Beantwoord

Trage upload en packetloss in het T-Mobile corenetwerkToon eerste reactie
This topic has been closed for comments

149 reacties

Helaas, Emmen, hier het zelfde, heb nu 9 tickets die allemaal gewoon zijn afgesloten zonder een oplossing. Meerdere keren monteur gehad, alles vervangen. niet de oplossing. 

Vandaag 2 uur aan de lijn gehangen. Nul, beste jonge werkte er nog maar 3 dagen en zijn collega’s konden mij en hem niet helpen. 

Actie ticket nummer 10 naar gideon, ja want  dat lost het probleem op. 

@boris met alle respect. T-mobile is in gebreken bij veel klanten. Mensen worden in de maling genomen en krijgen elke keer het zelfde te horen. Het wordt tijd dat jullie het probleem oplossen. Als T-Mobile serieus is wees dan transparant en zeg gewoon dat jullie het niet aankunnen en verkeerde producten uitleveren. Daarnaast, wees een bikkel en compeseer iedereen die zich aanmeldt en kan aantonen dat jullie in gebreken zijn net zolang tot het probleem is opgelost. Maar ja dan kost het T-Mobile geld. En heeft de klant het voordeel.

Uit verschillende hoeken hoor ik, inclusief jullie eigen klantenservice dat dit probleem al veel langer bij T-Mobile bekend is. de 2 type media converters kunnen niet naast elkaar in het zelfde netwerk draaien. de zwarte media converter kan zelfs de gehele switch onderuit trekken. En ondanks deze kennis leveren jullie die zelfde spullen nog gewoon uit.

 

Via andere monteurs hoor ik ook verhalen dat nieuwe verbindingen gewoon worden opgeleverd met niet beloofde resultaten. Met antwoorden, systeem moet zich nog even aanpassen vanavond heeft u de snelheid en daarna dikke doei. Nieuwe klanten die gewoon 900/15 krijgen opgeleverd. Het wordt nu tijd voor duidelijke antwoorden. en ga maar eens bloeden, Iedereen die zicht aanmeldt zou comperstatie moeten krijgen van 50% van het maandbedrag tot het probleem is opgelost en de verbinding minimaal 2 maande stabiel boven de 900/900 blijft draaien. 

Het feit dat wanneer T-Mobile het niet meer kan oplossen zij het naar Gideon spelen, Gideon terug naar T-Mobile en als laatste optie Gideon vertellen dat die een ticket moeten aanmaken bij KPN is flauwekul.

Dit spellentje heb ik nu 9 keer meegemaakt en ik ben het zat. 

Dus het standaard berichtje, o zo sorry om dit te horen, het spijt ons zo. bla bla hebben we niets aan. 

Fix het probleem, kijk in de tickets wat er aan de hand is, een antwoord dat blijf ik je verschuldigd is BS, Als jullie dat niet kunnen achterhalen, dan begrijp ik zeker waarom de snelheid niet gehaald kan worden Dan klopen de systemen gewoon niet meer en wordt het tijd dat er een melding wordt gemaakt bij de consumenten bond of wie dan ook om maar eens boetens te laten uitschrijven voor valse klante werving en in gebreken blijven van betaalde diensten.

 

 

 

Reputatie 7

Hi allemaal,

Ik moet ook zeggen dat ik enorm baal van de huidige situatie. Met de oplevering op ons Glasvezelnetwerk had ik gehoopt dat een vlekkeloze snelheid was gegarandeerd. Niks blijkt minder waar te zijn en ik steek daar ook echt m'n hand voor in de eigen boezem. 

Ik heb nogmaals de problematiek doorgenomen en met de korte lijntjes met de technische dienst gewerkt. Kijkend naar de issues die we tegenkomen, zorgen we ervoor dat iedereen die de problemen nog ervaart individueel zal worden opgepakt. We doen er echt alles aan om de snelheid te fixen, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat we vinger nog niet op de zere plek hebben weten te leggen. We houden jullie op de hoogte via dit topic.

Hi allemaal,

Ik moet ook zeggen dat ik enorm baal van de huidige situatie. Met de oplevering op ons Glasvezelnetwerk had ik gehoopt dat een vlekkeloze snelheid was gegarandeerd. Niks blijkt minder waar te zijn en ik steek daar ook echt m'n hand voor in de eigen boezem. 

