Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box/Mediabox

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box/Mediabox zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

Afstandsbediening Mediabox (die met een witte knop rechtsboven)

 • Wil je de afstandsbediening ontkoppelen van de Mediabox? Druk dan tegelijk op [OK] en [Volume omlaag] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.​

 • Wil je de afstandsbediening weer koppelen? Druk dan tegelijk op [OK] en [Thuis] en houd de knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt.

 

7. Koppelen tv en TV Box/Mediabox

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze Odido Online TV app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

Ik heb haperend/slecht beeld | Odido community

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


3226 reacties


​​Hey ​​@Kristian-ruizenaar ​​​,

​​Werkt de defecte afstandbediening wel op de andere TV Box? Je kunt proberen om je TV Box met opnamefunctie heel even van het stopcontact af te halen en vervolgens je afstandsbediening van een reset te voorzien. Mocht dat niet werken, laat het ons dan weten. Dan bestellen we een nieuwe voor je!
 

 

Goedemorgen Piotr,

 

Bedankt voor de reactie.

 

Helaas deze afstandsbediening werkt ook niet op de andere tv box,

De reset optie heb ik ook al geprobeerd maar mocht helaas niet baten.

 

De afstandsbediening voor de box zonder opname functie (welke het wel doet)

krijg ik ook niet gekoppeld aan de box met opname functie..

 

Dus nu is mijn vraag ligt het dan wel aan de afstandsbediening?

of wil de tv box met opnamefunctie gewoon niet luisteren naar commando’s van alle afstandsbedieningen?

 

Ik hoor graag de oplossing 🙂  

 

Ik ben 1 van mijn 2 afstandsbedieningen een lange tijd kwijt en nu moet telkens met de ene afstandsbediening van boven naar beneden en andersom. Weet niet wat de Kids ermee gedaan hebben. 

 

Zou ik een nieuwe kunnen krijgen? 

 

Reputatie 5

Hoi,

Mijn afstandsbediening is versleten (bovenste helft reageert nauwelijks meer, onderste helft na herhaaldelijk drukken).

Daarnaast vraag ik me af of er inmiddels een nieuwe set top box is. Mijne stamt nog uit de Vodafone tijdperk en loopt steeds vaker vast/heeft dan reset nodig.

 

Hoor graag z.s.m. of jullie een nieuwe set top box en afstandsbediening kunnen opsturen

Reputatie 2

Beste T-Mobile,


We zouden graag een nieuwe afstandsbediening willen ontvangen voor onze televisie. Degene die we hebben reageert traag. Batterijen vervangen etc. maar maakt dat niets uit. Daarbij als je luistert dan rammelt er binnenin iets.

Alvast bedankt.
 

Goedendag, mijn afstandbediening doet het nog erg goed op 1 knop na. Hij wil namelijk niet meer naar rechts waardoor ik niet meer radio kan luisteren op de tv terwijl ik dit voorheen elke dag deed. Zou ik een nieuwe afstandsbediening kunnen krijgen? 

Groetjes Michelle. 

Ik heb nu 2 afstandsbedieningen die het niet meer doen... Ik heb zelfs al een keer een nieuwe gehad maar deze ging maar een paar maanden mee. Met nieuwe batterijen erin nog geen rood lampje dus ze zijn ook echt stuk! Ik wil graag nieuwe... 

Reputatie 7

Hi @Kristian-ruizenaar, ik neem het stokje over! Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat er nu speelt. Je hebt twee TV Boxen, eentje met en eentje zonder opnamefunctie. Je hebt van ons twee afstandsbedieningen ontvangen (met een magenta knop rechtsboven). Gebruik je deze? Welke functies gebruik je en hoe reageert de TV Box? Je zegt dat de TV wel reageert. Wat bedoel je daarmee? Gebruik je de afstandsbediening van de TV zelf? Hoe reageert de TV? Werken allebei de TV Boxen niet op onze afstandsbediening of alleen degene met opnamefunctie? Kun je testen met beide op de TV Box zonder opnamefunctie? Wat gebeurt er met de TV Box met opnamefunctie? Geeft deze wel beeld of blijft deze hangen in een foutmelding? Ik hoor graag van je, zodat ik de juiste actie kan ondernemen! 

 

Hallo @Hallo123q, er is een nieuwe AB onderweg! 

 

Hi @HJHome, ik heb een nieuwe afstandsbediening besteld. De TV Box vervangen we alleen bij defect. 

Hoi @egonnanninga, als de TV Box lange tijd nodig heeft om te reageren, dan zit het probleem niet in de afstandsbediening. Mag in vragen hoe lang het duurt om te zappen? Wil je nogmaals testen nadat je de TV Box voor tien seconden van de stroom hebt gehaald? Hoe lang duurt het zappen dan? Ik help graag mee aan een snellere zapervaring!

 

Hoi @Michelle22, dit klinkt als slijtage. Ik stuur een nieuwe op!

 

Hi @joxxx1980, dat is gek! In 4 maanden tijd verslijt je 3 afstandsbedieningen? Mag ik vragen wat er mee gebeurd is? Ik heb je nu 1 nieuwe verstuurd. Ik bespreek eerst graag wat er met die drie is gebeurd, zodat we kunnen voorkomen dat er per maand een afstandsbediening doorheen gaat. 

 

 

Hi@Kristian-ruizenaar, ik neem het stokje over! Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat er nu speelt. Je hebt twee TV Boxen, eentje met en eentje zonder opnamefunctie. Je hebt van ons twee afstandsbedieningen ontvangen (met een magenta knop rechtsboven). Gebruik je deze? Welke functies gebruik je en hoe reageert de TV Box? Je zegt dat de TV wel reageert. Wat bedoel je daarmee? Gebruik je de afstandsbediening van de TV zelf? Hoe reageert de TV? Werken allebei de TV Boxen niet op onze afstandsbediening of alleen degene met opnamefunctie? Kun je testen met beide op de TV Box zonder opnamefunctie? Wat gebeurt er met de TV Box met opnamefunctie? Geeft deze wel beeld of blijft deze hangen in een foutmelding? Ik hoor graag van je, zodat ik de juiste actie kan ondernemen! 

Hi Sander,

ik kan beide afstandsbediening (met magenta knop) wel koppelen aan de tv dus dat gedeelte werkt.

 

De box met opname functie reageert niet (met geen van de afstandsbedieningen) ik kwam niet verder met instaleren tot ik de gegevens in moest voeren, aangezien de afstandsbediening niet reageert op de box kon ik niets..

 

Via de box zonder opname functie kan ik op dit moment gewoon tv kijken 

Hoi Sander, 

De eerste die erbij zat heeft het nooit gedaan, de installatiemonteur heeft daar een nieuwe voor geregeld. De andere 2 hebben het wel gedaan. De laatste tijd soms wel en soms niet meer dus batterij vervangen en nu helemaal niets meer... (zelfde merk batterij) ik ben altijd zuinig op mijn spullen dus ze zijn niet gevallen... 

 

Hallo,

mijn afstandsbediening is kapot, na een aantal keren te zijn gevallen doet hij het nu echt niet meer. Zou ik een nieuwe kunnen krijgen?

groetjes Linda 

Goedenavond!

Kan ik een nieuwe afstandsbediening (grijze knop) ontvangen. Mijn puppie was het niet eens met de zender en heeft hem vakkundig gedemonteerd. Excuses!

 

Mvg,

Jesper Sierdsma 

Reputatie 2

@Sander Ik heb nav je reactie de tv box van het stroom gehaald en het zappen ging inderdaad een stuk sneller. We zijn 3 dagen verder en zappen duurt weer langer dan 30 seconden, terwijl de volume knop wel direct reageert. Wellicht ligt het niet aan de afstandsbediening maar aan de tv box??

