N.a.v. een probleem dat niets met mijn oude T50 modem te maken had, stelde de klantenservice vast dat mijn modem vervangen moest worden door een nieuw T56 modem. Dat kwam deze keer razendsnel en al voor de e-mails die e.e.a. aankondigden.
In het pakket zat een doos met het modem, een doosje met een FMG-3005-R20A P2P media converter, een glasvezelkabeltje (met 2 groene plugjes!) en een begeleidende brief waarin - in mijn woorden - stond dat je e.e.a. zelf kon installeren door het steker voor steker over te zetten.
Eerst het modem gedaan, geen probleem. De volgende dag de media converter en het bijgeleverde glasvezelkabeltje en toen ging het mis. Alle ledjes (ook Fiber!) op de converter waren aan behalve Speed. Op het modem was het internet lampje uit. Gebeld met de klantenservice en ja, dat kon ook niet: de media converter moest aangemeld worden waarvoor een monteur van Guidion moest komen. Dus de originele media converter weer geïnstalleerd met het originele kabeltje.
Bij nadere inspectie van de media converter zag ik een klein blauw randje rondom de fiber poort. Dat deed vermoeden dat daar ook een blauw plugje in moest (net als bij de oude media converter). Maar goed, de converter moest toch aangemeld worden dus geen zin om het te proberen.
Maandagochtend kwam de monteur van Guidion, stelde vast dat i.d.d. een blauw plugje in de nieuwe media converter moest en dat het ding helemaal niet aangemeld moest worden. Dus oude kabeltje omgestoken en alles werkte meteen.
Ik zie hier enige verbeterpunten voor Odido:
- Leg vast wat de installatie per klant is t/m het modem, inclusief het glasvezel aansluitpunt.
- Bepaal aan de hand daarvan welke spullen moeten worden opgestuurd en of er wel een Guidion monteur moet komen, dat bespaart een hoop kosten en gedoe.
- Wat is de noodzaak om goed werkende apparatuur al te vervangen? Is er een veiligheidsprobleem? Communiceer e.e.a. duidelijker.
Ik begrijp ook dat er nog steeds T50 modems worden geplaatst. Die van mij was ook nog prima dus wat is de druk om die nu al te vervangen?