Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3089 reacties

Reputatie 4
Ik begrijp dat je al veel zelf geprobeerd hebt, @MarysevM. Heel goed!! 💪🏻 Het is wel vreemd dat de afstandsbediening voor bepaalde knoppen wel werkt. Zou je mij willen vertellen welke wel reageren op de TV Box? Heb je ook geprobeerd de afstandsbediening te resetten? Voor jouw afstandsbediening kun je het op de volgende manier resetten:

• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal

• Haal de TV Box voor 10 seconden van de stroom door de stekker uit het stopcontact te halen.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert

• Druk 1 keer op de MUTE knop

• Druk 1 keer op de TV knopIk hoor graag of dit gewerkt heeft!Hoi @Hilda63! Niet schrikken, ik heb je topic omgezet naar een 'post' verplaatst naar dit topic. Zo kunnen we alle vragen over afstandsbedieningen snel terugvinden! 😀 Nu even naar je probleem dat opgelost moet worden, ik wil namelijk dat jij weer Unlimited kan zappen! Heb je de batterijen al gecheckt? Welke knoppen werken er precies niet meer (goed)? Heb je het ook al geprobeerd om de afstandsbediening te resetten? Hoe je dit kunt doen, lees je hierboven. Laat het gerust weten of dit geholpen heeft!Hey @Janro.debont! Ook jouw topic heb ik omgezet naar een 'post' en hierheen verhuist. Ik wil je graag voorzien van een nieuwe afstandsbediening! Hiervoor ontvang ik graag je postcode, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN via een privébericht (klik op mijn naam). Ik zie je bericht tegemoet! ☺️Oh pupper! Ik heb voor jou een nieuwe afstandsbediening besteld, @IrisGeldermalsen. Deze zul je in 4 à 5 werkdagen ontvangen. Mag ik dan een foto van de 'boef'? 😍
Reputatie 1
Ik begrijp dat je al veel zelf geprobeerd hebt, @MarysevM. Heel goed!! 💪🏻 Het is wel vreemd dat de afstandsbediening voor bepaalde knoppen wel werkt. Zou je mij willen vertellen welke wel reageren op de TV Box? Heb je ook geprobeerd de afstandsbediening te resetten? Voor jouw afstandsbediening kun je het op de volgende manier resetten:

• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal

• Haal de TV Box voor 10 seconden van de stroom door de stekker uit het stopcontact te halen.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert

• Druk 1 keer op de MUTE knop

• Druk 1 keer op de TV knopIk hoor graag of dit gewerkt heeft!Hoi @Hilda63! Niet schrikken, ik heb je topic omgezet naar een 'post' verplaatst naar dit topic. Zo kunnen we alle vragen over afstandsbedieningen snel terugvinden! 😀 Nu even naar je probleem dat opgelost moet worden, ik wil namelijk dat jij weer Unlimited kan zappen! Heb je de batterijen al gecheckt? Welke knoppen werken er precies niet meer (goed)? Heb je het ook al geprobeerd om de afstandsbediening te resetten? Hoe je dit kunt doen, lees je hierboven. Laat het gerust weten of dit geholpen heeft!Hey @Janro.debont! Ook jouw topic heb ik omgezet naar een 'post' en hierheen verhuist. Ik wil je graag voorzien van een nieuwe afstandsbediening! Hiervoor ontvang ik graag je postcode, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN via een privébericht (klik op mijn naam). Ik zie je bericht tegemoet! ☺️

Oh pupper! Ik heb voor jou een nieuwe afstandsbediening besteld, @IrisGeldermalsen. Deze zul je in 4 à 5 werkdagen ontvangen. Mag ik dan een foto van de 'boef'? 😍


Oooh super! Dat is service! Dank voor jullie hulp, ook namens onze draak Ted 🐾 hij zal proberen het niet meer te doen! 😅

Ik heb de afstandsbediening gereset. De knop 1 en de knop pijltje naar boven (deze zit boven de ok knop) doen het nog steeds niet. Er zal dus toch ergens iets niet goed zijn. Wat nu te doen ?

Vr. Gr. Hilda63
Reputatie 1
Het resetten heeft gewerkt!! Dank je wel voor de hulp. Groeten Maryse
Beste Sander, mijn afstandsbediening heeft het begeven. Stap 1 tot 7 werkt niet. Alle functies doen het maar half dwz tv gaat wel uit maar nietmeer aan, kastje gaat wel op stdby maar niet terug aan de vol + knop schakelt de tv uit of doet niks. Kortom ik krijg er geen leven meer in. Graag een nieuwe dus. Bvd Mvg Ivan
Reputatie 7
Awww wat een schatje @IrisGeldermalsen, daar kan niemand boos op zijn! 😍@Hilda63 Hmm in dat geval stuur ik graag een nieuwe afstandsbediening naar je op. Als je mij via een privébericht je volledige adres, je geboortedatum en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer door wil sturen dan komt de afstandsbediening jouw kant op!@MarysevM Goed om te horen, ik wens je veel kijkplezier!
Hallo T-mobile,Ik heb twee weken geleden contact gehad met een medeweeker omdat mijn afstandsbediening gaar is.

Hij zei dat hij er voor zou zorgen dat er een nieuwe zou worden opgestuurd.

Maar je raad het al ik heb nog helemaal niks mogen ontvangen.