Ik heb nogmaals de problematiek doorgenomen en met de korte lijntjes met de technische dienst gewerkt. Kijkend naar de issues die we tegenkomen, zorgen we ervoor dat iedereen die de problemen nog ervaart individueel zal worden opgepakt. We doen er echt alles aan om de snelheid te fixen, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat we vinger nog niet op de zere plek hebben weten te leggen. We houden jullie op de hoogte via dit topic.

 

Dank je wel voor je bericht Boris. Als Moderator / medewerker van T-Mobile geeft je dus aan dat het de afgesproken snelheid niet geleverd kan worden en daarmee ook dat er een probleem is. Naast dit zou ik het geen issue willen noemen dit bagatelliseert het werkelijke probleem.

Namelijk een verstoring in het leveren van afgesproken snelheden in het netwerk van van T-Mobile naar haar klanten.  Een issue is een onderwerp, kwestie, of discussiepunt. Ik mag aannamen dat we die fase voorbij zijn. Gezien de hoeveelheid mensen die er over klagen.

Blij om te horen dat het wederom wordt doorgezet, En ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord van september dat je de groep verschuldigd zou blijven. Het moet mogelijk zijn geweest in 2 maanden tijd om een antwoord te kunnen achterhalen wat het probleem is geweest en wat het probleem nog steeds is.

Voor mijn situatie en voor die van mijn broer met exact het zelfde probleem aan de andere kant van Emmen is zoals je raad gewoon weer bagger, nieuwe tickets aangemaakt, je komt weer lekker onder aan de lijst en ik mag nu wachten tot 1 december 2021 voor dat Gideon werdeom mijn spullen komt omruilen waarvan we allemaal weten dat het niet gaat opleveren wat het zou moeten doen.

Ik heb daarom maar wederom gebeld met de klantenservice, en werderom een super aardig persoon aan de lijn gekregen die voor mij en in dit geval ook de cases van mijn broer ook weer gaat aanmelden en ook de mededeling dat het heel vreemd is dat je 20 dagen moet wachten op een monteur. Misschien iets met, ja we kunnen toch niets dus laten we ze lekker wachten hopelijk dat het probleem uit zich zelf oplost. Helaas geen service maar uitstel gedrag, en in theorie neem ik het ze nog niet eens kwalijk. In de praktijk voel ik me zwaar in de zeik gezet door T-Mobile en Gideon over dit gedrag. En krijg ik de excusses van de verkeerde mensen. De klantenservice kan niets doen aan het falen van T-Mobile en het gedrag dat getolereerd wordt richting de klant. Die in alle gevallen het nakijken hebben. 

Maar Boris, wat ik mis in je antwoord is het punt over hoe gaat T-Mobile hier verder mee om. In forum post: https:// community.t-mobile.nl/vast-internet-492/compensatie-onvolledig-geleverde-diensten-317284

laatste alinea krijgt de klant een passende compensatie voor niet nakomen van afgesproken diensten. Dit betekend voor iedereen in de groep hier dat deze regeling ook van toepassing is. Immers de upload kan niet worden geleverd zoals afgesproken. En ja er mag een afwijking in de dienst zitten laten we zeggen 10% verlies op de upload snelheid maar helaas is hier meer spraken van 90% niet geleverd in de upload dienst. Dus een compensatie van de minimaal de helft van de betaalde maandkosten voor de  internetdienst lijkt me niet meer dan gepast  met terugwerkende kracht tot de r maand dat deze verstoring definitief is opgelost. 

En als laatste zou ik je willen verzoeken om bekend te maken onder welkte ticket of referentie je dit hebt doorgezet, zodat mensen hierna kunnen verwijzen. Individueel doorzetten lost dit probleem niet op, Hier wordt nul prioriteit aangeven en ik heb de ticketnummers om het te bewijzen.. Een ticket of referentie waaraan meerdere mensen met de zelfde storing wordt gekoppeld kan niet langer genegeerd worden. Dit zou namelijk betekenen dat T-Mobile bewust mensen laat betalen voor diensten waarvan ze weten dat ze niet kunnen leveren, de klantenservice opzettelijk mensen in de maling neemt en Gideon wordt ingezet, wat zeker niet gratis is, voor verstoringen die niet bestaan of kunstmatig in het leven worden gehouden, en dan bevinden we ons in een heel ander speelveld.

Graag hoor ik van je. En mede T-Mobile klanten uit Emmen die dit probleem hebben.

Je mag mijn ticketnummer hebben als referentie: 2021110911038159 . Dit nummer is niet privacy gevoelig dus hoeft niet verwijderd te worden. de betreffende klantenservice medewerker kan deze bekijken zonder dat hij/zij informatie hoeft te delen met je. Maar de persoon kan dan wel de lijst aan tickets die hier ondervallen meenemen in jouw ticket als extra referentie. 

Tot een definitieve oplossing wordt geboden adviseer ik iedereen de klantenservice gewoon te blijven bellen en een ticket aan te laten maken na elke bezoek of na elke week dat je niets hebt gehoord. Alleen dan kunnen we een cases maken waarbij T-Mobile verantwoordelijk wordt gehouden voor het niet leveren van de diensten die ze verkopen en nog steeds uitleveren in de Regio Emmen  bij nieuwe klanten, wetende dat dit niet gehaald kan worden. Want valt onder een misleinde verkoop.En kunnen we dit melden bij ACM Consuwijzer, hoe meer meldingen hoe sterker de case wat uiteindelijk kan leiden tot een boete voor T-Mobile (ja die wij als consument indirect betalen) 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn ping is overigens nooit meer normaal geweest. Deze was bij omzetting naar GPON in de eerst week 6ms. Nu is het standaard 15 ms maakt niet uit welke snelheid ik haal. 

Kijk het nog een maandje aan en dan is het wel mooi geweest. 

Haal trouwens nu ook maar maximaal 40 Mbps (vorige keer 20). Wederom zelfde regio. Lijkt mij dus niet iets wat aan mijn eigen netwerk ligt.

Bij mij inderdaad ook weer hetzelfde maar onder de 40mbps upload

@Boris 
Misschien moet T-Mobile is ophouden met individueel dingen oppakken en gewoon zorgen dat het netwerk naar behoren werkt voor iedereen. Het lijkt me vrij duidelijk dat in de hele regio zuid-oost drenthe het niet fatsoenlijk werkt. Ik weet 100% zeker dat een groot aantal klanten niet eens doorheeft hoe snel hun snelheid moet zijn en daadwerkelijk is want die testen simpelweg niet en gebruiken het wellicht alleen voor simpel email verkeer en browser.


Ik heb ook geen zin in weer een nutteloze afspraak met guidon die toch niks kunnen doen als ik via de klanten service bel.


Ik zou ook wel is willen weten hoe dit gaat met compensatie want daar hoor ik je niet over (maar goed, dan moet het internet eerst weer naar behoren werken...). 

Reputatie 1

Ik woon in de wijk Emmerhout (Emmen) en sinds deze ochtend ervaar ik ook problemen met in ieder geval enorm lage upload, maar ook delen van het internet zijn soms ontzettend traag. Via een Speedtest is onderstaande het resultaat. Uiteraard getest op diverse servers, allemaal rond dezelfde up/down snelheden.
 

PING ms 13

DOWNLOAD Mbps 856.95

UPLOAD Mbps 0.06

Wat is de huidige status in Emmen hierover?

Reputatie 3

Ik woon in de wijk Emmerhout (Emmen) en sinds deze ochtend ervaar ik ook problemen met in ieder geval enorm lage upload, maar ook delen van het internet zijn soms ontzettend traag. Via een Speedtest is onderstaande het resultaat. Uiteraard getest op diverse servers, allemaal rond dezelfde up/down snelheden.
 

PING ms 13

DOWNLOAD Mbps 856.95

UPLOAD Mbps 0.06

Wat is de huidige status in Emmen hierover?

