Port forwarding op de Huawei HG659

Port forwarding op de Huawei HG659
Reputatie 7
Badge +9

Eens in de zoveel tijd kijk ik hier wel eens rond en zie veel terugkerende vragen betreft het portforwarding. Nu zijn hier al een paar topics over maar ik ga proberen dit zo makkelijk mogelijk uit te leggen.

Wanneer/Waarom port forwarden?

  • Sommige applicaties willen vanaf het internet toegang tot een apparaat die zich in het LAN bevindt.
  • Indien je een server wil hosten voor vrienden (bijv. o.a. minecraft)
  • Indien je de juiste poorten niet ‘forward’ naar het juiste apparaat kan het zijn dat een verbinding niet opgezet kan worden.


Wat heb je nodig?

 

  • Welke poorten wil je ‘forwarden’
  • Naar welk apparaat wil je het ‘forwarden’
  • Niet noodzakelijk maar handig: betreft het een TCP of UDP verbinding

Deze uitleg gaat uit van de standaardconfiguratie van de router. Indien je al wijzigingen hebt aangebracht kan het zijn dat sommige stappen niet meer kloppen

Hoe werkt het?
In dit voorbeeld gaan we de poorten forwarden voor een Minecraft server. Een Minecraft server gebruikt standaard poort 25565.

1. Open je favoriete browser (Chrome, internet explorer, etc)
2. Vul in de URL balk van de browser het volgende in : http://192.168.1.1/
3. Je krijgt het inlogscherm van de router te zien.
4. Vul bij gebruikersnaam: user in.
5. Het wachtwoord kun je achterop de Huawei HG659 vinden.

 

 

d525d7d4-a05e-476c-9496-ffcaf5237c45.jpg


4. Druk vervolgens op aanmelden.
5. Je bevindt je nu in de homepage van de Huawei HG659. Druk vervolgens op de knop internet. Selecteer dan Doorsturen

 

 

70005e7c-2368-4867-b50a-25eeeb1bbb5e.jpg

 


6. Klik op Port Mapping en kies voor Nieuwe Port mapping.
7. Geef het een toepassende naam. In dit geval kies ik voor minecraft server.
8. Kies bij applicatie voor de optie “Toepassing voor Port mapping toevoegen”
9. Scroll naar onder en klik op poorttoepassing toevoegen.
10. Geef een naam op. In dit geval kies ik weer voor minecraftserver.
11. Bij interne en externe poort kun je een range opgeven (bijv. 1000 t/m 1005) of een enkele poort (1000 t/m 1000)

 

 

 

e6440501-25e8-4713-85cb-b059be1167b0.jpg


12. Bij protocol kun je kiezen voor TCP of UDP. Weet je het niet zeker kies dan voor TCP/UDP.
13. Klik vervolgens op opslaan.
14. Vervolgens kies je de gemaakte toepassing. In mijn geval heet deze dus minecraftserver. Kies hierbij ook het apparaat dat de applicatie draait.

 

 

0dbcd5fb-cd49-4df7-b13e-9e5b858c1bb9.jpg


15. Druk op opslaan. Je bent nu klaar.

Ik zal dit topic in de gaten houden. Eventuele vragen zal ik proberen te beantwoorden.

Groeten,
Michael

Moderator tip: Bekijk ook eens dit topic: Portforwarding 80 en 443 op Huawei modem

 


174 reacties

Reputatie 7

[Wow!]

Wat een prachttopic! Er zijn vele vragen die gaan over portforwarding op dit Forum. Zo'n gedegen en heldere uitleg komt zeker van pas. Hier ga ik erg veel plezier van hebben! Heul erg bedankt.

[/Wow!]

Hallo,Mijn naam is (tevens) Michael en ik heb een probleem.Ik volgde alles in deze instructies, met nog een paar dingen die het in de weg zouden kunnen staan omzeild te hebben. en NOG kan mijn port forwarding NIET gezien worden.Ik probeerde alles, van uitzonderingen in firewalls tot het proberen van rare truckjes (maar niet te raar, ik blijft veilig).Mischien is er een optie doe moet aangevinkt worden? is er een manier dat mijn modem zijn firewal mij in de weg zit? moet ik juist iets deactiveren? ik word hier al 2 dagen gek van. ik wil gewoon minecraft spelen met mijn broer! hoe lastig kan dit zijn! help!
Reputatie 2
Hallo,Mijn naam is (tevens) Michael en ik heb een probleem.Ik volgde alles in deze instructies, met nog een paar dingen die het in de weg zouden kunnen staan omzeild te hebben. en NOG kan mijn port forwarding NIET gezien worden.Ik probeerde alles, van uitzonderingen in firewalls tot het proberen van rare truckjes (maar niet te raar, ik blijft veilig).Mischien is er een optie doe moet aangevinkt worden? is er een manier dat mijn modem zijn firewal mij in de weg zit? moet ik juist iets deactiveren? ik word hier al 2 dagen gek van. ik wil gewoon minecraft spelen met mijn broer! hoe lastig kan dit zijn! help!
Hi,Ik zou even het volgende controleren:


  • Heb je bij internal host (stap 14) wel het apparaat gekozen waarop de minecraft server actief is? Dit kan je eigen PC zijn maar hoeft natuurlijk niet.
  • Er zijn verschillende minecraft servers. Het kan zijn dat jou variant misschien andere poorten gebruikt. Check dit even voor de zekerheid.Je zou voor de rest op de router(!) niets hoeven te doen. Het zou nog kunnen dat een firewall op je PC nog iets blokkeert. De firewall van Windows staat bijv. standaard aan en wil nog wel eens het e.e.a. blokkeren.Grt,

Michael
Reputatie 7
Goeie tips Michael! @andere Michael is het inmiddels gelukt? 🙂
Werkt bij mij niet. .ik wil zelf een webserver hosten. maar na al die stappen. komt alleen de huawei modem in zicht ?? hoe kan ik mijn eigen website laten zien ??, als ik naar mijn internet ip adres ga, zie ik alleen de website van de router.. 😞
Reputatie 6
@Roorda

Het symptoom dat je beschrijft treedt o.a. op als je via een IPv6 een connectie poging op je DSLmodemrouter vanaf extern op het publieke adres van je DSLmodemrouter probeert te krijgen. De portforwarding hier beschreven is IPv4 only maar voor zover ik lees heeft T-Mobile Thuis IPv6 wel aan staan.Moderne apparaten geven soms als standaard de voorkeur aan IPv6 connecties. Dus maak alles dualstack, ook de portforwarding als dat kan in de DSLmodemrouter of zet IPv6 uit in alle betrokken apparaten.
Reputatie 7
@tmoesel Goeie tip! @Roorda IPv6 ondersteunen we op dit moment nog niet officieel dus het zou het makkelijkst zijn om inderdaad IPv6 uit te zetten zoals tmoesel aangeeft en het op die manier te proberen.
sorry voor de late reactie, maar ik ben achter een paar dingen gekomen die wellicht zouden kunnen helpen (geen van deze dingen heeft gewerkt) ik probeer nu een nieuwe LAN apparaat aan te maken in mijn modem om het nog eens te proberen, maar het accepteert mijn MAC adres niet?ik begin me af te vragen of het probleem is dat ik voor dit letterlijk een router tussen mijn modem en mijn PC in moet zetten voor dit om te werken... suggesties?
Reputatie 1
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg teleurgesteld ben met de port-forward functionaliteit van dit modem. Na jarenlang probleemloos mijn thuisserver gebruikt te hebben op een KPN Modem verwachtte ik dat overstappen naar T Mobile een fluitje van een cent zou zijn. Ik wist immers alle te forwarden poorten al en kon de oude instellingen simpelweg overnemen. Dan blijkt dat het forwarden van ports bij deze modem het mac-adres van de host moet worden ingesteld, wat op zich geen probleem is.Maar jammergenoeg werkt het simpelweg niet. Of het aan IPv6 ligt weet ik niet zeker, maar los daarvan vind ik het eigenlijk onacceptabel dat zo'n moderne standaard niet ondersteund wordt. Wanneer kunnen we verwachten dat IPv6 wél wordt ondersteund? Een genoemde workaround is het uitzetten van IPv6, maar waar dit moet gebeuren is me niet duidelijk. In de modemsoftware of op de host die geforward moet worden?Ik ben tevreden met de kwaliteit van jullie dienst en de verbinding is prima en stabiel. Maar voor de wat meer technische gebruikers lijkt port-forwarding me een essentiele functionaliteit van een modem en ik ben eigenlijk verbaasd om te zien dat een partij als T-Mobile dit gewoon niet goed op orde heeft. Ook in andere topics en op andere fora zoals Tweakers wordt hierover geklaagd.Mocht iemand een manier hebben gevonden om het alsnog werkend te krijgen, dan hoor ik het natuurlijk graag 🙂
Reputatie 7
@sandervangestel,Fijn om te horen dat je over de kwaliteit tevreden bent. Nu nog de portforwarding in orde krijgen en ik ben ook tevreden! IPv6 gaat zeker komen, maar ook zonder dit protocol moet portforwarding lukken. Kun je aangeven hoe ver je komt met de uitleg van Michaeltmt in het oorspronkelijke topic? Waar loopt het vervolgens spaak? Kun je ook aangeven wat je probeert aan te sluiten en hoe je het wilt gebruiken? Dan kunnen we eens echt gaan puzzelen! 🙂
Reputatie 6
@sandervangestel

Als het apparaat waarmee je van buitenaf (dus vanaf een ander publiek IP adres dan van je TMT modem) de voorkeur geeft aan IPv6 en dus bij een DNS request op de hostnaam van je TMT modem bij dyndns.org o.i.d. het IPv6 adres gaat gebruiken, dan kun je het eerder genoemde symptoom/probleem hebben. Ervoor zorgen dat het betreffende apparaat geen IPv6 doet zou een oplossing zijn, of e.v.t. om te testen direct het publieke IPv4 adress van je TMT modem gebruiken.

Er kan ook wat anders aan de hand zijn, maar dit een jaar of wat geleden.Een MACadres van host invoeren is idd niet zo gebruiksvriendelijk, maar heeft als voordeel dat, ook als de hostnaam van de PC verandert (dual boot o.i.d.), die PC nog steeds hetzelfde IP adres in je thuisLAN krijgt. Ikzelf gebruik dit expliciet in eigen DHCPserver, scheelt een hoop gehaper bij o.a. hardeschijf en/of besturingssysteeemwissel. Alleen 1 keer MACadres invoeren/kopieren in configuratiebestand bij nieuw apparaat.
hallo,Ik krijg het port forwarden niet voor elkaar.

mijn situatie:

Ik had bij me ouders een server staan (ziggo internet) daar had ik in het modem een poort open gezeten zodat ik vanaf het internet er bij kon.

Nu ben ik verhuist en heb ik TMT dus ik dacht bij transip mijn ipadres weizigen en in me modem weer de juist poort open zetten.

maar helaas..

Ik kwam altijd op mijn server via https://domijnnaam.nl:portnummer/sabnzbd/

dat werk niet.

Als ik https://domijnnaam.nl bezoek kom ik op een pagina van mijn modem.

Als ik lokaal via ipadres:poortnummer/sabnzbd/ werkt het wel

Ik heb natuurlijk gewoon de bovenstaande stappen uitgevoerd.

Weet iemand wat het kan zijn?Groet Jeremy Beentjes
Reputatie 6
@jeemy12

Wellicht moet dit topic wat ge-update worden door T-Mobile, ik heb zelf niet een dergelijk vastelijn modem, maar het lijkt op:

- poort 443 is in dit modem al geclaimed voor beheer van het modem zelf vanaf extern adres.

- zie boven, mijn eerdere post m.b.t. IPv6Probeer ook in ieder geval een URL met direct het IPv4 (ik neem aan dat je geen IPv6 beoogd) adress, zodat je e.v.t. DNS issues vermijdt. Ik weet niet wat transip doet, b.v. hoe snel de updates worden gedaan.
@tmoesel,

bedankt voor je reactie.

ook als ik mijn domeinnaam vervang door mijn ipadres kom ik niet verder dan de web pagina van mijn modem/router.

vandaag de t-mobile thuis klanten servies gebeld. maar zij kunnen niks doen. "instellingen in uw modem kunnen we u niet bij helpen"
Reputatie 6
@jeemy12

Het lijkt dus iets anders dan een IPv6 issue Ik heb zelf geen HG659 en er is ook geen T-Mobile NL handleidng voor zover ik weet. Wellicht ergens een typefout o.i.d., relevante screenshots zou kunnen helpen en hopelijk reageert iemand die wel dit type heeft. Klantenservice is nutteloos in deze gevallen, het probleem zit meer bij T-Mobile NL (midden)management die bewust tegen de EU regels alleen maar dit ene type aanbieden en er geen gedegen handleiding op hun website ter download/beschikking stellen. Of heb je wel iets op papier waaruit de modificaties aan firmware door of in opdracht van T-Mobile NL beschreven staan?

Mocht dit echt een technische blokker zijn, dan kan je een ander modem, b.v. een Fritzbox DSL variant inzetten. Als je ook vastbellen en TV hebt zit je min of meer aan T-Mobile/HG659 vast voor je contractduur.
Reputatie 7
Hey @jeemy12 en @tmoesel,Door middel van portforwarding zou dit in te stellen moeten zijn. Juist door dit topic bieden we toch ondersteuning bij deze optie. Wellicht kun je een fabrieksreset uitvoeren en de aanpassingen die in het oorspronkelijke bericht staan, opnieuw invoeren.Lukt het niet, dan hoor ik graag precies wat jouw instellingen zijn en wat je probeert open te stellen!
HalloIk heb probleem met mijn streams buiten geven met static ip adres.. Als ik mijn desktop met player (vlc e.t.c) (http://192.168.1.x:portnummer) wel kijken binnen..Maar met static ip adres voor buiten (http://85.14x.xx.xxx:portnummer) mijn streams kan niet open..waar is het fout maken?Dank u wel..
Niemand zal helpen?Dank U.
Hey celebi,Zou het misschien kunnen zijn dat er nog een firewall op je PC actief is die alleen interne IP adressen toestaat?Groetjes,

Alexander
hallo,Ik heb nogsteeds een vergeblijk baar probleem als celebi.

Alleen gaat het bij mij om een domoticz server die ik niet vanaf buiten kan bereiken.

Ik heb de stappen gevolgd en vandaag ook een fabrieks-reset gedaan maar het werk allemaal niet.

Ik hoop dat er iemand komt met een oplossing.
Reputatie 7
Badge +4
Hallo jeemy12,Ah dat verklaart het. je kan poort 8080 niet gebruiken. deze is door het modem zelf in gebruik en daarom werkt de forwarding ook niet. ik ben bang dat je domoticz op een andere poort moet zetten.

of in de huawei een portmap moet aanmaken vanaf een andere poort naar 8080.

Je wil natuurlijk wel het licht aan kunnen doen als je niet thuis bent 🙂
Bedank voor je snelle reactie,

Idd kan 8080 niet gebruikt worden daarom gebruik ik nu 8082. Extra info het draait op een raspberry die via kabel rechtstreek op het t-mobile modum zit.Groet jeremy
Helaas lukt het me niet om port forwarding aan de praat te krijgen met deze beschrijving. Hierbij wat informatie over mijn situatie- Ik maak alleen gebruik van de hg659 router, geen extra routers in het netwerk- ik heb de beschrijving gevolgd en poort 22, 80 en 3000 open gezet en de router gereboot (voor de zekerheid). Ik controleer of dit werkt via de website https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/, en die vertelt me dat beide poorten zijn gesloten.- Ik heb mijn firewal (tijdelijk, om te proberen) op low security staan, wel staan alle 3 de flood protections aan (ICMP, SYN, ARP)- de server draait op een raspberry die met wifi is verbonden. Maar volgens mij maakt dat nog niet uit aangezien ik van buitenaf de poorten nog niet open zie staan?Heeft iemand nog suggesties wat ik kan proberen?Bvd A
Reputatie 7
Hi ashgard, begrijp ik het goed dat je de poorten open wil zetten zodat je op afstand een server kan benaderen? Wat gebeurt er op dit moment wanneer je dit probeert? Als je mij van wat meer informatie kan voorzien dan ga ik kijken of we een oplossing kunnen vinden!
Goedenavond,

Ik wil mijn camera recorder van buitenaf benaderen.

Ik heb geprobeerd de poort open te maken zoals bovenstaand.

Alleen valt me op dat dat er bij de "application" plek nu "missing apllication staat"...

Zou dat de reden zijn dat ik geen verbinding krijg???

Ik hoor hè graag, bvd

Max

Reageer