Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding

Afstandsbediening bestellen en handleiding
Reputatie 7
Badge +16

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

 

Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | Odido Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


2928 reacties

Reputatie 1
Afstandsbediening defect, hond heeft tanden ingezet, hoe krijg ik een nieuwe?
Hallo,

Ook onze afstandsbediening (oud model) is al maanden nauwelijks te gebruiken. Meerdere setjes nieuwe batterijen hebben niet geholpen. Is het mogelijk om een vervangend exemplaar te krijgen?

René
Reputatie 7
Hi @Shalel, voor een trouwe klant stuur ik dat direct op! Reken op een weekje voordat deze per post komt.Hi @Bruen024, ik begrijp dat een collega al een nieuwe heeft uitgestuurd. Zou ik nog een foto van de boef mogen zien in dit topic? Vinden we altijd erg leuk om te zien! 🐩Hoi @Calaris, ook voor jou heb ik een nieuwe besteld. Komt binnenkort jouw kant op!
Beste T-mobilethuis,Sinds een week is mijn afstandsbediening in geen velden of wegen te bekennen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om via de tv van kanaal te veranderen. Zouden jullie een nieuwe kunnen toesturen?Mvg,Tim
Hoi Sander, zou je naar mij ook het nieuwe model afstandsbediening willen sturen?
Hallo,Mijn afstandsbediening is stuk.

Hoe kan ik een nieuwe krijgen?Gr
Reputatie 2
@Sander dank je voor de tweede afstandsbediening echter heb ik de eerste nog niet gekregen 🤔

Reputatie 7
Hoi @Timd98, de nieuwe afstandsbediening is onderweg!Hoi @JBRKHZN en @Engelbertsje, met de stappen uit dit topic kun je in de meeste gevallen de afstandsbediening weer tot leven wekken. Ik plak ze nog eens hieronder:Bij de oude afstandsbediening:• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset op met de volgende stappen:• Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.

• Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk

Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
Mocht dit bij jullie niet helpen, wil je mij dan vertellen welke knoppen er niet werken?
Reputatie 7
Hoi @m_hermens,Wat een pracht! 🙂 De andere afstandsbediening kan iets langer op zich laten wachten (ander proces). Normaal gesproken is een pakketje in 3 tot 5 werkdagen afgeleverd. Op dit moment duurt het ongeveer 5 tot 10 werkdagen. Ik verwacht dus dat je 'm vrij snel in de bus kan vinden.
Reputatie 2
@Sander dan wacht ik nog rustig even af.
Hoi @Timd98, de nieuwe afstandsbediening is onderweg!Hoi @JBRKHZN en @Engelbertsje, met de stappen uit dit topic kun je in de meeste gevallen de afstandsbediening weer tot leven wekken. Ik plak ze nog eens hieronder:

Bij de oude afstandsbediening:• Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.

• Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset op met de volgende stappen:• Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.

• Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk

Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
Mocht dit bij jullie niet helpen, wil je mij dan vertellen welke knoppen er niet werken?


Mijn uh.. cavia heeft hem opgegeten.Eerlijk gezegd zou ik gewoon graag het nieuwe model willen. Die heb ik blijkbaar op een haar na gemist omdat mijn schoonouders, die hun abo vlak na mij afsloten, deze wel al geleverd kregen. Dat ding is een stuk fijner in de bediening.
Dag T-mobile, helaas zijn wij onze afstandsbediening tijdens de verbouwing kwijt geraakt. Is het mogelijk een nieuwe te ontvangen?? Alvast bedankt.Groetjes Saskia
Reputatie 7
Hoi @JBRKHZN, in principe vervangen we geen afstandsbedieningen als deze gewoon nog werken. Het zou erg kostbaar worden als we ze zomaar zouden uitsturen. Maar voor jou maak ik nu een uitzondering. Er komt dus een nieuwe jouw kant op. De enige tegenprestatie die ik aan jou vraag, is een schitterende foto van je cavia hier te posten!Hi @SaskiaKelvin, er is een nieuwe AB naar jullie onderweg. Ik heb gemerkt dat het iets langer duurt dan gebruikelijk. Reken op 5-10 werkdagen voordat hij op de deurmat valt.
@Sander heel erg bedankt!
Ik heb een ' oude' afstandsbediening welke kapot is, stuk. Simpelweg gevallen, een ongelukje.