Met zo’n lage uploadsnelheid zou het zelfs kunnen dat KPN een patch heeft gemaakt in de wijkcentrale voor een niet-GPON klant op een GPON splitter, die de uplink helemaal kapot maakt. Met dat soort acties zie je vaker uploadsnelheden die ruim onder de 1Mbps zitten. Dan is het te hopen dat binnen een dag de klant zelf daadwerkelijk wordt aangesloten met apparatuur die de uplink niet dichttrekt.

Reputatie 1

Technisch gezien geen idee. ;-) Ik hoop dat T-Mobile hierover iets kan roepen. Het is vandaag iets beter, maar nog lang niet optimaal.
 

 PING ms 14

 DOWNLOAD Mbps 912.16

 UPLOAD Mbps 49.39

@boris, wat blijf het stil. Helaas is er wederom niets gedaan met mijn ticket. (Hans) zou donderdag een mail laten uitgaan en maandag terug bellen met een update. Je raadt het, geen contact, sterker nog er was niet eens een ticket aangemaakt nog informatie opgeschreven.

Dus wederom T-Mobile gebeld. ja, ja, doorzetten naar Gideon want die moeten alles komen omruilen. Nogmaals ook bij Gideon uitgelegd dat dit niets oplost. kijk de vorige keren. Gideon heeft met netje terug gezet naar T-Mobile, en ja, wederom niets in een ticket juist ingevuld, geen melding nummer en werderom in de zeik gezet door een mederwerk van T-Mobile. 

De gesproken persoon gaf aan dat dit niet juist was ingevuld en heeft dit gecorrigeerd. En een hele leuke melding gemaakt. Alleen bij 10 of meerdere meldingen die worden gegroepeerd wordt er actie ondernomen. @boris, het indivueel aanmelden heeft dus geen enkele zin.  Maar dat wist je vast al wel. Het is alleen een stilhouder voor de klanten. Want ik ben wel benieuwd welke update wel kunt geven.

 

Hopelijk wordt ik binnen 2 dagen terug gebeld met een algemene case nummer: Het is dan ook aan iedereen en iedereen die je kent in de regio Emmen en omstreken een melding aan te maken en verwijzen naar het casenummer. Maar laat mensen ook vooral hier hun beklacht doen. zodat er vastlegging komt. T-Mobile geeft geen compersatie terwijl het probleem loopt, ze willen dit pas in gang  gaan zetten wanneer het probleem is opgelost. Hoe meer mensen hoe meer kosten en hopelijk hoe eerder dit opgepakt gaat worden. T-Mobile, jullie moeten je schamen over hoe jullie omgaan met klanten, hoe de klantenservice hun werk doen  en hoe je behandeld wordt door niet serieus genomen te worden en van het kastje naar de muur wordt gestuurd. 

 

Iedereen, meld je aan, hopelijk vrijdage een case nummer.

 

@boris, nogmaals, wel heel stil nu, voor een zo’n groot probleem, Alleen een reactie gegeven wanneer het uitkomt is BS.

Hi allemaal,

Ik moet ook zeggen dat ik enorm baal van de huidige situatie. Met de oplevering op ons Glasvezelnetwerk had ik gehoopt dat een vlekkeloze snelheid was gegarandeerd. Niks blijkt minder waar te zijn en ik steek daar ook echt m'n hand voor in de eigen boezem. 

Ik heb nogmaals de problematiek doorgenomen en met de korte lijntjes met de technische dienst gewerkt. Kijkend naar de issues die we tegenkomen, zorgen we ervoor dat iedereen die de problemen nog ervaart individueel zal worden opgepakt. We doen er echt alles aan om de snelheid te fixen, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat we vinger nog niet op de zere plek hebben weten te leggen. We houden jullie op de hoogte via dit topic.

@Boris 

Vandaag na enkele storingen en buffering op steams eens weer naar mijn upload snelheid gekeken.

Deze blijkt weer te zijn gezakt naar max 40Mbps ipv de laatst geteste 900+Mbps.
Hiermee concludeer ik dat het probleem in z’n geheel nog niet verholpen is.
Alleen laatste keer op individueele correctie dan wel.
Vraag is dus ook, of er weer naar gekeken kan worden?

 

Mvg Erik Sander

Helaas, Donderdag 18 November 2021, moet ik melden dat de klantenservice van T-Mobile, en T-Mobile zelf daar indirect mee wederom heeft gelogen. Ik ben niet terug gebeld en er is geen reactie geweest.  En wederom sta je met een bek vol tanden. 