Hoi,

Van mijn afstandsbediening werken beide power knoppen niet meer. Dus zowel de TV knop als de STB knop doen het niet. Ik kan met de ab de tv zelf dus niet meer uitzetten en ook de settop box niet. Als ik de knoppen indruk gaat er ook geen rood lampje branden op de ab (linksboven), wat bij alle andere knoppen wel het geval is. Het lijkt er dus op dat de contactjes onder de knoppen niet reageren.

Kan ik een andere afstandsbediening krijgen?

Reputatie 2

@Sander Ter aanvulling; hierbij een voorbeeld waarbij de tekstbalk van NPO1 heel lang in beeld blijft staan terwijl RTL4 in beeld is. Daarbij valt ook een deel tekstbalk weg.

 

 

Hallo 

Onze konijn heeft zitten knabbelen aan de afstandbediening. We kunnen niet meer zappen. Kunnen jullie ons nieuwe toe sturen. Alvast bedankt 👍🏼 

Reputatie 7

Hey @Kristian-ruizenaar,

Fijn dat het koppelen nu wel werkt! Ik kan op afstand je TV Box met opnamefunctie resetten. Dit moet het probleem oplossen. Wel is het zo dat alle opgenomen programma's hiermee komen te verdwijnen. Ik hoor graag of ik dit voor je mag regelen. 

Hoi ​​​​@lindatje89 @maartenvanlaar & @15Satu ,

Een splinternieuwe afstandsbediening is naar jullie onderweg! Zap ze!

​​​​Hey @Jespers86,
Ik zie dat je al contact hebt gehad met onze klantenservice. Mocht je nog vragen hebben, dan sta ik voor je klaar!

Hoi ​​​​@egonnanninga,

Daar moeten we iets aan doen! Ik wil graag op afstand je TV Box van een reset voorzien. Kun je mij laten weten of je hiermee akkoord gaat? Dan zet ik dit voor je in werking! Alle opgenomen programma's komen wel te verdwijnen. 

Goedemiddag!!

 

Ik heb al een paar keer de klantenservice gebeld en later via Twitter benaderd omdat mijn afstandbediening niet goed werkt.
Ik heb al jullie tips al enkele malen opgevolgd, maar hij werkt steeds minder goed, steeds meer knoppen vallen uit.

Inmiddels doet niet alleen de pauze-knop het niet meer, maar ook onder andere de 4 en de infoknop werken niet (waardoor ik een programma dus niet meer kan herstarten). Herstarten van de box, leeghalen van de opnames, batterijen vervangen, niks werkt.

 

Ik wil heel graag een nieuwe afstandbediening ontvangen!

Willen jullie die opsturen s.v.p.?

Bij voorbaat dank!

Mijn afstandsbediening doet niets meer, lampje blijft alleen maar knipperen. Ook nadat ik de batterijen heb verwisseld met nieuwe.. 

Reputatie 2

@Piotr Dat is akkoord. Wanneer wil je de reset uitvoeren?

Goedendag,

 

van mijn ab doet de volume omlaag knop het niet meer na een aantal jaren trouwe dienst

graag wil ik een nieuwe ontvangen

Beste,

De afstandsbediening van mijn 2e tv-box doet niets meer, nadat ie is gevallen.

graag ontvang ik een nieuwe.

groetjes, Antoine

Reputatie 2

@Sander @Piotr Enig idee wanneer jullie de TV Box van een reset willen voorzien. Krijg langzamerhand een punthoofd van die eeuwige vertraging. 

Beste,

 

Mijn afstandsbediening is kapot. Kunnen jullie een nieuwe opsturen?

 

Met vriendelijke groet,

 

Nigel

Ik kan mijn afstandsbediening niet meer vinden. Zou ik een nieuwe kunnen bestellen?

 

Alvast bedankt!

Zie bericht hierboven

Reageer