Overgestapt van dsl naar glasvezel


Reputatie 1

Goedendag,

Ik ben sinds vandaag overgestapt naar glasvezel.

De monteur heeft alles netjes aangesloten en gecontroleerd dus daar ben ik zeer tevreden over.

Maar nu heb ik nog een modem en tv box uit 2017 en de monteur rade mij aan om contact te maken met jullie om navraag te doen voor een vernieuwde versie. (Entone26(tv-box))

Zouden jullie mij kunnen uitleggen wat hier mogelijk in is?


This topic has been closed for comments

95 reacties

Reputatie 1

Wat is de status van het oplossen van het probleem?

 

Ik zou dat graag willen weten omdat ik nog steeds af en toe grijs beeld heb.

Reputatie 7
Badge +4

Hoi @frank190189, bedankt dat je dit terug kon koppelen en jammer dat je er nog problemen mee ervaart! De technische dienst gaf aan dat de stream weer op orde zou zijn. Ervaar je dit nog steeds alleen op de ESPN zenders? In dat geval stel ik toch voor om een vervangende TV Box op te sturen ondanks dat het een specifieke zender is omdat het ons niet lukt om een probleem te vinden met de stream van ESPN.

Ik hoor het graag hoe de zaak er nu voor staat, ik wil het hier niet bij laten zitten!

Reputatie 7

Hi @frank190189, ik geef je graag nog wat meer duidelijkheid! Omdat we toch meerdere signalen kregen over dit issue, heb ik onder anderen jouw voorbeeld doorgezet naar onze IT-afdeling. De specialisten gaan het vanaf daar verder onderzoeken voor de zekerheid, maar ze geven aan dat het lijkt te gaan om een issue bij ESPN zelf. We hopen dat het snel is verholpen. 

Reputatie 1

Oke laten we dat dan even afwachten en ik neem aan dat jullie dit dan ook bij espn gaan melden zodat hun hier ook naar kunnen kijken en zo nodig oplossen.

Reputatie 7

Hi @frank190189, het is inderdaad afgestemd en het probleem leek aan de ESPN-kant te liggen! Ik wil graag bij je checken of het inmiddels bij jou is opgelost of doet het zich nog steeds voor? Het zou opgelost moeten zijn, dus ik hoor het graag van je. 

Reputatie 1

Ik weet niet wat er allemaal gebeurt maar het grijs beeld lijkt opgelost te zijn, maar nu komt het volgende weer.

 

Ik heb op zondagmorgen Wie is de mol terug gekeken en dat was af en toe al met wat wazig beeld.

En op espn met de voetbal heb ik dat ook net of je via een slechte internetverbinding kijkt. En soms staat het beeld even kort stil.

 

Ik zou nu van jullie willen weten wanneer ik eindelijk is probleemloos tv kan kijken.

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @frank190189, ik wil natuurlijk dat je zorgeloos tv kan kijken. Ik help je hier graag bij. Is je TV Box rechtstreeks aangesloten op het modem? Zo niet, kan je hem rechtstreeks aansluiten op het modem en kijken of je het probleem als nog ervaart. Werkt dit niet? Zou je voor mij een powerflip kunnen uitvoeren? Dit doe je op deze manier: 

  1. Start je Mediaconverter of ONT opnieuw op.
  2. Koppel de stroomkabel los van de Interactieve TV Box.
  3. Haal het modem 10 seconden van de stroom en laat het volledig opstarten.
  4. Als het modem is opgestart, steek je de stroom van de TV Box er weer in.

 

Werkt dit ook niet, dan hoor ik graag van je terug!

Reputatie 1

@Tommie als je de berichten terug lees kun je lezen dat de tv box rechtstreeks op de modem is aangesloten.

 

En ik ben al ruim 6 maanden bezig om probleemloos tv te kunnen kijken. Dus ik wil nu echt een keer weten wanneer de problemen verholpen zijn.

Want met Dsl heb ik nooit geen problemen gehad of dat ik de kastjes uit en aan moest doen. Dus glasvezel is voor mij nog steeds een achteruitgang. 

 

En wat ik ook al eerder heb aangegeven ik ga niet geregeld de kastjes uit en aan doen. Want dat is niet het probleem oplossen maar verleggen. Ik wil dat het probleem wordt aangepakt. 

En als zo'n 'powerflip' moet dan moet T-Mobile zich denk ik afvragen of de kwaliteit van de kastjes wel goed genoeg.

 

Maar waar het nu op neer komt los het probleem op en stel het niet uit.

