Skip to main content

Odido verhoogt snelheden op Unlimited abonnementen 

 

Afgelopen Juli was een belangrijke maand voor ons netwerk. Naast de introductie van de nieuwe 5G-frequentie (3.5GHz) op 10 juli zijn we ook door Ookla®️* bekroond als het snelste mobiele netwerk van Nederland. ​En we gaan nu nog een stap verder!

Bij Odido doen we alles voor je netwerk. Daar werken we elke dag heel hard aan. Om jullie een nog betere netwerkervaring te bieden, hebben we besloten om vanaf 27 augustus de snelheden van enkele Unlimited abonnementen te verhogen. Bestaande Unlimited klanten voor wie de mobiele snelheidsverhoging van toepassing is, ontvangen begin september een bevestigings-sms zodra de snelheidsverhoging is doorgevoerd.

*Gebaseerd op Ookla ®️ Speedtest Intelligence ®️-gegevens voor Q1-Q2 2024.

 

Ontdek onze nieuwe snelheden

We zullen in de komende weken de snelheden verhogen van een aantal Unlimited abonnementen. Heb je een Hello Unlimited abonnement? Dan zal er een verhoging plaatsvinden voor Unlimited Start, Unlimited Basis & Unlimited Plus. 

 

Zie hieronder een overzicht van de nieuwe snelheden 

De huidige snelheden

Abonnement​

Download Mbit/s​

Upload Mbit/s​

Hello Unlimited Start​

10​

10​

Hello Unlimited Basis​

300​

80​

Hello Unlimited Plus​

600​

100​

 

 De nieuwe snelheden 

Abonnement​

Download Mbit/s​

Upload Mbit/s​

Hello Unlimited Start​

20​

20​

Hello Unlimited Basis​

400​

100​

Hello Unlimited Plus​

700​

100​

 

Heb je een oud Unlimited abonnement van T-Mobile Go/@Work of Tele2? Dan verhogen we ook de snelheden van jouw abonnement. Zie hieronder een wijziging van de maximale snelheden: 

 De huidige snelheden

Abonnement​

Download Mbit/s​

Upload Mbit/s​

GO (Business)​

256​

75​

Tele2​

256​

75​

@Work​

300​

80​

 

 De nieuwe snelheden 

Abonnement​

Download Mbit/s​

Upload Mbit/s​

GO (Business)​

400​

100​

Tele2​

400​

100​

@Work​

400​

100​

 

Let op: we gaan uit van de maximale geraamde snelheden. Dit zijn snelheden die behaald kunnen worden onder ideale omstandigheden. 

 

Tips om je maximale internetsnelheid te behalen 

Je internetsnelheid is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de locatie (drukte op het netwerk), werkzaamheden, het type toestel dat je gebruikt, je abonnement en de netwerkinstellingen van je apparaat. Hieronder volgen een aantal tips om de maximale internetsnelheid te behalen: 

 

       1. Gebruik het snelste beschikbare netwerk ​

  • Schakel over naar 5G (of 4G): Zorg ervoor dat je telefoon is ingesteld op het snelste netwerk, zoals 5G (of 4G). Dit kun je controleren in je telefooninstellingen. ​

  • Automatische Netwerkkeuze: Zorg dat je telefoon automatisch het beste netwerk kiest, zodat je altijd de snelste verbinding hebt. ​

       2. Schakel onnodige apps uit ​

  • Sluit Achtergrondapps: Apps die op de achtergrond draaien, kunnen data gebruiken en je snelheid vertragen. Sluit apps die je niet gebruikt. ​

  • Controleer App-Updates: Zet automatische updates van apps uit, zodat je mobiele data niet onnodig wordt gebruikt. ​

       3. Houd je telefoon bijgewerkt ​

  • Software-updates: Zorg ervoor dat je telefoon up-to-date is met de nieuwste software. Updates kunnen de prestaties van je internetverbinding verbeteren. ​

       4. Telefoon opnieuw opstarten & netwerkinstellingen

  • Herstarten: Een simpele herstart kan soms helpen om verbindingen te resetten en de snelheid te verbeteren. Daarnaast kun je ook de netwerkingstellingen resetten van je telefoon. Bij een Android toestel doe je dit op de volgende manier: Instellingen > Algemeen beheer. Kies vervolgens voor Resetten en daarna voor Netwerkinstellingen resetten. Bij een iPhone doe je dit zo: 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel .apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'.

       5. Dekkingskaart

  • Als je een minder goed bereik ervaart, kan er natuurlijk altijd wat aan de hand zijn met ons netwerk. Onze netwerkspecialisten zijn elke dag bezig om de kwaliteit van ons netwerk te optimaliseren. Check op onze dekkingskaart: https://www.odido.nl/netwerk/dekking of er werkzaamheden bij jou in de buurt plaatsvinden. Je krijgt dan ook te zien wanneer ze streven het opgelost te hebben. 

 

FAQ

Waarom krijg ik deze verhoging? 

Omdat je bij ons hoort en we blij met je zijn.  De verhoging is voor je huidige abonnement. Je contract wijzigt niet, alleen de voorwaarden verbeteren.

 

Moet ik hier iets voor doen? 

Nee, hoef je niks voor te doen. En niks extra’s voor te betalen. Wel zo fijn. Je ontvangt een SMS of e-mail ter bevestiging wanneer je abonnement is verhoogd. 

 

Haal ik altijd mijn maximale internetsnelheid? 

We doen alles aan je netwerk. En bij ons zit je op het snelste mobiele netwerk van Nederland.* Maar je internetsnelheid hangt ook af van je locatie, het type apparaat dat je gebruikt, je abonnement en de netwerkinstellingen op je apparaat. Volg onze tips hierboven om ervoor te zorgen dat je mobiele internet zo snel mogelijk is. ​

 

*Gebaseerd op Ookla ®️ Speedtest Intelligence ®️-gegevens voor Q1-Q2 2024.

 

Haal ik deze snelheden ook in het buitenland?

De maximale snelheid die je haalt, hangt af van de gemaakte afspraken met de roamingpartners en de kwaliteit van het netwerk in het land waar je bent. 

 

Hoe zit het met de nieuwe 5G-frequentie (3.5GHz), heeft dat invloed op de verhoging? 

Nee, het maakt niet uit of je een 3G- 4G- of 5G-telefoon hebt. De verhoging geldt voor iedereen. Maar met de nieuwe 5G-frequentie is ons netwerk nog sneller en kan het nog meer aan. Zo heb je ook op drukke plekken nu veel beter bereik.

 

 

Relevante topics

 

Geldt deze wijziging ook voor de tablet abonnementen? 


@Dave670 Zeker! Zo lang er bij het tablet abonnement gekozen is/wordt voor een Unlimited abonnement, geldt de vehoging ook! 😄


Reageer