traag internet

  • 14 April 2024
  • 18 reacties
  • 145 Bekeken

Goedemorgen. 

Sinds een dag of 5 erg traag internet. Lijkt zowel bekabeld als wifi te zijn maar wifi is sowieso traag. Bekabeld lastig te checken maar de 2 apparaten die bekabeld zijn aangesloten verliezen vaak hun verbinding.

Ik heb alle stappenplannen uitgevoerd die op de website te vinden zijn. Dus opnieuw opstarten modern alsook de media converter. Iets uitgezet in 'mijn odido'. Weet even niet meer hoe het heet. Andere wifi kanalen gekozen. Maar niks helpt. Ik kom altijd ongeveer dezelfde snelheid met de speedtest. Zie screenshot.

 

Iemand nog ideeën?

 

 

Teresa van Odido 1 maand geleden

Welkom op onze Community! @jeffrey0102 

Goed dat je dit aan ons laat weten en fijn dat je zelf al het één en ander hebt geprobeerd. Ik help je graag verder bij het vinden van een werkende oplossing! 

Ik ben meteen het systeem ingedoken om het modem uit te lezen en zie inderdaad dat het niet helemaal goed gaat. Geen zorgen, ik heb meteen een monteur aangestuurd! Je ontvangt hierover een e-mail met een link om de afspraak in te plannen. 

Laat je het mij weten als ik nog iets voor je kan betekenen? 

Bekijk origineel

18 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @jeffrey0102 

Wat is de maximale snelheid van je abonnement?

Kan je de mediaconverter eens herstarten door de stroom er even af te halen, een laptop bekabeld op de router aansluiten met minimaal een CAT5e internetkabel zonder switch oid, een speedtest doen met de Ookla speedtest app en het resultaat hier delen?

Je kan de router ook voorzien van een fabrieksreset door het resetknopje achter de router voor ongeveer 10 seconden in te drukken met een paperclip bijvoorbeeld, misschien gaat het daarna beter.

Reputatie 6
Badge +2

Welkom op onze Community! @jeffrey0102 

Goed dat je dit aan ons laat weten en fijn dat je zelf al het één en ander hebt geprobeerd. Ik help je graag verder bij het vinden van een werkende oplossing! 

Ik ben meteen het systeem ingedoken om het modem uit te lezen en zie inderdaad dat het niet helemaal goed gaat. Geen zorgen, ik heb meteen een monteur aangestuurd! Je ontvangt hierover een e-mail met een link om de afspraak in te plannen. 

Laat je het mij weten als ik nog iets voor je kan betekenen? 

Goedenavond,

Monteur is geweest. Kon het niet oplossen. Heeft alleen uitgesloten dat het binnenshuis is. 

Nu zou er iemand anders aangestuurd worden echter heb ik een mail gekregen van odido dat alles is opgelost. 

Ik heb daarop gereageerd maar nog geen reactie gehad. 

 

Wanneer wordt het opgelost?

Gr jeffrey

Reputatie 7
Badge +9

Hey @jeffrey0102, zou je eens een bekabelde speedtest willen uitvoeren? Dan kan ik het voor je doorzetten!

 

De instructies hiervoor vind je op onze website.

Volg alle stappen alsjeblieft zorgvuldig, graag de screenshots in het topic delen in plaats van naar onze e-mail. Een aanvraag met ontbrekende stappen kunnen we niet in behandeling nemen.

Goedemiddag,

Ik heb geen computer om bekabeld aan te sluiten. 

Maar er is al een monteur geweest en die heeft alles binnenshuis al uitgesloten. Het moet dus buitenshuis liggen. Waar ik in het verleden al meerdere problemen mee hebt gehad. 

Volgens de monteur van vorige week zou er iemand aangestuurd worden om te kijken wat er mis is buiten. 

Echter kreeg ik een mail van jullie dat het opgelost is. Maar er is dus niks opgelost. 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @jeffrey0102, oke thanks, duidelijk. Ik heb een nieuw ticket ingeschoten voor je met de informatie van de monteur en je speedtest op wifi. Die e-mail krijg je als het ticket wordt gesloten, dat is een standaard mail. Ik hoop dat ze het buitenhuis voor je kunnen oplossen, hier heb ik expliciet om gevraagd in het ticket! 

