Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties

Afstandsbediening werkt niet van het ene op het andere moment.

lampjes knipperen op de afstandbediening maar er gebeurt verder niks. Al gereset en stekkers eruit gehad maar geen resultaat.

 

inmiddels werkt hij plots weer, alleen het volume regelen werkt niet, de mute knop werkt ook niet

Reputatie 7

Hi @levymuis,

 

Dan helpt het om deze stappen te doorlopen:

 

Bij de oude afstandsbediening:

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
 4. Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

  • Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
  • Druk 1 keer op de MUTE knop
  • Druk 1 keer op de TV knop

  Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

  • Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
  • Voer de code 9, 9, 1 in.
  • Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
  • Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
  • Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset uit met de volgende stappen:

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie helemaal bovenaan dit topic bij koppelen afstandsbediening en TV Box.
Reputatie 1

Hallo,

 

Mijn  afstandbediening reageerd niet goed meer (al nieuwe batterijen geprobeerd). Zou ik een nieuwe kunnen krijgen? De tv box reageerd nog wel op de afstandsbediening van de andere box.

Hallo mijn tv box met opname werkt niet met de ab.

reset van de tv box uitgevoerd, reset van ab uitgevoerd, batterijen vervangen, koppelen met tv lukt wel voor geluid en mute. Heb eerder ook al nieuwe ab gekregen maar werkt niet.

kan tv box met opname ook kapot zijn?

Geachte

 

mijn afstandsbediening is kapot. ( alweer de hind pfffff)

 

graag zou ik een andere ontvangen

 

Met vriendelijke groet

Anita Spaninks

Hoi,

 

We zijn de afstandsbediening verloren, idd lastig zappen zo

Reputatie 1

Beste,

 

Mijn zoontje van 1 heeft de afstandsbediening in een glas met water gelegd. Laten drogen en föhnen mocht helaas niet baten. Zou ik een andere afstandsbediening kunnen ontvangen?

Met vriendelijke groet,

 

Nils

De knoppen tv aan, 3 en 9 reageren niet meer goed. Graag zou ik een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen

 

Onze zoon van 2 jaar heeft de afstandsbediening kwijt gemaakt, we hebben overal al gezocht🙈 we kijken nu al zeker 3 dagen babytv 😂 kunnen we een nieuwe krijgen?

Als ik op gids druk, terwijl ik eerder op de dag ook al eens de gids heb bekeken, geeft hij de gids op het tijdstip van eerder die dag weer. Ik moet dan de pijltjes gebruiken om naar het huidige tijdstip te gaan. Is er een knop die ik in de gids kan gebruiken om met 1 keer drukken naar het huidige tijdstip te gaan?

Reputatie 3

Als ik op gids druk, terwijl ik eerder op de dag ook al eens de gids heb bekeken, geeft hij de gids op het tijdstip van eerder die dag weer. Ik moet dan de pijltjes gebruiken om naar het huidige tijdstip te gaan. Is er een knop die ik in de gids kan gebruiken om met 1 keer drukken naar het huidige tijdstip te gaan?


In heb dit probleem ook gehad en geloof dat bij het indrukken van de knop “back” of “exit” de gids meteen naar de juiste positie gaat en dan bedoel ik het tijdstip van dat moment. Als ik mij niet vergis is dit een bug geweest van het systeem die ooit verholpen zou moeten zijn.

Als ik op gids druk, terwijl ik eerder op de dag ook al eens de gids heb bekeken, geeft hij de gids op het tijdstip van eerder die dag weer. Ik moet dan de pijltjes gebruiken om naar het huidige tijdstip te gaan. Is er een knop die ik in de gids kan gebruiken om met 1 keer drukken naar het huidige tijdstip te gaan?


In heb dit probleem ook gehad en geloof dat bij het indrukken van de knop “back” of “exit” de gids meteen naar de juiste positie gaat en dan bedoel ik het tijdstip van dat moment. Als ik mij niet vergis is dit een bug geweest van het systeem die ooit verholpen zou moeten zijn.

Bedankt voor je reactie. Ik ga het proberen! Fijne dag!

Als ik op gids druk, terwijl ik eerder op de dag ook al eens de gids heb bekeken, geeft hij de gids op het tijdstip van eerder die dag weer. Ik moet dan de pijltjes gebruiken om naar het huidige tijdstip te gaan. Is er een knop die ik in de gids kan gebruiken om met 1 keer drukken naar het huidige tijdstip te gaan?


In heb dit probleem ook gehad en geloof dat bij het indrukken van de knop “back” of “exit” de gids meteen naar de juiste positie gaat en dan bedoel ik het tijdstip van dat moment. Als ik mij niet vergis is dit een bug geweest van het systeem die ooit verholpen zou moeten zijn.

De 'terug' knop werkt! Bedankt voor de tip!

