Beantwoord

Gebruik eigen modem T-Mobile Thuis VDSL

  • 6 February 2017
  • 69 reacties
  • 22721 Bekeken

Reputatie 7
Dit topic is aangemaakt door Jeroen06 en is overgenomen van het vorige Thuis Forum.

Ik wil mogelijk een T-Mobile Thuis 80Mb pakket afsluiten, alleen vroeg ik mij af of het mogelijk is om een eigen modem te gebruiken? Dus in plaats van de Huawei HG659, voor mij is eigenlijk alleen Internet van belang dus dat mogelijk TV & Telefonie niet via een eigen modem werkt zou voor mij niet zoveel uitmaken.

Misschien is er iemand die (technische) informatie heeft over hoe de T-Mobile VDSL verbinding wordt opgezet, dus welke VLAN's voor Internet & TV gebruikt worden, en of er via bijvoorbeeld een PPPoE (met gebruikersnaam + password) een verbinding wordt opgezet, of via IPoE (DHCP) of toch nog op een andere wijze?
icon

Beste antwoord door Gino 8 March 2017, 13:46

Bekijk origineel

69 reacties

Reputatie 7
Hey rdenouden,

Ik zie dat je een nieuw topic hebt gemaakt, omdat dit een irrelevant topic voor jou is. Je vraag gaat om het besluit rondom eindapparaten en de mogelijkheid om zelf je hardware te kiezen (of de Draytek slechts gedeeltelijk te gebruiken) om daarmee gebruik te maken van onze diensten. In dit topic wordt die wetgeving besproken en door ons aangegeven dat wij nog in onderhandeling zijn hoe die nieuwe wetgeving te interpreteren. Het lijkt mij dat jouw vraag in dit topic juist heel goed tot zijn recht komt. Ik heb jouw topic hier dus ingevoegd, juist om het forum overzichtelijk te maken en houden.

Vragen? Stel ze hier!
Eindelijk heb ik mijn VDSL lijn ook volledig werkend gekregen met mijn fritzbox 7369 zie screenshot
inclusief voip (voor voip moet je all poort verwijzingen 5060 om zetten naar 5070 via FBEditor) omdat T-Mobile Thuis de poort 5060 voor zich zelf houd.
Reputatie 1
Hey Sander, waarom VDSL wel en fiber niet?
Wat is de status? Van de "onderhandeling", wanneer kan ik de noodzakelijke gegevens krijgen?
Waarom moeten jullie discussiëren en moeilijk over een besluit wat glashelder is en waar m.i. niks op tegen is om aan te voldoen en wat eigenlijk overigens al jaren opgenomen is in de wet en niet pas sinds stb-2016-524?
Reputatie 7
Hoi rdenouden, wat bedoel je met 'VDSL wel en fiber niet'? Voor T-Mobile zit er geen verschil tussen Glasvezel en DSL qua eindapparaten. Wij gebruiken wel Fritzboxen in die gevallen waar de wifi ontoereikend is, maar dan alleen als access point of wifi versterker. Dus achter het modem. Heb ik het zo kunnen verhelderen? 🙂
Eigen Router op t-mobile VDSL

voor diegene die een eigen router op de VDSL verbinding van t-mobile willen aansluiten en gaan gebruiken.Moet men controleren of er in de router die men wil gaan gebruiken Multi PVC/VLAN geconfigureerd kan worden.

Ik ben zelf sinds vandaag om van ZIGGO naar t-mobile VDSL en maak gebruik van een Draytek 2860 ik ben er 10 minuten mee bezig geweest en het werkt als een zonnentje.Let op ik neem alleen maar het internet af , telefonie en TV niet.

t-mobile maakt op de VDSL gebruik van verschillende VLAN TAGS.

Om de verbinding op te bouwen dien je VLAN tag 640 mee te geven en op basis van Multi PVC/VLAN dien je VLAN tag 300 mee te sturen.

mocht je meer willen weten stuur me dan een bericht dan wil help ik je graag verder.
of ga zelf aan de gang.

Korte omschrijving instellingen

zorg dat je verbinding zo configureert dat je tijdens de opbouw op PPPoE niveau als eerste VLAN TAG 640 mee stuurt geef deze altijd prioriteit 1.
Vervolgens dien je een MultiPVC/VLAN te maken op dezelfde VDSL aansluiting met VLAN TAG 300 en geef deze prioriteit 2.

De verbinding wordt opgezet over VLAN tag 640 zodra deze staat komt over dezelfde tunnel VLAN TAG 300 en zul je zien dat internet actief is.
Reputatie 7
Badge +4
Maarten bedankt voor deze info, maar dit is al langer bekend over de gebruikte VLAN's binnen T-Mobile. Dit alles kun je al geruime tijd lezen op Tweakers bij het verhaal over een glasvezel converter van TP-Link.

Het knelpunt zit hem vooral bij de mensen die Telefonie afnemen en dus de VoIP gegevens nodig hebben om in hun eigen modem/router te kunnen zetten ... en deze zijn voor nu nog niet beschikbaar.
Weet iemand hoe ik met een 20/2 abonnement een fritz!box 7490 kan gebruiken in plaats van het Huawei HG659 modem?
Ik denk dat de instellingen voor dit abonnement anders zijn dan de instellingen voor snellere abonnementen. (De bovengenoemde instellingen werken bij mij in ieder geval niet).
Ik heb alleen internet, geen bellen en tv.
Reputatie 7
Hey dbrok,

Begrijp ik goed dat je het Huawei dus wilt loskoppelen? Volgens mij zijn er geen andere instellingen voor Internet-only abonnementen.

Mag ik vragen waarom je de Huawei buitenspel wilt zetten? Deze heeft namelijk ook 5G. Wellicht dat je de Fritzbox àchter het Huawei kan plaatsen als dat makkelijker te realiseren is. Ideetje?
Het gaat mij niet om de 5g. Het lukt me met de Huawei niet meer om de juiste poorten open te zetten om mijn website die op mijn nas staat live te krijgen.

En ik wil liever geen drie apparaten aan hebben staan (vanwege de energieverspelling en de ruimte die het inneemt). En ik vraag me ook af of dat een oplossing zou zijn voor mijn probleem.

Ik vind de huawei zich tot nu toe nogal onvoorspelbaar gedragen. Ik had hem op PnP gezet en mijn nas de poortforwardingsregels laten aanmaken. Ik merkte dat die poorten toen wel open stonden doordat ik mijn nas kon bereiken van buitenaf. (De website live krijgen lukte nog niet). Gek genoeg was er in het administratieportaal van de huawei onder 'port forwarding' niets te zien. Niet echt transparant wat er gebeurt dus. Ik heb toen de nas de opdracht gegeven om al die regels op de huawei weer te verwijderen en heb het vervolgens handmatig ingericht op de huawei. Maar helaas, poort 80, 5000 en 5001 doen nog steeds niet echt wat ik wil. De huawei laat ook niet zien wat er dan wél gebeurt onder water.

Die fritzbox is een stuk transparanter. En daar heb ik zelf de volledige controle over.

Ik zou dus heel blij zijn met de gegevens die nodig zijn om die fritzbox verbinding te kunnen laten maken met internet. Als je zegt dat het dezelfde instellingen zijn als andere internet-only abonnementen, welke instellingen zijn dat dat precies?

Alvast bedankt!
Reputatie 7
Hoi dbrok,

Helder verhaal. Ik kan je niet helpen aan de gegevens die het mogelijk maken om het Huawei modem helemaal buitenspel te zetten vanwege bovenstaand regelgeving/EU verhaal. Wel wil ik graag meedenken om het met de Huawei goed te krijgen. Het lijkt er namelijk op dat deze het prima kan doen, alleen soms in de war raakt van mogelijke tegenstrijdigheden. Ik zou dan ook een fabrieksreset willen voorstellen en dan zo min mogelijk instellingen aanpassen om de NAS bereikbaar te maken.

Minder regels > minder drempels > minder hickups!
Reputatie 3
Beste @All

Ik heb het volgende.

Ik heb mijn fritzbox 7390 werkend , alleen treedt het volgende probleem op elke avond

Het modem verliest zijn verbinding en traint wel opnieuw in en dit gebeurd zo 3/4x in een uur tijd
meestal tussen half 10 en half 11 in de avond (21:30 - 22:30) ik krijg het idee dat er rond die tijd vanuit de DSLAM een push vanuit T-Mobile (KPN?) wordt gestuurd voor een DHCP Lease voor het IP

Nu mijn vraag of meer mensen met dit Type Fritzbox 7390 er last van hebben en of er een oplossing is hiervoor.
Reputatie 3
Eindelijk heb ik mijn VDSL lijn ook volledig werkend gekregen met mijn fritzbox 7369 zie screenshot
inclusief voip (voor voip moet je all poort verwijzingen 5060 om zetten naar 5070 via FBEditor) omdat T-Mobile Thuis de poort 5060 voor zich zelf houd.


Kloppen de VPI/VCI Instellingen wel ? ik gebruik namelijk hele andere VCI/VPI Instellingen.
Reputatie 7
Hey driels80,

Heb je het met die andere instellingen ook geprobeerd? Valt het dan ook weg?

Je kunt ook altijd nog het door ons geleverde modem aansluiten, dan zou het niet zo vaak weg mogen vallen. Waar gebruik je de Fritzbox voor?
Reputatie 3
Hallo Sander,

Ik heb alles al geprobeerd met de instellingen , ik heb ook al contact gehad met AVM (Leverancier van de Fritzbox)

Ik gebruik de Fritzbox 7390 , voor voip van een andere aanbieder dan T-Mobile. aangezien jullie modem is dichtgetimmerd

Overdag is er helemaal niks aan de hand super stabiel alleen in de avond uren tussen 21:30 & 23:00 uur herstart die een paar keer de fritzbox iets wat jullie eigen modem dus niet doet in die tijd , ik weet niet of er dan vanuit T-Mobile een push wordt gestuurd na de DSLAM of eigen modem's die de herstart veroorzaakt van de fritzbox?
Reputatie 7
Hi Driels80, excuses voor de late reactie. Voor zover mij bekend sturen wij 's avonds geen specifiek signaal uit wat er voor zou zorgen dat de Fritzbox zou herstarten maar ik ga morgen navraag voor je doen bij netwerkspecialisten hierover en kom er bij je op terug! Even voor de duidelijkheid, je gebruikt dus wel onze modem en een Fritzbox van een andere aanbieder?
Reputatie 3
@Brian ,

Onder tussen , is het probleem opgelost :)

Situatie bleek de chipset te zijn van de frtizbox 7390

Ik gebruik jullie modem helemaal niet meer , ik heb ondertussen een Fritzbox 7581 rechtstreeks op het ISRA punt dus regelrecht en deze is super stabiel ondertussen ruim 30 uur Online

Ik gebruik dus een Fritzbox vanwege de vrije keuzes die ik dan heb kwa instellingen en VOIP Providers die ik los kan instellen :)

Ik haal met dit modem nu ook echt de volle snelheid (110 Down / 33 Up ) 😃
Reputatie 7
Hi driels, top, goed om te horen dat het gelukt is! Ik heb ondertussen hier nog even informatie ingewonnen en wij sturen inderdaad niets uit naast eventuele firmware updates voor bijvoorbeeld TV maar dit gebeurt veelal doordeweeks 's nachts.
Als ik het goed begrijp is er niemand op dit forum die TV, telefoon en Internet via een eigen modem werkend heeft gekregen? Op dit moment ben ik bij Online. Met hulp heb ik mijn Fritzbox 7490 werkend gekregen voor Telefoon en Internet. Ik zit er aan te denken om over te gaan naar T-mobile, maar vooraf wil ik wel zeker weten of ik mijn Fritzbox ipv de Huawei kan gebruiken.
Reputatie 7
Badge +4
Hallo FredF

De telefoon gaat gewoon niet werken met een ander modem. als je die kunt missen dan kan je de tv Voor zover bij mij bekend is er sprake van drie VLAN ids:

- 100 voor management;
- 300 voor internet;
- 640 voor IPTV.
Reputatie 7
Badge +4
Recent het telefoon probleem (waarvan T-Mobile niet de gegevens vrij geeft) opgelost door mijn nummer te exporteren naar Cheap Connect als externe VoIP provider.
Hierdoor ktijg je de controle terug over je SIP data, want die is dan van je eigen gekozen provider.
Deze SIP gegevens gebruik ikzelf in mijn N300A IP kasje en werkt probleemloos en denk dat je hetzelfde kunt doen in de Fritz.

Heb nu alleen nog maar glasvezel Internet 100Mb via T-Mobile.
TV en Internet zou met de geleverde instellingen van Hidden.nld moeten werken.
Eindelijk heb ik mijn VDSL lijn ook volledig werkend gekregen met mijn fritzbox 7369 zie screenshot
inclusief voip (voor voip moet je all poort verwijzingen 5060 om zetten naar 5070 via FBEditor) omdat T-Mobile Thuis de poort 5060 voor zich zelf houd.


Kloppen de VPI/VCI Instellingen wel ? ik gebruik namelijk hele andere VCI/VPI Instellingen.


ja hoor zoals aangegeven,
andere instellingen werken bij mij niet
@Hamsat, ik ga ook over naar T-Mobile en was benieuwd of jij zo weet of de 7581 ook zo te configureren is als de oudere Fritzbox ! dit heeft natuurlijk mijn voorkeur zodat ik niet alles moet gaan lopen aanpassen

Thanks alvast
@Hamsat, ik ga ook over naar T-Mobile en was benieuwd of jij zo weet of de 7581 ook zo te configureren is als de oudere Fritzbox ! dit heeft natuurlijk mijn voorkeur zodat ik niet alles moet gaan lopen aanpassen

Thanks alvast


dat weet ik niet, ik heb zelf geen 7581, ik zou zeggen gewoon proberen.
Reputatie 1
Uitdaging:
Ik heb een vdsl verbinding met een Huawei HG659 modem. internet en TV.
Nu heb ik een Siemens logo draaien die wat waarden bijhoud en wil deze op elk moment en op elke locatie inzien.
Doordat de poortforwarding met een huawei een drama is, heb ik nog een fritzbox 7490 liggen, deze zou ik graag gaan gebruiken als modem.
Is het mogelijk om de fritzbox direct aan te sluiten en dan internet en TV in de fritz box te aktiveren, en zo ja hoe doe ik dat.

Alvast bedankt voor het meedenken
Reputatie 6
@elektrikal Volgens dit
https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7490/knowledge-base/publication/show/265_FRITZ-Box-voor-gebruik-met-een-andere-DSL-modem-configureren/
kan de FB7490 met VLANs omgaan, dus de FB7490 achter de HG659 plaatsen (die dan DMZ doet voor FB7490) zou een optie zijn.

Maar veel eleganter en directer is om de FB7490 ook DSL te laten doen en dus de HG659 niet meer te gebruiken. Moet kunnen als je internet en TV wilt, werkt niet met vastbellen.

Ik heb geen FB meer, maar ergens bij DSL o.i.d. moet je VLAN's configuren denk ik. verder terug in deze thread staan de details wel beschreven. Ik ben er niet zeker van dat je internet en TV net zo kan scheiden als de HG659 doet. Maar hopelijk reageert iemand die het werkend heeft en dus weet hoe je het in moet stellen.

Reageer