Goedenavond,

In de mail van zondag stond dat ik binnen 3 werkdagen reactie zou krijgen. 

Ondertussen is het donderdag (geweest) en nog steeds niks gehoord. 

Wanneer wordt het nou is opgelost? Is de 3de keer al in een halfjaar tijd dat ik langere tijd zonder internet en tv zit

 Nu weliswaar wel internet maar zo traag dat ik er niks mee kan. Ook geen tv kijken.

Op mailing wordt ook nog steeds niet gereageerd. Telefonisch kunnen ze niks en moet ik afwachten.

Reputatie 7
Badge +5

Hi @jeffrey0102, sorry voor de stilte! Het onderzoek loopt inderdaad nog, er zijn nog geen ontwikkelingen die ik met je kan delen. We zijn je niet vergeten, maar hebben meer tijd nodig. Weet dat je meteen iets hoort wanneer er ontwikkelingen zijn. Ontzettend bedankt voor je geduld!

Nog steeds niks…

Ondertussen al een maand traag internet. Hierdoor ook geen tv aangezien we via de odido app tv kijken. 

Wanneer wordt er een beetje vaart achter gezet? Kan toch niet dit?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @jeffrey0102, het ticket staat op dit moment nog open. Een collega heeft hem op zijn naam gezet om opgepakt te worden. Hopelijk krijgen we nu snel antwoord!

Nog steeds niks…

Afgelopen zaterdag is er gebeld. De meneer heeft alles doorgenomen en zei dat hij er spoed bij heeft gezet en dat ik daardoor binnen 1 werkdag iets te horen zou krijgen. Maandag zou ik zeker iets horen zei de beste meneer. Inmiddels zijn er 2 werkdagen voorbij en nog steeds niks gehoord. 

Dus vertel.. gaat het nog opgelost worden of laten jullie het lekker zo?

Reputatie 7
Badge +9

Hey @jeffrey0102, het ticket staat nog open, als je vrijdag nog niks gehoord hebt zou je dan opnieuw aan de bel willen trekken? Hopelijk wordt er eerder dan vrijdag contact met je opgenomen! 

Ja en dan? Dan gaat er weer een weekend overheen. Zit al ruim een maand met dit probleem. Volgens die man van zaterdag staat er spoed bij en zou t binnen 1 werkdag geregeld zijn of in ieder geval iets horen. Nu weer niks...

Reputatie 7
Badge +9

We hebben zojuist Guidion aangestuurd @jeffrey0102. Als het goed is heb je een bericht ontvangen om een afspraak in te plannen! 

Klopt ik heb de mail ontvangen.

Kan je me vertellen wat ze gaan doen? Aangezien er al een monteur van guidion is geweest het die heeft het binnenshuis uitgesloten en zegt dat het buitenhuis is. Waarschijnlijk de bekabeling. Oftewel ze moeten bij Open Dutch Fiber zijn.

Dus ik ben heel benieuwd wat de monteur nu gaat doen…

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Omdat er geen bekabelde speedtest aanwezig is komt de monteur nog een keer langs om alles na te meten @jeffrey0102. Ik zie nu ook dat de vorige monteur aangeeft dat binnenshuis alles in orde is. Ik kan op dit moment niks meer wijzigen of aanpassen dus zou je mij alsjeblieft een terugkoppeling willen geven van de monteur die nu komt? Dan kan ik de informatie bundelen en het in de juiste banen leiden!

Goedenavond,

Vandaag is er een monteur geweest. Heeft goed geholpen en vanochtend was de normale snelheid die gehaald zou moeten worden weer goed. 

In de loop van de dag werd het steeds minder. In de ochtend was het ongeveer 100, later rond de 70 a 80. En vanavond liep de tv weer vast en was onderstaande screenshot de speedtest die ik heb gedaan. Gaat dus nog steeds niet goed. De melding zal wel gesloten zijn omdat hij het vanochtend wel deed. 

Wat gaan we nu doen?

 

Ik heb eventueel nog meer screenshot van de gehele dag.

 

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @jeffrey0102, goed dat je dit aangeeft! Ik heb het ticket meteen heropend en het onderzoek zal door de technische dienst worden voortgezet. Voor nu dank ik je oprecht voor je geduld en wens ik je een mooie dag! Groetjes, Ishana

Reageer