informatie

Bellen via 4G en Wifi

  • 21 September 2021
  • 0 reacties
  • 342 Bekeken
Bellen via 4G en Wifi
Reputatie 7
Badge +9

Je maakt bij Odido gebruik van het beste mobiele netwerk van Nederland. En om je ervaring nog beter te maken kan je ook gebruik maken van bellen via 4G en bellen via wifi! 

 

Met bellen via 4G en via wifi heb je nog beter bereik, een snellere verbinding en HD audiokwaliteit. Door de stabiele verbinding klinkt het alsof de ander naast je staat. In dit topic vertellen we je alles over hoe het werkt en wat je nodig hebt om het te gebruiken. Ook vind je hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over bellen via 4G en wifi.

 


 

Wat is 4G-bellen en hoe werkt het?

Bellen via 4G –ook wel VoLTE– is bellen met je mobiel over ons 4G-netwerk. Voorheen kon je alleen bellen met 2G en 3G, en nu dus ook met het snellere 4G. Dit levert een paar voordelen op:. 

  1. HD geluidskwaliteit: bellen zonder ruis en haperingen. 
  2. Snellere verbinding: je oproep wordt sneller opgezet. 
  3. Geen extra kosten: bellen via 4G gaat van je belbundel en gebruikt geen data.

Je telefoon kiest automatisch het best beschikbare signaal. Om gebruik te maken van bellen via 4G bellen of bellen via wifi is het belangrijk dat je de instellingen activeert op je smartphone. Vergeet ook niet de meest recente software op je smartphone te installeren.

 

Instellen op Android

Bellen via 4G inschakelen: ga naar Toestelinstellingen > Verbindingen > Mobiele Netwerken. Schakel daar de optie bellen via 4G in.

 

Instellen op iOs

Bellen via 4G inschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel 4G in.  Kies daar de optie ‘Gesprekken en data’ om bellen via 4G in te schakelen.

 

Wat is wifi-bellen en hoe werkt het?

Bellen over wifi (VoWifi) zorgt ervoor dat jouw telefoongesprek via een wifi-netwerk kan verlopen in plaats van alleen direct met het Odido netwerk. Dit levert een paar voordelen op:

  1. Betere ontvangst binnenshuis. 
  2. Geen extra kosten. Je belt gewoon met je normale belbundel. 
  3. HD geluidskwaliteit: bellen zonder ruis en haperingen.
  4. Geen grote investering: wifi-netwerk is vaak al aanwezig.

Zodra je telefoon merkt dat het 4G-signaal van ons netwerk minder sterk is dan het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent, zal je gesprek automatisch over worden genomen, en andersom.

 

Instellen op Android

Bellen via WiFi inschakelen: ga naar de bel-app (groene knop) en kies de optie ‘Instellingen’ via het lokale menu. Schakel daar de optie Bellen via WiFi in.

 

Instellen op iOs

Bellen via WiFi inschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar de optie ‘Bellen via WiFi’ in.

 

Wat heb ik precies nodig voor 4G-bellen en wifi-bellen?

  • Je hebt een geschikte telefoon nodig met zowel bellen via 4G als bellen via wifi ingeschakeld.
  • Je hebt een Odido abonnement nodig.
  • Je hebt een beschikbaar 4G- of wifi-netwerk nodig.

 

Let wel: voor bellen via wifi is Odido niet verantwoordelijk voor (de werking van) wifi-apparatuur, WLAN-netwerk of internetverbinding van derden.
Bellen via wifi wordt door Odido afgerekend als een regulier mobiel gesprek.

 

Welke toestellen zijn geschikt voor bellen via 4G en wifi?

Op onze website zie je een overzicht van de toestellen die geschikt zijn voor bellen via 4G en wifi.

 

Wat is het verschil tussen 4G-bellen en wifi-bellen?

4G-bellen (of VoLTE) is mobiel bellen, maar dan via 4G. Dit zorgt voor een snellere verbinding en optimale geluidskwaliteit van je gesprekken. Maar soms is er binnenshuis geen goed bereik, bijvoorbeeld omdat huizen en kantoren goed geïsoleerd zijn. Ook daar hebben we iets voor: wifi-bellen. Wifi-bellen houdt in dat je gebruik maakt van een wifi-netwerk om verbinding te maken, in plaats van ons 2G-, 3G- of 4G-netwerk.

 

Gebruik je bij 4G-bellen en wifi-bellen je belminuten of je MB’s?

Voor bellen via 4G of wifi betaal je niets extra’s. Een telefoongesprek wordt zoals je gewend bent op dezelfde manier uit je belbundel afgerekend als een normaal mobiel gesprek. We brengen uiteraard geen dataverbruik in rekening.

 

Kan ik ook 4G- of wifi-bellen in het buitenland?

Bellen via 4G en wifi wordt vanuit het buitenland niet ondersteund. Je gesprek zal automatisch via het 2G- of 3G-netwerk van de buitenlandse provider verlopen.

 

Kan ik ook 112 bellen met 4G- of wifi-bellen?

Tijdens het bellen met het noodnummer schakelt jouw toestel automatisch over naar het mobiele 2G- en 3G-netwerk. Maak je geen zorgen: bellen naar 112 is altijd mogelijk. Ook als je tijdelijk geen dekking met ons mobiele netwerk hebt. Jouw toestel schakelt dan automatisch over naar het 2G- en 3G-netwerk van een andere provider.

 

Kan ik met PrePaid bellen via 4G of wifi?

​​Met PrePaid is het niet mogelijk om gebruik te maken van bellen via 4G of wifi.

 

Kan ik blijven bellen, ook als ik even geen 4G-bereik heb?

Jazeker. Wanneer je even geen 4G-bereik hebt, schakelt jouw toestel automatisch terug op het 2G- of 3G-netwerk, zonder dat je hier iets van merkt.

 

Is bellen via wifi mogelijk met elk wifi-netwerk?

Ja, maar zorg altijd voor een veilig wifi-netwerk, waar je het wachtwoord van kent. Een openbaar wifi-netwerk kan instabiel zijn wat resulteert in een minder optimale bel-ervaring. Bellen via wifi werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. Het beste is om het thuis of op kantoor gewoon even uit te proberen. Houd er rekening mee dat -indien je gebruik wilt maken van bellen via wifi- de smartphone verbonden moet zijn met een Nederlands IP-adres.

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer