Beantwoord

Probleem met Mesh network EX5601

  • 21 March 2024
  • 6 reacties
  • 244 Bekeken

Sinds vorige week heb ik een Odido aansluiting met glasvezel en een EX5601 modem. Voor een goede dekking in huis wil ik  gebruik maken van Wifi plus.

 

Momenteel heb ik twee Zyxel WX5600 aan het netwerk gekoppeld, 1 bedraad en 1 draadloos. Beide apparaten staan echter als client in de Mesh topologie van de MPro Mesh app. Bovendien zie ik op de home pagina van de app: Mesh: Offline.

Alle apparaten in mijn netwerk lopen nu dus via de modem, wat niet optimaal is gezien de beperkte range.

Hoe krijg ik de Mesh functionaliteit geactiveerd en worden de WX5600 ingericht als AP of repeater?

 

 

icon

Beste antwoord door raymondverhoef 21 March 2024, 13:53

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @raymondverhoef, welkom op onze Community!

Het klopt inderdaad dat de app dit niet laat zien, dit is een firmware bug en wordt opgelost met een volgende update. Zie je het wifipunt wel goed terug als je in het modem kijkt via 192.168.1.1? 

Hoi @raymondverhoef, welkom op onze Community!

Het klopt inderdaad dat de app dit niet laat zien, dit is een firmware bug en wordt opgelost met een volgende update. Zie je het wifipunt wel goed terug als je in het modem kijkt via 192.168.1.1? 

 

Hi @Tommie van Odido ja ik zie hem wel terug. Het is dan alleen ingesteld als client:

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Ja ook dit komt door een kleine bug in de firmware @raymondverhoef. Zolang het goed staat bij: https://192.168.1.1/SteeringStatus, is alles goed!

En wanneer staat goed bij Steeringstatus, zodat je weet dat mesh aan staat en correct werkt? Als de EX5601 bij Control table staat en WX5600 bij Agent table?.

@Tommie van Odido Ik heb precies hetzelfde probleem. Lees op ander topic dat dit wellicht komt door de upgrade naar nieuwe firmwareversie (V5.70(ACEA.0)T56C_b10_0130 in mijn geval). Bij mij werkte het namelijk in het begin prima, maar ineens niet meer. 
De wifipunten lijken prima te functioneren (want goed bereik op 1e en 2e verdieping waar ze bij mij staan) maar ze zijn dus ook niet te zien als meshnetwerk in zowel de app als modeminstellingen.

Hoe is dit op te lossen, is het een optie om te downgraden naar vorige firmwareversie? Wat zou hier verder een nadeel van zijn (bijv minder stabiel internet, trager, ..?)

Ik hoor ook graag hoe je in Steering Status in modem kan zien hoe het zou moeten staan.

 

EDIT: lees op veel topics die hierover gaan dat het een bug betreft. Nu is het zo dat bij mij alleen het modem firmwareversie B10 heeft, maar de wifipunten B8. Zou dit verschil het probleem geven? En zo ja kunnen de wifipunten dan naar de nieuwste versie worden gezet of het modem naar de vorige?

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Marc1810, welkom op onze Community!

Dit is inderdaad een bug, de wifipunten doen gewoon hun werk maar inderdaad door de B10 firmware gaat er iets mis met de topologie en de weergave in de Mpro Mesh app. Dit wordt opgelost in een volgende update wanneer deze klaar is om uitgestuurd te worden! 

Reageer