[Info] Hoe log ik in op de Huawei B2368 Buitenrouter?

  • 9 July 2021
  • 2 reacties
  • 1344 Bekeken

Reputatie 7
  • Oud-Moderator
  • 9719 reacties

In dit topic vind je een stappenplan om in te kunnen loggen op jouw Huawei B2368 Buitenrouter. Als je hier vragen over hebt kun je die altijd in dit topic stellen!

 

Stap 1: Open de lokale beheerpagina van de router. Deze benader je net als een website. In de adresbalk voeren we alleen geen website in, maar typen we de volgende cijferreeks met punten, ook bekend als een IP-adres:  192.168.1.1  gevolgd door de ENTER toets. Dat ziet er als volgt uit:
 


Je komt nu op de landingspagina van de router uit, dat ziet er als volgt uit:
 

 

Stap 2: We gaan nu inloggen, voer de volgende gegevens in en kies voor ‘Login’:
Username: user
Password: LTE@Endusr

Stap 3: Omdat we nu inloggen met de standaard gegevens, vraagt de router of je het wachtwoord wilt aanpassen. Wij raden je aan om dit te doen.

Let op! Vergeet je dit wachtwoord? Dan kan je alleen nog na een reset van de fabrieksinstellingen inloggen, wij kunnen deze op afstand niet aanpassen of inzien. Alle gemaakte aanpassingen gaan bij zo’n reset verloren.

Gefeliciteerd:tada: Je bent nu ingelogd in de beheerpagina en kunt nu aan de slag met het instellen van je router/lokale netwerk.

 

Disclaimer: Hoewel de router legio mogelijkheden heeft, bieden wij niet overal support op. We helpen je op weg met de meest gebruikte opties, maar voor het instellen van specifieke producten of diensten op je netwerk verwijzen we naar de fabrikant/leverancier of andere 4GvT-gebruikers op onze Community.


2 reacties

Reputatie 4

@David geef ook aan dat alleen met de admin login de “fms” kan veranderen

Reputatie 4
Badge

Er worden wat stappen overgeslagen. Wanneer je naar de pagina wilt bezoeken krijg je de melding dat deze onveilig is.

Tevens is het van groot belang om van de admin login het standaard wachtwoord te wijzigen. Deze is nl makkelijk te vinden op internet.

Tevens klopt de disclaimer niet helemaal. Je krijgt nl op de router garantie tot de deur bij problemen met de wifi van de routetof je moet je in onmogelijke bochten wringen waarbij je het gevoel krijgt dat je niet serieus genomen wordt. Wifi problemen worden niet opgelost. Je moet je probleem zelf maar oplossen met een extra router die je interne netwerk beheerd.

Reageer