Beantwoord

eSIM voor Apple Watch / Smart Watch

  • 11 September 2019
  • 83 reacties
  • 8742 Bekeken

Reputatie 2
Goedemorgen,

In eerdere vergelijkbare topics werd steevast doorverwezen naar het algemene eSIM topic, maar deze is met de introductie van de eSIM op slot gezet.

Had goede hoop inmiddels de Series 5 GPS + Cellular te kunnen bestellen i.s.m. T-Mobile. Helaas is dit vooralsnog niet mogelijk.

De vraag blijft dus: wanneer kunnen we eSIM-ondersteuning voor de Apple Watch e.d. verwachten?
icon

Beste antwoord door Cristien 8 October 2021, 14:17

Bekijk origineel

83 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Goedemorgen @iskandar,

Daar is nog niets over bekend. T-Mobile doet daar normaal gesproken nooit lang van tevoren uitspraken over. Het officieel aanschaffen en/of officiële ondersteuning is dus vooralsnog niet mogelijk.
@TAVL
Ik heb/had dezelfde "brandende" vraag. Heb ook AppleNL al geschreven daar ik de "editie" verzie wil hebben (Ti).

Weet jij of het mogelijk is, indien ik de apple watch in DE koop, dat ik hem/haar in de hopelijk zeer nabije toekomst op het T-mobile netwerk kan koppelen?
Reputatie 7
Badge +4
Weet dat de vraag speelt, maar ook hier is nog geen zinnig woord over te zeggen. Wel schijnt het enkele Pixel gebruikers het gelukt te zijn om eSim werkend te krijgen op dat toestel. Maar niet iedereen is het gelukt met de Pixel. Officiële ondersteuning zul je (voorlopig nog) niet hebben vanuit T-Mobile. In die zin zou ik eerder een site als Tweakers in de gaten houden.

Ondertussen is vanaf de introductie van e-sim op de link van apple carriers voor haar Cellular  Watches tussen Kuwait en Norway wel Malaysia en New Sealand neergezet. Waar blijft Netherlands? 

Ik hoop niet dat ik tot de zes of zeven moet wachten voordat T-Mobile de watch Cellular ondersteund. Misschien dat KPN of Tele2 wel eerder is. Stap ik gewoon weer over. 

Ik ben lid geworden van T-Mobile omdat de belofte van e-sim van de Watch er was. Of toch niet?

De Remmende Voorsprong heet dat. ..(voorwaar er ooit een voorsprong was)

Ik verwacht ook, dat NL voor de muziek/techniek uitloopt dooergoede opleiding en (digitale) infrastructuur  (op vele gebieden is dat ook zo). Edoch T-mobile et all zijn deels nog in de dinosaurus era. Eigenlijk een kwalijke zaak! 

Je kunt als bedrijf(en) best een jaar achterlopen op de nieuwe technologie, maar 2-4 jaar is wel erg lang. Het lijkt een trend. Apple pay duurde ook ~ 4 jaar voordat het werd ingevoerd. Trein kaartje betalen met mobiel, voorlopig nog niet. 

De technologieën voor de bovenstaande zijn beschikbaar, het lukt dus meer onwilligheid/onkunde/passiviteit/gebrek aan ondernemerschap dat ze nog niet worden toegepast

Reputatie 2

Jammer dat we Esim voor Apple Watch er nog niet is. Echt een gemis in Nederland en het voelt achterlijk dat we dit nog steeds niet hebben.

Nog geen nieuwjaarswens van T-Mobile voor e-sim op de watch, helaas. Ik ga er een in Duitsland kopen, dan wacht ik de e-sim van T-Mobile wel offline af. Als T-Mobile het introduceert, dan kan ik eindelijk mijn XR en de watch gebruiken waar ze voor gemaakt zijn: Altijd beschikbaar en in staat om waar en wanneer dan ook te bellen in Nederland. Is handig als je valt of in nood bent. Of gewoon gemakkelijk. Scheelt weer 2 ons meesjouwen. Is fijn voor de zomer straks.

Reputatie 1

Is er inmiddels wat meer bekend? Ik had verwacht- net als anderen- dat de esim op de Apple Watch, in navolging van de smartphone- “gewoon” ook beschikbaar zou komen voor de Apple Watch. Helaas.

”We” zijn hier wat dat betreft helaas een achtergebleven gebied- net als inderdaad Apple Pay.