Sterker nog, heb wedeom contact gehad en ja, Gideon moet langskomen omdat T-Mobile vindt dat de demping problemen en mijn klacht niet voldoend is om KPN in te schakelen. Het is dus werder noodzakkelijk dat Gideon langs komt om alles te vervangen. Ik trek ondertussen mijn haren uit mijn hoofd en heb geen opties meer behalve elke dat te bellen en t-mobile compleet verrot te schelden. Maar dit lost het probleem niet op en ze hebben er compleet schijt aan.

 

Er zit niets anders op dan T-Mobile in gebreken te stellen en het contract op te zeggen.T-Mobile heeft haar eigen netwerk niet in orde, gaat dit ook niet in orde krijgen en heeft compleet schijt aan haar klanten. Het beste wat je kunt doen is dus ze in gebreken te stellen en weg te gaan, alleen dan merken ze dat er wat aan de hand is. 

Als consument zou u een melding moeten maken bij https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer

hopelijk dat zij actie kunnen ondernemen. hoe meer mensen klachen hoe eerder er actie wordt ondernomen.

 

 

@boris erg jammer dat je niets meer zegt en alleen commentaar levert als er zogenaamde goed nieuws is. Als forum moderator faal je. Of moeten er eerst andere worden worden gezegd voordat je in actie komt.

 

Reputatie 1

Waarom komt er geen reactie vanuit T-Mobile? Wordt er überhaupt nog onderzoek gedaan? Laatste update is 2 weken terug… maandag en dinsdag ook al storingen ervaren op glas en de upload is nog altijd beschamend laag.

Reputatie 1

Jep.. heeft geen prioriteit @LVHK520.Speelt inmiddels al 2 maand. Je kan beter overstappen. 

 

Zelfde probleem. Ook regio Emmen. En dan krijg je van @Lisa een hele reeks aan testen die je moet doen terwijl dat helemaal niet gaat helpen. Het probleem zit niet bij de mensen thuis.

 

@Boris Weet je al meer? Ik sluit aan bij vorige reacties dat er gewoon niks wordt gedaan ook niet kwa communicatie.

Reputatie 7

Hi allemaal,

Dank voor jullie reacties en mijn welgemeende excuses dat er een reactie is uitgebleven betreft dit onderzoek/de problematiek. Juist wanneer jullie deze problemen ervaren dient er een duidelijke communicatie te zijn, iets wat nu vanuit mij is uitgebleven. Ik hoop dit via deze weg beter te doen, zodat jullie zometeen van een stabiele verbinding gebruik kunnen maken. Omdat er geen algemene problemen zijn ontdekt in het corenetwerk vanuit onderzoek van onze IT specialisten van netwerk, wordt het euvel wat er bij jullie terugkomt individueel opgepakt. Omdat ik echt wil dat jullie zonder problemen zitten, wil ik iedereen individueel behandelen die nog problemen heeft met de uploadsnelheid. Ik wil daarom ook vragen, als je nog problemen ervaart, of je mij een privébericht wilt sturen met een (bekabelde) speedtest, een omschrijving hoe het probleem zich kenbaar maakt en wat er al is gedaan. Met deze gegevens kan ik vervolgens individueel voor jullie aansturing zorgen. Nogmaals mijn welgemeende excuses en ik hoop jullie hiermee toch het gevoel te kunnen geven dat we er alles aan gaan doen. Ik hoor het graag! 

 

 

Reputatie 1

 

Reputatie 7

Hi allemaal,

Hartstikke bedankt voor alle reacties en het aanleveren van de gegevens! Omdat het hier individuele issues lijken te zijn, ga ik samen met de technische dienst jullie situaties langs, om hopelijk met de juiste oplossing te kunnen komen. Met deze stappen komen we zo snel mogelijk tot de juiste oplossing. Ik houd jullie dan ook persoonlijk op te hoogte.

