Gaming

Slachtoffers gevallen in Wakkerdam

  • 22 October 2021
  • 0 reacties
  • 26 Bekeken
Slachtoffers gevallen in Wakkerdam

De weerwolven hebben toegeslagen! Goed dat jullie er allemaal zijn, er is een hoop gaande! Wakkerdam wordt wakker gehouden, we beleven slapeloze nachten en hoe komt dat? Er verdwijnen mensen. Iedere ochtend, na een nacht met volle maan, is het weer de vraag wie er wakker wordt en wie niet.
 

Maar het is niet alleen dat de mensen verdwijnen, hè! Nee, ze worden teruggevonden maar meestal in stukjes met tandafdrukken en krassen overal. Een waar bloedbad is het te noemen… Inmiddels zijn er al een aantal slachtoffers gevallen in de afgelopen weken. Je kunt er de wekker op gelijk zetten dat het vannacht weer zo ver is. Het is vannacht volle maan en dat betekent dat de weerwolven weer toeslaan.
 Let’s play

Voor mij tot voor kort onbekend maar nu ontbreekt de weerwolf bij mij op geen enkele gamenight meer! Ik heb het hier natuurlijk over het spel ‘De Weerwolven van Wakkerdam’. Oefen je pokerface alvast want die heb je zeker nodig hier!

Zoals de naam van het spel al doet vermoeden draait het hier allemaal om de weerwolven. De dorpsbewoners van Wakkerdam worden geteisterd door weerwolven en deze dienen ontmaskerd te worden voordat er nieuwe slachtoffers vallen. Maar een weerwolf, wat is dat nou eigenlijk?

GAMETIP: Dinsdag 26 oktober is het ‘Howl at the Moon’ day, de perfecte dag om te weerwolven! Met wie plan jij je gamenight in? 

Everytime the moon shines, I become alive

Even een korte uitleg van wat een weerwolf nu eigenlijk is want dan begrijp je wellicht de ernst van de situatie! De belangrijkste punten heb ik voor je op een rijtje gezet. Weervolven zijn vervloekte mensen die veranderen in hun beestachtige alter ego wanneer de volle maan zich laat zien. Ze kunnen tot wel 200 kilo wegen én dat grote lichaam heeft voedsel nodig. Ze zijn altijd hongerig en opzoek naar bloed.

Geen zorgen, je geliefde huisdier is veilig. Weerwolven zijn namelijk altijd opzoek naar mensen. Wanneer je oog in oog komt te staan met een weerwolf dan is het einde oefening. Een ontmoeting is namelijk altijd fataal en je sterft een pijnlijke dood.

Spel uitleg

De Weerwolven van Wakkerdam is te spelen met 8 tot 18 spelers. Het gehele spel wordt geleid door een spelleider en de spelleider geeft iedere speler een kaartje. Hierdoor wordt de groep in twee kleinere groepen opgedeeld namelijk; de weerwolven en de burgers. Niemand weet welke rol een iemand anders heeft, het zou dus zomaar kunnen zijn dat je naast een weerwolf zit!

Sommige burgers hebben speciale krachten. De heks kan bijvoorbeeld één iemand uit het spel vermoorden en één iemand weer tot leven roepen met haar toverdrankjes, het onschuldige meisje mag ’s nacht stiekem meekijken terwijl de weerwolven toeslaan en de ziener mag ’s nachts een kaart inzien van een andere speler. Het is hierbij natuurlijk super belangrijk dat de weerwolven je rol niet ontmaskeren want waarschijnlijk sterf je dan een pijnlijke dood.

Elke ronde wordt het nacht en doen alle spelers hun ogen dicht. De spelleider vraagt vervolgens in het algemeen of de ziener een kaart van een speler wil inzien en laat de gewenste kaart aan de ziener zien. De ziener sluit zijn ogen en de spelleider roept vervolgens de weerwolven op. Zij kunnen gezamenlijk één iemand opeten en deze persoon wordt de volgende ochtend dus niet wakker. Let wel op als weerwolf zijnde want wellicht kijkt het onschuldige meisje mee! Nadat er een slachtoffer gekozen is sluiten de weerwolven hun ogen en is het de beurt aan de heks. Laat ze haar mede burger sterven of red ze hem met één van haar drankjes?

Wanneer de heks haar besluit heeft genomen wordt het weer dag en laat de spelleider weten of er een slachtoffer is gevallen en zo ja, wie dit is. De burgers, inclusief de weerwolven, gaan nu in beraad. Er moet iemand de brandstapel op want de weerwolven moeten ontmaskerd worden. Blijf scherp want een weerwolf kan je zomaar misleiden en een onschuldige burger aanwijzen als dader!

De weerwolven dienen dus alle burgers te zien verslinden zonder dat zij ontmaskerd worden. De burgers daarentegen dienen alle weerwolven te ontmaskeren voordat het te laat is. Zodra de burgers alle weerwolven hebben ontmaskerd of de weerwolven alle burgers hebben verslonden is er een winnaar! Laat jij de weerwolven winnen?

Online

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om allemaal op één locatie af te spreken maak je dan geen zorgen! Je kunt het spel namelijk ook eenvoudig online spelen. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig, allemaal een device met Teams erop én Unlimited data ofcourse zodat je de hele avond Unlimited kan doorspelen!

In dit geval stuurt de spelleider iedere speler apart een berichtje met zijn of haar rol en maakt een groepschat aan met daarin weerwolven. Wanneer het nacht wordt zet iedere speler zijn camera en microfoon uit en laat iedere rol via een privébericht aan de spelleider weten wat er dient te gebeuren die nacht.

Wanneer het dag wordt zet iedereen, behalve het slachtoffer, zijn camera en microfoon weer aan en kan de discussie starten. Ook super leuk voor een gamenight op afstand dus!

Wat vind jij?

Was je al bekend met het spel en heb je het al eens gespeeld, wat vond je ervan? Deel jouw leukste ervaring in een reactie hieronder!

Mocht je het nu voor het eerst gaan spelen laat het dan ook zeker weten wat je van het spel vond. Hopelijk wordt het ook jouw nieuwe favoriet!

 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer