Beantwoord

Boete voor niet inleveren apparatuur

  • 21 January 2023
  • 1 reactie
  • 420 Bekeken

Reputatie 1

Goede morgen,

 

Ik heb mijn abbonement opgezegd voor alleen de TV-boxen. 5 Januarie heb ik een bericht gehad om deze 2 tv boxen terug te sturen.

In de mail staat op punt 4. Stuur de doos met apparatuur gratis terug. Doe dit binnen 30 dagen nadat je bestelling verwerkt is.

Toen op op 12 januarie een mail gehad dat dit weer binnen 8 dagen moest. Zonder een referentie van een mogelijke boete!

Nu vandaag 21-01-2023. Heb ik tijd om eindelijk het pakketje opsturen, maar zie ik dat een boete moet betalen van 180 euro.

 

Ik wil van jullie een paar dingen weten.

  1. Nergens in de mail heb ik een datum gezien waarop ingeleverd moest worden? Punt 4 van de mail zegt binnen 30 dagen.
  1. Nergens in de mail heb ik een verwijzing gezien naar een boete?
  2. Nergens in de mail heb ik een contact kunnen vinden om hier direct op te kunnen reageren.

Ten tweede is de boete buiten propertioneel. Zeker gezien dat deze dingen enorm veel stroom (40Watt + per stuk) verbruiken in standby stand. Ze hebben mij al genoeg geld gekost. Dit is ook de hoofd redenen waarom ze terug gaan!

 

Ik zie graag jullie reactie

 

Groet

Mark

icon

Beste antwoord door Jason van Odido 23 January 2023, 10:49

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @Markie13, heel begrijpelijk dat je licht wilt laten schijnen op deze situatie! Ik licht één en ander graag toe:

  1. In de mail staat dat de apparatuur binnen 30 dagen na de bestelling (c.q. annulering) teruggestuurd dient te worden;
  2. De boete wordt opgemaakt zodra er geen apparatuur teruggestuurd wordt, maar deze wordt pas in rekening gebracht op het moment dat de 30 dagen verstreken zijn. De aankondiging van een boete is slechts een waarschuwing en reminder van het terugsturen;
  3. Er kan niet op gereageerd worden; het is een auto-reply e-mailadres omdat deze mails geautomatiseerd verstuurd worden.

Geen zorgen! Je hebt vast nog een verzendbewijs of track&trace-code waarmee ik kan controleren of de apparatuur geretourneerd is. Als je het nog niet teruggestuurd hebt, wil ik je vragen dit graag in orde te maken vandaag of morgen. Plak dan het verzendbewijs in dit topic, dan meld ik de TV Boxen af in het retoursysteem. Je gaat sowieso geen boete ontvangen, dat beloof ik je - uiteraard mits je de boxen alsnog retourneert vóór de termijn verstreken is.

Reageer