[FAQ] Unlimited Plus: hét 5G-ready Unlimited abonnement van Nederland

  • 24 February 2020
  • 33 reacties
  • 3573 Bekeken

Reputatie 7
  • Oud-Moderator
  • 9719 reacties

Vorige maand werd er al wat over bekend en vandaag is het zover: de introductie van Unlimited Plus! Met dit 5G-ready abonnement heb jij straks, met een 5G-telefoon en 5G-dekking, als een van de eersten toegang tot het 5G-netwerk zodra dit beschikbaar is.


Bovendien geniet je onder andere van Unlimited bellen en sms’en in Nederland, in de EU en vanuit Nederland naar de EU, én heb je extra veilig Unlimited internet. In dit topic geven we antwoord op veel vragen en als je na het lezen toch nog met vraagtekens zit, dan horen we het ook graag hieronder!

 

Update 30 juli 2020: 5G is hier!
 

Het 5G-netwerk is actief en mogelijk ben je ook al aangemeld op deze nieuwe frequentie! In dit topic vind je al informatie over Unlimited Plus en in dit topic vind je meer info over 5G zelf.

 

Unlimited Plus
 

Wat gaat dat Unlimited Plus abonnement kosten?

Het vernieuwde Unlimited Plus Sim Only abonnement kost (zonder Klantvoordeel) €37,50 per maand bij een contract van 24 maanden en €38,50 bij een contract van 12 maanden.

Hoe is de prijs van Unlimited Plus opgebouwd? Wat krijg ik bij dit nieuwe abonnement?

Het nieuwe 5G-ready Unlimited abonnement biedt meer dan alleen de 5G-ready status. In dit abonnement zit onbeperkt bellen vanuit Nederland naar de EU en extra veilig internetten inbegrepen.
 

Daarnaast heb je direct de zekerheid van toegang tot het 5G-netwerk zodra het 5G-netwerk actief is. Je dient dan wel een 5G-toestel én 5G dekking te hebben.

 

Voor €37,50 per maand krijg je dus:

•           Onbeperkt bellen in Nederland, naar Nederland en naar de EU

•           Onbeperkt bellen in de EU naar Nederland en naar andere EU-landen

•           Onbeperkt internet in Nederland

•           18GB internet in de EU

•           Extra veilig internetten

 

Daarnaast ben je met dit nieuwe abonnement ook klaar om het nieuwe 5G-netwerk te gaan gebruiken zodra dit beschikbaar is! In Nederland maak je nu al gebruik van het snelste en best geteste mobiele (4G/4G+) netwerk.

Wat kan ik nu al doen om ervoor te zorgen dat ik meteen toegang tot 5G hebben zodra het beschikbaar is?

Je kunt in ieder geval vanaf maandag 24 februari Unlimited Plus afsluiten, dit is het eerste 5G ready abonnement. In combinatie met een 5G-toestel heb je daarmee direct toegang tot het 5G netwerk, zodra dit beschikbaar komt.

Kan ik het extra veilig internetten uitschakelen?

Yes, dat kan heel snel en eenvoudig via jouw My T-Mobile. Je kunt het daar ook, wanneer je het weer in wilt schakelen, aanzetten.

Hoe zit het met Klantvoordeel bij Unlimited Plus?

Mobiele abonnementen die vanaf 9 september 2019 zijn afgesloten of vernieuwd met het nieuwe Go, komen alleen in aanmerking voor de nieuwe versie van Klantvoordeel. Als je nog een ouder abonnement hebt dan kun je overstappen naar het nieuwe Klantvoordeel via My T-Mobile of My T-Mobile Thuis.
 

Kies je voor het nieuwe Go Unlimited Plus? Dan betaal je per maand slechts € 27,50 voor Go Unlimited Plus in plaats van € 37,50 (of bij 1 jaar: € 28,50 i.p.v. € 38,50).
 

Was je al aangemeld voor Klantvoordeel? Dan kan je dit voor jouw mobiele abonnement omzetten in My T-Mobile via een banner op de Klantvoordeel pagina. Met het nieuwe Klantvoordeel is het mogelijk om een Go Unlimited abonnement te hebben voor slechts €25,- per maand, met elk ander aangemeld T-Mobile abonnement op hetzelfde adres! Daarnaast heb je met Uit & Thuis ook nog eens internet voor Thuis met de hoogste mogelijke snelheid voor € 25,- per maand!

 

T-Mobile en 5G


T- Mobile heeft al drie 5G-onderzoekslocaties opgezet in de aanloop naar 5G, waarom?

Op de drie onderzoekslocaties worden op 5G gebaseerde applicaties getest en kunnen bedrijven en scholen langskomen om de mogelijkheden van 5G te verkennen. Zo is er één onderzoekslocatie in Scheveningen, één in ‘The Hague Tech’ en één in het hoofdkantoor van T-Mobile in Den Haag, het zogenaamde ‘5G Field Lab’.


In ons 5G Field Lab in Den Haag hebben we onlangs met ons live-netwerk bijvoorbeeld een 5G-verbinding tot stand gebracht op de 3,5 GHz-band die waarschijnlijk eind 2022 deels beschikbaar zal komen. We laten dan zien welke 5G snelheden in de toekomst mogelijk zijn.  

T-Mobile biedt nu 5G-toestellen aan, maar wanneer komt T-Mobile met 5G?

Zodra we in de frequentieveiling het juiste spectrum verwerven, activeren we de 5G-ready sites verspreid over Nederland zo snel mogelijk. Zoals het er nu naar uit ziet vindt de officiële frequentieveiling plaats in juni 2020.
 

Voor klanten die nu al in de startblokken willen staan voor de 5G lancering, lanceert T-Mobile vandaag al een Unlimited Plus 5G-ready abonnement voor €37,50 per maand. Hiermee ben je met een 5G-toestel zeker van toegang tot het 5G netwerk zodra dit geactiveerd wordt. 

 

Meer informatie vind je op onze website.

Hoe snel wordt 5G?

De theoretische, geraamde en praktische snelheid van een mobiel netwerk, zijn afhankelijk van veel factoren. Je zult op 5G sowieso een betere netwerkervaring krijgen.

Wat zijn jullie plannen met betrekking tot de uitrol van 5G?

Wanneer we in de frequentieveiling het juiste spectrum verwerven, activeren we 5G zo snel mogelijk voor commerciële doeleinden. Verschillende gemeenten zijn er technisch helemaal klaar voor.

Gezien onze nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, is er de gezamenlijke ambitie om Den Haag als eerste stad in Nederland te voorzien van een werkend 5G-netwerk, als start van een nationale uitrol van 5G in 2020.

Is uw netwerk gereed voor de uitrol van 5G?

In veel gemeenten is het netwerk gereed voor de lancering van 5G. Dankzij testvergunningen is het netwerk de afgelopen maanden technisch intensief getest en in de startblokken gezet voor de nationale uitrol. Na de veiling wordt zo snel mogelijk met die uitrol gestart.

 

Mocht je nog andere vragen hebben? Laat het in een reactie weten! 


33 reacties

Klopt dat is het helaas

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Abdel-1983 

Ik ben direct voor je gaan kijken en met jouw abonnement is het nog niet mogelijk om over te stappen naar Unlimited Plus. Ik zie dat je vanaf november kan verlengen en dan kun je gebruik maken van het nieuwe Go en dus wel Unlimited Plus kiezen. Als je tegen die tijd hulp nodig hebt, laat het dan vooral weten. Voor nu wens ik je een mooi weekend toe!

Hetzelfde!

Hejhej, ik heb de samsung galaxy s20+ en ik kreeg nieuws dat 5g geactiveerd wordt in nederland, Nu probeer ik op 5g te gaan alleen krijg ik alleen maar 4g verbinding, (Ik heb het unlimited + abbo) Enig idee hoe ik 5g kan gaan gebruiken? ben best wel nieuwsgierig hoe snel het wel niet is

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Stevenab 

5G zal in de komende dagen voor iedereen met een unlimited abonnement geactiveerd worden als je ook een geschikte toestel hebt

Misschien is het nog even wachten.

Hoi ik ben gisteren gebeld omdat ik mijn abonnement kan verlengen toen is mij verteld dat unlimited plus onbeperkt internet heeft in Europa    klopt dit? Ik zie overal gewoon 18gb staan

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @martijnvld 

Dan ben je verkeerd ingelicht helaas, je hebt unlimited data in Nederland en 18 GB in het buitenland.

Je hebt wel onbeperkt bellen in en naar een buitenland ipv 120 minuten, misschien bedoelde de medewerker dit?

@Waqqas   dat dacht ik ook al   helaas voor t mobile dan kan ik beter naar een ander overstappen met 25gb europa    bedankt voor de info

Reageer