Reputatie 7

Hey @car0la & @Frans1842 & @mulder45 & @Peedie1976 @Fam van Gemerr, er zijn splinternieuwe afstandsbedieningen naar jullie onderweg! Deze week arriveren ze per post. :smile:  

​​​Hi @Mair, ik denk niet dat dit probleem wordt veroorzaakt door de afstandsbediening. Grote kans dat je TV Box de boosdoener is. Ik wil je vragen om mij een privébericht te sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN. Dan ga ik hiermee aan de slag!

Hoi @Spaantje, wat een stout beestje is 't! Zo te zien heeft mijn collega gelukkig een nieuwe afstandsbediening voor je besteld. Bewaak 'm met je leven! :smile:

Hi @Piotr super bedankt! Kunnen we eindelijk weer eens wat anders kijken als tekenfilms 😂

Hoi,

Elke keer als wij de radio weer omzetten naar tv loopt de afstandsbediening vast en na tijdje deed ie het weer. Nu doet hij helemaal niks meer heb bovenstaande dingen geprobeerd maar de afstandsbediening doet het helemaal niet meer. 

Ik hoop dat jullie snel een nieuwe kunnen sturen.

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Van Gemert, ik stuur je graag een nieuwe afstandsbediening toe, maar kan jouw klantprofiel niet vinden met de opgegeven gegevens! Kun je me in een PM jouw postcode + huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN toesturen, alsjeblieft? Dan zorg ik ervoor dat jouw pakketje verzonden wordt. Houd rekening met maximaal 4 tot 7 werkdagen levertijd. Zo kun je straks weer volop genieten van TV en radio! 😉

Reputatie 1

Beste Sander,

 

Helaas ben ik mijn afstandsbediening kwijt geraakt. Ik heb een box met opname mogelijkheid. Is het mogelijk om een nieuwe te bestellen?

 

Alvast mijn dank. 

 

Met vriendelijke groet, 

Bastiaan de Leeuw 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @bfdeleeuw193, mijn razendsnelle collega van de klantenservice is me voor geweest! Er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd rekening met een levertijd van maximaal 4 tot 7 werkdagen! Stay safe! 💪

Hey Timmer 88, bedankt voor de update. Te gek dat het nu weer goed werkt! De oplossing was dus SETUP, MUTE, STB? Goed om te weten!

@Hidden: Haha, topantwoord! Je kan de afstandsbediening dus ook koppelen aan de TV Box zonder een reset uit te voeren! Fantastisch, hoe wist je dat? Dit staat namelijk niet in de handleidingen. 😃 Respect!

De “SETUP, MUTE, STB” werkt bij mij ook. De andere oplossing niet.

 

Reputatie 7
Badge +16

@pgh001 Fijn dat de SETUP, MUTE, STB-oplossing werkt! 😁 Thanks voor je terugkoppeling.

Doel je met "de andere oplossing” op het antwoord van @Hidden.nld? Kan ik je ergens mee helpen of is het euvel nu volledig verholpen door bovenstaande oplossing? Weet dat we altijd voor je klaarstaan op de Community. Stay safe and strong! 💪

Onze afstandsbediening werkt helaas niet meer naar behoren. Veel gebruikte knoppen als kanaal omhoog/omlaag en het volume werken alleen met heeeel hard drukken of helemaal niet meer. Ook het plaatsen van nieuwe batterijen verhelpt dit helaas niet. Graag zouden wij een nieuw exemplaar ontvangen :)

Groet,

Mike

Reputatie 7

Hey @Mike777,

Zo te horen is jouw afstandsbediening aan vervanging toe! Stuur mij gerust een privébericht met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN. Dan bestel ik zo snel mogelijk een nieuwe afstandsbediening voor je! 

@Jamaljt Heb je al nieuwe batterijen geprobeerd? Een reset van je modem en TV Box werken vaak ook goed!

 

@Lucaspr Er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Levertijd is gemiddeld 3 tot 5 werkdagen. :wink:

 

@Treurwilg Het duurt inderdaad gemiddeld 3 tot 5 werkdagen voordat deze op de mat ligt. Ik zie dat de technische dienst al een ticket heeft openstaan met jouw case. Zij pakken dit verder met je op. Gaat onder andere over de wegvallende diensten die je ervaart.


Zijn de 3-5 werkdagen al voorbij? :wink: Ik heb namelijk nog geen nieuwe afstandbediening mogen ontvangen! En nu begint mijn (v)echtgenote zich te irriteren en daarna heb ik er weer last van. Stuur je hem wel naar het juiste adres? Er zijn wel een heleboel verkeerde adressen!

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Lucaspr, jeetje zeg dat is wel erg lang. Het lijkt erop dat de bezorger onderweg verdwaald is! Nee geintje natuurlijk, sorry voor het ongemak. 

Ik heb je een PM gestuurd met het adres dat bij ons bekend is. Laat je me weten of dit wel correct is? In beide gevallen stuur ik gelijk een nieuwe afstandsbediening op! 😉

Reageer