Heeeeeeeel jammer.GroetLW82
Onze afstandsbediening is kapot. Zouden wij een nieuwe mogen ontvangen?
Hallo,Mijn hond heeft helaas de afstandbediening als bot aangezien. Hierdoor werkt de afstandbediening niet meer. Gelukkig heb ik nog een tweede afstandbediening voor een tweede TV maar ik zou wel graag een nieuwe afstandbediening willen bestelling/ontvangen.

Kunnen jullie mij hiermee helpen?Alvast bedankt,Met vriendelijke groet,

Fons van Dijk
Ik wil graag een nieuwe AB. Mijn stb knop werkt niet en dus de tv niet. Resetten alles gedaan. Niets werktMvg dominy
Reputatie 6
Badge +5
Hoi @LW82, dat is gek! Ik zie inderdaad dat mijn collega Marcel een nieuwe afstandsbediening voor je heeft besteld op 27-02-19. Deze wordt gewoon door de brievenbus geleverd, dus hij zou allang bij jou binnen moeten zijn. Ik vermoed dat er iets mis is gegaan met de levering. Goed, ik heb er meteen voor gezorgd dat er een nieuwe afstandsbediening naar je onderweg is. Binnen 7 werkdagen valt deze op de mat! In de tussentijd kan je natuurlijk altijd nog gebruik maken van jouw tweede afstandsbediening, óf van de TV Anywhere app. Zo kan je toch nog van je favoriete programma's genieten!Balen @Marloes de Grauw! Heb je alle stappen in dit topic al doorlopen? Deze zorgen 9 van de 10 keer voor de oplossing. Laat mij weten wat de uitkomst is! 😄Die hond van jou is me d'r eentje @Fonzzie86! 🐶 Ik ben blij dat je de tweede afstandsbediening als tussenoplossing kunt gebruiken. Natuurlijk zorg ik ervoor dat je een gloednieuwe afstandsbediening van mij krijgt. Hiervoor heb ik wel jouw gegevens nodig. Wil je mij een privébericht sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste 4 cijfers van je IBAN?@Dominy ook voor jou heb ik een nieuwe afstandsbediening besteld. TV Anywhere is voor jou een goede tijdelijke oplossing, zodat je niets hoeft te missen. Ik heb het door jou aangemaakte topic over de afstandsbediening trouwens gesloten!
Reputatie 3
Goedemorgen,mag ik een nieuwe afstandbediening ontvangen? De onze is helaas gesneuveld...
Van mijn afstandsbediening werkt de aan/uit knop niet meer. Ook na een reset is dit niet mogelijk. Wilt u mij een nieuwe toesturen?
Reputatie 4
Hoi @Reklameruud! Ik heb voor jou een nieuwe afstandsbediening besteld. Deze zul je binnen 4 á 5 werkdagen ontvangen. Tip! Ik raad je om van TV Anywhere te gebruiken om zo toch nog van de andere zenders te genieten! 😉Dit geldt ook voor jou @Tommie81! 😃 Ik heb verder je topic even omgezet tot een 'post' en hierheen verplaatst.
Reputatie 2
bericht verwijderd.
Mijn afstandsbediening is kwijdt en kan hem al bijna geen week vinden dus kijken nu via de app tv zou ik een nieuwe kunnen bestellen?Gr Pleun jansen
Reputatie 7
@Pleunjansen de nieuwe afstandsbediening is onderweg (zie je andere topic https://community.t-mobile.n/t-mobile-thuis-televisie-493/afstandbediening-helaas-kwijt-309481)! Ik zou je wel willen vragen om niet meerdere topics te maken over hetzelfde onderwerp, zo voorkomen we dat we langs elkaar heen gaan praten. En je krijgt altijd antwoord van ons! 😉
Ik ben mijn afstandsbediening kwijt
Reputatie 7
Hi @lindahilbrink Heb je de afstandsbediening inmiddels weer terug gevonden? Zo niet laat het mij dan even weten, dan stuur ik een nieuwe naar je op!
Goedenavond,Graag wil ik een nieuwe afstandsbediening aanvragen. Wij zijn die van ons al een tijdje kwijt helaas.Kunnen wij een nieuwe aanvragen?Ik hoor het graag.Mvg, Jan Mourik
Hi @lindahilbrink Heb je de afstandsbediening inmiddels weer terug gevonden? Zo niet laat het mij dan even weten, dan stuur ik een nieuwe naar je op!

Hen um nog niet gevonden
Reputatie 7
Hoi @lindahilbrink en @Jan Mourik,Ik heb naar jullie allebei een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Niet meer kwijtraken, hé! 🙂
Aantal knoppen reageren niet of nauwelijks meer. Geen batterijprobleem.

Slijtage.

Is ook al jaren oud nu. Met name stand-by knop reageert pas na 1 of 2 min ingedrukt houden. En dat wordt steeds langer.Graag een nieuwe opsturen.Bij voorbaat dank!Peter Meijer
Reputatie 7
Hi @PeterM123, dat kunnen we regelen! 🙂 Als je mij even een privébericht wil sturen met je volledige adres, je geboortedatum en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer dan stuur ik graag een nieuwe afstandsbediening naar je op!
Hoi @lindahilbrink en @Jan Mourik,Ik heb naar jullie allebei een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Niet meer kwijtraken, hé! Dank je wel

Reageer