Thuiswerk tips: hoe optimaliseer ik mijn werkplek?

  • 6 April 2020
  • 0 reacties
  • 2426 Bekeken
Thuiswerk tips: hoe optimaliseer ik mijn werkplek?
Reputatie 7
Badge +16

Sinds de aangescherpte maatregelen van het kabinet leeft, werkt, studeert en streamt heel Nederland grotendeels vanuit huis. Het netwerk van T-Mobile is niet gewend aan het intensieve gebruik in deze crisisperiode. Daarom hebben we samen met onze Superusers het onderstaande lijstje met tips samengesteld waarmee je jouw thuiswerkplek kunt optimaliseren! Check ook het algemene topic over Wifi voor nog meer tips. Meer informatie over de maatregelen van T-Mobile rond corona vind je hier: t-mobile.nl/corona en het speciale corona topic. Zorg goed voor elkaar!

 

In het algemeen

We doen ons uiterste best om piekbelastingen van ons netwerk te voorkomen en op te vangen, maar je blijft kans houden op een minder goede verbinding dan je gewend bent. We geven je graag wat tips die kunnen helpen een betere Wifi-verbinding te krijgen. Zo kun je straks geoptimaliseerd te werk gaan vanuit huis.

 

Let’s stay in touch!

Op dit moment leeft, werkt, studeert en streamt heel Nederland grotendeels vanuit huis. We snappen dat je internetverbinding nu belangrijker is dan ooit. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen bereikbaar en verbonden is én blijft.

 

Ik wil TV toevoegen aan mijn abonnement

Heb je geen T-Mobile TV, maar wil je dit in deze periode wél graag aanzetten? Dat kan direct via jouw persoonlijke My T-Mobile Thuis account. Je ontvangt dan binnenkort een TV Box die je direct kunt aansluiten op het modem. Ben je nog niet bekend met de TV Anywhere app? Geen zorgen! Hiermee kun je via je mobiele telefoon, tablet of laptop/pc 35 van de TV zenders bekijken. Mocht je ook nog in het bezit zijn van een Chromecast of Apple TV kun je de app daarop installeren en dan alsnog op je Smart TV genieten van de zenders: TV Anywhere


Wat kan ik zelf doen om TV, Internet en Vast Bellen te verbeteren?

Op onze website hebben we veel tips voor je klaargezet om alles uit je verbinding te halen, ook video's. Werk je thuis? Probeer dan je desktop of laptop zo veel mogelijk bekabeld aan te sluiten op het modem. Natuurlijk kun je ook kijken of er in jouw thuissituatie dingen op elkaar afgestemd kunnen worden. Heb je een grote download? Doe dit dan bijvoorbeeld 's ochtends of aan het begin van de dag of kijk samen een programma in plaats van allebei apart een stream aan te zetten. Dit soort kleine dingen kunnen al een verbetering opleveren. 

 

Wifi tips voor de thuiswerkers:


Zyxel

Wanneer je een Zyxel modem hebt: scheid jouw netwerken in 2 separate netwerken. Sommige Apple apparaten werken minder goed wanneer bandsteering aanstaat namelijk. Wil je de Wifi-netwerken apart beheren? Dat kan door in te loggen op je modem. Ga hiervoor in je browser naar https://192.168.1.1/. Achterop het modem vind je de inloggegevens. Ga vervolgens naar jouw My T-Mobile Thuis account en gebruik aparte gebruikersnamen voor de 2.4 GHz en 5 GHz netwerken. De Zyxel maakt namelijk gebruik van de zogeheten Bandsteering functie, waarbij het modem per apparaat besluit welke frequentie (2.4 GHz/5 GHz) het beste aansluit. Ook zet het modem elk apparaat standaard over op de andere frequentie als die op dat moment beter werkt. Bij andere modems kun je deze stap overslaan. 


Dekking

Zorg voor Wifi dekking in het hele huis door bijvoorbeeld een extra router of Wifi-extender te plaatsen om zo optimaal van je Wifi gebruik te maken. Indien je een extender bekabeld wilt aansluiten zodat het access point wordt, zorg er dan voor dat je deze op een strategische plek zet. Zo heb je straks een nog beter Wifi bereik!


Wifi-extender

Plaats een Wifi-extender net bij de achtertuin zodat je bij lekker weer in de tuin kunt gaan zitten en ook nog eens lekker kunt genieten van de Wifi.


Modem

Zet jouw modem vrij neer. Niet in de meterkast of in een hoekje, maar het liefst zo centraal mogelijk. In ieder geval buiten de meterkast. Niet mooi, maar het zorgt wel voor een beter bereik en daarmee meer optimale snelheid.


Wifi-kanaal

Zoek een rustig kanaal met een Wifi Analyzer app. Analyseer ook jouw omgeving. Gebruik hiervoor apps, zoals Wifi analyzer en Speedtest. Zo kun je kijken hoe jouw Wifi nu functioneert. Dit kun je doen met behulp van eerder genoemde apps. Tussendoor kun je meten of er verbetering optreedt. Moet je natuurlijk niet dicht op het modem staan, maar op plekken waar je jouw apparaten gebruikt. Soms kan het even priegelen zijn, maar het kan een behoorlijke verbetering betekenen. Zet 20/40 MHz op 20 MHz. Dit zorgt voor meer stabiliteit en vaak sneller internet. Less is more! Check My T-Mobile Thuis om de kanalen aan te passen.


Snelheidsupgrade

Geef je Wifi tijdelijk een boost door jouw internetsnelheid te verhogen indien mogelijk. Check My T-Mobile Thuis om na te gaan wat mogelijk is.


WPA2

De Zyxel modems hebben maar één beveiliging en dat is WPA2-PSK. Gebruik je apparaten die WPA2-PSK niet ondersteunen? Dan kun je eventueel de Wifi van een extender of router gebruiken. Op deze manier kan je jouw apparaten alsnog verbinding via Wifi!


Wachtwoord

In het modem kun je meerdere onderdelen instellen. Allereerst een kleine side tip; pas gelijk je wachtwoord van het modem en van jouw internet aan. Gebruik hiervoor een langer wachtwoord. Bij voorkeur met een lengte van minimaal 25 letters aangevuld met leestekens. Ga naar jouw My T-Mobile Thuis account en pas je wachtwoord direct aan!

 

Netwerknaam

Wijzig je Wifi SSID (netwerknaam) in iets leuks zodat ook de buren dit kunnen zien. Misschien spoort het aan en wijzigen zij dan ook hun SSID. Dit kun je wijzigen wanneer je inlogt op je persoonlijke My T-Mobile Thuis account.

 

 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer