Beantwoord

WPA2 en security

  • 16 October 2017
  • 27 reacties
  • 3611 Bekeken

Reputatie 3
Goedemorgen T-Mobile,
ik was even benieuwd wat jullie met dit verhaal gaan doen op het gebied van jullie modem.

Mag ik aannemen dat dit soort berichten ook bij jullie alarmbellen doet rinkelen?

https://tweakers.net/nieuws/130767/krack-aanval-treft-alle-moderne-wifinetwerken-door-lek-in-wpa2-standaard.html

Dinsdag 17-10 Moderator Update
Alle modems van het merk Draytek zijn niet kwetsbaar voor een Krack aanval! Dit geldt dus voor (vrijwel) alle glasvezel abonnementen!


Woensdag 18-10 13:45 Nieuwe update
Ook voor de Huawei blijkt dat de modem niet kwetsbaar blijkt voor Krack. Wel wil ik hier benadrukken dat de beveiliging rondom Krack niet alleen van toepassing is voor de modems, maar ook voor de eindapparaten, zoals je tablet, telefoon of laptop. Ik begrijp dat Apple en Microsoft druk bezig zijn met een update in verband met deze beveiligingsbreuk. Houd dus je updates in de gaten!
icon

Beste antwoord door Sander 16 October 2017, 16:50

Bekijk origineel

27 reacties

👋🏼 
 

Ik had de zelfde probleem gehad. Tijdens proberen verbinding maken met het draadloze internet heeft tv aan mij gevraagd voor een WPA/ WPA2 S Beveiliging’s wachtwoord. 
 

Deze beveiliging wachtwoord is jouw eigen wifi netwerk wachtwoord hoort te zijn.  
Dus probeer het met Jouw wifi wachtwoord.
Heeft niks te maken hebben met wat voor televisie merk jij heb. Dus je hoef niet jouw eigen TV Merk contact opnemen te bellen. 
 

T-Mobile klantenservice heeft mijn wel dat geadviseerd en mijn daarnaartoe doorverwijzen om dat te doen. Heb ik niet gedaan. 👋🏼

Ik ben ook erg benieuwd of t-mobile hier een oplossing voor biedt. Volgens https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/wifi-modem is de modem met WPA-2 beveiligd, wat zonder patch dus niet meer veilig is. Ik wil thuis wel graag veilig kunnen internetten.


 

WPA-2 wachtwoord is jou WiFi wachtwoord 

Reageer