Graag zou ik een nieuwe toegestuurd willen hebben.Bij voorbaat dank.
Oonze afstandbediening gaat het na een aantal jaar (en kinderen die van knipperen houden) het steeds slechter doen. Zouden we een nieuwe kunnen krijgen?
Reputatie 7
@LeenGroen @eline808 Er komt een nieuwe afstandsbediening naar jullie toe!
Druk bezig met instellen van het interactieve tv gedeelte, krijg ik met geen mogelijkheid de afstandsbediening aan de praat met de box...Tv lukt wel gek genoeg, maar voor de rest alles geprobeerd.
Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de AB weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!Mijn afstandsbediening werkt niet goed meer. Gedeelte doet het na resetten wel weer, maar kan de tv niet meer aan/uit zetten en ook niet schakelen naar een ander ingangskanaal. Dan werkt de ok knop niet.

Ik heb sinds vandaag mijn aansluiting bij t mobile maar bij installatie blijkt dat mijn TV Box niet werkt met de afstandsbediening.

Maar hij reageert totaal niet op de afstandsbediening.

Op de tv reageert de afstandsbediening wel, 

Heb overigens 1 box met opname functie, deze werkt niet.

En 1 box zonder opname functie, uitwisselen van de afstandsbediening heeft helaas geen nut.

 

Kan ik op een of andere manier toch zorgen dat de box met opname functie reageert op de afstandsbediening?

Hallo T-Mobile, onze afstandbediening heeft het na jaren trouwe dienst de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, met bijbehorende ouderdomskwalen. Diverse knoppen reageren niet meer, waardoor Guide, zappen en geluidsbediening niet of nauwelijks meer mogelijk is.

Graag zouden we weer een zuigeling in de familie opnemen. Kan ons een nieuwe afstandsbediening verstrekt worden?

Beste t-mobile

ik ben bij afstandbediening kwijt ik heb heel me huis al op zijn kop gezet gehad alles van zijn plek af gehaald nu denk ik dat Mijn dochter van 1,5 waarschijnlijk de afstandbediening in de prullenbak  heeft gegooid en nu heb ik dus geen afstandbediening meer :blush:  hoe kan ik een nieuwe aanvragen ?

 

mvg

Charlene 

 

 

Hallo,

Na de verhuizing zijn wij de afstandsbediening van de tv box kwijt geraakt. Het zou heel fijn zijn als wij een andere afstandsbediening zouden toegestuurd krijgen.

B.v.d!

Ik ben ook helaas mijn afstandsbediening kwijt geraakt, kunnen jullie een nieuwe opsturen?

Alvast bedankt!

Reputatie 7

Hey @Juleszuidwijk,

Ik zie dat je al contact hebt gehad met onze klantenservice en dat er een splinternieuwe afstandsbediening jouw kant op komt. :smile:

Hoi @Hellen72,


Een splinternieuw​e afstandsbediening is onderweg!

​​Hey ​​@Kristian-ruizenaar ​​​,

​​Werkt de defecte afstandbediening wel op de andere TV Box? Je kunt proberen om je TV Box met opnamefunctie heel even van het stopcontact af te halen en vervolgens je afstandsbediening van een reset te voorzien. Mocht dat niet werken, laat het ons dan weten. Dan bestellen we een nieuwe voor je!

Hi @ThuisKijkertje & @charlene1985 

Ik wil jullie vragen om mij een privébericht te sturen met jullie postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jullie IBAN. Dan zorg ik zo snel mogelijk voor een nieuwe afstandsbediening! 

Hoi ​​​​@CVB23,
 
Nieuwe afstandsbediening is onderweg! Veel zap plezier! :smile:

Reageer