Hoi

Sinds vandaag ook aangesloten middels Glas in omgeving Emmen. Ik ervaar helaas hetzelfde met de upload snelheid. Zeer traag. Ook zie ik, net als anderen, een hogere ping (dan bij bijv. ziggo) en packetloss. Net zoals anderen het hier ook melden. Ik zit 100 meter van de centrale, daar ligt het niet aan. Ik zie dat het verder op in het netwerk misgaat. 

Download is wel goed, maar upload komt soms niet verder dan een paar Mbit….. ik heb een enkele keer gehad dat ie wel snel was. Echter baart me de hoge latency wel beetje zorgen.

Reputatie 1

Hi allemaal,

Hartstikke bedankt voor alle reacties en het aanleveren van de gegevens! Omdat het hier individuele issues lijken te zijn, ga ik samen met de technische dienst jullie situaties langs, om hopelijk met de juiste oplossing te kunnen komen. Met deze stappen komen we zo snel mogelijk tot de juiste oplossing. Ik houd jullie dan ook persoonlijk op te hoogte.

....

Boris hoe kan het dat wij allemaal ook in dezelfde week geen last hadden van lage upload?

 

Dat geeft mijn inziens al aan dat het geen individueel probleem is (daarnaast geven de Guidion monteurs dit ook gewoon aan..). Er gaat iets niet goed in de regio Emmen. 

 

Reputatie 1

Hi allemaal,

Hartstikke bedankt voor alle reacties en het aanleveren van de gegevens! Omdat het hier individuele issues lijken te zijn, ga ik samen met de technische dienst jullie situaties langs, om hopelijk met de juiste oplossing te kunnen komen. Met deze stappen komen we zo snel mogelijk tot de juiste oplossing. Ik houd jullie dan ook persoonlijk op te hoogte.

....

@Boris  hoe kan het dat wij allemaal ook in dezelfde week geen last hadden van lage upload?

 

Dat geeft mijn inziens al aan dat het geen individueel probleem is (daarnaast geven de Guidion monteurs dit ook gewoon aan..). Er gaat iets niet goed in de regio Emmen. 

 

 

Reputatie 1

Zojuist ook maar de knoop doorgehakt en een aanvraag gedaan bij KPN. Helaas nog een jaar lang mobiel abonnement bij T-mobile.

 

Eigenlijk was alles prima totdat ik online aanvinkte te willen overstappen naar een betere verbinding. Daarna 2 weken zonder internet gezeten en 2 maand met bagger upload.

De manier waarop het opgepakt wordt door T-Mobile is voor mij de druppel. 

Hopelijk wordt voor de mensen in regio Emmen het probleem snel opgelost, maar de antwoorden van Boris en de netwerkspecialisten stemmen mij niet hoopvol.

Sinds gisteren zit ik op het "nieuwe" glasvezel netwerk van T-Mobile en ervaar ik ook een hele lage upload snelheid ondanks mijn 1000 mbps glasvezel abonnement. Dit is ook in de regio Emmen.

Nu zit ik gemiddeld op 30 mbps upload terwijl dit voordat ik over ging altijd rond de 90-95 mbps was (met een 100mbps abonnement).

@Boris enig idee wanneer dit probleem structureel wordt opgelost voor de mensen in Emmen en omstreken? Ik begin na het lezen van dit topic te twijfelen of ik de juist keuze heb gemaakt om over te stappen naar jullie "nieuwe" netwerk.

Reputatie 1

Hallo dovab en justethical. Jullie zijn beide gisteren aangesloten en hebben hetzelfde probleem. Bij T-mobile zal je engelengeduld moeten hebben. Na 2 maand denken ze namelijk nog steeds dat het ergens fout gaat bij jullie thuis (lees ze pakken het probleem individueel aan). Er komt dan een Guidion monteur langs en die gaat dan zeggen dat hij het probleem niet kan oplossen en in regio Emmen hier alleen maar tegenaan loopt. Boris vraagt vervolgens dan aan de netwerkspecialisten om te kijken of er iets is en wordt vervolgens afgewimpeld met een antwoord dat ze niks kunnen vinden. Na 2 maanden begint het riedeltje weer van vooraf aan.

 

Sterkte.

Ook hier in Zwartemeer is de upload nog steeds een drama. Kun je zo onder het contract uit vanwege het leveren van een wanprestatie?