Reputatie 7
Badge +16

Goedemiddag @frank190189, je hebt er volkomen gelijk in dat je niet elke dag tot in den treurnis de herstart wilt uitvoeren - dat snap ik helemaal! Dat gaan we bij deze dan ook oplossen samen. Zowel de WAN (de diensten) als het modem staan bij jou echter al 108 dagen en 17 uur aan en om alles uit te sluiten, wil ik graag een recentere vergelijking kunnen maken in de lijnanalyse. Mag ik je vragen om voor nu graag nog een (laatste) keer de boel te herstarten, alsjeblieft? Zodra dit uitgevoerd is, draai ik nogmaals een grondige meting zodat ik precies kan zien waardoor de haperingen ontstaan. Ik zie een ietwat lage demping op de transmitter, dit kan betekenen dat de ontvanger (de network terminal) een lagere kwaliteit lichtsignaal binnenkrijgt. Ik wil graag testen of we hier wat aan kunnen verbeteren zodra de ONT en het modem herstart zijn. Alvast bedankt voor je medewerking - wederom! 

Reputatie 1

Ik heb alle kastjes opnieuw opgestart dus nu kunnen jullie het probleem opzoeken oplossen

Reputatie 7
Badge +9

Hi @frank190189, super bedankt voor de moeite! Ik heb alles opnieuw uitgelezen. Je demping is iets verbeterd na de reboot. Zou je een aantal dingen voor mij willen checken? 

  • Heb je ook wazig/korrelig beeld in het menu? Nieuwe TV's spelen vaak af op een 4K resolutie. Hierdoor kan de klant met een 4K TV haperend beeld en/of wegvallend geluid ervaren. De beeldinstellingen op de TV zelf wijzigen naar 1920x1080 (Full HD) en 50 fps/Hz helpt vaak.
  • Wat is de ingestelde HDMI-resolutie in de TV Box?
  • Het kan zijn dat je lanpoort issues veroorzaakt. Probeer je TV Box met een andere lanpoort op het modem.

Alvast bedankt, ik hoor graag van je!

Reputatie 1

- De tv staat op breedbeeld volgens mij kan ik niet uit waarden kiezen.

- De tv box staat op 1080p50 maar dit is jullie ingestelde waarde.

- Ik heb de ruim afgelopen 6 maanden alle poorten al moeten proberen dus dat ik niet blijven doen.

 

Iets verbeterd, maar is dus niet voldoende zo te horen. Dus daar kan nog wat verbeterd worden.

 

 

Reputatie 1

 

Ik heb ook maar is een speedtest gedaan en daar zit ook duidelijk een verschil in.

Volgens jullie site zou downloaden en uploaden altijd gelijk zijn. Maar dit is bij mij niet het geval.

Misschien dat dit het probleem geeft.

En zo niet waarom is dit dan niet gelijk terwijl jullie daar wel mee adverteren?

Reputatie 7
Badge +9

Hey @frank190189, bedankt voor alle moeite! Is het beeldformaat (picture format) helemaal niet te wijzigen? Het enige wat ik nog kan voorstellen is om een andere HDMI-kabel en HDMI-poort te testen. Als dit nu ook geen verbetering toont, ga ik het doorzetten naar onze techneuten. Je internetsnelheid op wifi ziet er overigens uitstekend uit! Als je consequent minder dan 20 procent van het maximum behaalt (op wifi), dan kunnen we een onderzoek starten. In jou geval is dat absoluut niet nodig! 

Reputatie 1

Goedendag,

 

@Tommie Wanneer voeren jullie de update uit?

Want ik zie net dat ik thuis geen internet meer heb.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @frank190189, over welke update gaat het? Ik ook meteen een lijnmeting gedaan, ik zie niks raars op de meting. Je internet zou het gewoon moeten doen, op welk apparaat ervaar je geen internet?

Reputatie 1

@Tommie ik heb eind vorige week dat jullie deze week een update gaan doen.

 

Vanmiddag is het er echt af geweest want de smart stekkers en cameras hadden geen verbinding meer. Het zal wel heel toevallig zijn als meerdere apps een storing hadden.

 

Op dit moment doet het internet het weer.

Reputatie 7
Badge +9

@frank190189 het kan zijn dat het modem een update heeft gehad waardoor de verbinding even weg is gevallen. Het is mij nog steeds niet duidelijk over welke update het nu gaat? Hoor graag van je terug.

Reputatie 1

@Tommie  Deze update: 

Maar hoezo is dat bij mij wel bekend en bij jullie niet? Is de communicatie dan toch zo slecht.

 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @frank190189, ik zie het al! Je hebt het over onderhoud. Wij worden hier niet van op de hoogte gebracht. Dit is ook per adres ook verschillend. Je kan in die tijd een poosje offline zijn. Dit duurt, meestal, niet heel lang.