Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Hallo!

helaas heeft mijn trouwe afstandsbediening het leven gegeven. Dus ik zou super blij zijn met een nieuwe!

Groet!

Dide

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Dide22, welkom op onze Community!

Oef, hopelijk heeft de afstandsbediening niet al te veel geleden. Ik heb je direct een nieuwe toegestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn. Alvast veel kijkplezier! 

Afstandbediening is defect. Batterijen gewisseld alleen zonder effect. Lampjes gaan niet branden. Is het mogelijk een nieuwe te krijgen?

Gr Joost
Klantnummer: 7668178961

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Jopie_Dopie, ik zag je privébericht ook al voorbij komen.

Ik heb je meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn hiervoor. Ik wens je alvast veel kijkplezier! 

Goedenavond, ik heb een chromecast achter de tv op onze slaapkamer en nu staat de tv de hele tijd op HDMI2 terwijl de T-mobile decoder op HDMI1 zit.

Als ik source indruk op de afstandsbediening krijg ik ook wel het menu te zien met de bronnen, maar ik kan niet naar links of rechts of überhaupt iets bevestigen.

Nu kan ik wel via NLZiet of TV Anywhere kijken, maar ik wil gewoon de decoder kunnen gebruiken.

Ik heb de afstandsbediening al gereset en opnieuw gekoppeld, alles doet het, behalve dus de bronnen kiezen..

 

Zou een nieuwe afstandsbediening de oplossing zijn, of is er nog een andere mogelijkheid?

Reputatie 1

Na ruim 5 jaar heeft 1 van mijn afstandsbedieningen het begeven. Zou ik een vervangend exemplaar kunnen krijgen? Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +6

@dodojuice Als je meerdere keren op Source drukt, kun je dan scrollen door de lijst of sluit hij dan? Bij sommige merken TV's kun je met de source-knop door de lijst scrollen, maar bij sommige niet. Als dat niet gaat, is er geen andere optie dan de TV-afstandsbediening te gebruiken. De pijltjestoetsen zijn alleen voor de TV-box en daar kun je de TV niet mee bedienen.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Bartjeking, welkom op onze Community!

Uiteraard, ik heb direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn om deze te ontvangen. Ik wens je alvast veel kijkplezier! 

Onze afstandsbediening is onvindbaar. Zouden wij een vervangend exemplaar kunnen krijgen? Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @GJSt, welkom op onze Community!

Dat is inderdaad niet zo handig. Ik heb meteen een nieuw exemplaar opgestuurd. Deze zal spoedig in de brievenbus arriveren dus je hoeft niet thuis te zijn hiervoor. Alvast veel kijkplezier! 

Hi, het lampje van mijn afstandsbediening knippert onafgebroken aan en uit en functioneert voor het overige niet zoals het bedoeld is, oftewel, kan geen tv kijken. De batterijen zijn voor de gelegenheid vervangen. En als ik de setupknop 10 seconden lang onafgebroken indruk dan blijft het lampje aan en uit knipperen. Enig idee wat er aan de afstandsbediening schort? Dank en groet, C. Cicek 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Crusher, goed dat je hiervoor aan de bel trekt en het een en ander al zelf geprobeerd hebt!

Dit heb ik nog niet eerder gehoord en ik wil natuurlijk dat je ongestoord kunt zappen. Ik heb daarom besloten om je een nieuwe afstandsbediening op te sturen. Deze zal door de brievenbus komen dus je hoeft hiervoor niet thuis te zijn. 

Hoi, onze afstandsbediening werkt niet meer. Mogen wij een nieuwe?

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @sbor, welkom op onze Community!

Ik heb je een nieuw exemplaar opgestuurd. De afstandsbediening komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn om deze in ontvangst te nemen! Alvast veel kijkplezier. 

Mijn afstandsbediening werkt niet meer. Heb al nieuwe batterijen geprobeerd, geprobeerd om zowel de afstandsbediening als de tv box te resetten maar niets werkt. Gaan ook nergens lampjes knipperen als ik een knop op de afstandsbediening indruk 

Goedemorgen, helaas heeft mijn afstandsbediening het begeven. Is het mogelijk een nieuwe te ontvangen? Dank alvast voor de moeite! Mvg Loes

Reputatie 7
Badge +9

@Suusz95 @ELM81 Geen zorgen! Ik heb direct een nieuwe afstandsbediening naar jullie toegestuurd. Jullie kunnen deze binnenkort op deurmat of in de brievenbus verwachten. Jullie kunnen straks dus weer onbezorgd genieten van tv! 😁

Onze beide afstandbedieningen doen het niet meer. De ene doet helemaal niets meer (geen rood lampje ook na het wisselen met nieuwe batterijen). De andere geprobeerd te resetten zoals op deze maar we komen niet verder dan de mededeling dat de tv box geüpdatet is en dat we op OK moeten drukken om verder te gaan. Beide tv boxen reageren niet op de OK knop van de afstandsbediening, ook naar resetten. 

Reputatie 5
Badge +5

Hi @Eric Kemperman, ik heb je direct een vervangende afstandsbediening gestuurd voor de afstandsbediening die helemaal niets meer doet! Aangezien het probleem is ontstaan nadat de TV Box geüpdatet is, vermoed ik dat het op de andere afstandsbediening hiermee te maken heeft. Heb je de TV Box ook al eens helemaal gereset? Dit kan je doen door de TV Box voor minimaal tien seconden van het stroom te halen en hem vervolgens weer aan te sluiten. Mocht dit ook niet hebben geholpen, laat het dan weten. Ik zorg er dan voor dat jouw tweede afstandsbediening ook vervangen kan worden! 

Hi Nora, ik inmiddels de TV box ruim 10 seconden van het stroom gehaald,  maar hij reageert nog steeds niet op de afstandsbediening. Ook niet naar het opnieuw resetten en koppelen van de afstandsbediening. Graag ook een vervangende tweede afstandsbediening opsturen. 

Dankjewel 

Reputatie 7
Badge +5

Hi @Eric Kemperman, dankjewel voor de moeite! Ik heb gelijk een nieuwe afstandsbediening naar je toegestuurd. Je ontvangt deze binnen vijf werkdagen via de brievenbus!

Goedemorgen, 

 

ik ben mijn afstandsbediening al 2 weken kwijt, zonder succes het gehele huis meerdere malen uitgekamt, zou ik een nieuwe kunnen bestellen? Wij gebruiken nu al 2 weken de t-mobile tv app. 
 

groetjes, 

Reputatie 7
Badge +9

Hey @Sharmelien, goed dat je hiervoor aan de bel trekt. Dit is natuurlijk niet handig als je lekker tv wilt kijken. Ik heb je daarom ook meteen een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Zorg je dat deze niet nog een keer wegloopt? 

Hallo,
Na een moeizame start werkte de afstandbediening voor tv en box al maanden naar tevredenheid.

Tot hij gisteren ineens de tv niet meer herkend. (de box nog wel) Alle procedures om te resetten, te koppelen ed diverse malen uitgevoerd. Afstandbediening lijkt dan de instelling op te slaan, maar helaas….. werkt vervolgens niet……

Groet, Jan S.

Reputatie 7
Badge +9

Hey @JanSmallegange, bedankt voor het uitvoeren van alle stappen. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk tv kijken, ik heb je daarom direct een nieuwe afstandsbediening opgestuurd. Deze komt door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te zijn! Alvast veel kijkplezier. 

Reageer