Beantwoord

HD Voice Inter-connect met andere netwerken


T-Mobile ondersteunt HD Voice, mits je met een andere T-Mobile klant belt.

Bij KPN is het echter zodat je ook HD Voice hebt als je met een Vodafone klant belt, en omgekeerd.

Is T-Mobile ook bezig om HD-Voice netwerkoverschrijdend aan te bieden zodat we met KPN- en Vodafone klanten ook in HD-Voice kwaliteit bellen? Ik ben er redelijk aan gewend geraakt en vind de verstaanbaarheid met HD-Voice stukken beter dan zonder.

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Dave 7 August 2017, 16:51

Bekijk origineel

72 reacties

Reputatie 7
Hey JassyNL,

Een hele terechte vraag en die heb ik gelijk bij onze specialisten neergelegd! Zodra ik hier een reactie op heb, dan laat ik het je direct weten. 🙂
Goedemorgen David,

Dank je wel, ik ben benieuwd!
Reputatie 7
Hey JassyNL,

Ik ben er nog voor je mee bezig! Hopelijk heb ik gauw een antwoord voor je. Ik zal dit dan gelijk via dit topic met je delen!
Reputatie 7
Hoi JazzyNL,

Ik heb een reactie! We gaan namelijk in de komende maanden HD-Voice testen! 🙂 Het is nog moeilijk om te zeggen wanneer het voor de klanten beschikbaar is, dat hangt af van het succes van de testen. Als het testen goed gaat zullen we het aanzetten waardoor het ook voor de klanten beschikbaar komt.

Het is dus nog even afwachten, maar het staat in ieder geval zeker niet stil!
Reputatie 2
Hallo David, Super, dat is mooi nieuws. Fijn om te horen dat T-Mobile dus met een interconnect bezig is zodat HD Voice ook met klanten van KPN en Vodafone mogelijk is! Als er wat getest moet worden hoor ik dat graag, ik bel veel met niet T-Mobile klanten.
Reputatie 7
Ik onthoud het, JassyNL, bedankt voor het aanbod! 😃
Reputatie 5
Het lijkt erop dat de interconnect voor HD Voice nu in ieder geval werkt met KPN (gesprekken die ik nu met KPN klanten heb gaan in HD voice). Vodafone weet ik niet, maar geloof het (nog) niet. Mooie ontwikkeling in ieder geval, de andere kant is nu veel beter verstaanbaar 🙂
Reputatie 6
@DennisAmeling Dat is inderdaad mooi, alleen weet ik niet of ik er vrolijk van wordt, als ik mijn schoonmoeder nog beter versta.ūüėÜ
Reputatie 5
@Glassertje
Daar is dan weer de "Niet Storen" functie voor gemaakt 😉

Reputatie 2
Het lijkt erop dat de interconnect voor HD Voice nu in ieder geval werkt met KPN (gesprekken die ik nu met KPN klanten heb gaan in HD voice). Vodafone weet ik niet, maar geloof het (nog) niet. Mooie ontwikkeling in ieder geval, de andere kant is nu veel beter verstaanbaar :)

Dat is heel erg mooi nieuws! Het schijnt alleen nog niet op 4G te werken en alleen op 3G.
Reputatie 2
Op 3G werkt het inderdaad en op 4G helaas weer de oude kwaliteit 😞
Reputatie 2
Ik heb het net getest en inderdaad is HD Voice beschikbaar via 3G. Via 4G nog niet. Het KPN toestel was trouwens via VoWifi verbonden.
Ik heb het net getest en inderdaad is HD Voice beschikbaar via 3G. Via 4G nog niet. Het KPN toestel was trouwens via VoWifi verbonden.

Ik kan bevestigen dat ik dezelfde ervaring heb. Perfecte geluidskwaliteit naar KPN-klanten via 3G maar via VoLTE niet helaas. Hopelijk hebben jullie wat aan deze feedback. Ook 1202 is niet bereikbaar via VoLTE maar wel via 3G.
HD voice icm met 4G bellen zou toch moeten kunnen?

Misschien dat @Mark_K hier meer over weet.

Lijkt me dat dit er aan zit te komen.
Reputatie 5

Had zojuist een HD Voice gesprek met een Vodafone-klant, ik bel nog via 3G (Google Pixel 2 XL). Er zit weer schot in de zaak dus :thumbsup_tone2:

Reputatie 2

Wanneer gaat T-Mobile HD Voice via 4G aanbieden?

Goede vraag, ik hoop dat T-Mobile hier snel werk van maakt. Ik heb VoLTE op mijn iPhone maar weer uitgezet, zodat ik HD-Voice heb als ik met KPN-ers bel. 

Ben overgestapt van Voda naar Tmob vanwege het netwerk maar heb me nooit gerealiseerd hoe verpest ik ben door HD bellen. Niet HD bellen klinkt echt bagger…

 

Al iets bekend over HD bellen over 4G naar Vodafone klanten?

Reputatie 2

Wanneer gaat T-Mobile HD-Voice met KPN en Vodafone ook via 4G aanbieden? Via 4G worden we op doffe kwaliteit getrakteerd terwijl op 3G het gesprek kraakhelder is. Ik heb 4G bellen maar weer uitgezet want het is niet te doen zo.

Beste @David Kun je ons van een update voorzien hoe het staat met betrekking tot HD-Voice naar KPN en Vodafone over 4G (VoLTE)? Tot op heden heb ik alleen nog maar HD-Voice via 4G van T-Mobile naar T-Mobile. De lage kwaliteit van gesprekken naar KPN en Vodafone zijn erg storend als je HD-Voice gewend bent. 
 

Via 3G werkt het wel, dus je zou zeggen dat het wel moet kunnen?

Beste @David Kun je ons van een update voorzien hoe het staat met betrekking tot HD-Voice naar KPN en Vodafone over 4G (VoLTE)? Tot op heden heb ik alleen nog maar HD-Voice via 4G van T-Mobile naar T-Mobile. De lage kwaliteit van gesprekken naar KPN en Vodafone zijn erg storend als je HD-Voice gewend bent. 
 

Via 3G werkt het wel, dus je zou zeggen dat het wel moet kunnen?


Eens! Wellicht kan iemand van T-Mobile hier iets over zeggen?

Reputatie 7
Badge +15

Bellen naar simpel is ook in HD voice dus wellicht Ben en binnenkort Tele2 ook (iedereen op het T-mobile netwerk).

Ik zou het erg waarderen als hieromtrent een update komt vanuit T-Mobile. 

Reputatie 7

Hi iedereen,

Op dit moment is er geen nieuws te melden over dit onderwerp. Zodra dit wel het geval is laten we het natuurlijk gelijk op onze Community weten. Voor nu in ieder geval een goed weekend! 

Reputatie 3

Wanneer gaat dit nou eindelijk werken? Want dan kan ik volledig om naar T-Mobile.

Ik bel elke dag paar uur en zou fijn zijn als T-mobile dit nu eens werkend heeft. Heb nu een 2e sim bij simyo om te bellen want het is echt wereld van verschil bellen met HD voice en ook alle achtergrond geluiden die weggefilterd worden.

Reageer