarvoor belangrijke dingen gebeurd, kan de kijker via de knop ‘momenten’ deze gebeurtenissen terugkijken. Is het dus al 3-0 als je begint met kijken, kan je via ‘momenten’ de drie goals in de stream zelf terugkijken.

 

FAQ

Ik heb geen Samsung of LG smart tv of Mediabox, kan ik de Mediabox krijgen?

Heb je momenteel een andere TV Box dan de Mediabox? Dan wisselen we deze met alle liefde om voor onze vernieuwde Mediabox. Laat dan een reactie achter in dit topic. Ben je ook benieuwd wat je allemaal met deze nieuwe Mediabox kunt? Check dan dit topic: Nieuw bij Odido TV: Mediabox | Odido community.

 

Op welke tv’s kan ik de NOS Live app gebruiken?

De NOS ondersteunt nu de tv’s van Samsung en LG die gebruik maken van het besturingssysteem WebOS of Tizen. Doorgaans zijn dat modellen van 2020 of nieuwer. Ook kan je op elke tv met Android als besturingssysteem de NOS Live app installeren.

 

Ik heb een Samsung van 2023 maar zie de nieuwe app niet

Samsung is druk bezig met het beschikbaar maken van NOS Live voor alle modellen, het kan nog even duren voor NOS Live zichtbaar is.

 

Wat streamt de NOS allemaal?

Het aanbod is groot, varieert en wordt telkens geüpdatet. Per jaar hebben we meer dan 500 streams. We proberen evenementen zo helder mogelijk aan te bieden. Als we de uitzendrechten hebben, streamen we het liefst alles van een evenement, maar verliezen daarbij de journalistiek niet uit het oog. NOS Sport houdt in dit online artikel bij wat er allemaal gestreamd wordt.

 

Ik vind de kwaliteit van het beeld tegenvallen

De beelden worden nu maximaal gestreamd in 3,5 mbit/s. Afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding kan het zijn dat je naar een lagere bitrate kijkt. Het kan in sommige gevallen enkele seconden duren voor het beeld de beste kwaliteit heeft bereikt.

 

Hoe raadpleeg ik de ‘momenten’?

Als je een stream aan het kijken bent, heb je rechtsonderin een knop ‘Momenten’. Door daar op te drukken kan je zien welke gebeurtenissen er al gemarkeerd zijn. Die momenten worden met de hand ingevoerd, er komt geen AI bij kijken.

 

Bron: NOS


0 reacties

Geen reactie

Reageer