Reputatie 6

Hi @Arno_Faas 

Kan me goed voorstellen dat dit iets is wat je graag zou zien! Ik had je dan ook met alle liefde een antwoord gegeven, maar hier is helaas nog niks over bekend. Zodra hier meer informatie over is, zullen wij dat uiteraard met jullie delen! :smile:

Reputatie 1

dank! Ik denk alleen dat de provider die hier mee zal beginnen, een heel hoop nieuwe abo’s kan verwelkomen. Mensen zijn bereid hiervoor over te stappen...
Wellicht ook een idee om dit te doen icm met Apple Watch 😇🤓

Reputatie 2

Ik denk niet dat T-Mobile hier enige prioriteit aan geeft. Zolang andere providers het niet doen, blijven ze allemaal op elkaar wachten. 

Reputatie 1

Er zal er toch eentje moeten beginnen?

En ING was ook de eerste met Apple Pay. Heeft ze ook veel opgeleverd. En niet alleen (goede) publiciteit 😇

Ik zit (ook) nog steeds te wachten op een esim die met smartwatches (Samsung of Apple) werkt. Ik ben al jaren tevreden abonnee en kan alweer verlengen. Maar ik doe dat nu bewust niet omdat ik aan een smartwatch met esim wil.

 

Smartphone is passé voor mij, en twee gekoppelde devices is lastig. Ik wil kunnnen activity tracken, sportprogramma’s draaien, berichten kunnen sturen en ontvangen en kunnen bellen met 1 device; meer niet. Daarom wil ik graag esim ondersteuning voor smartwatches.

Ik overweeg serieus om over te stappen naar een ander provider mits die ESIM op smartwatch gaat aanbieden.

Reputatie 7
Badge +14

Dat klinkt goed,een nieuwe abonnee is altijd welkom. Welke provider dit het eerste zal gaan ondersteunen blijft afwachten. Misschien dat de andere twee grote, die nog niet eens esim voor smarphones ondersteunen wel werken aan een introductie waar smartwatch gelijk bij zit.

Ok, Vodafone gaat binnenkort esim in de apple watch ondersteunen (zie site Vodafone). Indien tmobile niet volgt: doei! Lang genoeg gewacht.

KPN gaat ook eSIM op smartwatches ondersteunen als ik de aankondiging onlangs goed begrepen heb.

Jammer dit. Wel als eerste grote provider de eSIM op smartphones aanbieden, echter bij de eSIM voor smartwatch dadelijk gewoon achterlopen want Vodafone en KPN streven beide T-Mobile voorbij.

Ik vraag mij serieus af wat men de afgelopen maanden heeft zitten doen bij T-Mobile.

KPN gaat ook eSIM op smartwatches ondersteunen als ik de aankondiging onlangs goed begrepen heb.

Jammer dit. Wel als eerste grote provider de eSIM op smartphones aanbieden, echter bij de eSIM voor smartwatch dadelijk gewoon achterlopen want Vodafone en KPN streven beide T-Mobile voorbij.

Ik vraag mij serieus af wat men de afgelopen maanden heeft zitten doen bij T-Mobile.


Geen enkele telco provider ondersteunt momenteel (juni 2020) in Nederland de cellulaire Apple Watch, ook niet als je er een bij bv. de oosterburen hebt gekocht.

T-Mobile is ermee bezig en ik vermoed de andere grote twee ook.

Zie dit artikel: T-Mobile’s eSIM voor iPhone vanaf nu beschikbaar: dit heb je eraan [interview]

en lees onder: Nog geen 4G Apple Watch, maar wel in aantocht.

 

Zelf hoop ik en verwacht ook dat eind 2020, als de Apple Watch 6 uitkomt, ze het wel alle 3 voor elkaar hebben en je dan dus ook in Nederland de cellulaire Apple Watch, zoals bv. die prachtige witte keramische, maar ook de stalen en titanium, kunt kopen.

Ik weet al welke ik aan de Kerstman (vrouw in mijn geval!) ga vragen ;-)

Informatief artikel (iCulture):

Werkt de Apple Watch met 4G ook in Nederland? Zo zit het!

Reputatie 1

We wachten nu al al 2 tot 3 jaar?? op de esim voor de Apple Watch. iWatch 6 is beschikbaar sinds enkele dagen. toen de vorige versie uitkwam, bewust niet gekocht, omdat de esim nog niet beschikbaar was.. Het zou nu toch mooi zijn als deze mogelijkheid nu echt beschikbaar komt. Waarom kan t-mobile wel in andere landen de esim uitgeven voor iWatch en in Nederland niet?

Diep treurig dat na al die tijd nog steeds geen Apple Watch ondersteund wordt.
 

