Beantwoord

odido app streamen

  • 19 April 2024
  • 15 reacties
  • 146 Bekeken

Reputatie 2

Ik wil met de odido app streamen via een chromekastje, kan dit en hoe. Want niet iedere tv is in het buitenland een internet tv.

 

Bedankt 

Jessica 

icon

Beste antwoord door Dgtea 31 May 2024, 14:42

Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 5
Badge +5

Hi @tobiasdekat, natuurlijk wil je ook op vakantie nog van jouw favoriete programma's kunnen genieten! Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, de Odido Online TV App kan je namelijk zonder problemen gebruiken met een Chromecast! Hou er wel rekening mee dat de app alleen werkt in de volledige Europese Unie, Noorwegen, IJsland & Liechtenstein. Mocht je naar een andere locatie op vakantie gaan, dan is de app niet te gebruiken. Ik wil je alvast een hele fijne tijd wensen! 😄

 

Reputatie 2

Hoe werkt dat dan, want ben al even bezig om dit voor elkaar te krijgen.

 

Bedankt jessica

Reputatie 7
Badge +9

@tobiasdekat Ik help je graag verder! Is de Chromecast wel verbonden met dezelfde wifi als jouw telefoon? En heeft jouw telefoon onze app wel toestemming gegeven tot het lokale netwerk? Dit is nodig om de Chromecast te kunnen herkennen op het netwerk, zodat je kunt streamen. Mocht je de app nog geen toestemming hebben gegeven tot het lokale netwerk, dan kun je dit aanzetten in jouw telefoon via Instellingen > Apps > Odido TV > Lokale netwerken > Aan. Afhankelijk van jouw telefoon kunnen de stappen net iets anders heten, maar werkt wel op dezelfde manier. Laat je weten of het hiermee lukt? 😊

Als ik op mijn IPhone wil streamen en druk de stream knop dan sluit de app vanzelf af. Dit doet de app op alle 4 iPhones in huis(verschillende types) . Dezelfde app op iPad werkt wel. Alle toestellen zijn voorzien van laatste IOS versies. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Dgtea, welkom op onze Community!

Goed dat je hiervoor aan de bel trekt. Zijn de iPhones wel verbonden met je thuisnetwerk en de tv ook? Heb je de app al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd? Ook ben ik benieuwd of je de iPhones al eens een resetje hebt gegeven, geen fabrieksreset maar met de volume knop “omhoog” → “omlaag” → “vergrendel” knop ingedrukt houden. Ik ben benieuwd of dit zal werken! 

Ja allemaal al gedaan. Maakt niet uit iPhone 13 11 of 10

 

iPad werkt het  wel. IOS versie is 17.5.1 op iPhone. Op IPad heeft ook 17.5.1 dus heel vreemd 

Reputatie 7
Badge +9

Als een app zomaar afsluit dan heeft dit vaak te maken met compatibiliteit of te weinig werkgeheugen @Dgtea. Heb je dit al gecontroleerd? 

Op alle 4 de telefoons 😂 er heeft maar 1 ding weinig werkgeheugen en dat is de IPad die het wel doet!

hebben jullie het al geprobeerd op iPhone?

Reputatie 7
Badge +9

Gaat het dan over airplay of casten naar een Chromecast @Dgtea? Ik weet dat de wat oudere Chromecasts wel wat issues kon geven inderdaad. Als je een Chromecast hebt, welke versie is het?

Heb oude en nieuwe het gaat niet om de Chromecast. Als ik alleen het knopje streamen indruk stopt de app. AirPlay is andere knop. Ik kan met alle apps die ik heb streamen behalve die van jullie(canal+/viaplay/discovery/etc.) dus ga nu niet doen of ik achterlijk ben aub. 

Vroeg jullie al! Werkt het bij jullie wel? Alle apps kan ik mee streamen behalve deze …. App. Leuk als je net gedwongen nieuwe klant bent (Tweak was top) maar gaat dus niet lang duren. IPTV werken jullie zelf in de hand. Klanten worden niet serieus genomen  jullie denken dat niemand verstand heeft van apps en internet etc. Geloof me ik snap het wel !

Reputatie 7
Badge +9

Als je de nieuwe Chromecast met GoogleTV hebt kun je de app downloaden op de Chromecast @Dgtea. Zou je eens de toegang tot je lokale netwerk willen uitschakelen zodat de stream knop er niet meer is en dan weer aanzetten? Dus bij Instellingen → Odido TV → Lokaal netwerk uitschakelen. Open vervolgens de app om te kijken of de knop weg is en zet het daarna weer aan. Kan je mij laten weten of dit geholpen heeft? 

Wij hebben het met de Chromecast in combinatie met een iPhone getest en dat werkt gewoon. De oude Chromecast kan wel wat trager zijn dan de Chromecast met GoogleTV.

Ja klopt dat je  op Google tv  de app kan installeren maar aangezien je maar 4 gebruikers mag hebben is het handiger om te streamen. Had de optie aan en uitzetten van het lokale netwerk al geprobeerd.  Het rare is dat alle iPhones in huis hetzelfde euvel hebben. (4x) en de iPad doet het wel

Zojuist ontdekt dat als je eerst het programma afspeelt en dan het beeld groot maakt (telefoon draaien) dan doet de stream knop het wel. In het eerste scherm slaat de app nog steeds uit. Toch een bug in de app. Maar met een omweg kan je dus streamen

Zojuist ontdekt dat als je eerst het programma afspeelt en dan het beeld groot maakt (telefoon draaien) dan doet de stream knop het wel. In het eerste scherm slaat de app nog steeds uit. Toch een bug in de app. Maar met een omweg kan je dus streamen

Fijn dat ik dankzij jou (na een half uur zoeken) ontdek dat er toch een mogelijkheid is om te streamen. Maar Odido dit is toch wel heel raar!!

Reageer