Onbegrijpelijk ook, heeft T-mobile dan echt zo’n grote afkeer van extra geld verdienen, van een hip en innovatief imago, nieuwe klanten?
 

Maar goed, ik blijf dan maar wachten op de eerste provider die het wel ondersteunt en zodra het zover is, stap ik diezelfde dag nog over, na 8 jaar t-mobile klant te zijn...

Reputatie 1

Afgelopen week heb ik met veel interesse naar het Apple Event gekeken, waarbij de nieuwste Apple Watches en de Ipads werden aangekondigd. Ik houd deze events de afgelopen jaren nauwlettend in de gaten, hopend dat het eindelijk mogelijk gaat worden om een Watch met 4G te kunnen kopen. Helaas werd ik ook ditmaal teleurgesteld, omdat er wederom geen aankondiging werd gedaan van een uitrol van de Watch 4G in Nederland.

Dit wekt toch iedere keer mijn verbazing. Hoe kan het zijn dat dit na al die jaren nog steeds niet mogelijk is. Nederland heeft een van de beste digitale infrastructuren van Europa. Hoe kan het dan zijn dat landen als Polen, Italië, Frankrijk en Hongarije al jaren gebruik kunnen maken van Watch+eSIM? Zeker wanneer het veelal ‘zusterbedrijven’ betreft van telecomproviders die ook in Nederland werkzaam zijn.

Ik ben op dit moment klant van T-Mobile. Hierbij kan ik wel aangeven dat ik, zodra iemand in Nederland ondersteuning voor de Apple Watch 6 gaat bieden, direct zal overstappen. Op diverse fora op internet blijkt de vraag naar een dergelijk abonnement hoog en geven mensen aan extra te willen betalen voor de bijbehorende service. Ik kan dus ook niet voorstellen dat het niet rendabel is. De chat kan er ook geen zinnig antwoord op geven; geen idee waarom het niet ondersteund wordt en er komen zeer veel vragen over. 

Ik hoop dat er snel een mogelijkheid komt voor eSIM-ondersteuning voor de Apple Watch, zodat ik er na jaren wachten eindelijk eentje kan aanschaffen.

Reputatie 1

Het is diep en diep triest! Het houdt ook nog eens de verkoop van de Apple Watch tegen. Het meest triest is, dat er geen duidelijk antwoord komt. Wat kan het simpel zijn om een bericht te plaatsen: “we rollen e-sim voor de applewatch niet uit, omdat…….!” Dan is er tenminste duidelijkheid waarom er geen e-sim voor Apple Watch beschikbaar komt. Óf “de e-sim voor de Applewatch wordt uitgerold op xx.xx.202x”. Wellicht niet het meest bevredigende antwoord, maar dat is dan wel een antwoord. 

Nu is het alleen maar tasten in het duister. Niks, noppes, nada. 

 

Jammer, ik heb net een Apple Watch teruggebracht naar de winkel toen ik begreep dat bellen, spotify streamen etc niet mogelijk was zonder mobiel. Zonder deze extra features blijf ik met mijn huidige sport horloge... Nu net begrepen dat een eSim die Apple Watch ondersteunt niet eens een release date heeft in Nederland. Ik kom uit Zweden waar het beschikbaar is sinds lang. Waarom  is dit een zo’n uitdaging? 😢

Reputatie 1

Hallo.

We zitten inmiddels in een nieuw jaar… Maar het wachten is (nog steeds!!!) op een nieuwtje. Ik begin een beetje moedeloos te worden van deze oorverdovende stilte.

 

Is er iemand binnen T-Mobile die dit aangekaart heeft aan de hoge dames en heren? Zo nee: waarom niet? En zo ja: Wanneer komt het nou? En waarom blijft het zo stil? Dit is van de zotte

Reputatie 7
Badge +4

Nope. Vanuit de community hebben we daar wel vaker naar gevraagd, maar het is een kip/ei verhaal. Apple released niet en daarmee is er geen noodzaak om hierin te investeren. Wat niet wil zeggen dat dit niet gebeurd is, maar dat is mij niet bekend.. Het is iets gecompliceerder dan het ook maar even voor de Apple te activeren. Het blijft jammer, maar ik snap dat T-Mobile dan eerder inzet op andere devices die hier wel beschikbaar zijn. Niet tof, maar vooralsnog koffiedik kijken en hopen op een tof nieuwtje tijdens een komende Apple launch. “There is one more thing… the Netherlands will finally receive the AppleWatch with eSim support!”. Tot die tijd...

Reageer